הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתיחות לפני השינה

• פותח/ת השרשור 1q2w3e
  • פורסם בתאריך

1q2w3e

משתמש פעיל
499
202
נק' מוניטין:
201
499
202
אהלן, לא יודע אם זה הכי קשור לפה, אבל ננסה.
אני נוהג לבצע מתיחות לפני השינה כבר בערך שנה, התרגילים הם:
1) ארבע ראשי - הצמדת הרגל לטוסיק.
2) להגיע לכף רגל כשהברכיים ישרות.
3) רגל לפנים ורגל לאחור והמתיחה היא באמצע.

את כל אלה אני מבצע 30 שניות לכל רגל.

המטרה היא לשמור על הגוף גמיש ובריא.

את כל התרגילים האלה החלטתי לעשות בלי תוכניות וכאלה, יום אחד הרגשתי טוב עם זה ופשוט המשכתי עד שזה נהיה הרגל, עכשיו אני רוצה להמשיך לעשות את זה אבל בצורה יותר
רצינית, ז"א לשנות/להוסיף תרגילים או זמנים על פי מחקרים וכאלה, אשמח להמלצות

זה לא הפורום המתאים, הועבר לפרום מתחילים.

אהלן, לא יודע אם זה הכי קשור לפה, אבל ננסה.
אני נוהג לבצע מתיחות לפני השינה כבר בערך שנה, התרגילים הם:
1) ארבע ראשי - הצמדת הרגל לטוסיק.
2) להגיע לכף רגל כשהברכיים ישרות.
3) רגל לפנים ורגל לאחור והמתיחה היא באמצע.

את כל אלה אני מבצע 30 שניות לכל רגל.

המטרה היא לשמור על הגוף גמיש ובריא.

את כל התרגילים האלה החלטתי לעשות בלי תוכניות וכאלה, יום אחד הרגשתי טוב עם זה ופשוט המשכתי עד שזה נהיה הרגל, עכשיו אני רוצה להמשיך לעשות את זה אבל בצורה יותר
רצינית, ז"א לשנות/להוסיף תרגילים או זמנים על פי מחקרים וכאלה, אשמח להמלצות
יש לך בעיית גמישות?

• פותח/ת השרשור
לא יודע.. אני עושה את זה כדי לשמור על השרירים כי אני עובד בעבודה שגורמת לי לשבת הרבה

לפי דעתי עדיף שתסגל לך שיגרה של פעילות גופנית הכוללת אימוני התנגדות ואירובי, פעמיים בשבוע מינימום.
לגבי אופי העבודה שלך, אחת לשעה-שעתיים של ישיבה ממושכת, תקום, תעשה סיבוב קטן ותחלץ קצת שרירים.

• פותח/ת השרשור
שמעתי פשוט הרבה דברים טובים על מתיחות אבל אף פעם לא ידעתי לשים את האצבע למה זה טוב

שמעתי פשוט הרבה דברים טובים על מתיחות אבל אף פעם לא ידעתי לשים את האצבע למה זה טוב
בשביל שיהיה לך טווח תנועה בריא, זה אף פעם לא מזיק, ובמידה ואתה עובד בטווח תנועה חלקי, זה עוזר לשמר את טווח התנועה המלא

אם אתה יושב הרבה הייתי בעיקר משקיע במתיחות של שרירי המותן (Iliopsoas), החזה והכתף הקדמית ושל שרירי הבטן. יהיה חכם לשלב את זה עם חיזוק הגב העליון, זוקפי הגו ושרירי הישבן.
בנוגע לבניית תכנית אימונים סביב אלו, אני לא בקיא בהמלצות המחקריות, אבל דקה לכל מתיחה יהיה זמן סביר לדעתי האישית.

Back
למעלה תחתית