הכנה לגיבוש צנחנים דובדבן

• פותח/ת השרשור liavsg
  • פורסם בתאריך

liavsg

משתמש קבוע
1,223
0
נק' מוניטין:
477
1,223
0
  • טוב אז אתמול נרשמתי לחדר כושר, אני כבר יכול להתאמן
  • האימון היה די קשה, מקווה לשפר את המשקלי עבודה כמה שיותר מהר
  • הגיבוש שלי יהיה בסביבות דצמבר, עד אז המטרה להתחזק כמה שיותר ולשלב אימוני ריצות עם האימונים בדגש על ספרינטים
  • האימון אתמול:
  • LB squat: 60KG 3X5
  • Bench press: 60KG 3X5
  • Deadlift 80KG 1X5
שיהיה לי בהצלחה =]

לא בא לי להיות פוץ מציק, אבל בין האימון שאתה עושה לבין מה שאתה צריך יש אפשר קטן של איזה...
126 קילומטר.
גיבוש צנחנים דובד הוא לא הלהרים משקולות, הוא לא אימון כח.

הוא סיבולת עוד טיפה סיבולת + כוח רצון + עוד קצת סיבולת .
בהצלחה.

לא בא לי להיות פוץ מציק, אבל בין האימון שאתה עושה לבין מה שאתה צריך יש אפשר קטן של איזה...
126 קילומטר.
גיבוש צנחנים דובד הוא לא הלהרים משקולות, הוא לא אימון כח.

הוא סיבולת עוד טיפה סיבולת + כוח רצון + עוד קצת סיבולת .
בהצלחה.

טעות קשה בידיך...
בתור אחד שיש לו קבוצה של הכנה לצבא ולגיבושים אתה טועה כדי להצליח בגיבושים והלשאר בריא בצבא אתה חייב ללמוד את הדברים האלה דרך משקולות.. לא בהכרח משקולות אבל זאת דרך טובה ללמוד..
אני תמיד מלמד את החברה טכניקה של סווקאטים דדליפיט קלין וכו..יש חברה כבר שעושים משקלים יפים ..
איך זה בא לעזור לך התרגילים האלו?
1.מחזק לך את המפריקים רצועות וכו
2.משתפר בהרמות ומבין איך צריך להרים בצורה המהירה ביותר שתחסוך לך זמן בגיבוש
3.לדעת להחזיק גב לדעת איך לקום עם ציוד ואיך לרוץ (סוג של נסיון למניעת פציעות)
4.עדיין צריך לעבוד על הקטע המנטלי חלק בלתי נפרד מהצלחה שלך בגיבוש

טעות קשה בידיך...
בתור אחד שיש לו קבוצה של הכנה לצבא ולגיבושים אתה טועה כדי להצליח בגיבושים והלשאר בריא בצבא אתה חייב ללמוד את הדברים האלה דרך משקולות.. לא בהכרח משקולות אבל זאת דרך טובה ללמוד..
אני תמיד מלמד את החברה טכניקה של סווקאטים דדליפיט קלין וכו..יש חברה כבר שעושים משקלים יפים ..
איך זה בא לעזור לך התרגילים האלו?
1.מחזק לך את המפריקים רצועות וכו
2.משתפר בהרמות ומבין איך צריך להרים בצורה המהירה ביותר שתחסוך לך זמן בגיבוש
3.לדעת להחזיק גב לדעת איך לקום עם ציוד ואיך לרוץ (סוג של נסיון למניעת פציעות)
4.עדיין צריך לעבוד על הקטע המנטלי חלק בלתי נפרד מהצלחה שלך בגיבוש

בהצלחה תמשיך לעשות 3X5 facepalm.
כן יש לך קבוצה הכנה לצבא שלך? אני רוצה לבוא להרשם תדבר איתי בפרטי ?😃

1) עדיף ריצה, שכיבות, מתח, בטן-הרבה יותר טוב להכנה לגוף.
2) זה ממש אבל ממש לא משנה + לא קשור, לא משפיע, השפעה נמוכה, כל כך מזערית,
עדיף להתאמן עם משקל בריצות, זה מה שצריך וזה מה שמבקשים ( זה באמת מכין אותך) .
3) בשביל לדעת איך לרוץ אתה צריך לרוץ לא לעשות סקוואט , איזה טיפש תירא מה שרשמת.

4) משקולות 3X5 זה לא מנטלי, ריצה זה מנטלי, איזה בילבולי שכל.
בקיצור שהיה בהצחלה 😵.

נערך לאחרונה:

וואלה שמעת פעם על שברי מאמץ?רצועות קורעות ?מינסקוסים ?אין כמעט בנאדם בישראל שלא מכיר משהו שהיה בצבא ויצא עם פציעה בגלל עבודה לקויה
מאיפה זה מגיע ממפרקים חלשים וכו'..שבצבא אף אחד לא מקפיד על טכניקה נכונה בזמן האימונים בלהרים דברים ציוד לרוץ לטפס גם אין להם הרבה זמן להכין אותך הטירונות והאימון מתקדם הוא כשנה גג ביחידות
הרציניות..בארצות הברית הזמן הוא כמעט כפול שלוש ומנתוני פציעות גם משפיע
משהו אמר שהם לא רצים עם משקל???אני נתתי דוגמא קטנה לעזרה שזה נותן בוא עכשיו ניקח דוגמא בנאדם שלא מרים משקולות ולא יודע את הטכניקה של הקלין
אתה ובחור שמתאמן מתחרים ביחד בגיבוש במקצה של הרמת שקים מהרצפה לגב ולרוץ איתם..
מי אתה חושב יעשה את זה בזמן יותר טוב?מי יתאושש יותר מהר למקצה הבא?מי לא יסתבך באיך להרים את השק?

חוזר על התשובה הקודמת ..מי אמר שהם לא רצים?

שוב אחי לא הבנת את התמונה או שאתה ממציא דברים..לא אמרתי שמשקולות זה מנטלי איפה ראית שרשמתי?חלק בלתי נפרד מהאימון הוא החלק המנטלי והוא לא נכנס באימון המשקולות שאנחנו עושים שהם עושים סקווטים קלנים דדליפט עם מוט לא אכפת מהמנטלי אכפת לי שהם ירימו משקל ,שיכנס להם לראש הטכניקה וזהו אין פה שום קטע מנטלי
בקיצור שהיה בהצחלה 😵.

חחחחחח אחי אתה ממש מצחיק ענית לך למעלה...לפי השפת דיבור שלך והתשובות שלך רואים שאתה לא מבין בנושא..
אתה חושב נגד מה שאני אומר אין בעיה תענה יפה ננהל פה אחלה דיון
בהצלחה ילד:s59:

נערך לאחרונה:
חחחחחח אחי אתה ממש מצחיק ענית לך למעלה...לפי השפת דיבור שלך והתשובות שלך רואים שאתה לא מבין בנושא..
אתה חושב נגד מה שאני אומר אין בעיה תענה יפה ננהל פה אחלה דיון
בהצלחה ילד:s59:

בא לי לבכות.facepalm

• פותח/ת השרשור
אני בנתיים עושה SS כדי לחזור למשקלים שלי לפני שהפסקתי להתאמן ולהתחזק
אני ייתן דגש על ספרינטים וריצות ארוכות כחודש לפני הגיבוש
אימון של יום שלישי:
סקוואט: 65 קילו 3X5 התחלתי להתרגל לעניין
מישהו נכנס אחרי לסקוואט עם משקלים גבוהים ולא היה לי כוח לחכות שהוא יסיים אז עשיתי בנצ' חיובי במקום פרס: 60 קילו 3X5
מתח: 4,4,3 (חייב להשתפר בתרגיל הזה)

בקיצור שהיה בהצחלה 😵.

צודק .

רק חבל שהתוצאות מדברות בעד עצמן.גם בקטע של הפציעות וגם בנושא ההגעה המון חברה מהקבוצה הגיעו ליחדות מבחרות וכבר נמצאים באמצע המסלול

לפתוח האשכול מאיפה אתה?

הצלחה תמשיך לעשות 3X5 facepalm.
כן יש לך קבוצה הכנה לצבא שלך? אני רוצה לבוא להרשם תדבר איתי בפרטי ?
smile.gif

וואלה שמעת פעם על שברי מאמץ?רצועות קורעות ?מינסקוסים ?אין כמעט בנאדם בישראל שלא מכיר משהו שהיה בצבא ויצא עם פציעה בגלל עבודה לקויה
מאיפה זה מגיע ממפרקים חלשים וכו'..שבצבא אף אחד לא מקפיד על טכניקה נכונה בזמן האימונים בלהרים דברים ציוד לרוץ לטפס גם אין להם הרבה זמן להכין אותך הטירונות והאימון מתקדם הוא כשנה גג ביחידות
הרציניות..בארצות הברית הזמן הוא כמעט כפול שלוש ומנתוני פציעות גם משפיע

משהו אמר שהם לא רצים עם משקל???אני נתתי דוגמא קטנה לעזרה שזה נותן בוא עכשיו ניקח דוגמא בנאדם שלא מרים משקולות ולא יודע את הטכניקה של הקלין
אתה ובחור שמתאמן מתחרים ביחד בגיבוש במקצה של הרמת שקים מהרצפה לגב ולרוץ איתם..
מי אתה חושב יעשה את זה בזמן יותר טוב?מי יתאושש יותר מהר למקצה הבא?מי לא יסתבך באיך להרים את השק?

חוזר על התשובה הקודמת ..משוב אחי לא הבנת את התמונה או שאתה ממציא דברים..לא אמרתי שמשקולות זה מנטלי איפה ראית שרשמתי?חלק בלתי נפרד מהאימון הוא החלק המנטלי והוא לא נכנס באימון המשקולות שאנחנו עושים שהם עושים סקווטים קלנים דדליפט עם מוט לא אכפת מהמנטלי אכפת לי שהם ירימו משקל ,שיכנס להם לראש הטכניקה וזהו אין פה שום קטע מנטלי

אתה סתם מערבל נושאים ומטמטם שטיות במיץ שוקולד.

1) אתה יודע מה מונע את הדבריים אלה? חיזוק של המפרקים וכדומה עבודה כמו ריצות,שכיבות,מתח וכדומה כן גם עבודה כמו סקוואט דלליפט וכדומה.
מחזק פרקים, אני לא מבין בדיוק איך מה שרשמת קשור לעשות סקוואט 3X5 בזמן שמתכוננים לצבא 100% סיבולת ?
עבודה לחיזוק מפרקים וכדומה מתבצעת גם עם משקל גוף וגם ב12-15 חזרות.
לא רק ב 5-8.

2) רואים שאתה לא מבין כלום, עזרה של קלין בלהרים שק ששוקל 5 קילו היא כמעט מזערית.
הרמה של משקל 5 קילו היא לא הקשה בגיבוש הריצה איתו קשה, הלב עובד קשה, הרגליים כואב, הריאות מזריקות כמיות אדירות של חמצן,כדי לעמוד בצריכה של הגוף התאים סופגים כמיות של חמצן ודלק, במילה אחרת כושר.
הרמה של 5 קילו מהרצפה לכתף זה לא החלק החשוב, אפילו לא המשמעותי.

מה הקשר ללמוד את הטכניקה? להתכונן ליום ש 98% ממנו הוא ריצות נטו.
אני לא מבין מה הדברים שרשמת אפילו קשורים לפוסט.
אני לא שולל עבודה עם תריגים מורכבים לחזק את הגוף, זה מומלץ, אבל עבודה של 3X5
זה ממש אבלל ממש לא יום סירות\גיבוש.
עבודה של 12X3-15 זה עבודה הכי טוב והכי בטוחה להכנת הגוף.

ילד אשר מתכוון לגיבוש לא צריך להגיע ל5X3, עבודה היא סיבולת סיבולת לטיפה כוח.

בקיצור אני ממצטער בשבילך אני פשוט יודע שאתה סתם ילד קטן.

בצבא לא באים לראות איזה אתה עושה סקוואט עם 100 קילו, בצבא באים לראות איך
אתה רץ 10 קילומטר עם 10 קילו.

אז במקום לבכות תענה למה שהוא רשם , אתה באמת מתווכח סתם אבל חכה שאתה תתגייס וניראה מי צןדק

דני שובבני , אתה יכול להסביר לי איך יום שהוא %100 ריצות- יקבל הכנה של 3X5 ?

לפני שאתה פותח תקרא שוב ותחשוב.
ראית פעם לוחמים של מטכ"ל?של שייטת?
מה נראלך שהם עושים 150 סקוואט? או 30 קילומטר באימונים שלהם??
מה נראלך הדגש המוביל בצבא? להכנס לחדר כושר לעשות פאור קלין או סקוואטים?
או שהדגש הוא ריצות, כושר, וסיבולת?
או ניראלך שיש להם תוכנית SS לפיתוח כוח?
או תוכנית של ריצות?
בצבא נותנים לך עונש 100 קילו לחיצה או 100 שכיבות?
אלוהים ישמור איתך דפקה ממישהוא טיפה עם ידע ציפית לתגובה אחרת.

לא אמרתי שאין אלמנטים של כוח בצבא.....הדגש הוא ריצה ריצה להקיא טיפה ולרוץ עוד.
וברור שעבודה בחדר כושר מועיל מאוד, אבל לא 3X5.

מה שרואים בתגובה שלו זה שטיות במיץ פשוט שטיות במיץ.

נערך לאחרונה:

בקיצור שהיה בהצחלה 😵.

מחזק, בתור אחד שעבר לא מעט גיבושים בצבא.
100% נכון.

אני מבין מה שאתה אומר אחי אבל אני מכין אותם לצבא באימונים בסגנון של קרוספיט רק בהתאמות שמתאימים להם..
הם רצים ספריטנים וריצות ארוכות
קופצים וקופצים גבוה
רצים עם משקל/אלנוקות
זוחלים בים
אבל גם מרימים משקולות כי לדעתי זה הבסיס והתרגול הכי נכון של ההבנה של טכניקות שיעזרו להם במהלך השירות
חלק מהעניין לדעתי הוא לצאת בריא משם
אבל שוב חברה לקבוצה כבר יש תוצאות. ואתם שנכנסים לחדר כושר צריכים לתמוך בזה..

אני מבין מה שאתה אומר אחי אבל אני מכין אותם לצבא באימונים בסגנון של קרוספיט רק בהתאמות שמתאימים להם..
הם רצים ספריטנים וריצות ארוכות
קופצים וקופצים גבוה
רצים עם משקל/אלנוקות
זוחלים בים
אבל גם מרימים משקולות כי לדעתי זה הבסיס והתרגול הכי נכון של ההבנה של טכניקות שיעזרו להם במהלך השירות
חלק מהעניין לדעתי הוא לצאת בריא משם
אבל שוב חברה לקבוצה כבר יש תוצאות. ואתם שנכנסים לחדר כושר צריכים לתמוך בזה..

יש מצב שאתה ב"אחרי" ?
אני הייתי ב"אחרי" בקרית ים לפני הצבא וזה מסגרת ממש נחמדה.

• פותח/ת השרשור
רק חבל שהתוצאות מדברות בעד עצמן.גם בקטע של הפציעות וגם בנושא ההגעה המון חברה מהקבוצה הגיעו ליחדות מבחרות וכבר נמצאים באמצע המסלול

לפתוח האשכול מאיפה אתה?
פתח תקווה

רוצה העצה טובה?
גיבוש של בנאדם בכושר: קשה לו. האלונקה כבדה לו. כל הזמן הוא חושב על איך להגיע למקום הראשון. לא מוותר לעצמו, מגיע למקום הראשון. כשהמפקים צועקים "מספרים על האלונקה" הוא צועק את המספר שלו ומרגיש מאושר. זה נותן לו כוח מנטאלי, והוא ממשיך על האלונקה. הגיבוש עובר...היה לו קשה, אך הוא היה מהבולטים שבצוות.
גיבוש של בנאדם לא בכושר: כל שנייה הוא חושב על איך לא להיות האחרון. מהאלונקה הוא כבר מזמן התייאש כי הוא לא מצליח להגיע אליה ראשון משום שהרגליים לא זזות. הוא רק חושב איך לשרוד ומתי זה כבר ייגמר. כשסוף סוף הוא מצליח להשתחל מבעד לדחיפות והצעקות ולהניח את ידו על האלונקה, הוא צריך חילוף אחרי כמה דקות, ורק אח"כ המפקדים צועקים "מספרים על האלונקה". הגיבוש נגמר....הוא לא פרש - בדיוק כמו שאר חברי הצוות.

עכשיו המפקדים צריכים לסנן אנשים.....ואת מי נראה לכם שהם יסננו?

אל תקשיב לדבילים שאומרים לך כאן לעשות 3X5 לגיבוש, אני מבקש ממך.

אני לא מתווכח בקשר לחשיבות של העבודה עם משקולות וכו' מכיוון שאין לי ניסיון בתחום הזה, אבל אני כן יכול לומר שאם אתה רוצה לרוץ די טוב, למשל 3 וחצי דק' לק"מ (שזה יוצא 7 דקות באלפיים, תוצאה טובה או בפירוש לא מי-יודע-מה) - חודש הוא פרק זמן מאוד מאוד קצר.
אני לא יודע מה הדרישות בגיבוש שלך, אבל אני מניח שיכולת גבוהה בריצה (לפחות למרחקים בינוניים) היא יתרון גדול מאוד, הן מהפן הפיזי והן מהפן המנטלי. ריצות למרחקים של 800 - 3000 מטר הן הסבל המנטלי הכי גדול בתחום האתלטיקה כי אתה רץ כל כך הרבה זמן עם כל כך הרבה חומצת חלב.
שוב - לא יודע מה קורה בגיבוש, אבל אם יכולת ריצה גובהה היא קריטריון חשוב, חודש הוא כלום, אלא אם כן סגנון הריצה הטבעי שלך טוב מספיק ואז זה יכול לקצר את התהליך.

• פותח/ת השרשור
רוצה העצה טובה?
גיבוש של בנאדם בכושר: קשה לו. האלונקה כבדה לו. כל הזמן הוא חושב על איך להגיע למקום הראשון. לא מוותר לעצמו, מגיע למקום הראשון. כשהמפקים צועקים "מספרים על האלונקה" הוא צועק את המספר שלו ומרגיש מאושר. זה נותן לו כוח מנטאלי, והוא ממשיך על האלונקה. הגיבוש עובר...היה לו קשה, אך הוא היה מהבולטים שבצוות.
גיבוש של בנאדם לא בכושר: כל שנייה הוא חושב על איך לא להיות האחרון. מהאלונקה הוא כבר מזמן התייאש כי הוא לא מצליח להגיע אליה ראשון משום שהרגליים לא זזות. הוא רק חושב איך לשרוד ומתי זה כבר ייגמר. כשסוף סוף הוא מצליח להשתחל מבעד לדחיפות והצעקות ולהניח את ידו על האלונקה, הוא צריך חילוף אחרי כמה דקות, ורק אח"כ המפקדים צועקים "מספרים על האלונקה". הגיבוש נגמר....הוא לא פרש - בדיוק כמו שאר חברי הצוות.

עכשיו המפקדים צריכים לסנן אנשים.....ואת מי נראה לכם שהם יסננו?

אל תקשיב לדבילים שאומרים לך כאן לעשות 3X5 לגיבוש, אני מבקש ממך.
כמו שאתה שם לב פתחתי את האשכול בלי להקשיב לאף אחד ובאימון הראשון כבר התאמנתי כוח.
גיבושים זה הרוב ספרינטים, לא משנה מה תגיד, ואם יש משהו שגורם לך לרוץ יותר מהר בספרינטים זה סקוואטים.
עכשיו בלי קשר לזה, אמרתי שאני רוצה לחזור למשקלי עבודה שלי ולהחזיר את השריר שאיבדתי בחודש הקרוב ואחר כך אני אתן יותר דגש על ספרינטים וריצות ארוכות.
תפסיקו לאכול לי את הראש אני עושה מה שטוב לי, גם לי יש ידע, ואני לא מתכונן לגיבוש באימוני כוח כי מישהו אמר לי, אני מחליט איך ייראו האימונים שלי, לא התייעצתי עם אף אחד.
תודה על הדאגה שלך אבל ;)

אני לא מתווכח בקשר לחשיבות של העבודה עם משקולות וכו' מכיוון שאין לי ניסיון בתחום הזה, אבל אני כן יכול לומר שאם אתה רוצה לרוץ די טוב, למשל 3 וחצי דק' לק"מ (שזה יוצא 7 דקות באלפיים, תוצאה טובה או בפירוש לא מי-יודע-מה) - חודש הוא פרק זמן מאוד מאוד קצר.
אני לא יודע מה הדרישות בגיבוש שלך, אבל אני מניח שיכולת גבוהה בריצה (לפחות למרחקים בינוניים) היא יתרון גדול מאוד, הן מהפן הפיזי והן מהפן המנטלי. ריצות למרחקים של 800 - 3000 מטר הן הסבל המנטלי הכי גדול בתחום האתלטיקה כי אתה רץ כל כך הרבה זמן עם כל כך הרבה חומצת חלב.
שוב - לא יודע מה קורה בגיבוש, אבל אם יכולת ריצה גובהה היא קריטריון חשוב, חודש הוא כלום, אלא אם כן סגנון הריצה הטבעי שלך טוב מספיק ואז זה יכול לקצר את התהליך.
אוקיי, תודה לך, בפעם האחרונה שבדקתי רצתי אלפיים ב-8:40, וזה לא שאני משקיע בריצות יותר מדי, פעם הייתי משחק כדורסל אז משם כנראה הכושר הזה.
ואני חושב שכן יספיק לי חודש להשקיע רק בריצות ולהשתפר, אל תשכח שאני מתכוון גם מעכשיו לשלב איזה 2 אימוני ריצה בשבוע, ככה שזה לא שאני יושב בבית וטוחן כל היום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית