הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות בקשר לעבודה על החזה

• פותח/ת השרשור rampo
  • פורסם בתאריך

rampo

משתמש מתחיל
197
0
נק' מוניטין:
0
197
0
איך אני אמור להתקדם מבחינת משקלים , אני מתחיל 40ק"ג עולה ל42 ואחרון 45.
לפני כמה זמן לא יכולתי לעשות 45 קילו בלי עזרה ועכשיו אני מצליח בלי עזרה 8 חזרות למרות שב 2 האחרונים אני טיפה מתקשה אבל מצליח.
איך אני אמור להתחיל עם המשקל באימון הבא? עם כמה להתחיל וכמה לסיים?

ואמרו לי שיכול להיות שאם אני לא מתקדם ממש במשקלים בחזה זה בגלל גנטיקה ומאמן אמר לי לנסות לעשות על הסיבים האדומים עם איזה סופר סט לזה, זה נכון ויכול לעזור להתקדמות?

מה המטרה שלך?

במשקלי העבודה שכתבת אין שום השפעה לגנטיקה. אתה צריך לאכול טוב ולהתאמן נכון.

• פותח/ת השרשור
היום כשהתאמנתי מישהו אמר לי שכשאני מעלה בקילו - 2 זה לא ממש יעזור לי.
הוא אמר לי לשים סט האחרון 50 קילו והוא עזר לי רק בחזרה האחרונה. ואני רגיל לשים סט אחרון בסביבות 47 קילו בערך
השאלה היא אם עדיף לעבוד ככה. או להעלות קילו קילו או יותר משקל ?

לעשות כל שני אימונים שלושה סטים של 5 חזרות וכל פעם שאתה עושה את התרגיל הזה להוסיף 5 קילו. כשלא תוכל להמשיך בקפיצות כאלה, תעבור לקפיצות של 2.5 קילו. תתחיל ב40. תאכל 4000 קלוריות שמתוכן 2-2.5 גר' חלבון לקילו ולפחות 1 גרם שומן.
תראה סרטונים של מארק ריפטו ביוטיוב על איך ללחוץ.

לא חבל להמליץ למישהו מספרים כאלו בצורה שרירותית בלי נתונים? אולי הוא ילד שחיף ששוקל 60 קילו?
כמעט בטוח שזה מה שהוא. ולהוסיף משקלי עבודה מאימון לאימון תוך עלייה במשקל הגוף זו המלצה מצויינת בשבילו. לפי המהדורה השלישית של SS ההמלצה נעה בין 3500 ל7000. אני לא רואה שום בעייה עם ההמלצה הזו.

כמעט בטוח שזה מה שהוא. ולהוסיף משקלי עבודה מאימון לאימון תוך עלייה במשקל הגוף זו המלצה מצויינת בשבילו. לפי המהדורה השלישית של SS ההמלצה נעה בין 3500 ל7000. אני לא רואה שום בעייה עם ההמלצה הזו.
חוץ מזה שהוא יהיה שמן ויקח לו מספר חודשים לחזור לאחוז שומן נורמלי?

חוץ מזה שהוא יהיה שמן ויקח לו מספר חודשים לחזור לאחוז שומן נורמלי?
כבר דובר על זה מספיק פעמים. שחיף ששוקל 60 שעולה ל90 תוך כדי שהוא מוסיף לסקוואט שלו 130 קילו גדל, וגם עולה באחוז שומן, אבל נראה הרבה יותר טוב ב90 קילו מאשר ב60. וגם זה הרבה יותר קל לחטב כשיש לך מסת שריר. הבדלי שנות אור.
במקרה הגרוע שיקריב תקופה ויפסיק להיות נסיכה
בכל אופן השאלה בשורה התחתונה הייתה איך להוסיף משקל לבנץ' פרס ומה שאמרתי יכפיל את המוט שלו. מבטיח.

כבר דובר על זה מספיק פעמים. שחיף ששוקל 60 שעולה ל90 תוך כדי שהוא מוסיף לסקוואט שלו 130 קילו גדל, וגם עולה באחוז שומן, אבל נראה הרבה יותר טוב ב90 קילו מאשר ב60. וגם זה הרבה יותר קל לחטב כשיש לך מסת שריר. הבדלי שנות אור.
במקרה הגרוע שיקריב תקופה ויפסיק להיות נסיכה
בכל אופן השאלה בשורה התחתונה הייתה איך להוסיף משקל לבנץ' פרס ומה שאמרתי יכפיל את המוט שלו. מבטיח.
אתה באמת חושב שבן אדם ששוקל גג 80 קילו וכנארה לא שוחה 5 שעות ביום, צריך 7000 קלוריות כדי לעלות בכמה קילוגרמים את הלחיצת חזה שלו?
גם אם הוא היה אוכל 3500 קלוריות הוא היה מתקדם (ולא נראה כמו מישהו שבחיים לא התאמן בסוף)
וזה לא סתם להקריב תקופה, לרדת מאחוז שומן כזה לאחוז שומן ריאלי זה דבר ארוך שגם יכול להוביל לירידה במשקלי עבודה, אז מה הטעם?
אני מסכים שצריך לצרוך הרבה קלוריות אבל צריך לדעת את הגבול ולא סתם לאכול הרבה כי זה אולי טוב יותר

7000 קלוריות? זה בערך 2 קילו אורז, 2 קילו עוף ו20 כפות של שמן זית.
מי לעזאזל צריך לאכול כל כך הרבה? ומי יכול לאכול כל כך הרבה כל יום מבלי לסבול?

ריפטו הזה יכול להיות חתיכת טמבל. העיקר שהוא מאמין לשקרים של עצמו.

אתה באמת חושב שבן אדם ששוקל גג 80 קילו וכנארה לא שוחה 5 שעות ביום, צריך 7000 קלוריות כדי לעלות בכמה קילוגרמים את הלחיצת חזה שלו?
גם אם הוא היה אוכל 3500 קלוריות הוא היה מתקדם (ולא נראה כמו מישהו שבחיים לא התאמן בסוף)
וזה לא סתם להקריב תקופה, לרדת מאחוז שומן כזה לאחוז שומן ריאלי זה דבר ארוך שגם יכול להוביל לירידה במשקלי עבודה, אז מה הטעם?
אני מסכים שצריך לצרוך הרבה קלוריות אבל צריך לדעת את הגבול ולא סתם לאכול הרבה כי זה אולי טוב יותר
לא שמת לב שאמרתי 4000?
וזה לוקח בערך שלושה חודשים.
תהנה.

ואתה צריך לקרוא את זה. יעשה לך קצת סדר בראש.

7000 קלוריות? זה בערך 2 קילו אורז, 2 קילו עוף ו20 כפות של שמן זית.
מי לעזאזל צריך לאכול כל כך הרבה? ומי יכול לאכול כל כך הרבה כל יום מבלי לסבול?

ריפטו הזה יכול להיות חתיכת טמבל. העיקר שהוא מאמין לשקרים של עצמו.
1. לא מדובר על שחיפים אלא על משקולנים אם אני זוכר במדוייק.
2. מי יכול לאכול כל כך הרבה כל יום בלי לסבול? לא יודע, אבל כן, להיות גדול וחזק זה לא פשוט.
3. "ריפטו הזה" הוא כנראה המאמן הכי טוב עד הרגע הזה. ולא, הוא לא משקר, והוא אחד שמביא אנשים להרים מוטות כבדים. מתי הפעם האחרונה שהבאת מישהו להרים מהריצפה 800 פאונד תזכיר לי?
במקומך הייתי הרבה יותר זהיר בהתבטאות שלי עליו. אתה מביך את עצמך.

נערך לאחרונה:
לא שמת לב שאמרתי 4000?
וזה לוקח בערך שלושה חודשים.
תהנה.

ואתה צריך לקרוא את זה. יעשה לך קצת סדר בראש.
אני קראתי את כל המהדורות שלו.
כל הכבוד לך על השינוי, אבל בלי להעליב האחוז שומן שהגעת בשיא זה אחוז שומן שאני מגיע אליו "בשיא המסה"
לכל אחוד יש את המטרות שלו, ולפי דעתי אם מישהו רוצה לעלות מסת שריר אין לו טעם להגיע לאחוזי שומן כאלה
אני יודע שרוב הפורום פה דוגל במסה "מלוכלכת" אבל לפיתוח גוף זה מיותר (לא כל מה שלי פריסט עושה הוא קדוש)

נערך לאחרונה:
אני קראתי את כל המהדורות שלו.
כל הכבוד לך על השינוי, אבל בלי להעליב האחוז שומן שהגעת בשיא זה אחוז שומן שאני מגיע אליו "בשיא המסה"
לכל אחוד יש את המטרות שלו, ולפי דעתי אם מישהו רוצה לעלות מסת שריר אין לו טעם להגיע לאחוזי שומן כאלה

פותח האשכול מעוניין במסה, בשבילו משקלי העבודה הם כלי לעלייה במסת שריר
ההצעה שלך מתאימה למישהו שלא אכפת לו ממראה והדבר היחיד שמעניין אותו זה משקלי עבודה
חחחחחח טוב אחי
בשיא המסה אתה ~13
ואם כבר עלייה במסה אז לפני הSS הזה הייתי 71 קילו על ~15-16 אחוז שומן. משמע 60 ק"ג מסה רזה. בסוף הייתי 73.5 על ~13 אחוז שומן. משמע 64 ק"ג מסה רזה. מדובר על סה"כ כולל של 5 חודשים. בהנחה שלא עליתי במסת שריר בשלושת החודשים שהייתי במאזן שלילי, זה אומר שעליתי 4 ק"ג מסה רזה בחודשיים. ואגב, רק בשבועיים הראשונים עליתי מ71 ל78, יצאתי מתקופת אימוני סיבולת ו"התפרעתי". בלי זה כנראה שהייתי עולה אפילו יותר "נקי", אבל זה רק ניחוש.
ואם אתה רוצה רק תגיד ותקבל דוגמאות יותר קיצוניות ממני.
וזה דיי פתטי שאתה לא מבין שמשקלי עבודה גדולים יותר שווה מסת שריר גדולה יותר, אגב.

נערך לאחרונה:

דיאטה צריכה להיות מותאמת אישית. לא זורקים מספרים ומקווים שזה יעבוד. והבעיה היא שתכנית רצינית ראשונה או התחלה רצינית של אימונים היא הזדמנות מצויינת ללמוד על נושאים שונים ועל עקרונות נכונים ולא נכונים, כולל בתזונה. להמליץ למישהו לאכול קלוריות שחורגות בהרבה מאוד ממה שהוא צריך זה חינוך לא טוב בתקופה קריטית. גם אם זה יעבוד.

דיאטה צריכה להיות מותאמת אישית. לא זורקים מספרים ומקווים שזה יעבוד. והבעיה היא שתכנית רצינית ראשונה או התחלה רצינית של אימונים היא הזדמנות מצויינת ללמוד על נושאים שונים ועל עקרונות נכונים ולא נכונים, כולל בתזונה. להמליץ למישהו לאכול קלוריות שחורגות בהרבה מאוד ממה שהוא צריך זה חינוך לא טוב בתקופה קריטית. גם אם זה יעבוד.
מסכים חלקית
כן, יש דברים שצריך להתאים אישית
אבל את רוב הדברים ממש לא צריך להתאים אישית. אין צורך להמציא את הגלגל. הבעייה היא, שכל אחד חושב שהוא מיוחד ושצריך לעשות לו תוכנית מיוחדת במיוחד בשבילו.
בנושא תזונה כל מה שיש להתאים זה אך ורק לפי המשקל ובכל מקרה בהנחה שהוא לא בן 10 או משהו כזה אז ההמלצה של 4000 קלוריות ועלייה במשקלי העבודה מאימון לאימון, תקפה.
לא הבנתי אם אתה לא מסכים עם ההמלצה עצמה.
לא שריפ פטור מביקורת, אבל באיך לקחת בני אדם שהם underweight ולהפוך אותם למפלצות, הוא הבנאדם הראשון שהייתי סומך עליו. במיוחד כשהוא make fucking sense.
בקיצור לא הבנתי למה לדעתך המספר גדול מידי. בהנחה שהוא לא בן 8 או משהו כזה

חחחחחח טוב אחי
בשיא המסה אתה ~13
ואם כבר עלייה במסה אז לפני הSS הזה הייתי 71 קילו על ~15-16 אחוז שומן. משמע 60 ק"ג מסה רזה. בסוף הייתי 73.5 על ~13 אחוז שומן. משמע 64 ק"ג מסה רזה. מדובר על סה"כ כולל של 5 חודשים. בהנחה שלא עליתי במסת שריר בשלושת החודשים שהייתי במאזן שלילי, זה אומר שעליתי 4 ק"ג מסה רזה בחודשיים. ואגב, רק בשבועיים הראשונים עליתי מ71 ל78, יצאתי מתקופת אימוני סיבולת ו"התפרעתי". בלי זה כנראה שהייתי עולה אפילו יותר "נקי", אבל זה רק ניחוש.
ואם אתה רוצה רק תגיד ותקבל דוגמאות יותר קיצוניות ממני.
וזה דיי פתטי שאתה לא מבין שמשקלי עבודה גדולים יותר שווה מסת שריר גדולה יותר, אגב.
את הדברים שאתה לומד עכשיו אני כבר יודע הרבה זמן אז אל תתלהב ותנסה ללמד אותי דברים, תאמין שאני יודע בדיוק מה יגרום לעלייה במסת שריר אז אל תנסה לחדש לי דברים
ובשיא המסה אני לא מגיע ל13% אחוז שומן מהסיבה הפשוטה שאני גם רוצה להגיע ל7% אחוז שומן אחר כך ולא רוצה לבזבז חצי שנה וזה לא רלוונטי בכלל, גם התיאור חיים שלך לא רלוונטי ולא מעניין אותי בכלל

מספיק להיות נסיכות. נכון, ש4000 קלוריות זה מספר, וגם מספר חסר תועלת ללא בדיקה של הBMR של המתאמן. ההמלצה היא להתחיל ממאזן קלורי חיובי קטן ולהגדיל אותו ב100 כל פעם שיש תחושה של תקיעה, כמובן שתתרחש התאמה ביחס למשקל גוף הגודל. ביחס לירידה במשקלי עבודה- בהנחה והתאמנת נכון, הגעת למשקלי עבודה מאוד מכובדים- וגם לאחוז שומן מסויים- אם תבצע חיטוב נכון, תחת בקרה קלורית איכותית והדוקה- אתה לא תאבד ממשקלי עבודה כפי שאתה מנסה לתאר את זה. כנראה שישאר לך איזשהו "משהו" מתקופת המסה. והמשהו הזה- זה בדיוק התוצר שבשבילו עושים את התהליך הזה של מסה-חיטוב. אחרת, אין טעם בכלל להתאמן. אה כן, גם אני יכול לזרוק "לא רלוונטי"- זה לא הופך אותי, או במקרה הזה אותך- ליותר רציני בלי התייחסות נורמאלית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית