הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך למהשיך מפה... (חודשיים ומשהו של FBW )

StrongLift

משתמש קבוע
1,146
545
נק' מוניטין:
2,827
1,146
545
אני חדש פה פעיל בעיקר בפורום אחר...
במסה (הראשונה שלי) כבר 3 חודשים... (חודש ראשון תוכנית ליצנים, חודשיים FBW קלאסית)
תוצאות מעולות... (מבחינת גוף)

גובה: 1.68
משקל: 71
אחוז שומן: 15-16%~

משקלי עבודה:
סקוואט בסמית משין: 65 (התחלתי באמצע התוכנית זה עולה התוכנית שאני יעבור אלייה זה יהפוך לחופשי 😃 )
דדליפט- לא עשיתי עד עכשיו (יתחיל בתוכנית שתמליצו לעבור אליה)
בנץ'- 63.5
פרס- 42.5 (התחלתי באמצע התוכנית עולה..)
חתירה- 45 (התחלתי באמצע התוכנית עולה גם...)

עכשיו לאן אתם מציעים לי להמשיך?
SS?
SL5X5? (מפתה אותי יותר מהSS ת'אמת)
ת'אמת שהמטרה שלי היא לא כוח נטו אלא גם גוף מאוד חשוב לי...
וכמו שאתם בטח שומעים פה הרבה תוכניות כוח הפוכת אותך לשמן... (לא יודע עם זה נכוון או לא..)
מבחינת משקלי עבודה אני צריך תוכנית כוח זה בטוח... הבעיה שחשוב לי מאוד הגוף אחרי החיטוב... כאילו עכשיו לא אכפת לי להשמין חופשי..
אבל אחרי החיטוב אני רוצה גוף מאסיבי וגדול כמה שאפשר.. 😉
נשאר לי עוד 4 חודשים למסה..
עכשיו אני יודע שזה פורום של PL וכוח בעיקר.. אבל אני רוצה שבאמת תגידו לי מה הייתם עושים עם חשוב לכם גם הקטע של הגוף....
ולא ישר לזרוק SS בגלל המשקלי עבודה כיי לפי מה שהבנתי זה לא בונה את הגוף הכי טוב... (עם מישהו אומר אחרת אני ישמח לשמוע 👏)
טוב לדעתי הבנתם אותי... פניתי לפורום הזה כי הרמה פה יותר גבוה ואני מקווה לתשובה יותר רצינית מישר SS בלי פירוט 😃

סקוואט בסמיט'?
ישר SS!

SS זו נגזרת של SL. ב-SL יש לך הרבה יותר נפח = התקדמות איטית יותר + תקיעה מהירה יותר. לך על SS

• פותח/ת השרשור
סקוואט בסמיט'?
ישר SS!

המאמן לא איפשר לי עד עכשיו..
הוא ביקש ממני ממש שאני יתחיל בסמית משין.. ;)
המאמן שלי בנאדם ענק שמרים משקלים עוד יותר ענקיים ובתחום 25 שנים...
אז אני סומך עליו פה ושם...

בפורום השני אתה יותר חביב :D

SS זו נגזרת של SL. ב-SL יש לך הרבה יותר נפח = התקדמות איטית יותר + תקיעה מהירה יותר. לך על SS

אוקי אז עם כבר תוכנית כוח אני ילך עלSS

ומה בקשר לגוף בSS??
ציינתי שמה שחשוב לי זה לא רק הכוח...
עם אני יעשה רק חודשיים SS ואז חודשיים נפח זה יהיה יעיל?

נערך לאחרונה:
ב SS אתה תראה תוצאות יותר טובות מבחינת משקלים וכשתסיים עם ה SS תעבור לחיטוב. אני אומר את זה לא מניסיון אישי אלה לפי מה שראיתי בפורום...

המאמן לא איפשר לי עד עכשיו..
הוא ביקש ממני ממש שאני יתחיל בסמית משין.. ;)
המאמן שלי בנאדם ענק שמרים משקלים עוד יותר ענקיים ובתחום 25 שנים...
אז אני סומך עליו פה ושם...

בפורום השני אתה יותר חביב :D

אוקי אז עם כבר תוכנית כוח אני ילך עלSS

ומה בקשר לגוף בSS??
ציינתי שמה שחשוב לי זה לא רק הכוח...
עם אני יעשה רק חודשיים SS ואז חודשיים נפח זה יהיה יעיל?
כנראה שהוא לא מבין הרבה אם הוא ממליץ על סמיתי.

• פותח/ת השרשור
ב SS אתה תראה תוצאות יותר טובות מבחינת משקלים וכשתסיים עם ה SS תעבור לחיטוב. אני אומר את זה לא מניסיון אישי אלה לפי מה שראיתי בפורום...

אחרי הSS ברור שאני יהיה בחיטוב.. השאלה עם התוצאות יהיו טובות או שזאת תוכנית ממש גרועה מבחינת הגוף... (נפח..)

כנראה שהוא לא מבין הרבה אם הוא ממליץ על סמיתי.

בוא נגיד ככה...
אני בטוח ב100% שהוא יותר גדול ממך! 😃 (לא בקטע רע של זלזול הבנאדם שוקל 100+ קשה לי להאמין שגם אתה ורובו שריר)
אז אני בטוח שהוא גם מבין בהתאם...
הוא לא סתם מדריך קלאסי כזה שנגד מורכבים ורוצה רק לשמור שאני לא יפצע...
והוא הציעה לי סמית רק לקצת זמן...

נערך לאחרונה:
אחרי הSS ברור שאני יהיה בחיטוב.. השאלה עם התוצאות יהיו טובות או שזאת תוכנית ממש גרועה מבחינת הגוף... (נפח..)

בוא נגיד ככה...
אני בטוח ב100% שהוא יותר גדול ממך! 😃 (לא בקטע רע של זלזול הבנאדם שוקל 100+ קשה לי להאמין שגם אתה ורובו שריר)
גם ליצן שיתאמן 25 שנה סביר להניח שיהיה מסיבי...

בוא נגיד ככה...
אתה צריך ללמוד לחשוב. יותר מבין שווה יותר טוב בתחום מסויים עובד אך ורק ביחס לעצמך. כשאתה תבין יותר בתחום מסויים, אתה תהיה יותר טוב בו. זה לא אומר שמי שיותר טוב במשהו הוא בהכרח מבין בו יותר. כמו שלא כל מי שיש לו יותר כסף ממישהו אחר, הוא בהכרח יותר מבין בעסקים. או מי שרץ מהר יותר, בהכרח מבין יותר באימוני ריצה.
יש הרבה פרמטרים שמשפיעים על "כמה אתה גדול", וכמה אתה מבין הוא רק אחד מהם.
בן אדם שנותן למישהו, איפשהו, מתישהו, לעבוד בסמית' משין, הוא לא מבין. וזה לא מעניין כמה גדולה היד שלו. גם סביר להניח שהוא מזריק, אם זה מעניין אותך.

• פותח/ת השרשור
אתה צריך ללמוד לחשוב. יותר מבין שווה יותר טוב בתחום מסויים עובד אך ורק ביחס לעצמך. כשאתה תבין יותר בתחום מסויים, אתה תהיה יותר טוב בו. זה לא אומר שמי שיותר טוב במשהו הוא בהכרח מבין בו יותר. כמו שלא כל מי שיש לו יותר כסף ממישהו אחר, הוא בהכרח יותר מבין בעסקים. או מי שרץ מהר יותר, בהכרח מבין יותר באימוני ריצה.
יש הרבה פרמטרים שמשפיעים על "כמה אתה גדול", וכמה אתה מבין הוא רק אחד מהם.
בן אדם שנותן למישהו, איפשהו, מתישהו, לעבוד בסמית' משין, הוא לא מבין. וזה לא מעניין כמה גדולה היד שלו. גם סביר להניח שהוא מזריק, אם זה מעניין אותך.

אוקי צודק אחי הבנתי 😃
אתה יכול לעזור בקשר לשאלה...?
אני ממש פוחד מהSS בקטע של הנפח...
יש הצעות אולי?
מה היית עושה?
אולי לסיים את המסה הזאת עם נפח ומסה הבאה כוח?
כי נישאר לי רק עוד 4 חודשים לזאתי...

אוקי צודק אחי הבנתי 😃
אתה יכול לעזור בקשר לשאלה...?
אני ממש פוחד מהSS בקטע של הנפח...
יש הצעות אולי?
מה היית עושה?
אולי לסיים את המסה הזאת עם נפח ומסה הבאה כוח?
כי נישאר לי רק עוד 4 חודשים לזאתי...
גדילה של מסת שריר זו תופעת לוואי של כוח. אין דבר כזה תוכנית למסה ותוכנית לכוח (לא ברמות שלא כוללות סטרואידים, וגם אז זה נתון לויכוח).
ב4 חודשים אתה יכול להשיג סקוואט ודדליפט מכובדים, אם תעשה את התוכנית. אבל זו תוכנית שבה באמת עובדים, אז השאלה היא רק אם אתה מוכן להשקיע את המאמץ.

בוא נגיד ככה...
חבל שאתה מסיק מסקנות מפגרות.
גם בן אדם שהתאמן 10 שנים יהיה מסיבי, כמעט ולא משנה מה הוא עשה.
אבל רגע, אם הוא כלכך גדול וחכם ומבין בתחום, למה לא לשאול אותו? הוא הרי שוקל 100+ קילו?

• פותח/ת השרשור
חבל שאתה מסיק מסקנות מפגרות.
גם בן אדם שהתאמן 10 שנים יהיה מסיבי, כמעט ולא משנה מה הוא עשה.
אבל רגע, אם הוא כלכך גדול וחכם ומבין בתחום, למה לא לשאול אותו? הוא הרי שוקל 100+ קילו?

הבנתי את הטעות שלי ומצטער על הדיבור....
למה לא לשאול אותו? כי בסופו של דבר מה שמענייין אותו זה שאני לא יפגע בעצמי במכון...
ככה שהוא לא באמת יתמוך ויעזור...

גדילה של מסת שריר זו תופעת לוואי של כוח. אין דבר כזה תוכנית למסה ותוכנית לכוח (לא ברמות שלא כוללות סטרואידים, וגם אז זה נתון לויכוח).
ב4 חודשים אתה יכול להשיג סקוואט ודדליפט מכובדים, אם תעשה את התוכנית. אבל זו תוכנית שבה באמת עובדים, אז השאלה היא רק אם אתה מוכן להשקיע את המאמץ.

להשקיע את המאמץ אני מוכן לא הגעתי עד פה (רזיתי 12 קילו ואז התחלתי מסה... קצר וקל לכתוב ארוך וקשה לבצע 😃 ) בשביל לוותר ולא להתאמץ!
אבל שוב... רשמת על עניין הכוח... אני יודע שאתה לא מאמין בזה שיש תוכינת לכוח ותוכנית לנפח...
אבל זה כן ככה בסופו של דבר... 😃 (לפחות בתור מתחיל שקרא המון תוכניות ופיצולים למיניהם...)
יש המון שעשו SS והשמינו בטירוף... ויש המון שנראים ממש יפה אחרי SS
ככה שזה הימור גדול... סך הכל התחלתי את המסה בשביל המראה... רק אחר כך גיליתי שאני אוהב את זה...
באמת מה שמעניין אותי זה כוח וPL אבל כרגע אני מעדיף לקיץ להגיע עם גוף מאסיבי כמה שאפשר וחטוב כי אני אובססיבי מאוד לגוף שלי...
אתם נורא נורא מקובעים על SS אין לכם אולי הצעה אחרת?
ועם אני יסיים את המסה הזאת עם עבודה עם AB רגילה ובמסה הבאה באוגוסט הבא יתחיל לעבוד על כוח וכל העניין הזה??
זה יהיה בסדר לדעתך?
תתחשב בזה שכרגע המטרה שלי היא לא כוח אלא כמה שיותר נפח ומסה עד מרץ שם אני מתחיל לחטב! 😃
תודה על התגובה אגב...!

תעשה SS. אני מבין שיש לך נטייה להשמנה וגנטיקה דפוקה בנושא הזה (היית שמן- רזית 12 ק"ג). תנסה להתחיל עם מאזן קלורי חיובי של 300 (כדאי 500) וכל פעם שאתה מתחיל להיתקע תגדיל/כל שבועים תוסיף 100 - 200 קלוריות. ככה אתה לא תגזים עם המאזן ולא תשמין יותר מדי ותרוויח גם מקסימום מסת שריר.

• פותח/ת השרשור
תעשה SS. אני מבין שיש לך נטייה להשמנה וגנטיקה דפוקה בנושא הזה (היית שמן- רזית 12 ק"ג). תנסה להתחיל עם מאזן קלורי חיובי של 300 (כדאי 500) וכל פעם שאתה מתחיל להיתקע תגדיל/כל שבועים תוסיף 100 - 200 קלוריות. ככה אתה לא תגזים עם המאזן ולא תשמין יותר מדי ותרוויח גם מקסימום מסת שריר.

סופסוף תגובה לעניין 😃 תודה!
אבל העניין הוא שאני ישיג יותר מסת שריר בתוכנית AB פשוטה נגיד לא??? (עד מרץ...)
ואינלי בעיה להשמין חופשי דווקא אני לא עולה המון באחוזי שומן... 😃
ומה אתה אומר אולי חודשיים עכשיו SS ואז לעבור לAB?
ובמסה הבאה שתיהיה אני כבר יעבוד כוח נטו ככה או ככה כי זה משהו שממש מעניין אותי וכיף לי...

סופסוף תגובה לעניין 😃 תודה!
אבל העניין הוא שאני ישיג יותר מסת שריר בתוכנית AB פשוטה נגיד לא??? (עד מרץ...)
ואינלי בעיה להשמין חופשי דווקא אני לא עולה המון באחוזי שומן... 😃
ומה אתה אומר אולי חודשיים עכשיו SS ואז לעבור לAB?
ובמסה הבאה שתיהיה אני כבר יעבוד כוח נטו ככה או ככה כי זה משהו שממש מעניין אותי וכיף לי...
עם כוח (הלינארית של ביל סטאר, SS, טקסס מטוד וכו') אתה צובר הרבה נפח (לפי תוצאות שראיתי) ככה שאל תדאג, אתה תצבור את זה ואני מעריך שלא תחשוב על AB בסוף SS.

• פותח/ת השרשור
עם כוח (הלינארית של ביל סטאר, SS, טקסס מטוד וכו') אתה צובר הרבה נפח (לפי תוצאות שראיתי) ככה שאל תדאג, אתה תצבור את זה ואני מעריך שלא תחשוב על AB בסוף SS.

אוקי את האימון מחר אני לא בטוח יעשה אני באילת עד מוצ"ש ולא בטוח שיהיה מוט נורמאלי בחדר כושר במלון..
אבל בראשון אני כנראה יתחיל SS...
יש משהו חשוב שאני צריך לדעת?
אני יודע הרבה על התוכנית קראתי המון...
אבל יש משהו מעבר שאתה יכול להגיד ליי? טיפ? משהו להתחלה או כל דבר?
עם לא בכל מקרה תודה רבה! 😃

מה בדיוק אתה מעריך פה? אין לי משהו נגדך אבל רוב התגובות שלך פה זה להלל את מארק רפירטו את SS ותוכניות הכוח למינהם...

Back
למעלה תחתית