הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט נייטרלי-כיצד משפיע?

• פותח/ת השרשור mantana
  • פורסם בתאריך

mantana

משתמש מתחיל
54
0
נק' מוניטין:
0
54
0
אני כבר חודש וחצי על תפריט של חיטוב והחלטתי לשנות את התפריט לתפריט של מסה וכדי לעשות את זה קבעתי לעצמי קודם כל שבועיים על נייטרלי, השאלה שלי היא מה קורה בגוף עם תפריט נייטרלי, מבחינת מסת שריר ואחוז שומן?

רב הסיכויים שכלום. תפריט נטרלי לא ממש מאפשר עליה במסת שריר וגם לא ממש מאפשר ירידה באחוזי שומן. המאזן האנרגטי שלך במצב הזה הוא אפס. כל מה שאתה מכניס, אתה מוציא ולכן לא צפויים שינויים גדולים. אפשר להתחזק לא מעט על בסיס מאזן נטרלי כי חלק מהאדפטציות שמובילות להתחזקות לא מצריכות עליה במסה (אדפטציות נוירולוגיות בעיקר).
במקרים קיצוניים (מתאמן שמן או כזה שנכנס פעם ראשונה לחדר כושר) יש סיכוי שתפריט נטרלי יוביל ל- body recomposition - כלומר עליה במסת שריר על חשבון ירידה במסת שומן. הלוואי על כולנו אבל זה נדיר או איטי מאוד.

רב הסיכויים שכלום. תפריט נטרלי לא ממש מאפשר עליה במסת שריר וגם לא ממש מאפשר ירידה באחוזי שומן. המאזן האנרגטי שלך במצב הזה הוא אפס. כל מה שאתה מכניס, אתה מוציא ולכן לא צפויים שינויים גדולים. אפשר להתחזק לא מעט על בסיס מאזן נטרלי כי חלק מהאדפטציות שמובילות להתחזקות לא מצריכות עליה במסה (אדפטציות נוירולוגיות בעיקר).
במקרים קיצוניים (מתאמן שמן או כזה שנכנס פעם ראשונה לחדר כושר) יש סיכוי שתפריט נטרלי יוביל ל- body recomposition - כלומר עליה במסת שריר על חשבון ירידה במסת שומן. הלוואי על כולנו אבל זה נדיר או איטי מאוד.

המקרה קורא במצבים הבאים:
1. חיטוב דיי ארוך (לדוגמא יותר מ3 חודשים)
2. חיטוב ראשון בד"כ או שני
3. חיטוב קיצוני

בכל מקרה נורא קשה לדעת מה המאזן הנטראלי שלך, רוב הסיכויים אתה תיהיה קצת בחיובי או מעט בשלישי (עדיף את המצב הראשון לאחר החיטוב) ככה שהמשקל אף פעם לא יהיה יציב, אבל מדובר בשבועיים אז זה לא נורא.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובה,, עוד משהו, כשאני עובר לתפריט נייטרלי צריך לעשות את זה הדרגתי, הכוונה להוסיף לתפריט כל שבוע נגיד 100-150 קלוריות עד שאני מגיע לתפריט נייטרלי או שאפשר לעשות את המעבר ישר....הגרעון הוא כ-600 קלוריות.

לא יכול להיווצר ככה מצב של ריבאונד שומן אם עושים את זה ישר?

יש יותר סיכוי שתגביר את חילוף החומרים ולא תעלה בשומן.
אם תעלה ישר למאזן חיובי אז תקבל ריבאונד שומן.
אפשר גם ולדעתי עדיף לעלות כל שבוע 250-300 קל' עד שתגיע למאזן נטרלי.

יש יותר סיכוי שתגביר את חילוף החומרים ולא תעלה בשומן.
אם תעלה ישר למאזן חיובי אז תקבל ריבאונד שומן.
אפשר גם ולדעתי עדיף לעלות כל שבוע 250-300 קל' עד שתגיע למאזן נטרלי.
למה עדיף? זה ביזבוז זמן נטו בגירעונות קלורים שאנחנו מדברים עליהם ובזמנים הללו, מילא 4-6 חודשים על גירעון 1000+ הייתי מבין, אבל ככה? סתם התעללות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית