הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מעוניין להעלות מסת שריר, מה עלי לדעת?

-Alpha-

משתמש מתחיל
51
0
נק' מוניטין:
-2
51
0
שלום לכולם,

לאחר שנתיים בחדש כושר באשר מהלכן שמתי דגש בעיקר על אירובי ובריאות טובה, הגיע הזמן לעצב את עצמי בצורה מטונה. הגעתי למצב שאכן בידיים, בבטן בגב ישנה צורה כלשהי, ישנם ריבועים במאמץ.. אך הבעיה שאני פשוט שחיף 😃

עיינתי במאמרים, בשאלות והתשובות וקצת נאבדתי.
אם אני אדם רזה הרוצה להעלות את מסת השריר שלו (וגם את המשקל, בן 22 שוקל בין 60 ל-65, משתנה משבוע לשבוע) ולקבל טיפה נפח בשביל שהגוף יהיה מעט יותר מודגש וחסון, אילו מושגים עלי לדעת ואילו קווים צריכים להנחות אותי בכל הקשור לתזונה וכושר?

רק חשוב לי לציין, כשקראתי על הפרטרופיה הבנתי שאני ממש לא רוצה להיות מסוג הגברים האלה שבונים לעצמם גוף אך חסרי כוח לחלוטין, אני רוצה לחטב את עצמי בערך כמו שספורטאי עושה, החיטוב תמיד יהיה בהשוואה לחוזק/עוצמה תאוצה וכולי של הגוף.

איני מתכוון לצרוך מוצרי חלב אלא בעיקר אוכל מלא.

צריך שתעשו לי סדר בראש, תודה רבה 😃

תקרא בנעוצים ובפורטל על תכנית SS. היא תפורה עליך.

אם אתה ממש רזה אז תתרגל לאכול יותר, הכי טוב זה תפריט מסודר.
לגבי האימונים, תפסיק ביינתים אירובי(לתקופת המסה) במיוחד עם תתחיל ss.

שלום לכולם,

לאחר שנתיים בחדש כושר באשר מהלכן שמתי דגש בעיקר על אירובי ובריאות טובה, הגיע הזמן לעצב את עצמי בצורה מטונה. הגעתי למצב שאכן בידיים, בבטן בגב ישנה צורה כלשהי, ישנם ריבועים במאמץ.. אך הבעיה שאני פשוט שחיף 😃

עיינתי במאמרים, בשאלות והתשובות וקצת נאבדתי.
אם אני אדם רזה הרוצה להעלות את מסת השריר שלו (וגם את המשקל, בן 22 שוקל בין 60 ל-65, משתנה משבוע לשבוע) ולקבל טיפה נפח בשביל שהגוף יהיה מעט יותר מודגש וחסון, אילו מושגים עלי לדעת ואילו קווים צריכים להנחות אותי בכל הקשור לתזונה וכושר?

רק חשוב לי לציין, כשקראתי על הפרטרופיה הבנתי שאני ממש לא רוצה להיות מסוג הגברים האלה שבונים לעצמם גוף אך חסרי כוח לחלוטין, אני רוצה לחטב את עצמי בערך כמו שספורטאי עושה, החיטוב תמיד יהיה בהשוואה לחוזק/עוצמה תאוצה וכולי של הגוף.

איני מתכוון לצרוך מוצרי חלב אלא בעיקר אוכל מלא.

צריך שתעשו לי סדר בראש, תודה רבה 😃
באמת נשמע כאילו SS תפור עלייך
אבל תסביר לי בבקשה מה הכוונה אוכל מלא ולא מוצרי חלב?

אם אתה ממש רזה אז תתרגל לאכול יותר, הכי טוב זה תפריט מסודר.
לגבי האימונים, תפסיק ביינתים אירובי(לתקופת המסה) במיוחד עם תתחיל ss.

למה להגיד שטויות? אין טעם להזניח לחלוטין את האירובי, הוא פשוט צריך למתן את זה לרמה שלא תזיק להתקדמות שלו.

Alpha- כנס לאתר ותקרא את המאמר על SS, אני בגילך והאימון פתח לי את העניים. שיהיה לך בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
תודה חבר'ה,

עברתי על תוכנית ה-SS ודיי פסלתי אותה האמת.. זה לא נראה לי כלכך חכם להתאבד על תוכנית שכזאת, חבל על המפרקים/עמוד שידרה/גידים/עצמות שלי..
הנקודה שאני כן שוקל אופציה לאמץ מספר תרגילים ממנה אבל עלי ללמוד כיצד מבצעים אותם נכון ובאיזו תדירות..

אשמח לעזרתם בעניין זה.

בנוסף, שכחתי לשאול כיצד הנושא של התזונה נכנס לכל זה?
להרים דדליפט זה נחמד אבל כל עוד לא אתחיל לנגוס ולאמת את הלסת שלי לא יהיה באמת שינוי מהותי..

אם אני שוקל 65 ורוצה להגיע ל-75 אך בצורה כזאת שתתרום למבנה הגוף שלי ושתשתלב יפה עם האימונים,
יש לכם המלצות מיוחדות למוצרי מאכל? סדר ארוחות? מעבר למה שכתוב באתר..

אבל תסביר לי בבקשה מה הכוונה אוכל מלא ולא מוצרי חלב?

חלב = איכסה, פויה, לפח הזבל.

אוכל מלא = לחם מלא, אורז מלא, קינואה, מג'דרה..
בנוסף אגוזים, שקדים, פירות, ירקות...

נערך לאחרונה:
התרגילים שב-SS הם תרגילי בסיס בכל תכנית שמכבדת את עצמה. אתה לא חייב לעשות SS, אבל את התרגילים מאוד מומלץ ללמוד. אתה יכול לקחת FBW מהפורטל אם אתה לא רוצה SS.
יש תפריטים מוכנים בפורטל ומדריך לעלייה במסה. התזונה היא החלק הכי חשוב בתהליך.

שוב לי לציין, כשקראתי על הפרטרופיה הבנתי שאני ממש לא רוצה להיות מסוג הגברים האלה שבונים לעצמם גוף אך חסרי כוח לחלוטין, אני רוצה לחטב את עצמי בערך כמו שספורטאי עושה, החיטוב תמיד יהיה בהשוואה לחוזק/עוצמה תאוצה וכולי של הגוף.

אם אתה מעוניין בכוח רציני ולא באובססיה להרים צמיגים של משאית - תעשה MMA, או שתלמד איגרוף כלשהו. אם אתה מעוניין לפתח גוף (אתה חושב שבנאדם שמרים את גופו עשרות פעמיים חסר כוח? סתם מיתוס מטופש) ולהיות בעל כוח לא מבוטל, תעשה תוכנית מסה ומדי פעם תשלב אימוני כוח. באופן אישי, אני לא חושב שיש לך מה להתעסק עם SS בכושר שלך (שלא קיים, מעבר לעובדה שאתה רזה) זה יבריח אותך מהר מאוד מהמכון. תתחיל להתאמן בתוכנית שתתאים למטרות שלך ותאכל בריא (לא חייב מוצרי חלב).

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
התרגילים שב-SS הם תרגילי בסיס בכל תכנית שמכבדת את עצמה. אתה לא חייב לעשות SS, אבל את התרגילים מאוד מומלץ ללמוד. אתה יכול לקחת FBW מהפורטל אם אתה לא רוצה SS.
יש תפריטים מוכנים בפורטל ומדריך לעלייה במסה. התזונה היא החלק הכי חשוב בתהליך.

אכן זהו הכיוון שלי כרגע.
אני היום הולך למכון לעשות "ניסויים".

תודה.

אם אתה מעוניין בכוח רציני ולא באובססיה להרים צמיגים של משאית - תעשה MMA, או שתלמד איגרוף כלשהו. אם אתה מעוניין לפתח גוף (אתה חושב שבנאדם שמרים את גופו עשרות פעמיים חסר כוח? סתם מיתוס מטופש) ולהיות בעל כוח לא מבוטל, תעשה תוכנית מסה ומדי פעם תשלב אימוני כוח. באופן אישי, אני לא חושב שיש לך מה להתעסק עם SS בכושר שלך (שלא קיים, מעבר לעובדה שאתה רזה) זה יבריח אותך מהר מאוד מהמכון. תתחיל להתאמן בתוכנית שתתאים למטרות שלך ותאכל בריא (לא חייב מוצרי חלב).

אולי זה נשמע לא יפה.. אבל זה מה שאני רואה במציאות, בטבע..
יש לי חברים שמשחקים כדורסל, כמה מהם בנו גוף במכון ונראים חזקים. לעומתם, יש בחבורה אחד שאומנם לא נראה שחיף אבל גם לא רמבו מבחינת המראה הויזואלי... אבל! הוא זכה בתחרויות רציניות בארץ בשחייה.

מי מהם לדעתך יותר דומיננטי על המגרש מבחינת עוצמה, חוזק וכוח?
את מי מהם נראה לך מפילים פחות ולא יכולים להזיז מהמקום?

הבנתי שמה שאני מחפש נקרא "היפרטרופיה פונקציונלית", ייתכן?

בכל מקרה, תודה חבר'ה,
אציק לכם עם שאלות בהמשך 😃

נערך לאחרונה:
תודה חבר'ה,

עברתי על תוכנית ה-SS ודיי פסלתי אותה האמת.. זה לא נראה לי כלכך חכם להתאבד על תוכנית שכזאת, חבל על המפרקים/עמוד שידרה/גידים/עצמות שלי..
הנקודה שאני כן שוקל אופציה לאמץ מספר תרגילים ממנה אבל עלי ללמוד כיצד מבצעים אותם נכון ובאיזו תדירות..

אשמח לעזרתם בעניין זה.

בנוסף, שכחתי לשאול כיצד הנושא של התזונה נכנס לכל זה?
להרים דדליפט זה נחמד אבל כל עוד לא אתחיל לנגוס ולאמת את הלסת שלי לא יהיה באמת שינוי מהותי..

אם אני שוקל 65 ורוצה להגיע ל-75 אך בצורה כזאת שתתרום למבנה הגוף שלי ושתשתלב יפה עם האימונים,
יש לכם המלצות מיוחדות למוצרי מאכל? סדר ארוחות? מעבר למה שכתוב באתר..

חלב = איכסה, פויה, לפח הזבל.

אוכל מלא = לחם מלא, אורז מלא, קינואה, מג'דרה..
בנוסף אגוזים, שקדים, פירות, ירקות...
🤡
חלב מגעיל? יש גבינות (כולל קוטג'ים וצפתית וכד'), יוגורטים ועוד.
מפרקים? עמוד שדרה? גידים? עצמות? המדריך בחדר כושר זיין לך את המוח טוב, טוב, אה?
דדליפט, או כל תרגיל מהתוכנית לא יפגע לך בשום צורה שהיא בשום איבר בגוף. תתחיל עם משקל נמוך ותלמד טכניקה. תתחיל להעלות משקל מייד והכל יהיה טוב. תעלה לפה סרטונים של בדיקת טכניקה.
קיצור- לפני התוכנית הזו היה לי גב חלש- גם חזרה אחת של חצי מתח לא הצלחתי לעשות, והדדליפט היה 45, וזה בנוסף לכאבי גב רבים, וכל זה בגיל 13. התחלתי אותה, הפסקתי לצערי באמצע (חדר כושר של מדריכים מטומטמים שבעצמם עושים RM1 של 75 בסקוואט). בכל מקרה- הגעתי ל-95 ק"ג דדליפט לחמישייה, הגב שלי הפסיק לכאוב, עכשיו אני עושה 10 חזרות של מתח ו-2 עליות כוח. הגב לא נפגע, ורק התחזק. שאר הגוף התחיל במצב טוב, אבל נהיה עוד יותר טוב ובריא. 0% נזק.

Back
למעלה תחתית