הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריך עזרה בבניית הטקסס המתאימה לי.

Maorswan

משתמש פעיל
989
93
נק' מוניטין:
715
989
93
כעיקרון, אני עוד חודש וחצי מסיים את הסבב השני של מדקאו ואז רוצה לעבור לטקסס, וניסיתי להבין את טקסס אבל לפי מה שראיתי כל אחד בונה לעצמו מן טקסס משל עצמו אז אני רוצה שמישהו פה שמבין יעזור לי לבנות את שלי.

המטרה שלי היא כעיקרון שיאים בדדליפט [עלייה אינטנסיבית] אבל לא שיאים בסקוואט, בגלל שאני מתכנן קעקוע על כל הרגל אני רוצה שהרגל תגדל באיזה 10-12 ס"מ תוך 8-10 חודשים אם זה אפשרי.
אלה התרגילים שאני רוצה לבצע בתוכנית: סקוואט, דדליפט, פרס, בנצ' פרס, פנדלי רואו. תרגילי עזר: תרגיל לבייספס, תרגיל לטרייספס וישור גו.
כעיקרון המסה בשאר הגוף לא מעניינת אותי ואכפת לי רק מכוח, אבל רק ברגליים אני רוצה מסה בגלל הקעקוע.

מה וריאציית הטקסס האידיאלית בשבילי? תודה לעוזרים.

נתחיל מזה שתרשום את השיאים שלך..
אתה צריך להפנים משהו
סקואט חזק=דדליפט חזק

בלי הנפח של הסקואט הדדליפט לא יעלה בלי קשר בשביל רגל גדולה זה בעיקר סקואט

אני במסה הקרובה מתכנן לעשות רוטציה דו שבועית בין סקוואט ודדליפט בטקסס, כלומר שבוע ראשון: נפח- סקוואט HB 5X5, התאוששות - קלינים, עצימות - סט אחד כבד של HB וסט אחד כבד של LB. שבוע שני: נפח - דדליפט או דדליפט על פלטה 3X5, לחיצה, פרונט סקוואט 5X3, התאוששות - קלינים, עצימות - דדליפט סט כבד, לחיצה, סט כבד של פרונט סקוואט.

אני במסה הקרובה מתכנן לעשות רוטציה דו שבועית בין סקוואט ודדליפט בטקסס, כלומר שבוע ראשון: נפח- סקוואט HB 5X5, התאוששות - קלינים, עצימות - סט אחד כבד של HB וסט אחד כבד של LB. שבוע שני: נפח - דדליפט או דדליפט על פלטה 3X5, לחיצה, פרונט סקוואט 5X3, התאוששות - קלינים, עצימות - דדליפט סט כבד, לחיצה, סט כבד של פרונט סקוואט.
מצטער אבל תכנון מפגר ביותר .

בוא נתחיל מזה שהנפות אולמפיות זה לא מתאים להתאוששות זה תרגיל לכוח מתפרץ ואם אתה לא נותן בו את המקסימום אתה מפספס את הפואנטה שלו

שבוע 5X5 הייבר ועצימות סט כבד של HB ואז סט כבד של LB בכלל אדיוטי תבחר אחד מהם ותתמקד בו

דדליפט 3X5 ביום נפח? לא יתן יותר מידי

לדעתי תתן כמו שהתוכנית בנויה .. יש הרבה שביום נפח עשו פאוורקלין ועבד להם טוב.. לא ניסיתי לא יודע איך זה

אם אתה רוצה פאוור קלין גרוע, שים אותו ביום הנפח אחרי 5 סטים של סקוואט. זה לא יחזיק מעמד הרבה זמן.
טקסס במתכונת הרגילה היא תכנית גרועה לדדליפט, שהרבה יותר מעניין אותי מסקוואט.

• פותח/ת השרשור
נתחיל מזה שתרשום את השיאים שלך..
אתה צריך להפנים משהו
סקואט חזק=דדליפט חזק

בלי הנפח של הסקואט הדדליפט לא יעלה בלי קשר בשביל רגל גדולה זה בעיקר סקואט
הם כתובים בחתימה והם גם לא כ"כ רלוונטיים כי אלו השיאים נכון לעכשיו ואמרתי שאני רוצה להתחיל טקסס אחרי שאסיים את סבב המדקאו הנוכחי.

וזה לא נכון, ארז לדוגמא עם דדליפט יותר נמוך מהסקוואט שלו וגם אוהד, אני היחידי משלושתנו שהדדליפט באמת גבוה משמעותית מהסקוואט שלו.

הם כתובים בחתימה והם גם לא כ"כ רלוונטיים כי אלו השיאים נכון לעכשיו ואמרתי שאני רוצה להתחיל טקסס אחרי שאסיים את סבב המדקאו הנוכחי.

וזה לא נכון, ארז לדוגמא עם דדליפט יותר נמוך מהסקוואט שלו וגם אוהד, אני היחידי משלושתנו שהדדליפט באמת גבוה משמעותית מהסקוואט שלו.
לא דיברתי על מספרים סקואט זה תרגיל שמחזק מאוד את הרגלים ודדליפט זה המון כוח מהרגלים תעשה חשבון לבד
אין קשר למשקלי עבודה

• פותח/ת השרשור
לא דיברתי על מספרים סקואט זה תרגיל שמחזק מאוד את הרגלים ודדליפט זה המון כוח מהרגלים תעשה חשבון לבד
אין קשר למשקלי עבודה
אז מה שמוזר זה שלארז יש סקוואט גבוה משלי ב-30 ק"ג, בנצ' פרס גבוה משלי ב-15 ק"ג והדדליפט שלו בדיוק כמו שלי; לאוהד יש סקוואט כמו שלי בדיוק, בנצ' פרס גבוה משלי ב-15 ק"ג, פרס גבוה משלי ב-15 ק"ג, והדדליפט שלו יותר נמוך ב-30 ק"ג משלי ושל ארז; איך אתה מסביר את זה? הרי לשניהם יש פלג גוף עליון הרבה יותר חזק משלי, ואו שהרגליים שלהם בכוח שלי או הרבה יותר חזקות, ובכל זאת יוצא מצב שאני עם הדדליפט הכי גבוה.

אם אין לך מטרה להתקדם בסקוואט, טקסס זו לא התכנית בשבילך(- מתמקדת בעיקר בסקוואט)
יש מיליון תכניות למה טקסס?

אז מה שמוזר זה שלארז יש סקוואט גבוה משלי ב-30 ק"ג, בנצ' פרס גבוה משלי ב-15 ק"ג והדדליפט שלו בדיוק כמו שלי; לאוהד יש סקוואט כמו שלי בדיוק, בנצ' פרס גבוה משלי ב-15 ק"ג, פרס גבוה משלי ב-15 ק"ג, והדדליפט שלו יותר נמוך ב-30 ק"ג משלי ושל ארז; איך אתה מסביר את זה? הרי לשניהם יש פלג גוף עליון הרבה יותר חזק משלי, ואו שהרגליים שלהם בכוח שלי או הרבה יותר חזקות, ובכל זאת יוצא מצב שאני עם הדדליפט הכי גבוה.

דדליפטר חזק זה לא רק עניין של כוח, האנתרופומטריה (המאפיינים הביומכניים של מתאמן) משחקת תפקיד מאוד חזק: http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=15669&. וזה מה שגורם בהרבה מאוד מקרים לא-נורמליות בין הסקוואט לדדליפט.

• פותח/ת השרשור
אם אין לך מטרה להתקדם בסקוואט, טקסס זו לא התכנית בשבילך(- מתמקדת בעיקר בסקוואט)
יש מיליון תכניות למה טקסס?
אני רוצה להמשיך בתוכניות כוח אבל, וזה לא שאני לא רוצה להתקדם, אני אומר שבעדיפויות אני רוצה מסה לרגליים ואחר כך סקוואט גבוה.
המשתמשים פה אמרו שטקסס הוסיפה להם מלא מסה לרגליים, משמע כדאי לי לעשות טקסס לא?

אני שיפרתי את הסקואט שלי בטקסס ב30 קילו בתקופה של 5 חודשים .. אני לא רוצה לזרוק מספרים אין לי עצבים לחוב לראק פה.. וגדלתי הרבה בעיקר בפלג גוף תחתון
אבל שוב זה אני לא יכול להבטיח לך דברים .. כנס לפורום של ריפ ותסתכל שם לוגים של אימונים

אני רוצה להמשיך בתוכניות כוח אבל, וזה לא שאני לא רוצה להתקדם, אני אומר שבעדיפויות אני רוצה מסה לרגליים ואחר כך סקוואט גבוה.
המשתמשים פה אמרו שטקסס הוסיפה להם מלא מסה לרגליים, משמע כדאי לי לעשות טקסס לא?

טקסס נשענת על הסקוואט, צריך להבין שמאסה ברגליים=סקוואט כבד
אם אתה רוצה רגליים אתה חייב סקוואט בעדיפות ראשונה, לא דדליפט(הדדליפט יעלה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית