שלום לכולם,
קודם כל - השאלה בכותרת.
מי שחווה כזה כאב ויכול לעזור, הנה הפרטים -
אין לי שום מענה מאורטופדים שלא מתמחים באזור ולכן אני צריך המלצה לאורטופד טוב המתמחה בפציעות כאלו ויכול לתת לי תמונה
רצינית על המצב (איזה גיד? איזה רצועה? ממה להמנע?) ולא סתם רנטגן ומישוש חסר משמעות.
וכמובן כל ניסיון אישי שלכם עם משהו דומה יכול בהחלט לעזור.
תודה מראש
ים
קודם כל - השאלה בכותרת.
מי שחווה כזה כאב ויכול לעזור, הנה הפרטים -
כבר משהו כמו שנה וחצי שיש לי כאבים בשני מקומות ביד (והגיע הזמן לעשות בזה סדר) -
1. איפה שמסומן בשחור בתמונה המצורפת, כלומר בחלק המדיאלי של המרפק, ממש בצמוד ל- Ulna, אבל לא בצורה של "מרפק גולף" קלאסי כי רוב הזמן
אין לי בעיה מיוחדת או כאב בכפיפת כף היד עם משקל, או אחיזה חזקה, ושום כאב בmedial epicondylitis.
הכאב לא נוצר משום טראומה, הוא פשוט הופיע.
זה אחד הכאבים המוזרים ביותר שהיו לי כי אין לו כמעט שום חוקיות, יש סשנים של מתח שזה כואב מאוד ויש כאלו שלא (ללא קשר לאחיזה או המתקן).
לפעמים תרגילי יד קדמית הורגים אותי ולפעמים לא, ולפעמים במתח הכל נהדר אבל ביד קדמית זה כואב מאוד, וההפך.
וכנ"ל עם לחיצת חזה וכתפיים, בדדליפט אין לי שום כאב באחיזה.
התרגיל היחידי שמכאיב כמעט כל פעם זה פרפר חזה ( לא...אני לא עושה אותו, אבל אני מדריך אז אני נאלץ להדגים אותו), לחיצה בכבלים לא כואבת.
ומהצד השני, אני יכול להרים את החתול שלי סתם באמצע היום והכאב יכול להיות אדיר out of nowhere.
זאת גם אחת הסיבות שלא הגעתי לרופאים עד לא מזמן, אני לא יכול לכוון אותם לתנועה ספציפית שגורמת כאב כי זה כל הזמן משתנה.
הרנטגן שלי נקי (גם מצורף), הבדיקה הקלינית המנימינליסטית של האורטופד והפיזיותרפיסט 100%.
2. בחיבור הגיד של הטרייספ -
אם אני עושה תרגילי יד אחורית מבודדים, בעיקר מעל הראש - כואב ר-צ-ח.
בלחיצת כתפיים כואב פחות, ובלחיצת חזה כואב עוד פחות עד כמעט לא כואב בכלל.
לאחר הסרת כל התרגילים המבודדים המצב משתפר בקצב איטי.
הכאבים לא תמיד קשורים אחד לשני והכאב של הטרייספ הרבה יותר נשלט ועקבי בהתאם לפעילות.
מה עשיתי עד עכשיו -
- הרבה הפסקות מאימונים, התחלה מאוד נמוכה וחזרה מאוד הדרגתיות,
כלומר - 50% מRM5, ל2 אימונים בשבוע בלבד, של התקדמות ליניארית עם 1.25ים, יום בנץ, יום פרס, 5X3, ומבחינת משיכות - פשוט מאוד רגוע, בגלל שלרוב זה לא כאב.
שבואו נודה....אין יותר "רגוע" מזה (זה למעשה דפק לי לגמרי את כל אימוני הפלג גוף עליון בשנה האחרונה).
הכאב באמה פשוט התחדש בנקודה מסויימת (אחרי איזה חודש במתכונת הזאת), ושוב התחלתי מחדש....ושוב...ושוב....
הכאב בגיד של הטרייספ כן השתפר.
- כל היום עם "מגן מרפק", גם באימונים (לא בדיוק עוזר, אבל נותן קצת תמיכה ותחושת בטחון).
- ארקוקסיה 90, 10 ימים, לא שינה כלום.
- טראומיל איזה חודש, (למרות שאני לא מאמין בזה) לא עזר.
- foam rolling על האזור והרבה מסאז'ים עצמיים על בסיס קבוע-תורם פה ושם.
- רנטגן - נקי, וכמובן שאין הצדקה מבחינתם לשום צילום אחר.
- פיזיותרפיה, כמה מפגשים ואז אני מרגיש ממש מגוחך, לא תורם לי ואני נגד שיטת העבודה שלהם ברוב המקרים.
עוד פרטים -
* יש לי רקע של בלט לא פשוט בצוואר, אבל אין שום אינדיקציה שהכאב נובע משם.
* היד שזה כואב בה נשברה כשהייתי בן 8 (?!), אבל לא קרוב לאזור הכאב.
* זאת היד החזקה שלי.
* אני 1.69 ושוקל 69, ורזה מאוד, שזה אכן מגעיל גם אותי, אבל אני לא מצליח לעלות במשקל.
* יש לי קצת קליקים ללא כאב במרפקים (גם בזה שלא כואב).
* בגלל שגם ברך ימין כואבת לי פה ושם, הרופאה שלי רצתה לשלול משהו ראומטי, ושלחה אותי לבדיקות דם שיצאו תקינות.
אין לי שום מענה מאורטופדים שלא מתמחים באזור ולכן אני צריך המלצה לאורטופד טוב המתמחה בפציעות כאלו ויכול לתת לי תמונה
רצינית על המצב (איזה גיד? איזה רצועה? ממה להמנע?) ולא סתם רנטגן ומישוש חסר משמעות.
וכמובן כל ניסיון אישי שלכם עם משהו דומה יכול בהחלט לעזור.
תודה מראש
ים
קבצים מצורפים
נערך לאחרונה: