שלום לכולם,
אני בימים אלה קורא ומצליב מידע לגבי הדדליפט. ברצוני לבצע דדליפט הכי בסיסי המתאים למתאמן החובבני, הבנתי שמדובר בדדליפט קלאסי אז שאלותיי יהיו בהקשר לסוג הקלאסי כמובן. מספר שאלות לאחר ביצוע ניסויים במכון:
1. למה הכוונה כשאתם כותבים "גב מוקשת"? שהבטן שלי צריכה להיות בהריון ועמוד השידרה מוקשת קדימה?
2. לפי המאמר כאן על דדליפט:
"
שבת שלום 😃
אני בימים אלה קורא ומצליב מידע לגבי הדדליפט. ברצוני לבצע דדליפט הכי בסיסי המתאים למתאמן החובבני, הבנתי שמדובר בדדליפט קלאסי אז שאלותיי יהיו בהקשר לסוג הקלאסי כמובן. מספר שאלות לאחר ביצוע ניסויים במכון:
1. למה הכוונה כשאתם כותבים "גב מוקשת"? שהבטן שלי צריכה להיות בהריון ועמוד השידרה מוקשת קדימה?
2. לפי המאמר כאן על דדליפט:
"
פה מיקום כפות הרגליים הוא גורם חשוב. אם הן יותר מדי קדימה, גורמות לשוקיים להיות קרובות מדי אל המוט משצריך, המוט יהיה צריך להיות מורם מסביב לברכיים, במקום ישירות מעבר להם. כך הדבר גורם לקיצור מרחק זרוע המנוף ומפחית את התנגדות מומנט הפיתול."
שורה תחתונה, היכן הן אמורות להיות ממוקמות?
3. באיזה מצב הגב שלי אמור להיות לאורך התרגיל? האם המצב הוא קבוע או משתנה בעת ההורדה וההרמה?
4. כיצד אמורות לתפקד הברכיים שלי בדדליפט קלאסי?
לא הבנתי אם הן צריכות להיות ישרות/מוכנסות כלפי פנים/יוצאות?
האם הן צריכות להיות במצב קבוע לכל אורך התרגיל או שהן משתנות בעת ההורדה וההרמה?
5. אני מניח שהבנתי את עניין הידיים והכתפיים אך בכל זאת אשמח לשמוע אם ישנן תוספות שלא צויינו במאמר כאן בפורום או פירוט מכם כי יש מצב שההבנה שלי פשוט מוטעית.
6. ההרמה וההורדה צריכות להיות בקצב מהיר/איטי?
7.האם בעת ההרמה צריך להתיישר לגמרי עם הגב ועם הרגליים?
8. אני לא זוכר איך קוראים לסוג המוטות שאני רוצה לציין אך יש את המוט הרגיל שרואים בסרטונים ביוטיוב שהוא דיי כבד גם בלי משקולות ויש את המוטות הצרים והדקים יותר שעבורי הם יותר נוחים כרגע, האם חובה להשתמש רק במוט כזה? או שאפשר להשתמש במוטות שאתם תראו על המעמד משקולות המרוחק בתמונה הזאת?
8 האם הדדליפט המוצג בסרטון הזה הוא נכון ואני יכול להתבסס עליו בתור התחלה עד שאבין יותר ואצבור ניסיון?
3. באיזה מצב הגב שלי אמור להיות לאורך התרגיל? האם המצב הוא קבוע או משתנה בעת ההורדה וההרמה?
4. כיצד אמורות לתפקד הברכיים שלי בדדליפט קלאסי?
לא הבנתי אם הן צריכות להיות ישרות/מוכנסות כלפי פנים/יוצאות?
האם הן צריכות להיות במצב קבוע לכל אורך התרגיל או שהן משתנות בעת ההורדה וההרמה?
5. אני מניח שהבנתי את עניין הידיים והכתפיים אך בכל זאת אשמח לשמוע אם ישנן תוספות שלא צויינו במאמר כאן בפורום או פירוט מכם כי יש מצב שההבנה שלי פשוט מוטעית.
6. ההרמה וההורדה צריכות להיות בקצב מהיר/איטי?
7.האם בעת ההרמה צריך להתיישר לגמרי עם הגב ועם הרגליים?
8. אני לא זוכר איך קוראים לסוג המוטות שאני רוצה לציין אך יש את המוט הרגיל שרואים בסרטונים ביוטיוב שהוא דיי כבד גם בלי משקולות ויש את המוטות הצרים והדקים יותר שעבורי הם יותר נוחים כרגע, האם חובה להשתמש רק במוט כזה? או שאפשר להשתמש במוטות שאתם תראו על המעמד משקולות המרוחק בתמונה הזאת?
8 האם הדדליפט המוצג בסרטון הזה הוא נכון ואני יכול להתבסס עליו בתור התחלה עד שאבין יותר ואצבור ניסיון?
שבת שלום 😃
נערך לאחרונה ע"י מנהל: