אנמיה, היפוגלוקמיה ואימונים

יעל33

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
היי
אני מתאמנת נזה כחצי שנה בקביעות 3 פעמים בחדר כושר + 3 אימוני פילאטיס בשבוע.
יש לי היפוגלוקמיה (מצב של תת סוכר) שבעזרת תזונה מסודרת הצלחתי להסדיר
תמיד היו לי ערכים נמוכים מבחינת בדיקות דם (ברזל, הומוגלובין וכו') כאשר הבדיקות האחרונות הצביעו מפורשות על אנמיה.
קראתי איפה שהוא שיש קשר בין ספורטאים לאנמיה (אנמיה שמתפתחת בעקבות אימונים מסיביים)
אך גם אם אין האם עליי לשנות את מינון האימונים (מניסיון אני לא מצליחה להגיע להשלמת הברזל הרצויה ע"י תזונה בלבד)
והאם יעיל פה תוספת חלבון?

תודה ושבוע טוב

היי
אני מתאמנת נזה כחצי שנה בקביעות 3 פעמים בחדר כושר + 3 אימוני פילאטיס בשבוע.
יש לי היפוגלוקמיה (מצב של תת סוכר) שבעזרת תזונה מסודרת הצלחתי להסדיר
תמיד היו לי ערכים נמוכים מבחינת בדיקות דם (ברזל, הומוגלובין וכו') כאשר הבדיקות האחרונות הצביעו מפורשות על אנמיה.
קראתי איפה שהוא שיש קשר בין ספורטאים לאנמיה (אנמיה שמתפתחת בעקבות אימונים מסיביים)
אך גם אם אין האם עליי לשנות את מינון האימונים (מניסיון אני לא מצליחה להגיע להשלמת הברזל הרצויה ע"י תזונה בלבד)
והאם יעיל פה תוספת חלבון?

תודה ושבוע טוב
חלבון לא בהכרח כשור לאנמיה שלך , תשקלי להתווסף בברזל.

את צריכה להיבדק ע"י רופא. אנמיה זה לא רק חוסר בברזל. קודם כל יש לשלול מחלות מאוד לא נעימות ולבדוק את הברזל והפריטין, ורק אם זה באמת רק מחסור בברזל (מה שזה ברוב המקרים, במיוחד בבנות), אז לוקחים תוספים בהוראת הרופא, בטח שלא בהמלצת חבר פורום חסר כל הסמכה רפואית

מצב של אנמיה כתוצאה מספורט נגרם לעיתים אצל רצים בעלי קילומטראז' שבועי גבוה, בטח לא מפילאטיס
וזה לא עקב מחסור בחלבון, אלא"כ אם בתת תזונה חמור

ואפשר לדעת למה הכוונה בזה שאת סובלת מהיפוגלוקמיה ?
היפוגליקמיה זהו מצב חירום רפואי שנגרם במידה ואת לוקחת יותר מדי תרופות להורדת סוכר (שנצרכים ע"י חולי סכרת), או ע"י מצבים פתולוגיים לא שכיחים ולא נעימים (גידול בלבלב, חוסר איזון הורמונלי)

• פותח/ת השרשור
לעניין הרופא מסכימה ואף אהיה שם היום.
ההיפוגלוקמיה שיש לי כפי שהסביר לי הרופא הוא מצב של תת סוכר, לכן במצבים של נפילת סוכר (מה שקורה לכל אדם במשך היום) הדבר בא לידי ביטוי בסחרחורות, רעידת ידיים, התקפי רעב וכו'. דבר זה הצלחתי לפתור במשך השנים באמצעות דיאטנית שהסבירה לי שאם לא אקפיד אגיע לסוכרת.
ברזל, b12 וברזל נמוך היו אצלי תמיד אבל עכשיו חלה החרפה משמעותית.

כפי שכתבתי אני עושה פילאטיס 3 פעמים בשבוע וזאת בתוספת 3 אימונים בשבוע בחדר כושר. (סה"כ 6 אימונים בשבוע).
אגב, נכון להיום אני לא מטופלת בתרופות להסדרת מצב הסוכר שכן התזונה המסודרת הצליחה לסדר את העניינים...
תודה

Back
למעלה תחתית