ייעוץ חימום ב5X5

Trainer

משתמש פעיל
524
64
נק' מוניטין:
242
524
64
היי,
האם אפשר לשנות את מספר החזרות בסטים הראשונים (סטים חימום) בתכנית?
לדוגמה,
עפ"י האקסל באתר אם הדדליפט שלי הוא 145 ל5 חזרות התרגיל ייראה כך:
5X102
5X116
5X131
5X145

כשאני עושה את זה אני מרגיש שאני כבר מתעייף בסט של ה131 וזה פוגע בי בסט האחרון.
האם אפשר לעשות במקום:
5X102
3-4X116
1-2X131
5X145

אני שואל כי אני לא אוהב לשנות תכניות שנבנו בצורה מסויימת ע"י בן אדם מאוד מבין בתחום.

תודה

• פותח/ת השרשור
כן.

אגב, איפה כתוב שמתחממים עם 5 חזרות? יכול להיות שאני טועה ופספסתי את הקטע הזה.
היי,
השתמשתי באקסל שמצורף במאמר בקילוגרם על התוכנית:
http://www.kilogram.co.il/259/%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%90%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-bill-starr-5x5-linear-version/

באקסל רשום בעמודה של החזרות 5.
השאלה אם בסט השלישי והרביעי אפשר להוריד חזרות כדי להרים יותר בסט האחרון.

היי,
השתמשתי באקסל שמצורף במאמר בקילוגרם על התוכנית:
http://www.kilogram.co.il/259/%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%90%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-bill-starr-5x5-linear-version/

באקסל רשום בעמודה של החזרות 5.
השאלה אם בסט השלישי והרביעי אפשר להוריד חזרות כדי להרים יותר בסט האחרון.
כן אתה יכול למשל לקצץ את הסט הרביעי ל3 חזרות זה בסדר כל עוד מתקדמים בסט הכבד

• פותח/ת השרשור
כן אתה יכול למשל לקצץ את הסט הרביעי ל3 חזרות זה בסדר כל עוד מתקדמים בסט הכבד

ולקצץ את זה בסט השלישי ל3 והחמישי ל1 זה כבר יותר מדי (אני מדבר על מתכונת דומה לSS).
תודה דני.

ולקצץ את זה בסט השלישי ל3 והחמישי ל1 זה כבר יותר מדי (אני מדבר על מתכונת דומה לSS).
תודה דני.
אם אני זוכר נכון כן זה בסדר אתה יכול ככה למרות שהייתי מקצץ סט שלישי ל3 סט רביעי ל2 למשל
אגב אתה עושה טקסס ?

• פותח/ת השרשור
אם אני זוכר נכון כן זה בסדר אתה יכול ככה למרות שהייתי מקצץ סט שלישי ל3 סט רביעי ל2 למשל
אגב אתה עושה טקסס ?
לא, אני עושה את ה
לינארית - 5X5 - כרגע בחיטוב.
אני מרוצה מזה שלא ירדתי במשקלים כמעט (כ5 ק"ג בדדליפט ועוד איזה 1.25 בפרס) ואפילו עליתי בכמה קילוגרמים בסקוואט שלי אבל זאת לא חוכמה, הוא די נמוך ביחס לשאר המשקלים.

לא, אני עושה את ה
לינארית - 5X5 - כרגע בחיטוב.
אני מרוצה מזה שלא ירדתי במשקלים כמעט (כ5 ק"ג בדדליפט ועוד איזה 1.25 בפרס) ואפילו עליתי בכמה קילוגרמים בסקוואט שלי אבל זאת לא חוכמה, הוא די נמוך ביחס לשאר המשקלים.
אה אוקי אבל זה לא אמור להתיש אותך כל כך אם המשקלים שלך לא גבוהים , אולי הקפיצות בחימום שלך קטנות מדי ?

• פותח/ת השרשור
אה אוקי אבל זה לא אמור להתיש אותך כל כך אם המשקלים שלך לא גבוהים , אולי הקפיצות בחימום שלך קטנות מדי ?
זה מתיש אותי רק בדדליפט (בתוספת החיטוב זה קשה מאוד) האמת ששם המשקל שאני מרים יחסית סביר - לפני החיטוב 150X5 היום 145X5.
משקל גוף היום - 73.5 (סך הכל ירידה מתחילת החיטוב של כמעט 7 ק"ג - כשאני אגיע ל70 אני מתכנן מסה ארוכה).

אני מבין אותך, ב-SS סט של אחד דדליפט היה חלום ולא היה צריך לעשות חימום בכלל כי היית מחומם מהסקוואט, אבל עכשיו במדקאו הדדליפט של אימון B פשוט שוחט.. זה מעייף ברמות ומאוד קשה לעשות דדליפט כבד כשאתה מותש ומתנשם מהר. לפי דעתי תתמודד עם זה ואל תוותר, כי כל הקטע במדקאו [לעומת SS] שהיא גם נותנת נפח ולפי דעתי הדברים הקטנים האלה כמו החימומים וכו' זה מה שנותן את הנפח, אז חבל שתוותר על זה.

דדליפט יפה יש לך, אתה בקטגוריה שלי, אתה בא לתחרות?

אני מבין אותך, ב-SS סט של אחד דדליפט היה חלום ולא היה צריך לעשות חימום בכלל כי היית מחומם מהסקוואט, אבל עכשיו במדקאו הדדליפט של אימון B פשוט שוחט.. זה מעייף ברמות ומאוד קשה לעשות דדליפט כבד כשאתה מותש ומתנשם מהר. לפי דעתי תתמודד עם זה ואל תוותר, כי כל הקטע במדקאו [לעומת SS] שהיא גם נותנת נפח ולפי דעתי הדברים הקטנים האלה כמו החימומים וכו' זה מה שנותן את הנפח, אז חבל שתוותר על זה.
לפי דעתי זה טעות לא להתחמם לדדליפט, גם בSS ולא משנה כמה הסקוואט או הדדליפט שלך.
וב5X5 המטרה של זה היא לא רק להתחמם, אלא להוסיף גם עוד עומס לעבודה.
אישית אם אתה לא בחיטוב, מה שהייתי עושה זה פשוט מגדיל את האחוזי קפיצה בין הסטים.
(כלומר, אל תתן 10% בין הסטים, אלא 20%, אולי זה יעזור לך)
ואם אתה בחיטוב אולי הייתי מוותר על הסט השלישי לגמרי ופשוט מצופף טיפה את המשקלים כדי להשיג חימום כמו שצריך.

לפי דעתי זה טעות לא להתחמם לדדליפט, גם בSS ולא משנה כמה הסקוואט או הדדליפט שלך.
וב5X5 המטרה של זה היא לא רק להתחמם, אלא להוסיף גם עוד עומס לעבודה.
אישית אם אתה לא בחיטוב, מה שהייתי עושה זה פשוט מגדיל את האחוזי קפיצה בין הסטים.
(כלומר, אל תתן 10% בין הסטים, אלא 20%, אולי זה יעזור לך)
ואם אתה בחיטוב אולי הייתי מוותר על הסט השלישי לגמרי ופשוט מצופף טיפה את המשקלים כדי להשיג חימום כמו שצריך.
סליחה, לא ניסחתי את עצמי נכון: לא חובה להתחמם חימום רציני; נגיד אם היה לי סט של 140, אז הייתי עושה 100 לחמישייה, 120 ל-2 ואז נכנס לסט של 140, מבין? מיני חימום כזה.

• פותח/ת השרשור

דדליפט יפה יש לך, אתה בקטגוריה שלי, אתה בא לתחרות?

אתה מדבר על התחרות בראשון? אם כן, אז סיכוי גבוה שכן - עכשיו חזרתי מאימון ודיברתי על זה עם כמה חברים מהחד"כ (מתאמן בספרינט בראשון).
הם שכנעו אותי שכדאי לי לבוא רק בשביל הספורטיביות ולא לצפות יותר מדי.
כרגע שיא לחזרה אחת הוא 160 וזה היה כעשיתי 145 לחמישייה. היום אני מאמין שאני עושה 162.5 בערך ואני בחיטוב.
הבנתי שהתחרות עוד חודשיים אז אני רוצה להעלות את זה ל170-175 בלי להעלות הרבה במשקל גוף כדי להישאר בקטגוריה של עד 75.

אתה מדבר על התחרות בראשון? אם כן, אז סיכוי גבוה שכן - עכשיו חזרתי מאימון ודיברתי על זה עם כמה חברים מהחד"כ (מתאמן בספרינט בראשון).
הם שכנעו אותי שכדאי לי לבוא רק בשביל הספורטיביות ולא לצפות יותר מדי.
כרגע שיא לחזרה אחת הוא 160 וזה היה כעשיתי 145 לחמישייה. היום אני מאמין שאני עושה 162.5 בערך ואני בחיטוב.
הבנתי שהתחרות עוד חודשיים אז אני רוצה להעלות את זה ל170-175 בלי להעלות הרבה במשקל גוף כדי להישאר בקטגוריה של עד 75.
תבוא אחי, מקווה לראות אותך שם 😃 נחמד שיש עוד אנשים להתחרות בהם בקטגוריה שלי 😛

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית