הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים עד הגיוס

עצה שלי, תשקיע יותר בכוח ופחות בריצה.
גב וכתפיים חזקות לא תוכל לבנות בצבא, לפחות לא במסלול, עדיף להשקיע בזה עכשיו שגם יעזור לך בסחיבת משקלים/אלונקות (חשוב במיוחד אם אתה רוצה ימ"ס), וגם שלא תפצע.
גם בריצה הפן המנטלי הרבה יותר דומיננטי, ועל זה הם משחקים בגיבוש, ככה שמספיק להגיע לכושר ריצה בינוני פלוס (לדוגמה, לא רואה סיבה לעבור את ה-7 ק"מ, או אפילו את ה-5, גם ככה הקצב חשוב יותר מהנפח) רק בשביל לעמוד בקצב ושהגוף לא יחטוף שוק או חס וחלילה יפצע.

• פותח/ת השרשור
גב וכתפיים חזקות לא תוכל לבנות בצבא, לפחות לא במסלול, עדיף להשקיע בזה עכשיו שגם יעזור לך בסחיבת משקלים/אלונקות (חשוב במיוחד אם אתה רוצה ימ"ס), וגם שלא תפצע.
גם בריצה הפן המנטלי הרבה יותר דומיננטי, ועל זה הם משחקים בגיבוש, ככה שמספיק להגיע לכושר ריצה בינוני פלוס (לדוגמה, לא רואה סיבה לעבור את ה-7 ק"מ, או אפילו את ה-5, גם ככה הקצב חשוב יותר מהנפח) רק בשביל לעמוד בקצב ושהגוף לא יחטוף שוק או חס וחלילה יפצע.
הבנתי אותך, אבל אני לא רוצה להגיע למצב שאני בא לשם עם כושר בריצפה ואם אני אשקיע רק בכוח אני אתגייס כבד יותר ואיטי יותר, אני משלב את שניהם גם כדי להצליח להתחזק ולא לעלות יותר מדי בשומן

מעניין איך החלטת שהפן המנטלי הוא שחשוב- כשבאופן עקבי רוב מי שעובר את הגיבוש הם אלה שיש להם כושר טוב.
ושנית, דנו על זה בעבר, ודווקא הריצות הארוכות בקצבים הנמוכים יעזרו לו יותר בגיבושים מאשר אימוני ספרינטים שהוא קורע את עצמו כל הזמן. בייחוד אם הוא רוצה להתאמן גם במקביל על כוח וצריך להתאושש מהאימונים.
לרוב, הנפח דווקא חשוב יותר מהקצב. ברמות שלנו, ככל שנפח האימונים (ולא הקצב) גבוהה יותר, ככה אתה תשתפר יותר, ותגיע בכושר טוב יותר לצבא.

• פותח/ת השרשור
שכחתי לעדכן ריצה של אתמול
רצתי 4000, היה קל
ואז נפגשתי עם חבר שרצה לרוץ איתי, הוא לא בכושר טוב בכלל רצתי איתו איזה קילומטר שאני רק דוחף אותו ואז הוא עצר..
היה נחמד

• פותח/ת השרשור
חזרתי מאימון
פרס: 50 קילו 5,5,4
בנט אובר:55 קילו 3X5, אני חושב שהטכניקה שלי לא משהו ובגלל זה המשקל כזה נמוך
כפיפות בטן עם משקל (15 קילו) 15,15,15

• פותח/ת השרשור
עקב שתיה מרובה אתמול והאנגאובר חזק אני דוחה את האימון של היום

• פותח/ת השרשור
טוב אחרי שבוע של זריקת זין מהאימונים אני חוזר להתאמן
היום ריצה, לא אכפת לי מהגשם בחוץ

• פותח/ת השרשור
רצתי 2000 לראות מה המצב שלי
זה נראה שאני רק חוזר אחורה ולא משתפר
רצתי 9:31
תוצאה גרועה ביותר, חייב לחזור לעצמי ולהפסיק עם היציאות וכל השטויות, אימונים מעכשיו זה עדיפות ראשונה

• פותח/ת השרשור
בגלל הקטסטרופה שהייתה אתמול וויתרתי על ללכת לחדר כושר
הבעיה היא שכל האוטובוסים היו מפוצצים וברגל לא רציתי כי המטריה שלי נשברה
עוד מעט אני הולך לחדר כושר

• פותח/ת השרשור
אתמול היה אימון גירבוץ בחד"כ:
פרס: 40 קילו 3X10
אינקליין פרס (בנצ' פרס בשיפוע חיובי): 50 קילו 3X10
מתח: 7,6,5
בנט אובר: 50 קילו 3X10
הביתה

מעניין איך החלטת שהפן המנטלי הוא שחשוב- כשבאופן עקבי רוב מי שעובר את הגיבוש הם אלה שיש להם כושר טוב.
ושנית, דנו על זה בעבר, ודווקא הריצות הארוכות בקצבים הנמוכים יעזרו לו יותר בגיבושים מאשר אימוני ספרינטים שהוא קורע את עצמו כל הזמן. בייחוד אם הוא רוצה להתאמן גם במקביל על כוח וצריך להתאושש מהאימונים.
לרוב, הנפח דווקא חשוב יותר מהקצב. ברמות שלנו, ככל שנפח האימונים (ולא הקצב) גבוהה יותר, ככה אתה תשתפר יותר, ותגיע בכושר טוב יותר לצבא.

לתגובה שלך אין שום קשר למה שאמרתי בתגובה שלי וחבל כי כתבתי בצורה ברורה שמותירה מעט מקום לאי הבנות.

בריצה, בלי קשר לגיבושים, משחק יותר הפן המנטלי כי להבדיל מכוח, ריצה נפרסת לאורך זמן שבו אתה יכול לדחוף את עצמך, לעומת כח שיש לך שניה או שתיים ומסתכם באם אתה יכול להרים או לא יכול להרים. ועל זה הם משחקים בגיבושים - זאת אומרת שהכוונה שלהם היא שתרוץ על כוח הרצון שלך ולא על הכושר. הכוונה פה היא ממש לא שלא צריך להיות בכושר, אלא שמספיק להיות "בכושר" ולא חייבים להיות בכושר שיא. בסופו של דבר הכושר בגיבוש לא שווה כלום אם אתה נפצע במסלול.

לא אמרתי לו להתאמן על ספרינטים, פשוט הצעתי לו לקבע את המרחקים באזור ה-5-7 ק"מ כי יותר מזה כבר לא רלוונטי ועדיף כבר לעבוד על הזמנים במרחקים האלה מאשר להעלות את הקילומטרז'.

יופי, בדיוק זה מה שחסר לי, שמלש"ב יגיד לי איך להגיע מוכן לצבא. אפילו אם הוא ירוץ למרחקים של 8+ בשירות שלו (שבאמת נמדדים בק"מ ולא בזמן), זה לא יהיה לא בגיבוש ולא בחצי השנה הראשונה שלו. אם הכוונה שלך היא שלהתקדם בנפח הריצה משפר יותר ביעילות את קצב הריצה למרחקים בינוניים מעבודה ספציפית על שיפור קצב הריצה למרחקים האלה, אז אולי אתה צודק, אני לא מתיימר להיות מומחה בריצה, אבל גם אם האמצעי זה נפח גבוה, המטרה היא קצב בנפח בינוני ולפי זה הוא צריך למדוד את ההתקדמות שלו ולבסס את התכנית שלו סביב זה.

לתגובה שלך אין שום קשר למה שאמרתי בתגובה שלי וחבל כי כתבתי בצורה ברורה שמותירה מעט מקום לאי הבנות.

בריצה, בלי קשר לגיבושים, משחק יותר הפן המנטלי כי להבדיל מכוח, ריצה נפרסת לאורך זמן שבו אתה יכול לדחוף את עצמך, לעומת כח שיש לך שניה או שתיים ומסתכם באם אתה יכול להרים או לא יכול להרים. ועל זה הם משחקים בגיבושים - זאת אומרת שהכוונה שלהם היא שתרוץ על כוח הרצון שלך ולא על הכושר. הכוונה פה היא ממש לא שלא צריך להיות בכושר, אלא שמספיק להיות "בכושר" ולא חייבים להיות בכושר שיא. בסופו של דבר הכושר בגיבוש לא שווה כלום אם אתה נפצע במסלול.

לא אמרתי לו להתאמן על ספרינטים, פשוט הצעתי לו לקבע את המרחקים באזור ה-5-7 ק"מ כי יותר מזה כבר לא רלוונטי ועדיף כבר לעבוד על הזמנים במרחקים האלה מאשר להעלות את הקילומטרז'.

יופי, בדיוק זה מה שחסר לי, שמלש"ב יגיד לי איך להגיע מוכן לצבא. אפילו אם הוא ירוץ למרחקים של 8+ בשירות שלו (שבאמת נמדדים בק"מ ולא בזמן), זה לא יהיה לא בגיבוש ולא בחצי השנה הראשונה שלו. אם הכוונה שלך היא שלהתקדם בנפח הריצה משפר יותר ביעילות את קצב הריצה למרחקים בינוניים מעבודה ספציפית על שיפור קצב הריצה למרחקים האלה, אז אולי אתה צודק, אני לא מתיימר להיות מומחה בריצה, אבל גם אם האמצעי זה נפח גבוה, המטרה היא קצב בנפח בינוני ולפי זה הוא צריך למדוד את ההתקדמות שלו ולבסס את התכנית שלו סביב זה.
ברור שהמטרה היא להשתפר- וברגע שהוא מסיים אפילו 5 ק"מ סביר להניח שהוא יכול גם לסיים 10 ק"מ ו15 ק"מ.
בשורה התחתונה- אתה תשתפר יותר (כלומר תרוץ מהר יותר 5 ק"מ) אם תרוץ בקצב קל~בינוני על נפח של 25-30 ק"מ בשבוע מאשר אם תעבוד ספרינטים על נפח של 10-15 ק"מ בשבוע.
תזכור שהוא לא עובד רק על ריצה, ושההתאוששות מאוד קריטית. אפשר לשלב בם אינטרוולים בשביל להרגיש קצב ולראות באמת אם הוא משתפר או לא, אבל באופן גורף בשביל לשפר תוצאה ל5 ק"מ חשוב יותר הנפח השבועי מהאיכות של האימון.
תמיד צריך להיות עם היד על הדופק (תרתי משמע) ולראות שאתה משתפר בקצבים, ואולי כדאי לעשות אימון טמפו אחד בשבוע בשביל לראות באמת שיש שיפור בקצבים.
בסופו של דבר אנחנו אומרים אותו דבר- צריך לשאוף להגיע בכושר טוב ולשפר את היכולת שלו למרחקי ריצה בינוניים וארוכים. המחלוקת (אם כבר יש כזאת) היא על שיטת האימון.

• פותח/ת השרשור
אימון כוח
סקוואט 70 קילו 3X5 חזרתי להייבאר
בנצ' פרס:75 קילו 6,4,3 הזוי שהבנצ' שלי יותר גבוה מהסקוואט אה??
דדליפט: 120 קילו 1X5 קל
מחר ריצה

• פותח/ת השרשור
עשיתי עוד אימון כוח היום
סקוואט: 75 קילו 1X5
60 קילו 2X10
פרס: 50 קילו 4,5,4 (נחלשתי בתרגיל הזה לא יודע למה)
בנצ' פרס חיובי: 50 קילו 12,10,8
מתח אחיזה הפוכה: 3,3,3

בקיצור חייב לחזור לעצמי אני יוצא יותר מדי מבלה יותר מדי וזורק זין באימונים
מחר לחבר שלי יש השבעה (הוא במג"ב) ואירגנו לו כל החברים סופ"ש מהסרטים אז הולך להיות לי המון אלכוהול ובחורות אז עד יום ראשון אני כנראה לא אתאמן
אבל משבוע הבא חוזר לאימונים בכל הכוח (במיוחד בפן האירובי)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית