הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחפש מומחה למרפק / כף יד, לטיפול בכאבים באזור תחתית האמה/מרפק.

• פותח/ת השרשור KD2
  • פורסם בתאריך

KD2

משתמש פעיל
617
6
נק' מוניטין:
484
617
6
שלום לכולם,

קודם כל - השאלה בכותרת.
מי שחווה כזה כאב ויכול לעזור, הנה הפרטים -

כבר משהו כמו שנה וחצי שיש לי כאבים בשני מקומות ביד (והגיע הזמן לעשות בזה סדר) -

1. איפה שמסומן בשחור בתמונה המצורפת, כלומר בחלק המדיאלי של המרפק, ממש בצמוד ל- Ulna, אבל לא בצורה של "מרפק גולף" קלאסי כי רוב הזמן
אין לי בעיה מיוחדת או כאב בכפיפת כף היד עם משקל, או אחיזה חזקה, ושום כאב בmedial epicondylitis.
הכאב לא נוצר משום טראומה, הוא פשוט הופיע.

זה אחד הכאבים המוזרים ביותר שהיו לי כי אין לו כמעט שום חוקיות, יש סשנים של מתח שזה כואב מאוד ויש כאלו שלא (ללא קשר לאחיזה או המתקן).
לפעמים תרגילי יד קדמית הורגים אותי ולפעמים לא, ולפעמים במתח הכל נהדר אבל ביד קדמית זה כואב מאוד, וההפך.
וכנ"ל עם לחיצת חזה וכתפיים, בדדליפט אין לי שום כאב באחיזה.
התרגיל היחידי שמכאיב כמעט כל פעם זה פרפר חזה ( לא...אני לא עושה אותו, אבל אני מדריך אז אני נאלץ להדגים אותו), לחיצה בכבלים לא כואבת.
ומהצד השני, אני יכול להרים את החתול שלי סתם באמצע היום והכאב יכול להיות אדיר out of nowhere.

זאת גם אחת הסיבות שלא הגעתי לרופאים עד לא מזמן, אני לא יכול לכוון אותם לתנועה ספציפית שגורמת כאב כי זה כל הזמן משתנה.
הרנטגן שלי נקי (גם מצורף), הבדיקה הקלינית המנימינליסטית של האורטופד והפיזיותרפיסט 100%.

2. בחיבור הגיד של הטרייספ -
אם אני עושה תרגילי יד אחורית מבודדים, בעיקר מעל הראש - כואב ר-צ-ח.
בלחיצת כתפיים כואב פחות, ובלחיצת חזה כואב עוד פחות עד כמעט לא כואב בכלל.
לאחר הסרת כל התרגילים המבודדים המצב משתפר בקצב איטי.

הכאבים לא תמיד קשורים אחד לשני והכאב של הטרייספ הרבה יותר נשלט ועקבי בהתאם לפעילות.

מה עשיתי עד עכשיו -

- הרבה הפסקות מאימונים, התחלה מאוד נמוכה וחזרה מאוד הדרגתיות,
כלומר - 50% מRM5, ל2 אימונים בשבוע בלבד, של התקדמות ליניארית עם 1.25ים, יום בנץ, יום פרס, 5X3, ומבחינת משיכות - פשוט מאוד רגוע, בגלל שלרוב זה לא כאב.
שבואו נודה....אין יותר "רגוע" מזה (זה למעשה דפק לי לגמרי את כל אימוני הפלג גוף עליון בשנה האחרונה).
הכאב באמה פשוט התחדש בנקודה מסויימת (אחרי איזה חודש במתכונת הזאת), ושוב התחלתי מחדש....ושוב...ושוב....
הכאב בגיד של הטרייספ כן השתפר.
- כל היום עם "מגן מרפק", גם באימונים (לא בדיוק עוזר, אבל נותן קצת תמיכה ותחושת בטחון).
- ארקוקסיה 90, 10 ימים, לא שינה כלום.
- טראומיל איזה חודש, (למרות שאני לא מאמין בזה) לא עזר.
- foam rolling על האזור והרבה מסאז'ים עצמיים על בסיס קבוע-תורם פה ושם.
- רנטגן - נקי, וכמובן שאין הצדקה מבחינתם לשום צילום אחר.
- פיזיותרפיה, כמה מפגשים ואז אני מרגיש ממש מגוחך, לא תורם לי ואני נגד שיטת העבודה שלהם ברוב המקרים.

עוד פרטים -

* יש לי רקע של בלט לא פשוט בצוואר, אבל אין שום אינדיקציה שהכאב נובע משם.
* היד שזה כואב בה נשברה כשהייתי בן 8 (?!), אבל לא קרוב לאזור הכאב.
* זאת היד החזקה שלי.
* אני 1.69 ושוקל 69, ורזה מאוד, שזה אכן מגעיל גם אותי, אבל אני לא מצליח לעלות במשקל.
* יש לי קצת קליקים ללא כאב במרפקים (גם בזה שלא כואב).
* בגלל שגם ברך ימין כואבת לי פה ושם, הרופאה שלי רצתה לשלול משהו ראומטי, ושלחה אותי לבדיקות דם שיצאו תקינות.

אין לי שום מענה מאורטופדים שלא מתמחים באזור ולכן אני צריך המלצה לאורטופד טוב המתמחה בפציעות כאלו ויכול לתת לי תמונה
רצינית על המצב (איזה גיד? איזה רצועה? ממה להמנע?) ולא סתם רנטגן ומישוש חסר משמעות.
וכמובן כל ניסיון אישי שלכם עם משהו דומה יכול בהחלט לעזור.

תודה מראש
ים

קבצים מצורפים

• fa.JPG
    fa.JPG
    KB 33.4 · צפיות: 368
  • רנטגן מרפק ימין.JPG
    רנטגן מרפק ימין.JPG
    KB 47.9 · צפיות: 414
נערך לאחרונה:
היעוץ היחיד שאני יכול לתת לך הוא להימנע לחלוטין מלנעול מרפקים ולעבוד בטכניקה הכי זהירה שאפשר (כולל חימום ארוך). מה שכמובן אומר שאתה לא יכול לעבוד בתוכניות כוח שאונסות את המפרקים. בכל אופן, במידה ואתה מרגיש שהכאב מחפיר תפסיק את האימון אחרת אתה תפצע. יכול להיות שאתה משתמש בטכניקה גרועה בתרגילים המורכבים ויכול להיות שיש לך בעיה אמיתית. אל תסתכן.

נערך לאחרונה:
רנטגן לא שווה כלום במקרה כזה. תנסה להשיג הפנייה ל MRI או שתעשה אחד באופן פרטי. זה נשמע כמו בעיה עיצבית ורק MRI יכול לאשש מה זה בדיוק. תתייעץ קודם עם אורטופד איזה MRI אתה צריך בדיוק, יש כאלו עם הזרקות ויש כאלו ללא וזה חשוב.

• פותח/ת השרשור
TMW, מה הבעיה בנעילת מרפקים ? למיטב הבנתי ונסיוני זה בדיוק הפעולה הנכונה במקרה כזה ( מאפשרת הורדת מתח מהטרייספ ).
בכל אופן, המצב לא משתפר גם בחופשות של 3 שבועות מאימונים, כך שאני לא רואה שום סיבה להפסיק שוב, אלא להמשיך באיזי.
טכניקה היא לא הבעיה, אני מאמן ומתאמן עם קבוצה של מאמנים שידעו להגיד לי אם משהו היה כל כך לא טוב.
מר לטיסימוס, לא הבנתי אם אתה סרקסטי או לא, בכל אופן - כתבתי במפורש שאשמח לכל עצה ממישהו שעבר משהו דומה כי לא מצאתי התייחסות לזה בשום מקום.
אבל אני כן מחפש מישהו שיודע לתת אבחנה רצינית למצב הזה.
משה, הרנטגן נעשה כדי לשלול בעיה תוך מפרקית, עצמים חופשיים בחלל המפרק (די נפוץ במרפק) וכל סוג של הסתיידות לא נורמלית באזור, כך שאני לא חושב שהוא היה מיותר (מעבר לזה שהוא שלב חובה מבחינת המערכת).
MRI פרטי עולה כ-3000 ש"ח מינימום, ואני חושב שלא כדאי לרוץ ולהוציא את הכסף לפני שמומחה לא בחן את הנושא וראה האם MRI ישנה את היכולת לאבחן או את שיטת הטיפול.
שווה גם להגיע ל"מומחה" כזה כי יתכן שהוא אפילו יכול לשלוח לMRI דרך קופ"ח (סיכוי אפסי) בזמן יחסית סביר (עד חצי שנה), מה שהאורטופדים "הכלליים" פשוט לא יכולים/מוכנים לעשות.

תודה לכולם על התגובות.

TMW, מה הבעיה בנעילת מרפקים ? למיטב הבנתי ונסיוני זה בדיוק הפעולה הנכונה במקרה כזה ( מאפשרת הורדת מתח מהטרייספ ).
בכל אופן, המצב לא משתפר גם בחופשות של 3 שבועות מאימונים, כך שאני לא רואה שום סיבה להפסיק שוב, אלא להמשיך באיזי.
טכניקה היא לא הבעיה, אני מאמן ומתאמן עם קבוצה של מאמנים שידעו להגיד לי אם משהו היה כל כך לא טוב.

מיטב נסיוני? עם כל הכבוד נסיונך נכון לעכשיו כושל. לא נועלים מפרקים כואבים, ולא מומלץ לנעול בכללי (למה להוריד לחץ משריר שאתה מנסה לפתח!?!?) אם אתה בודיבילדר. אם היית מתאמן עם המאמנים הנכונים לא היית סובל מכאבי מפרקים וגם אם כן היו אומרים לך להפסיק לפני שזה יחמיר.

אנחנו לא יכולים לך לתת שום עצה מעבר לזה, אף אחד לא מתכוון לקחת אחריות עליך. גש לרופא.

הייתי ממליץ לך על הפיזיו׳ שלי ( הוא אנטיתזה לפיזיו׳ כפי שאתה מכיר אותם - חשמל + אולטרסאונד + תרגילים + בלה בלה בלה)

הייתי ממליץ לך על הפיזיו׳ שלי ( הוא אנטיתזה לפיזיו׳ כפי שאתה מכיר אותם - חשמל + אולטרסאונד + תרגילים + בלה בלה בלה)

איך הוא עם פציעות גב (תחתון)? גם ממליץ? אם כן אפשר מספר פה או בפרטי?
תודה.

אין לי מושג איך הוא עם בעיות ספציפיות, הוא מבין מספיק והגון מספיק כדי להגיד לך שהוא לא יודע לטפל בבעיה מסויימת, אם זה אכן המצב.

• פותח/ת השרשור
מיטב נסיוני? עם כל הכבוד נסיונך נכון לעכשיו כושל. לא נועלים מפרקים כואבים, ולא מומלץ לנעול בכללי (למה להוריד לחץ משריר שאתה מנסה לפתח!?!?) אם אתה בודיבילדר. אם היית מתאמן עם המאמנים הנכונים לא היית סובל מכאבי מפרקים וגם אם כן היו אומרים לך להפסיק לפני שזה יחמיר.

אנחנו לא יכולים לך לתת שום עצה מעבר לזה, אף אחד לא מתכוון לקחת אחריות עליך. גש לרופא.

אם אתה חושב שמה שאני עושה כושל כי יש לי בעיה שלא נפתרת, במיוחד לאור זה שרשימת הצעדים שנקטתי היא בערך ....כל הצעדים הנכונים,
רואים שמעולם לא נתקלת בפציעה מורכבת יותר מהנורמה.
למה בדיוק לא נועלים מפרקים כואבים? מאיזה מקור רציני מגיעה ההוראה הזאת?
אם יש לי בעיה בגיד הטרייספ, למה לעזאזל לא לנעול ולהוריד ממנו עומס בין חזרות (שזה אגב אחת הסיבות שנועלים את הברך בסקוואט, בנעילת ברך הארבע ראשי במנוחה יחסית) ?
ולמה נראה לך שאני (רחמנא ליצלן) בודיבילדר ?!

ALX, כל המלצה תתקבל בברכה, אני מוכן להגיע לכל הארץ בשביל בעל מקצוע טוב.

EMZ, כן, אני מחפש שם של רופא.
למה אתה ממליץ על הבחור בלינק ?

מר לטיסימוס, לא הבנתי אם אתה סרקסטי או לא, בכל אופן - כתבתי במפורש שאשמח לכל עצה ממישהו שעבר משהו דומה כי לא מצאתי התייחסות לזה בשום מקום.
אבל אני כן מחפש מישהו שיודע לתת אבחנה רצינית למצב הזה.
משה, הרנטגן נעשה כדי לשלול בעיה תוך מפרקית, עצמים חופשיים בחלל המפרק (די נפוץ במרפק) וכל סוג של הסתיידות לא נורמלית באזור, כך שאני לא חושב שהוא היה מיותר (מעבר לזה שהוא שלב חובה מבחינת המערכת).
MRI פרטי עולה כ-3000 ש"ח מינימום, ואני חושב שלא כדאי לרוץ ולהוציא את הכסף לפני שמומחה לא בחן את הנושא וראה האם MRI ישנה את היכולת לאבחן או את שיטת הטיפול.
שווה גם להגיע ל"מומחה" כזה כי יתכן שהוא אפילו יכול לשלוח לMRI דרך קופ"ח (סיכוי אפסי) בזמן יחסית סביר (עד חצי שנה), מה שהאורטופדים "הכלליים" פשוט לא יכולים/מוכנים לעשות.

תודה לכולם על התגובות.
אף מומחה לא יוכל לאשש שזו לא בעיה עיצבית אם לא תעשה MRI. אני מבין שזה יקר ולא מכוסה בד"כ בקופ"ח, אבל זו כבר שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך: כמה זמן אתה מוכן לבזבז בין אורטופדים שונים לאיבחון בעיה שלא ניתנת לאבחנה ללא בדיקות מקיפות יותר (כמו MRI) והאם אתה מוכן לסבול את הכאב בשביל 3000 ש"ח. ברגע הראשון שהגעתי עם כתף פרוקה לפני שנתיים וחצי למרכז רפואי (לא חדר מיון, סוג של קופת חולים מקומית) בארה"ב, הדבר הראשון שעשו איתי זה לשלוח אותי לרנטגן וכשלא מצאו שום דבר שם שלחו אותי ישר ל MRI. לא היה לי אורטופד שמישש אותי ואמר זה דלקת או כל בולשיט אחר כמו שעושים בארץ, כי זה בלתי אפשרי לבדיקה. אז כן, המקרה שלי הוא קצת יותר קיצוני משלך, אבל כאב במפרק שמתמשך לאורך זמן ולא ראו שום דבר בבדיקות רנטגן, האופציה היחידה שאני יכול לחשוב עליה זה MRI או אולי אם אתה ממש רוצה לפני כן זה לעשות אולטרסאונד באזור שיכול לפעמים לגלות דלקות.

אם תרצה יש מומחה לרפואה סינית שעזר לי ולחצי מאנשים בצפון כולל ספורטאים שניפצעו וגם שהיו להם בעיות אחרות אם תרצה כדאי לך לנסות.באים אליו אנשים מכל הארץ.זה בחור שהתמחה בסין בכל פגיעות ובעיות גופניות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית