הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הכנה לגיבוש צנחנים דובדבן

• פותח/ת השרשור liavsg
  • פורסם בתאריך
תראה בדרך כלל לכל אחד יש איזהשהו קו שמהווה מכשול בתחום הזה. עד המכשול הזה ההתקדמות היא מהירה וקלה יחסית. לעבור את המכשול מאוד קשה וגם לשפר את המכשול מאוד קשה. אני חושב שבאופן כללי אצל רוב האנשים המכשול הוא 7:30 דקות בצורה גסה. כדי לרדת מזה, אתה צריך לדעת לרוץ. יש כאלה שנולדים עם זה - עקבים לישבן, ידיים "יפות", נשימה נוחה וכו'. לרוב אין את זה. לכן אני חושב שכדאי בכל זאת לרוץ יותר.

לגבי פעמיים בשבוע - אם אינני טועה, טריאתלטים מבצעים לפחות 3 יחידות אימון של כל ענף בשבוע מכיוון ש-3 פעמים בשבוע של ספורט סיבולת זה סוג של מינימום כדי להבטיח התקדמות מינימלית (ברור שאם אתה אדם ללא שום כושר אירובי, גם פעמיים בשבוע יביאו לשיפור, אבל זה עובד רק בהתחלה), לכן אני מציע לך לרוץ 3 פעמים בשבוע כבר מעכשיו מכיוון שהתמורה גדולה מאוד ביחס למה שאתה משקיע.

• פותח/ת השרשור
עדכון אימון של אתמול:
סקוואט: 70 קילו 1X3 היה לי קשה והבנתי שהצום של כיפור עשה את שלו, החלטתי לא להמשיך עם הסקוואט באימון הזה
פרס: 40 קילו 3X5 שטויות.
דדליפט 1X5 80 קילו, יש לי בעיה של חוסר גמישות רק ברגל ימין, והברכיים שלי לא באותו קו, זה קרה בגלל פציעה שטותית של מתיחה ברגל, אני עובד על גמישות אחר כך כנראה שבנתיים אני אפסיק עם הדדליפט.

כמו שאתה שם לב פתחתי את האשכול בלי להקשיב לאף אחד ובאימון הראשון כבר התאמנתי כוח.
גיבושים זה הרוב ספרינטים, לא משנה מה תגיד, ואם יש משהו שגורם לך לרוץ יותר מהר בספרינטים זה סקוואטים.
עכשיו בלי קשר לזה, אמרתי שאני רוצה לחזור למשקלי עבודה שלי ולהחזיר את השריר שאיבדתי בחודש הקרוב ואחר כך אני אתן יותר דגש על ספרינטים וריצות ארוכות.
תפסיקו לאכול לי את הראש אני עושה מה שטוב לי, גם לי יש ידע, ואני לא מתכונן לגיבוש באימוני כוח כי מישהו אמר לי, אני מחליט איך ייראו האימונים שלי, לא התייעצתי עם אף אחד.
תודה על הדאגה שלך אבל ;)

אוקיי, תודה לך, בפעם האחרונה שבדקתי רצתי אלפיים ב-8:40, וזה לא שאני משקיע בריצות יותר מדי, פעם הייתי משחק כדורסל אז משם כנראה הכושר הזה.
ואני חושב שכן יספיק לי חודש להשקיע רק בריצות ולהשתפר, אל תשכח שאני מתכוון גם מעכשיו לשלב איזה 2 אימוני ריצה בשבוע, ככה שזה לא שאני יושב בבית וטוחן כל היום.

תגובה אחרונה.
אתה תגיע לשם, תתחיל בגיבוש.
תחטוף שוק, ואז תזכר מה אמרתי לך.

משקולות עזרו לי בזה שיש לי מפרקים וסחוסים חזקים ואני יותר עמיד...
אבל זה משהו נלווה אם תתרכז רק בזה אתה לא תגיע רחוק, תתרכז יותר בלרוץ כי זה הכי חשוב בתחום הכושר הקרבי

(ואני אומר את זה בתור אחד ששונא לרוץ ולעשות שכיבות שמיכה).
בצבא הם חושבים משום מה ששכיבות שמיכה יתנו לך "כוח"...

• פותח/ת השרשור
טוב החלטתי לשנות את התכנית אימונים שלי
בניתי לעצמי משהו בסגנון הזה ואני אשמח לביקורות:
יום ראשון:
סקוואט: 3X5 (אני אתחיל עם 3X5 וכשאני אראה שזה מפריע בריצות אני יעבור ל-3X3 או משהו בסגנון עם פחות נפח ושימור כוח)
דדליפט: 1X5
בנצ' פרס: 3X5

יום שני: ספרינטים של 100 מטר (אני אתחיל מ-3-4, ולאט לאט אני יעלה את העצימות של הספרינטים ואת המספר ספרינטים)
יום שלישי: פרס: 3X5
מתח רחב: 3Xmax
פמפומי יד קדמית =]: 3X10
יום רביעי: ריצה 200 מטר אותו עיקרון כמו ה-100 מטר
יום חמישי: בנצ' פרס 3X5
פרפר: 3X10
כפיפות בטן עם משקל: 3X15
כפיפות גו עם משקל: 3X15
יום שישי: ריצת נפח כללית שזה אומר ריצה קלה וכל אימון אני מעלה את המרחק

מה אתם אומרים?

• פותח/ת השרשור
יצאתי לאימון אחרי שכל השבוע לא התאמנתי בגלל החג וטחינת עבודה
אני יעדכן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית