הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון כמה קלוריות מעל התחזוקה ?

godlin23

משתמש משקיע
4,229
1,530
נק' מוניטין:
2,943
4,229
1,530
ממה שקראתי אפשר להוסיף כ 1 קילו שריר בחודש למתאמן מתחיל שעושה "הכל לפי הספר" שזה דיי קשה אבל נגיד, לאחר מכן זה נהיה כ חצי קילו בשנה
וכמה מתאמנים המליצו לי לעשות כ 300-200 קלוריות מעל התחזוקה ולא 500 כמו שמומלץ פה באתר , הטענה שלהם שככה אתה מעלה אותה כמות שריר בחודש אבל פחות שומן
בהנחה שאתה אוכל כ 500 אתה מעלה כ 2 קילו , ומתוכם למתאמן לא מתחיל העליה בשומן היא כ 1.5 קילו שומן
אבל אם עושים 200 מעל התחזוקה אז יוצא כ קילו בחודש ומתוכם רק חצי קילו שומן

הם אמרו לי שבעיקר ממליצים לאכול 500 קלוריות מעל ולא 200 כי יותר קשה לשמור על זה , טעות קטנה בכל ארוחה יכולה בקלות להביא אותך ל מצב ניטרלי

הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם על זה

חשוב לציין שהחברה מחזיקים ככה כבר כ חצי שנה וממה שאני רואה הם כן עולים במשקלים אז אני מניח שגם בשריר( קשה לראות שינויים כאשר אתה רואה אותם כל שבוע), אבל אין כמעט עליה של שומן את זה כן ניתן לראות

להתעסק עם שינויים של 100~300 קלוריות במאסה (כל עוד אתה על מאזן חיובי כמובן), זה להתעסק בקקא.
עדיף כמובן להתרחק קצת מהנטרלי ולא לשמור על 100~200 קלוריות כי אז אתה באמת תוכל להגיע ליימים בלי מאזן חיובי.
בכלל, אם אין לך נטייה להשמנה, אין לך הרבה ממה לדאוג

• פותח/ת השרשור
גם אם אין נטייה להשמנה לפי דעתי עדיין צריך לעשות כ 200-300 מעל הניטרלי , כי כל שאר הקלוריות מעל זה הולכות אז לשומן גם ככה
והתוספת שומן סתם ככה לא נחוצה לאף אחד אני חושב
אני מסכים שזה כן קשה להיות בדיוק על +200-300 קלוריות ביום
אבל לפי דעתי זה שווה את זה במיוחד בשביל לעשות תקופת מסה יותר ארוכה וחיטוב יותר קצר וקל

גם אם אין נטייה להשמנה לפי דעתי עדיין צריך לעשות כ 200-300 מעל הניטרלי , כי כל שאר הקלוריות מעל זה הולכות אז לשומן גם ככה
והתוספת שומן סתם ככה לא נחוצה לאף אחד אני חושב
אני מסכים שזה כן קשה להיות בדיוק על +200-300 קלוריות ביום
אבל לפי דעתי זה שווה את זה במיוחד בשביל לעשות תקופת מסה יותר ארוכה וחיטוב יותר קצר וקל
אם אתה רוצה לעלות נורמאלי תאכל נורמאלי - בתחילת המאסה אתה יכול להיות על מאזן חיובי של 200 מעל התחזוקה ולהעלות לאט בהדרגה עד שתגיע ל400-500 מעל התחזוקה
למה אתה כלכך מפחד מהחיטוב ??? אם באמת תהיה על 400 -500 מעל הנייטרלי ולא 1000 ויותר, אתה לא תצטרך חיטוב של יותר מחודש וחצי חודשיים כדי לחזור לאחוז שומן שהיית בו ואפילו פחות .
כמו שאמרו למעלה זה להתעסק בקקה וחבל מצד אחד באמת לא צריך להתפרע במאסה ולאכול כל מה שזז אבל לא צריך גם לנסות לעלות רק בשריר ולהיות לחוץ על כל קלוריה שנכנסת לגוף ויש באמת סיכוי לימים שלא תגיע למאזן חיובי..... כל עוד אתה לא ברמה של מתחרה לדעתי לא כדאי לעבוד ככה

אני בתחילת המסה לא הבנתי בשיט מה אני עושה ועליתי איזה 4 קילו שמתוכם לא הכל שריר (חח), אכלתי מלוכלך עניינים ועוד ניסיתי לשמור על 100 200 מעל התחזוקה במקרה הגרוע.

בסוכות פתחתי מבערים והתחלתי לאכול נקי והרבה (משהו כמו 500 מעל התחזוקה) ועליתי איזה 2-3 קילו בלי שינוי באחוז שומן (לפי מה שאני רואה לפחות). ויש לי נטייה להשמנה. אז..

מסקנה: אל תחשוש לאכול, תמיד יש חיטוב אחר כך.

• פותח/ת השרשור
אני בתחילת המסה לא הבנתי בשיט מה אני עושה ועליתי איזה 4 קילו שמתוכם לא הכל שריר (חח), אכלתי מלוכלך עניינים ועוד ניסיתי לשמור על 100 200 מעל התחזוקה במקרה הגרוע.

בסוכות פתחתי מבערים והתחלתי לאכול נקי והרבה (משהו כמו 500 מעל התחזוקה) ועליתי איזה 2-3 קילו בלי שינוי באחוז שומן (לפי מה שאני רואה לפחות). ויש לי נטייה להשמנה. אז..

מסקנה: אל תחשוש לאכול, תמיד יש חיטוב אחר כך.

זה שאתה לא ראיתה, או עדיין לא רואה שמצטבר שומן זה לא אומר שהוא שם
כמתאמן אתה יכול לעלות מקסימום 1 קילו שריר בחודש וזה רק למתאמן ממש חדש שעושה הכל לפי הספר
אני לא מתאמן כזה חדש ואני דיי בטוח שאני לא עושה הכל לפי הספר אז אני מעלה כ חצי קילו בחודש , כלומר אם אני עושה מה שאתה עושה על כל קילו שריר אני יעלה כ 4 קילו שומן וזה ניראה לי ממש לא נחוץ

אני חושב שבאמת כדאי קצת יותר להקפיד על האוכל לפחות לנסות להיות בעזור ה +300 בשביל לא לעלות יותר מידי בשומן
גם ככה אתה סופר לכיוון ה +500 אז פשוט לספור לכיוון ה +300 אין הבדל כזה גדול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית