כולנו מכירים את סוגי סיבי השריר.
הסיב האדום- החלש מבין השניים והאירובי מבין השניים. אך בעל הסיבולת הגדולה הרבה יותר.
הסיב הלבן. השריר החזק והאנירובי. חסר סיבולת לחלוטין.
כידוע יש אנשים עם אחוז סיבים לבנים גדול יותר ואנשים עם אחוז סיבים אדומים גדול יותר.
וגם בכל שריר באותו אדם יש הבדלים.
שאלתי היא כזאת:
האם יתכן שבגלל שבשרירים מסוימים אצלי יש ריכוז סיבים אדומים גבוהה בהרבה מהלבנים העובדה שאני מתאמן במספר חזרות נמוך (5-8) היא הסיבה שאיני מצליח למצות את חוזק השריר?
אני אתן דוגמא:
שריר היד אחורית שלי: בכל תרגילי היד אחורית אני לא מצליח להגיע למיצוי השריר.. כלומר הוא אינו כואב.
כל המשקלים עד משקל מסוים מאפשרים לי לבצע 5-8 חזרות שלמות מבלי להרגיש את היד.
ומשקל אחד מעל המשקל המסוים אינו מאפשר לי לבצע אפילו חזרה אחת נקיה.
כלומר המשקל כבד מידי.
אבל איך יכול להיות שאין משקל אחד אפילו שמתאים כדי לבצע אימון כוח/היפרטרופיה (5-8)
אז חשבתי על זה והגעתי למסקנה שמרבית סיבי השריר ביד האחורית שלי הם אדומים.
לכן אם אני אבצע 15 חזרות לדוגמא אז יכאב לי.
וכך היה.. ניסיתי לבצע 15 חזרות ובאמת הרגשתי את היד אחורית סובלת.
עכשיו השאלה היא כזאת. האם להמשיך לבצע 5-8 חזרות אפילו שאני לא מרגיש מיצוי של היד. או פשוט לבצע מספק חזרות כזה שיכאב לי גם אם הוא גבוהה מ8 חזרות..
אני יודע שהאימון צריך להיות כמה שיותר עצים אבל אני גם יותר שמספר חזרות גבוהה מגרה סיבולת ופחות היפרטרופיה (כמובן שהאוכל זה הגורם העיקרי לגדילה אבל בכל זאת)
הסיב האדום- החלש מבין השניים והאירובי מבין השניים. אך בעל הסיבולת הגדולה הרבה יותר.
הסיב הלבן. השריר החזק והאנירובי. חסר סיבולת לחלוטין.
כידוע יש אנשים עם אחוז סיבים לבנים גדול יותר ואנשים עם אחוז סיבים אדומים גדול יותר.
וגם בכל שריר באותו אדם יש הבדלים.
שאלתי היא כזאת:
האם יתכן שבגלל שבשרירים מסוימים אצלי יש ריכוז סיבים אדומים גבוהה בהרבה מהלבנים העובדה שאני מתאמן במספר חזרות נמוך (5-8) היא הסיבה שאיני מצליח למצות את חוזק השריר?
אני אתן דוגמא:
שריר היד אחורית שלי: בכל תרגילי היד אחורית אני לא מצליח להגיע למיצוי השריר.. כלומר הוא אינו כואב.
כל המשקלים עד משקל מסוים מאפשרים לי לבצע 5-8 חזרות שלמות מבלי להרגיש את היד.
ומשקל אחד מעל המשקל המסוים אינו מאפשר לי לבצע אפילו חזרה אחת נקיה.
כלומר המשקל כבד מידי.
אבל איך יכול להיות שאין משקל אחד אפילו שמתאים כדי לבצע אימון כוח/היפרטרופיה (5-8)
אז חשבתי על זה והגעתי למסקנה שמרבית סיבי השריר ביד האחורית שלי הם אדומים.
לכן אם אני אבצע 15 חזרות לדוגמא אז יכאב לי.
וכך היה.. ניסיתי לבצע 15 חזרות ובאמת הרגשתי את היד אחורית סובלת.
עכשיו השאלה היא כזאת. האם להמשיך לבצע 5-8 חזרות אפילו שאני לא מרגיש מיצוי של היד. או פשוט לבצע מספק חזרות כזה שיכאב לי גם אם הוא גבוהה מ8 חזרות..
אני יודע שהאימון צריך להיות כמה שיותר עצים אבל אני גם יותר שמספר חזרות גבוהה מגרה סיבולת ופחות היפרטרופיה (כמובן שהאוכל זה הגורם העיקרי לגדילה אבל בכל זאת)