הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אפשרי לעשות חיטוב עם ריצה ביחד\?

• פותח/ת השרשור SPE3NAZ
  • פורסם בתאריך

SPE3NAZ

משתמש מתחיל
34
0
נק' מוניטין:
0
34
0
אפשרי לעשות שרירים עם ריצה ביחד\?

תיראו אני קצת שמן ואני צריך חיטוב...אבל מה אני צריך גם שרירים...המאמן הביא לי ריצה חצי שעה על הליכון 20 דקות על אופניים, ואז תרגילים לשריררים בידדים(לא יודע מה השמות של התרגילים אני חדש)...השאלה היא האם זה אפשרי לעשות את כל זה ביחד?והאם המסת שריר שאני עושה על המכשירים של השרירים לא יעלמו ביגלל הריצה...(חבר שלי אבל שאני צריך "קרוס" בישביל לא לרדת במסת שריר)...בבקשה עזרה...

אגב אני בן 16.9...

נערך לאחרונה:
בחיטוב ניתן כמובן לעשות ריצה ומשקולות ביחד, זה אף רצוי.
מה שנשמע לי לא טוב בהודעה שלך זה שהמאמן שלך נותן לך תרגילים לידיים ולא תנועות מורכבות לשרירים גדולים (רגליים\גב\חזה).

תיראו אני קצת שמן ואני צריך חיטוב...אבל מה אני צריך גם שרירים...המאמן הביא לי ריצה חצי שעה על הליכון 20 דקות על אופניים, ואז תרגילים לשריררים בידדים(לא יודע מה השמות של התרגילים אני חדש)...השאלה היא האם זה אפשרי לעשות את כל זה ביחד?והאם המסת שריר שאני עושה על המכשירים של השרירים לא יעלמו ביגלל הריצה...(חבר שלי אבל שאני צריך "קרוס" בישביל לא לרדת במסת שריר)...בבקשה עזרה...

אגב אני בן 16.9...
כמה דברים:
- בקשר לשאלה, כן אפשר (ומומלץ) לשלב אירובי בחיטוב: גם יעזור לשריפת הקלוריות (תאכל לאכול יותר) וגם יכול לסייע בניוד שומן (אאל"ט)
- בקשר לתוכנית, מומלץ להתאמן על כל הגוף ולא להזניח קבוצות שרירים כאלו ואחרות.
- אימוני המשקולות יסייעו לך לשמר השריר בתקופת החיטוב
- דבר אחרון, החיטוב שלך לא יצליח בלי תזונה מתאימה = גרעון קלורי
לכן קרא את המדריך הבא:
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=84
תכין תפריט תזונה ותוכנית אימונים ותוכל להעלות אותם לפורומים כאן למת חוות דעת .
בהצלחה:Banane36:

• פותח/ת השרשור
ניראה לי שקצת טעיתי בכותרת ובשאלה עצמה...המאמן כן הביא לי רגליים חזה גב...עכשיו יש לי חבר שמיתאמן כבר 3 שנה בערך בחדר כושר...אז הוא אמר שאם אני עושה שרירים שזה בעצם מסת שריר אז אם אני אעשה ריצה כל מה שהעלתי פשוט יעלם...אז השאלה היא האם הוא צודק?ולא צריך לעשות חיטוב ומסת שריר ביחד?

שוב סליחה אם השאלה הקודמת היתה קצת לא מובנת...

ניראה לי שקצת טעיתי בכותרת ובשאלה עצמה...המאמן כן הביא לי רגליים חזה גב...עכשיו יש לי חבר שמיתאמן כבר 3 שנה בערך בחדר כושר...אז הוא אמר שאם אני עושה שרירים שזה בעצם מסת שריר אז אם אני אעשה ריצה כל מה שהעלתי פשוט יעלם...אז השאלה היא האם הוא צודק?ולא צריך לעשות חיטוב ומסת שריר ביחד?

שוב סליחה אם השאלה הקודמת היתה קצת לא מובנת...

תראה, אם אתה רוצה לחטב את הגוף אתה בסופו של דבר נמצא בגרעון קלורי (מאזן קלורי שלילי [אתה יכול לחפש בנעוצים]), אך בגרעון קלורי אתה לא יכול לעלות את מסת השריר או לשמור עליה כפי שהייתה. לכן אני מציע לך להגיד מה השאיפות שלך, והאחוז שומן.
תאכלס אם אתה 12 אחוז שומן כדאי לך להמשיך להתאמן באימוני משקולות ולפתח את המסת שריר שלך עד מתי שתרצה, אבל אם אתה כבר עומד על אחוז שומן מאוד גבוה שגם אתה לא מרוצה ממנו וגם משפיע לך לרעה על האימונים כדאי שתוריד את האחוזי שומן ולאחר מכן תעבוד על מסת השרירים שלך.

• פותח/ת השרשור
תראה, אם אתה רוצה לחטב את הגוף אתה בסופו של דבר נמצא בגרעון קלורי (מאזן קלורי שלילי [אתה יכול לחפש בנעוצים]), אך בגרעון קלורי אתה לא יכול לעלות את מסת השריר או לשמור עליה כפי שהייתה. לכן אני מציע לך להגיד מה השאיפות שלך, והאחוז שומן.
תאכלס אם אתה 12 אחוז שומן כדאי לך להמשיך להתאמן באימוני משקולות ולפתח את המסת שריר שלך עד מתי שתרצה, אבל אם אתה כבר עומד על אחוז שומן מאוד גבוה שגם אתה לא מרוצה ממנו וגם משפיע לך לרעה על האימונים כדאי שתוריד את האחוזי שומן ולאחר מכן תעבוד על מסת השרירים שלך.

אז אתה בעצם אומר שכדאי לעשות רק ריצות עכשיו?כי כן יש לי מעל 12% שומן...יש לי בטן ויש לי פה ושם מתתיכות עור או שאיך שלא קוראים לזה וזה ממש מפריע לי...יש מצב לתוכנית שתתאים לי?כי אני לא ממש מבין בזה...

הוא אומר שכדאי לך לשם דגש על חיטוב ולא על עליה במסה - ובכל מקרה זה לא משהו שתלוי באופי הפעילות אלא יותר באופי התזונה שלך.
לא ממליץ לך לוותר על משקולות בזמן הורדת שומן. פעילות זו בהחלט עוזרת לשמר מסת שריר וכוח בזמן שהגוף נמצא במחסור קלורי. מעבר לכך, 12% שומן זה לא גבוה, אם המדידה היתה מדוייקת (יש לי הרגשה שלא).

אז אתה בעצם אומר שכדאי לעשות רק ריצות עכשיו?כי כן יש לי מעל 12% שומן...יש לי בטן ויש לי פה ושם מתתיכות עור או שאיך שלא קוראים לזה וזה ממש מפריע לי...יש מצב לתוכנית שתתאים לי?כי אני לא ממש מבין בזה...
אם הייתי במקומך הייתי מחטב עד12% פחות או יותר ועדיין עושה אימוני משקולות בנוסף לאימוני אירובי, ורק לאחר מכן הייתי נותן "פוש" חזק לאימוני משקולות, זאת אומרת תוכנית יותר מתקדמת עם תזונה אחרת (לעלייה במסה).

כרגע אני מציע לך לחטב עד שתגיע לאחוז שומן סביר ואז תתחיל מסה נטרלית +\-

• פותח/ת השרשור
הוא אומר שכדאי לך לשם דגש על חיטוב ולא על עליה במסה - ובכל מקרה זה לא משהו שתלוי באופי הפעילות אלא יותר באופי התזונה שלך.
לא ממליץ לך לוותר על משקולות בזמן הורדת שומן. פעילות זו בהחלט עוזרת לשמר מסת שריר וכוח בזמן שהגוף נמצא במחסור קלורי. מעבר לכך, 12% שומן זה לא גבוה, אם המדידה היתה מדוייקת (יש לי הרגשה שלא).

אמרתי שיש לי יותר...עכשיו שאלתי את חבר שלי הוא אמר לי שיש לי איזה 30%...ולגבי המאמר אני לא הבנתי את החישובים האלה...בבקשה עזרה:😃(

אמרתי שיש לי יותר...עכשיו שאלתי את חבר שלי הוא אמר לי שיש לי איזה 30%...ולגבי המאמר אני לא הבנתי את החישובים האלה...בבקשה עזרה:😃(
תעלה תמונה ל"תמונות חברי האתר" יש לנו כאן מודד % שומן אנושי (משה:s28:)
בקשר למאמר, איזה חישוב לא הבנת?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני מחשב עם האתר הזה...http://www.goleango.com/מחשבון קלוריות.php

ה BMR שלי בערך 1750 אם אני אעשה הליכון ואופניים זה עוד 600 קלוריות פחות שזה בעצם 2350 קלוריות רק יורדות...אני אוכל ביום בערך 1500 קלוריות ואז יצא לי בערך קלוריות 850 קלוריות לדיאטה ביום...תגידו מה עדיף קרוס?או אופניים והליכון?חבר שלי אמר שהקרוס לא מוריד מהמסת שריר...זה נכון?

עוד מעט אני אראה לכם את התפריט שהכנתי...

את הBMR צריך להכפיל ב1.2 (פעילות יום יומית וכו..), לזה להוסיף את האימון משקולות והאירובי.
אחרי שאתה מחשב כמה אתה שורף אתה מחשב את הגרעון שאתה רוצה להגיע ( לא הייתי מתחיל ישר מה"מקסימלי" ,אלא יורד בהדרגה).
ואז מחסיר את הגרעון ממספר הקלוריות שאתה שורף.
ולפי מספר הקלוריות הזה תבנה תפריט בהתאם ליחסים שכתובים שם.
נ.ב
כמה זמן את עושה כל פעם אירובי שזה 600 קלוריות? (זה נראה הרבה..)

• פותח/ת השרשור
את הBMR צריך להכפיל ב1.2 (פעילות יום יומית וכו..), לזה להוסיף את האימון משקולות והאירובי.
אחרי שאתה מחשב כמה אתה שורף אתה מחשב את הגרעון שאתה רוצה להגיע ( לא הייתי מתחיל ישר מה"מקסימלי" ,אלא יורד בהדרגה).
ואז מחסיר את הגרעון ממספר הקלוריות שאתה שורף.
ולפי מספר הקלוריות הזה תבנה תפריט בהתאם ליחסים שכתובים שם.
נ.ב
כמה זמן את עושה כל פעם אירובי שזה 600 קלוריות? (זה נראה הרבה..)
אממ 30 דקות של הליכון בריצה שזה בערך 300 קלוריות ועוד 20 דקות אופניים שזה גם בערך 300 קלוריות...לא הבנתי מה זה הגירעון הזה...ניסיתי להבין אבל אני לא מצליח...מה זה מקסימלי?:😃(

30 דקות הליכון \ אופניים =300 קלוריות לא נשמע הגיוני.
למרות שהמאמר ארוך הוא מסביר הכל בשפה מאוד קלה להבנה,
תקרא אותו (בלי לחפף\לדלג), גם אם צריך יותר מפעם אחת.

אממ 30 דקות של הליכון בריצה שזה בערך 300 קלוריות ועוד 20 דקות אופניים שזה גם בערך 300 קלוריות...לא הבנתי מה זה הגירעון הזה...ניסיתי להבין אבל אני לא מצליח...מה זה מקסימלי?:😃(
אתה מדלג על החלקים הכי חשובים במאמר, תקרא אותו מהתחלה עד סופו ברגע שלא תדלג על הדברים (שגם נראים לך לא חשובים ואתה אומר בלב "מה אני צריך את החרא הזה איפה העיקר") אתה תבין הכל, ברגע שתדלג על מילה אחת מתוך המאמר אתה לא תבין שום דבר.
הבנת הנקרא אנחנו כבר לא יכולים לעזור בזה אני מניח שאת זה מלמלדים במוסדות אחרים, סה"כ גם אנשים מאוד מבוגרים קראו את המדריך הזה (80+) והבינו הכל מא' עד ת', אז אני מניח שבחור צעיר כמוך אמור גם להבין הכל (ולא שחס וחלילה אני מזלזל באנשים מבוגרים, רק לעצם ההשוואה).

מבוגרים קראו את המדריך הזה (80+) והבינו הכל מא' עד ת', אז אני מניח שבחור צעיר כמוך אמור גם להבין הכל (ולא שחס וחלילה אני מזלזל באנשים מבוגרים, רק לעצם ההשוואה).
רציני? בגיל 80 אנשים קראו את המדריך ועשו" חיטוב" (דיאטה)?
האמת בגיל כזה אני לא חושב שיהיה אכפת לי מהמשקל\%שומן...

• פותח/ת השרשור
תיראה לפי מה שקראתי עכשיו אני אוכל ביום בקושי 1200 קלוריות...אני דיי נידהם מהתוצאה שיצאה...הבעייה בשומן אצלי זה שאני אוכל אוכל לא נכון...לשמל כל היום פחמימות שזה ממש הרבה(חומוס, שניצל תירס, תפוח אדמה מתוגן שזה יוצא כבר 4000 קלוריות ביגלל התפוח אדמה, בלי התפוח אדמה זה בערך 1200 קלוריות) וכל האוכל הזה עושה לי את הגוף ממש מכוער...עכשיו כשה אני אפסיק לאכול את כל ה*** הזה והתחיל לאכול בשר וכל מה שצריך ועם האימונים מקווה שהכל יעלם...מה אתם אומרים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית