הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתיחות לפני ואחרי בריצה ,סיבולת יעיל?

• פותח/ת השרשור eli
  • פורסם בתאריך

eli

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
0
19
0
מצד אחד אומרים שזה לא מונע פציעות ודומס ואפילו מגביר פציעות, עם זאת למה מתי שאני עושה מתיחות לפני ריצה וסיבולת אני מרגיש פחות תפוס? אז אולי כדי לעשות מתיחות לא?

נערך לאחרונה:
קראתי מתישהו מאמר שהראה שמתיחות הן עניין אינדיבידואלי: יש כאלה שהן עוזרות להם ולאחרים הן מגבירות את הסיכוי להיפצע.
מה שחשוב הוא מבחן התוצאה - אם אתה מרגיש טוב יותר, קבלת את התשובה שלך.

ניסית לבצע מתיחות אחרי הריצה? הן אפקטיביות יותר ומסכנות הרבה פחות את השריר. ואיזה סוג מתיחות אתה עושה? סטטיות, דינאמיות או PNF?

אז אולי כדי לעשות מתיחות לא?
אם טוב לך, תעשה. שים לב לא להמתח חזק מדי שהגוף קר.
הפרוטוקול המתקדם יותר לגבי מתיחות בריצה, הוא ביצוע חימום של 10 עד 20 דקות בריצה קלה, לעצור ולבצע מתיחות ולהמשיך את האימון.
באופן כללי יש הרבה דעות לגבי מתיחות, אני לא יכול לומר שמתיחות מונעות פציעה, אבל בכל פעם שסבלתי מפציעה אחד מהסימפטומים היה שרירים קצרים ותפוסים.

בכל פעם שסבלתי מפציעה אחד מהסימפטומים היה שרירים קצרים ותפוסים.

מחזק. גם אצלי כל הפציעות נבעו משרירים מקוצרים, בדרך כלל ה-hamstring ולפעמים גם ה-gluteus maximus.

אמנם הפופולריות של המתיחות ירדה לאחרונה בעקבות כמה מחקרים שלא מצאו קשר בין מתיחות ומניעת פציעות (כנראה לא קשר ישיר ומובהק מדי)
אבל אין ספק ששריר מכווץ וקצר זה משהו שכדאי להימנע ממנו, לכן נמשיך לבצע מתיחות
ברם, אין שום צורך (ואף יש חסרון) בלבצע את המתיחות לפני הריצה. הנעת מפרקים בטווח התנועה שלהם זה רעיון מצויין ונכלל אצלי בקטגורייה של חימום, אבל לשים את הרגל על כסא לפני ריצה ולמתוח את ההמסטרינגס זה מיותר ואף יפגע בביצועים שלך
גם אין שום חשיבות לבצע את המתיחות מיד בסיום הריצה, אך עדיין מומלץ לבצע אותן במועד זה מ 2 סיבות: 1. מתיחות עושים על שרירים 'חמים', ולכן זה רעיון טוב לעשות אותן מיד אחרי הפעילות ו 2. ככה לא תשכח וזה יהפוך לרוטינה

• פותח/ת השרשור
קראתי מתישהו מאמר שהראה שמתיחות הן עניין אינדיבידואלי: יש כאלה שהן עוזרות להם ולאחרים הן מגבירות את הסיכוי להיפצע.
מה שחשוב הוא מבחן התוצאה - אם אתה מרגיש טוב יותר, קבלת את התשובה שלך.

ניסית לבצע מתיחות אחרי הריצה? הן אפקטיביות יותר ומסכנות הרבה פחות את השריר. ואיזה סוג מתיחות אתה עושה? סטטיות, דינאמיות או PNF?
מתיחות סטטיות ,אני עושה מתיחות לפני ואחרי..

נערך לאחרונה:
אני חושב שהמחקרים מדברים על מתיחות של 30 שניות לפני ריצה וזה רק פוגע ביכולת תפוקת הכח של השריר.

אין שום בעיה בלעשות מתיחות סטטיות של 5-7 שניות לפני ריצה, זה ישפר במקצת טווחי תנועה

אחרי ריצה אפשר לעשות מתיחות של 10 שניות כדי להחזיר את הגמישות אחרי הפעילות

ואימוני גמישות שמטרתם באמת לשפר גמישות אפשר לעשות בימים נפרדים ולשלב הרבה סטים ולמתוח 30-40 שניות
טווחי תנועה מוגבלים בהחלט יכולים לגרום לפציעה

מהניסיון שלי, אחרי כל ריצה של 10 דקות ומעלה (לא משנה מהו אופי האימון) עבודה על גמישות הועילה לי הרבה יותר מאשר מתיחות לפני הריצה.

את הלוקסוס של אימוני גמישות מעולם לא היה לי כך שאני לא יודע, אבל אם אתה צריך לעשות מתיחות בצמוד לריצה - אחרי הריצה אמור להיות נוח הרבה יותר.

Back
למעלה תחתית