הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סיבי שריר אדומים ולבנים ושיטות אימון שלהן.

• פותח/ת השרשור MuGi
  • פורסם בתאריך

MuGi

משתמש מתחיל
255
0
נק' מוניטין:
28
255
0
כולנו מכירים את סוגי סיבי השריר.
הסיב האדום- החלש מבין השניים והאירובי מבין השניים. אך בעל הסיבולת הגדולה הרבה יותר.
הסיב הלבן. השריר החזק והאנירובי. חסר סיבולת לחלוטין.

כידוע יש אנשים עם אחוז סיבים לבנים גדול יותר ואנשים עם אחוז סיבים אדומים גדול יותר.
וגם בכל שריר באותו אדם יש הבדלים.

שאלתי היא כזאת:
האם יתכן שבגלל שבשרירים מסוימים אצלי יש ריכוז סיבים אדומים גבוהה בהרבה מהלבנים העובדה שאני מתאמן במספר חזרות נמוך (5-8) היא הסיבה שאיני מצליח למצות את חוזק השריר?
אני אתן דוגמא:
שריר היד אחורית שלי: בכל תרגילי היד אחורית אני לא מצליח להגיע למיצוי השריר.. כלומר הוא אינו כואב.
כל המשקלים עד משקל מסוים מאפשרים לי לבצע 5-8 חזרות שלמות מבלי להרגיש את היד.
ומשקל אחד מעל המשקל המסוים אינו מאפשר לי לבצע אפילו חזרה אחת נקיה.
כלומר המשקל כבד מידי.
אבל איך יכול להיות שאין משקל אחד אפילו שמתאים כדי לבצע אימון כוח/היפרטרופיה (5-8)
אז חשבתי על זה והגעתי למסקנה שמרבית סיבי השריר ביד האחורית שלי הם אדומים.
לכן אם אני אבצע 15 חזרות לדוגמא אז יכאב לי.
וכך היה.. ניסיתי לבצע 15 חזרות ובאמת הרגשתי את היד אחורית סובלת.

עכשיו השאלה היא כזאת. האם להמשיך לבצע 5-8 חזרות אפילו שאני לא מרגיש מיצוי של היד. או פשוט לבצע מספק חזרות כזה שיכאב לי גם אם הוא גבוהה מ8 חזרות..
אני יודע שהאימון צריך להיות כמה שיותר עצים אבל אני גם יותר שמספר חזרות גבוהה מגרה סיבולת ופחות היפרטרופיה (כמובן שהאוכל זה הגורם העיקרי לגדילה אבל בכל זאת)

כואב לך כי יש לך חומצות חלב שמורידות את רמת החומציות ובלה בלה בלה,בשביל שרמת החומציות תרד לרמה שיכאב לך ממש אתה צריך לעבור את ה12 חזרות,ואת ה6 בערך כדי שתתחיל "להרגיש" את השריר בכלל
זה שכואב לך לא אומר שאתה ממצה את השריר,זה רק אומר שרמת החומציות ירדה

• פותח/ת השרשור
כואב לך כי יש לך חומצות חלב שמורידות את רמת החומציות ובלה בלה בלה,בשביל שרמת החומציות תרד לרמה שיכאב לך ממש אתה צריך לעבור את ה12 חזרות,ואת ה6 בערך כדי שתתחיל "להרגיש" את השריר בכלל
זה שכואב לך לא אומר שאתה ממצה את השריר,זה רק אומר שרמת החומציות ירדה
העובדה שכואב ואני לא מסוגל להרים יותר את המשקל אפילו שיכולתי מקודם מראה על מיצוי.
העבודה שאני יכול להרים מיליון חזרות עם משקל מסוים מראה על חוסר מיצוי והעובדה שאני לא מסוגל להינתגד למשקל אפילו פעם אחת מראה על חוסר מיצוי

כאב לא מראה על כך שהשריר עובד, גם לא הרגשה.
אני יכול לתת אין ספור דוגמאות שב"הרגשה" אתה מרגיש ש X (שריר כולשהוא) עובד אבל אנטומית הוא לא קשור לחיים, כך גם עם הכאב שלך וכך גם עניין ה "פאמפ = גדילה", שכח מזה.
תעשה מקסימום התנגדות כנגד מספר החזרות שאתה עושה ותיהיה בריא.

כאב לא מראה על כך שהשריר עובד, גם לא הרגשה.
אני יכול לתת אין ספור דוגמאות שב"הרגשה" אתה מרגיש ש X (שריר כולשהוא) עובד אבל אנטומית הוא לא קשור לחיים, כך גם עם הכאב שלך וכך גם עניין ה "פאמפ = גדילה", שכח מזה.
תעשה מקסימום התנגדות כנגד מספר החזרות שאתה עושה ותיהיה בריא.

הסכמת איתי אבל ניסחת הרבה יותר טוב וגרמת לניסוח שלי להראות שכונתי 🥷

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית