הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עבודה לא רציפה באימון

• פותח/ת השרשור Cover
  • פורסם בתאריך

Cover

משתמש מתחיל
165
1
נק' מוניטין:
1
165
1
היי,

ראיתי מישהו שהתוכנית שלו היא בעצם משהו בסגנון הזה:

PUSH DAY (חזה, כתפיים, יד אחורית), PULL DAY (גב יד קידמית), LEG DAY

עכשיו מה שהוא עשה ב PUSH DAY, זה במקום לעשות את כל הסטים של החזה, ואז לעבור לכתפיים הוא עשה כזה דבר:

לחיצת חזה, לחיצת כתפיים, ואז המשיך לחזה עליון, פרפר ואז הרחקת כתפיים ויד אחורית.

דעתכם??

בצורה הזאת יש יותר כוח לפרס וגם אתה שומר על נפח גבוהה.

ועוד שאלה קצרה, לדעתכם לצבא עדיף להגיע על אחוז שומן נמוך (9-11), או אחרי מאסה ואז על אחוז שומן יחסית גבוהה (14-15), באיזו צורה אתה תשמור על מאסת שריר יותר טוב?? (בידיעה שבחצי שנה ראשונה אתה לא תוכל להתאמן במכון, כמובן שאני מדבר על שירות קרבי).

תודה מראש 😃

אתה מתאר תוכנית ABC, אחרי שהשתחררתי עבדתי בתוכנית כזאת, מיותר להגיד שהגעתי לתוצאות מגוכחות יחסית. מתאים למתקדמים מאוד.(שיפור מועט מאוד תוך תקופה ארוכה).

הייתי לוחם וחדר כושר היה לי אולי 1/5 מהשירות (וגם שהיה לא היה מספיק זמן).. אבל אם תשאל אותי לטירונות הייתי מגיע עם אחוז שומן גבוה.

חצי שנה בלי אימונים יפגע בך בכל מקרה
לדעתי תעשה עכשיו מסה עד הגיוס , ואז בשרות יצא לך לעשות סוג של חיטוב , לפחות ממה שאני זוכר אף פעם לא היה מספיק אוכל אז אפילו להיות בניטרלי יהיה לך קשה

מה שכן אתה יכול ללמוד לעשות SW , ללמוד לעשות תרגילים שיתנו יותר עומס על השרירים וככה תוכל יותר לשמור על השריר

• פותח/ת השרשור
אתה מתאר תוכנית ABC, אחרי שהשתחררתי עבדתי בתוכנית כזאת, מיותר להגיד שהגעתי לתוצאות מגוכחות יחסית. מתאים למתקדמים מאוד.(שיפור מועט מאוד תוך תקופה ארוכה).

הייתי לוחם וחדר כושר היה לי אולי 1/5 מהשירות (וגם שהיה לא היה מספיק זמן).. אבל אם תשאל אותי לטירונות הייתי מגיע עם אחוז שומן גבוה.

עזוב את העובדה שזה ABC, זה לא מעניין, נניח ועובדים AB, ויש לך באימון A: חזה וכתפיים.

עדיף לעשות : לחיצת חזה, לחיצת חזה בשיפוע עליון, פרפר ואז לעבור לפרס וכל השאר
או לעשות : לחיצת חזה ולאחר מכן פרס (שני התרגילים העיקריים), ואז להמשיך ללחיצת חזה שיפוע עליון פרפר ומבודדים של כתפיים.

אני משיחה עם חבר שמשרת בצנחנים, הבנתי שאם אתה באמת רוצה, מרגע שאתה מסיים את הטירונות אתה יכול להתאמן בחדר כושר.

העניין הוא, שבגלל שחצי שנה אני לא אוכל להיות בחדר כושר, אם אני אגיע אחרי מאסה, זה יהיה בעצם חיטוב גרוע בלי אימונים, מה שיגרום (מה שנראה לי), להכי הרבה איבוד מאסה וכוח....
לעומת זאת אם אני אגיע על אחוז שומן נמוך, יכול להיות שעבודה על משקל גוף (מתח מקבילים שכיבות שמיכה וכל זה...) + התזונה שם שכנראה תיהיה מספיקה למצבי לאחר חיטוב.
תיהיה יותר יעילה לשמירה על מאסה וכוח?
אם הבנת אותי כבר מקודם, סליחה על החפירה, אני מנסה למקד את השאלה .
בצבא בשורה התחתונה הכוח שלך הרבה יותר יעיל משאר היכולות שלך.
קרא.

לצערי זה לא כך ...

חצי שנה בלי אימונים יפגע בך בכל מקרה
לדעתי תעשה עכשיו מסה עד הגיוס , ואז בשרות יצא לך לעשות סוג של חיטוב , לפחות ממה שאני זוכר אף פעם לא היה מספיק אוכל אז אפילו להיות בניטרלי יהיה לך קשה
מה שכן אתה יכול ללמוד לעשות SW , ללמוד לעשות תרגילים שיתנו יותר עומס על השרירים וככה תוכל יותר לשמור על השריר

הממ לגבי האוכל, אני הבנתי שיש 3 ארוחות ביום, שבהם אתה אוכל כמה שאתה רוצה, הבנתי לא נכון??
אם תוכל לקרוא את מה שרשמתי למעלה.

זה לא חלק מהשאלה, אבל אני מניח שלהגיע על 10% שומן אומר שאני אהיה בכושר הרבה יותר טוב מאשר אם אגיע על 14%, אז זה גם משהו שיושב לי על הראש ^_^

תודה על התגובות.

עזוב את העובדה שזה ABC, זה לא מעניין, נניח ועובדים AB, ויש לך באימון A: חזה וכתפיים.

עדיף לעשות : לחיצת חזה, לחיצת חזה בשיפוע עליון, פרפר ואז לעבור לפרס וכל השאר
או לעשות : לחיצת חזה ולאחר מכן פרס (שני התרגילים העיקריים), ואז להמשיך ללחיצת חזה שיפוע עליון פרפר ומבודדים של כתפיים.

אני משיחה עם חבר שמשרת בצנחנים, הבנתי שאם אתה באמת רוצה, מרגע שאתה מסיים את הטירונות אתה יכול להתאמן בחדר כושר.

העניין הוא, שבגלל שחצי שנה אני לא אוכל להיות בחדר כושר, אם אני אגיע אחרי מאסה, זה יהיה בעצם חיטוב גרוע בלי אימונים, מה שיגרום (מה שנראה לי), להכי הרבה איבוד מאסה וכוח....
לעומת זאת אם אני אגיע על אחוז שומן נמוך, יכול להיות שעבודה על משקל גוף (מתח מקבילים שכיבות שמיכה וכל זה...) + התזונה שם שכנראה תיהיה מספיקה למצבי לאחר חיטוב.
תיהיה יותר יעילה לשמירה על מאסה וכוח?
אם הבנת אותי כבר מקודם, סליחה על החפירה, אני מנסה למקד את השאלה .

תודה על התגובות.

אם אתה באמת רוצה לשים את כל התרגילים באלה באימון אחד אז הייתי מתחיל מהתרגילים המרכזיים ואז עובר למשניים(אלה שבאים בתור "בונוס").
ככה אתה הכי רענן בתרגילים האלה. (זה לדעתי, יכול ליהיות שיחלקו עליי, אני אשמח לשמוע דעות אחרות אם יש).

צנחנים תמיד היו מיוחדים..

ובקשר להגעה עם אחוז שומן נמוך אהיה כנה אני לא בקיא בתחום הזה, פשוט שיקפתי את הרגשתי בתוך מישהו שעבר מסלול קרבי. חכה לדעות של אנשים שיותר מבינים.

אולי אצלו אפשר לאכול כל מה שרוצים בכל זאת צנפים צהובים
אבל אצלי היה בקושי אוכל בארוחות בוקר וערב
ובצוהריים אתה מקבל מנת בשר אחת, שזה כלום במיוחד אם זה איזה שניצל מאמא עוף
כמו כן אתה רוב היום תלך תעשה מסעות תרוץ , קיצור אתה תיהיה על הרגליים רוב הזמן ובשביל להגיעה למאזן חיובי תצטרך לאכול המון אצלי בבסיס זה היה לא אפשרי
אבל יכול להיות שבבסיס שלך יהיה אוכל יותר נורמלי אז אני לא יודע לגבי זה (חשוב להתחבר לטבחים)

בכל אופן לפי דעתי כדאי לך לעשות תוכנית כוח לפני הצבא , כי כוח יהיה לך יותר חשוב בשביל המסעות ולסחוב דברים לעשות שק קמח וכו'
לגבי ריצות זה גם ככה ישתפר כי מתחילים בצבא מאיזה 2 ק"מ
ואתה יכול לעשות איזה 2 פעמים בשבוע אחרי אימון ריצה של 2 ק"מ

אה ולגבי חדר כושר, כמו שרמי אמר לא בהכרח יהיה לך חדר כושר לנו הייתה מכולת כושר אחת לגדוד שלם שהייתה אצל המפקדה
וגם עד שאתה לא איזה שנתיים בצבא אתה טוחן צעירות אז הזמן היחיד שיהיה לך פנוי אתה תנצל לשינה[/QUOTE]
וצנפים באמת מיוחדים

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בוודאי שזה ככה. או בוא נגיד - אם בא לך לטעון שריפ טועה, לפחות תסביר למה הוא טועה. כי הטענה שלו מאוד הגיונית, מנומקת ו...נכונה.

טוב אז דעתי, בתור אחר שעוד לא התגייס אבל כן עשה מספר גיבושים ודיבר עם אנשים, לצערי האנשים שמגיעים ליחידות מובחרות אלה אנשים שיכולים לרוץ 10 קילומטר בפחות מ 40 דקות, ולעשות 50 ספרינטים ברצף בלי להוריד קצב (כמובן שאני מגזים), שבד"כ האנשים האלו הם מה שאנחנו מכנים "שחיפים".
כמובן שזה תלות מקום, יש מקומות שעקב אופי התפקיד האנשים גדולים יותר, או אולי גדלים במהלך השירות, אבל נקח לדוגמא את סיירת מטכל, רוב הנכבד של החיילים שם לא עובר את ה75 קילו...
כנל שייטת, בד"כ מתקבלים לשם כמו שאמרתי השחיפים, ואומנם בד"כ הם גדלים עקב אימוני השחייה ומקבלים את החזה הידוע של השייטים.
וכנ"ל בגדודים, בד"כ האנשים שמצליחים לבלוט ושקל להם, אלה האנשים בעלי הכושר הגבוהה ולא הכוח.

לסיכום - כמובן שכוח הוא חשוב, אבל בד"כ מספיק כוח נורמאלי (לא של בנאדם מתאמן), בשביל להסתדר בצבא.
לעומת כושר שהוא הכרח ועליו הדגש הגדול ביותר.

וזו התגובה שלי לגביי הטענה שבצבא כוח יותר חשוב מכושר.

אם אתה באמת רוצה לשים את כל התרגילים באלה באימון אחד אז הייתי מתחיל מהתרגילים המרכזיים ואז עובר למשניים(אלה שבאים בתור "בונוס").
ככה אתה הכי רענן בתרגילים האלה. (זה לדעתי, יכול ליהיות שיחלקו עליי, אני אשמח לשמוע דעות אחרות אם יש).

צנחנים תמיד היו מיוחדים..

ובקשר להגעה עם אחוז שומן נמוך אהיה כנה אני לא בקיא בתחום הזה, פשוט שיקפתי את הרגשתי בתוך מישהו שעבר מסלול קרבי. חכה לדעות של אנשים שיותר מבינים.

תודה רבה! 😃

אולי אצלו אפשר לאכול כל מה שרוצים בכל זאת צנפים צהובים
אבל אצלי היה בקושי אוכל בארוחות בוקר וערב
ובצוהריים אתה מקבל מנת בשר אחת, שזה כלום במיוחד אם זה איזה שניצל מאמא עוף
כמו כן אתה רוב היום תלך תעשה מסעות תרוץ , קיצור אתה תיהיה על הרגליים רוב הזמן ובשביל להגיעה למאזן חיובי תצטרך לאכול המון אצלי בבסיס זה היה לא אפשרי
אבל יכול להיות שבבסיס שלך יהיה אוכל יותר נורמלי אז אני לא יודע לגבי זה (חשוב להתחבר לטבחים)

בכל אופן לפי דעתי כדאי לך לעשות תוכנית כוח לפני הצבא , כי כוח יהיה לך יותר חשוב בשביל המסעות ולסחוב דברים לעשות שק קמח וכו'
לגבי ריצות זה גם ככה ישתפר כי מתחילים בצבא מאיזה 2 ק"מ
ואתה יכול לעשות איזה 2 פעמים בשבוע אחרי אימון ריצה של 2 ק"מ

שניצל מאמא עוף אחד?!@#?!@?#!@ חחח
אוקיי, תודה רבה 😃

טוב אז דעתי, בתור אחר שעוד לא התגייס אבל כן עשה מספר גיבושים ודיבר עם אנשים, לצערי האנשים שמגיעים ליחידות מובחרות אלה אנשים שיכולים לרוץ 10 קילומטר בפחות מ 40 דקות, ולעשות 50 ספרינטים ברצף בלי להוריד קצב (כמובן שאני מגזים), שבד"כ האנשים האלו הם מה שאנחנו מכנים "שחיפים".
כמובן שזה תלות מקום, יש מקומות שעקב אופי התפקיד האנשים גדולים יותר, או אולי גדלים במהלך השירות, אבל נקח לדוגמא את סיירת מטכל, רוב הנכבד של החיילים שם לא עובר את ה75 קילו...
כנל שייטת, בד"כ מתקבלים לשם כמו שאמרתי השחיפים, ואומנם בד"כ הם גדלים עקב אימוני השחייה ומקבלים את החזה הידוע של השייטים.
וכנ"ל בגדודים, בד"כ האנשים שמצליחים לבלוט ושקל להם, אלה האנשים בעלי הכושר הגבוהה ולא הכוח.

לסיכום - כמובן שכוח הוא חשוב, אבל בד"כ מספיק כוח נורמאלי (לא של בנאדם מתאמן), בשביל להסתדר בצבא.
לעומת כושר שהוא הכרח ועליו הדגש הגדול ביותר.

וזו התגובה שלי לגביי הטענה שבצבא כוח יותר חשוב מכושר.
1. לא קראת את ההודעה שאליה הפניתי אותך.
2. אתה לא מבין את הקשר בין כוח וסיבולת.
3. בגיבושים בוחנים על דברים לא כל כך קשורים.
4. בגיבוש שייטת המתקבלים נוטים להיות אתלטים שהם חזקים מאוד באופן טבעי - באופן יחסי לשאר המתמיינים.

• פותח/ת השרשור
1. לא קראת את ההודעה שאליה הפניתי אותך.
2. אתה לא מבין את הקשר בין כוח וסיבולת.
3. בגיבושים בוחנים על דברים לא כל כך קשורים.
4. בגיבוש שייטת המתקבלים נוטים להיות אתלטים שהם חזקים מאוד באופן טבעי - באופן יחסי לשאר המתמיינים.

1. רפרפתי, וכמו שאמרתי לך בפייסבוק נראה שמה שהוא אומר לא בהכרח מקביל למה שעושים אצלנו בצבא. (בכל מקרה עכשיו אקרא אותה במלואה).
2.יכול להיות.
3.מסכים איתך לגמרי
4.אני לא מסכים, היו לי הרבה מאוד חברים שהיו בגיבוש ועקב כך שהייתי בקבוצת כושר קרבי ראיתי הרבה מאוד אנשים שהלכו לגיבוש.
ורוב האנשים שעברו הם כמו שטענתי בהתחלה השחיפים בעלי הכושר המטורף.
שוב המדד של הכוח בגיבושים הוא אפסי, וכל בנאדם שהתאמן מינמלית על משקל גוף יכול להסתדר איתו .

בכל מקרה, אני עוד לא עברתי את זה על בשרי, ולכן אני לא באמת יודע על מה אני מדבר מעבר לסיפורים.
יכול להיות שכאשר אתגייס אראה שזה אחרת מאיך שאני חושב (אני מקווה מאוד).

1. רפרפתי, וכמו שאמרתי לך בפייסבוק נראה שמה שהוא אומר לא בהכרח מקביל למה שעושים אצלנו בצבא. (בכל מקרה עכשיו אקרא אותה במלואה).
2.יכול להיות.
3.מסכים איתך לגמרי
4.אני לא מסכים, היו לי הרבה מאוד חברים שהיו בגיבוש ועקב כך שהייתי בקבוצת כושר קרבי ראיתי הרבה מאוד אנשים שהלכו לגיבוש.
ורוב האנשים שעברו הם כמו שטענתי בהתחלה השחיפים בעלי הכושר המטורף.
שוב המדד של הכוח בגיבושים הוא אפסי, וכל בנאדם שהתאמן מינמלית על משקל גוף יכול להסתדר איתו .

בכל מקרה, אני עוד לא עברתי את זה על בשרי, ולכן אני לא באמת יודע על מה אני מדבר מעבר לסיפורים.
יכול להיות שכאשר אתגייס אראה שזה אחרת מאיך שאני חושב (אני מקווה מאוד).
אותם אנשים שעוברים את הגיבוש הם כמעט תמיד יותר חזקים מאלה שלא. כמו שאמרתי לך, זה בד"כ כוח טבעי ולא כי הם עשו SS. ואלה שהם שחיפים וחלשים שעברו, הם קודם כל לא הרוב, ודבר שני הם חלשים שרצים טוב. המתמיין הממוצע הוא חלש שרץ גרוע. אז בוודאי שיהיה להם יתרון. אבל אם הם היו מתחרים נגד מישהו גדול וחזק שרץ סביר הם היו מפסידים.
בשורה התחתונה אם תסתכל על האנשים שהביאו את התוצאות הכי טובות בגיבוש מתוך אלה שעברו, הם תמיד יותר חזקים.
ואתה לא מבין שאין "מדד לכוח" בגיבוש. הכוח הוא פרמטר שלך להשלמת כל מיני דברים שאתה צריך לעשות. מסע זה לא "מדד לסיבולת" ולא "מדד לכוח". זה כולל גם וגם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית