הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בלט בגב - איך להתאמן?

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
היי, הייתי אצל אורתופד שבדק אותי ואמר שאין לי כלום ושלח אותי לפיזיותרפיסטית שאמרה לי שגם לטענתה אין לי כלום, אבל בגלל הכאבים שאני מתאר לה היא חושבת שיש לי בלט בעמוד שדרה(בחוליה התחתונה).

לדעתי זה קרה מטכניקה לקויה של סקוואט(קודם עלייה של היפ דרייב ורק אחרי זה עלייה של הפלג גוף העליון, מה שיוצר גודמורנינג עם משקל גבוה).

הכאבים עצמם התחילו רק כשחזרתי לרוץ(אחרי 20 יום שרצתי בהם), לפני זה התאמנתי ולא היו כאבים כמעט בכלל.
כרגע אני רוצה להפסיק לרוץ ולהתחיל לחזור להתאמן ממש לאט כדי שהאיזור יתרפא, לטענת הפיזיותרפיסטית אני צריך פשוט לתת לגב שלי מנוחה יחסית בלי לזעזע אותו(מה שנגרם כנראה בריצה) לכן אני רוצה רק להתאמן על תרגיליי חיזוק.(גם לגב וגם באופן כללי כי שכיבות שמיכה ומתח ופלג גוף עליון אני יכול להתאמן רגיל).

זה זמן מצויין לחזור לבסיס ולעבוד על הטכניקה שלך בתרגילי הבסיס.
מעבר לזה , הדבר היחיד שאמור להגביל אותך באימונים הוא הכאב. אם כואב ---> סימן שאתה מרים משקל גבוה מדי או בטכניקה לקויה. תתקן אחד מהם (או שניהם אם צריך) ותמשיך לעבוד.

נערך לאחרונה:
היי, הייתי אצל אורתופד שבדק אותי ואמר שאין לי כלום ושלח אותי לפיזיותרפיסטית שאמרה לי שגם לטענתה אין לי כלום, אבל בגלל הכאבים שאני מתאר לה היא חושבת שיש לי בלט בעמוד שדרה(בחוליה התחתונה).

לדעתי זה קרה מטכניקה לקויה של סקוואט(קודם עלייה של היפ דרייב ורק אחרי זה עלייה של הפלג גוף העליון, מה שיוצר גודמורנינג עם משקל גבוה).

הכאבים עצמם התחילו רק כשחזרתי לרוץ(אחרי 20 יום שרצתי בהם), לפני זה התאמנתי ולא היו כאבים כמעט בכלל.
כרגע אני רוצה להפסיק לרוץ ולהתחיל לחזור להתאמן ממש לאט כדי שהאיזור יתרפא, לטענת הפיזיותרפיסטית אני צריך פשוט לתת לגב שלי מנוחה יחסית בלי לזעזע אותו(מה שנגרם כנראה בריצה) לכן אני רוצה רק להתאמן על תרגיליי חיזוק.(גם לגב וגם באופן כללי כי שכיבות שמיכה ומתח ופלג גוף עליון אני יכול להתאמן רגיל).
לאחר כמה זמן הופיע הפציעה? לפעמים בסט האחרון בחזרות האחרונות זה גם קורה לי ועכשיו די הלחצת אותי...

• פותח/ת השרשור
זה זמן מצויין לחזור לבסיס ולעבוד הטכניקה שלך בתרגילי הבסיס.
מעבר לזה , הדבר היחיד שאמור להגביל אותך באימונים הוא הכאב. אם כואב ---> סימן שאתה מרים משקל גבוה מדי או בטכניקה לקויה. תתקן חד מהם (או שניהם אם צריך) ותמשיך לעבוד.

לפני הפציעה עשיתי לינארית.
עכשיו לדעתי אני יכול לעשות הכל חוץ מדדליפט(כואב לי להתכופף, לאו דווקא מהתנועה עצמה) בגלל הרגישות שהיא ממש גבוהה עכשיו.
השאלה היא אם לעשות FBW (סקוואט,בנץ',פרס ומתח) למשל עם משקל נמוך והרבה חזרות בשביל להזרים את הדם, וגם כי אני אתחיל עם משקלים נמוכים אז כדי שיהיה לי קושי.
או לעשות לינארית עם משקלים נמוכים יותר..

לפני הפציעה עשיתי לינארית.
עכשיו לדעתי אני יכול לעשות הכל חוץ מדדליפט(כואב לי להתכופף, לאו דווקא מהתנועה עצמה) בגלל הרגישות שהיא ממש גבוהה עכשיו.
השאלה היא אם לעשות FBW (סקוואט,בנץ',פרס ומתח) למשל עם משקל נמוך והרבה חזרות בשביל להזרים את הדם, וגם כי אני אתחיל עם משקלים נמוכים אז כדי שיהיה לי קושי.
או לעשות לינארית עם משקלים נמוכים יותר..

זרימת דם לא קשורה לכאב.
אין לי תשובה חד משמעית בשבילך איזו תוכנית לעשות.
אם בליניארית אתה לא יכול לבצע דד-ליפט (אפילו עם מוט ריק?) , אז תמצא תרגיל אחר במקום.

• פותח/ת השרשור
לאחר כמה זמן הופיע הפציעה? לפעמים בסט האחרון בחזרות האחרונות זה גם קורה לי ועכשיו די הלחצת אותי...
הפציעה שלי התחילה מתנועה לא טובה לפני יותר מחצי שנה. מאז נעלמו הכאבים אחרי מנוחה וחזרו כשהתאמנצי עם טכניקה לא טובה בעיקר בסקוואט.

כרגע חזרו הכאבים כנראה בגלל זעזוע מהריצה שלי.
לאו דווקא בגלל תרגיל ספציפי.
כי יש לי בלט בענוד שדרה והוא כואב רק בגלל טכניקה לא טובה או זעזוע.
ואני כרגע עובד רק על סקוואט בלי משקל, מתח ושכיבות שמיכה

היי talp,
רק בשביל להרגיע אותך מעט...

גם אני עם בלט ב-L4-S1
הבלט נגרם לפני כ-4-5 שנים ואני יכול להגיד חד משמעית שאני לא מרגיש מוגבל כלל/סובל מכאבים כלל.
*תדאג לחזק זוקפים/שרירי בטן בעבודה נכונה.
*עבוד בטכניקה טובה ו"תקשיב" לגוף.

בקשר לריצה:
*שקול מדרסים-תעשה בדיקה.
*התאם נעליים ספציפית-יש לך מס' מקומות בארץ לבדיקה מקצועית.
*כמובן שמור עבודה אנאירובית על שרירי רגליים- בולמי הזעועים הכי טובים שלנו 😃
*רוץ במשטחים "ידידותיים" (פחות זעזועים)

*עוד המלצה,תתעקש לעשות CT/MRI לדעת את מצבך...

בהצלחה...

היי talp,

גם אני עם בלט ב-L4-S1
הבלט נגרם לפני כ-4-5 שנים ואני יכול להגיד חד משמעית שאני לא מרגיש מוגבל כלל/סובל מכאבים כלל.

בקשר לריצה:
*שקול מדרסים-תעשה בדיקה.

בהצלחה...

בדר"כ לא עושים CT לכאבי גב (אלא אם יש חשד לגידול או משהו דומה). ואם רופא מפנה ל CT , לא ללכת . כמות הקרינה לא שווה את זה.
וחוץ מזה , גם אם יתגלה בלט ב MRI , זה לא ישנה שום דבר מההיבט הטיפולי והאימונים.

בדר"כ לא עושים CT לכאבי גב (אלא אם יש חשד לגידול או משהו דומה). ואם רופא מפנה ל CT , לא ללכת . כמות הקרינה לא שווה את זה.
וחוץ מזה , גם אם יתגלה בלט ב MRI , זה לא ישנה שום דבר מההיבט הטיפולי והאימונים.

היי יוני,
אני מסכים שהעדיפות ל- MRI
פשוט הסבירות לקבל MRI נמוכה מאוד וציינתי לפותח הפוסט את שתי האופציות לגילוי פגיעה בדיסק.

בקשר לידיעה/חוסר ידיעה- לי אישית,זה היה חשוב בזמנו(ברמה המנטלית/פסיכולוגית) ,אבל יכול להיות שזה רק אני : )

בכל מקרה,לא רציתי חלילה להיכנס לחוות דעתך המקצועית,המטרה הייתה רק להרגיע את פותח הפוסט,
ערב נעים.

• פותח/ת השרשור
היי talp,

גם אני עם בלט ב-L4-S1

בקשר לריצה:
*שקול מדרסים-תעשה בדיקה.

בהצלחה...

כן זה מה שאמרה לי הפיזיותרפיסטית.
*כרגע אני לא יכול לחזק שרירי בטן כי החלק הבעייתי אצלי זה כיפוף(כמו כפיפות בטן או להתכופף למטה) ופשיטה של הגב היא יותר טובה לי(מקלה קצת).
* הטכניקה שלי טובה אני פשוט מאמין שהריצה זיעזעה לי את העמוד שדרה וזה גרם לבלט להכאיב לי.
*יש לי מדרסים מותאמים כבר 7 שנים בגלל בעיה ברגליים.
* יש לי נעליים מצויינות של ברוקס, אותה הנעל קניתי בפעם השלישית ברצף. נעל מעולה.
*עובד אנאירובי על הרגליים, אמנם כרגע עשיתי רק סקוואט בלי התנגדות אבל זה כי הכאבים חזרו.
* אני רץ כרגע רק על הליכון בגלל החורף.

הלכתי פעמיים לאורתופד והוא לא רצה לתת לי הפנייה ל CT/MRI.
אני לא ככ חושב שאני צריך, אני מקווה שזה רק בלט, אבל לפי ההקרנות שאין לי אז אני לא חושב שזה יותר גרוע מזה.

תודה רבה 😃

נערך לאחרונה:
אתה כן יכול לעבוד על הבטן, אבל מבלי להתכופף.
תעבוד סטטית, כמו המשולש לבטן.
אגב, חדש את המדרסים, הם משתפשפים עם השנים ומתעוותים מעט, מה גם שיכול להיות במצבך ברגל השתנה.

• פותח/ת השרשור
אתה כן יכול לעבוד על הבטן, אבל מבלי להתכופף.
תעבוד סטטית, כמו המשולש לבטן.
אגב, חדש את המדרסים, הם משתפשפים עם השנים ומתעוותים מעט, מה גם שיכול להיות במצבך ברגל השתנה.
חדשים מלפני חודש.
וכן אני חושב אם להתחיל לעבוד על בטן סטטית.

טל, אתה מתנהג כאילו יש לך בלט כשאף אחד לא אבחן אחד כזה.
תחפור בפורום - שפכנו פה כמות גדולה מאוד של מידע בנושא בשנה האחרונה.

לגבי הCT, לא חושב שיוני צודק, קשה לקבל MRI אם הנזק לא חד וחלק (כאב ברור והחלטי במספר מבדקים, חולשה, נימול ו/או אטרופיה בגפה הבעייתית, EMG לא תקין).
ואם CT היא האופציה היחידה בטווח הקרוב ואכן יש אפשרות שהוא יעזור בטיפול ו/או האבחנה - לדעתי כדאי לעשות אותו (וזה מה שאני עשיתי).
אם לא, ויש את הקשרים הנכונים, אז בטח שלחכות לMRI.

החלמה מהירה
ים

לגבי הCT, לא חושב שיוני צודק, קשה לקבל MRI אם הנזק לא חד וחלק (כאב ברור והחלטי במספר מבדקים, חולשה, נימול ו/או אטרופיה בגפה הבעייתית, EMG לא תקין).
ואם CT היא האופציה היחידה בטווח הקרוב ואכן יש אפשרות שהוא יעזור בטיפול ו/או האבחנה - לדעתי כדאי לעשות אותו (וזה מה שאני עשיתי).

החלמה מהירה
ים
איך בדיוק האבחון ב CT עזר לטיפול שלך?
אתה מודע לכמות הקרינה (שווה ערך ל 500 צילומי רנטגן רגילים) שיש בצילום CT אחד בודד לאזור הלומברי?

קודם כל, הרנטגן שלי היה גבולי.
לאחר מכן הCT עזר בשלילה של דברים אחרים (תמונה כללית של גידולים, רצועות, Facets) ולאחר מכן בהערכה יותר רצינית של חומרת המצב.
זה תרם המון להחלטה איך להתאמן אחרי זה ואולי ניחוש לגבי מה הן הסיבות שזה קרה, כי על פניו לא היו כאלו.
וכמו שGym_worker אמר, אתה גם רוצה לדעת.

לא הייתי מקבל MRI בזמן הקרוב כי לא הייתה לי שום חולשה, EMG תקין - עורי ותת עורי, BERA/VEP/SEPP תקינות.
רק כאבים ו"נמלים" בנקודות מסויימות בגב.

אני מודע לקרינה, ואצלי זה עוד היה בעייתי יותר כי זה היה צוואר, אבל....מה היו האופציות שלי ?
אנשים עושים CT או 2 או 5....ורובם חיים עם זה בסדר גמור.

• פותח/ת השרשור

החלמה מהירה
ים

חיפשתי ולא מצאתי תשובה חד משמעית. כל אחד עשה משהו אחר וכל אחד מצא פיתרון אחר.
בשורה התחתונה צריך לעבוד רגיל עם משקלים נמוכים.
אני עדיין לא יודע אם דדליפט יעזור לי או רק יהרוס(לעומת מישהו שראיתי שכן עזר לו), כשעשיתי בנץ' כאב לי לעומת מישהו אחר שלא כאב לו...
זה מאוד משתנה בגלל זה ביקשתי פה ייעוץ.
ואני היום מתאמן ועדיין לא סגור מה לעשות.
כרגע אני חושב על הליכה(במקום ריצה), מתח, שכיבות שמיכה, בטן סטטית, ואולי סקוואט קל עם 60 קילו. לינארית אני לא רוצה לעשות כי זה לא אפקטיבי עם סקוואט קל ושכיבות שמיכה במקום בנץ'. וגם FBW לא באמת יהיה FBW אלא סתם אימון שכונתי.
ככה שאני אעבוד באקראי על תרגילים "מורכבים" כמה שאני יכול.

אגב עשיתי CT אחד בראש בזמן הצבא והכל תקין.

קודם כל, הרנטגן שלי היה גבולי.
לאחר מכן הCT עזר בשלילה של דברים אחרים (תמונה כללית של גידולים, רצועות, Facets) ולאחר מכן בהערכה יותר רצינית של חומרת המצב.
זה תרם המון להחלטה איך להתאמן אחרי זה ואולי ניחוש לגבי מה הן הסיבות שזה קרה, כי על פניו לא היו כאלו.
וכמו שGym_worker אמר, אתה גם רוצה לדעת.

לא הייתי מקבל MRI בזמן הקרוב כי לא הייתה לי שום חולשה, EMG תקין - עורי ותת עורי, BERA/VEP/SEPP תקינות.
רק כאבים ו"נמלים" בנקודות מסויימות בגב.

אני מודע לקרינה, ואצלי זה עוד היה בעייתי יותר כי זה היה צוואר, אבל....מה היו האופציות שלי ?
אנשים עושים CT או 2 או 5....ורובם חיים עם זה בסדר גמור.

או קיי , המצב שלך שונה לחלוטין (צוואר, נימולים , שלילת אופציה של גידול וכו'. אני מניח שהיו עוד דגלים אדומים ששלחו אותך לכל הבדיקות שהזכרת) ולכן אולי היה מקום לבצע CT.
אבל אם אנחנו מתייחסים לתיאור הבעיה כמו שהציג אותה פותח השרשור , אין שום סיבה לבצע CT.

כמו כן , לא באמת יודעים איך בדיוק תשפיע הקרינה , ולכן "חיים עם זה בסדר גמור" זה לא אינדיקציה לכלום.

ושוב , בהנחה שלא מדובר בפתולוגיה חריגה כמו גידול (שלה יש את האינידיקציות שלה) , איך בדיוק הידיעה שיש לך בלט דיסק תשנה את צורת האימון שלך? איך מתייחסים לעובדה שאם אני עושה עכשיו צילום ל 100 אנשים רנדומליים ומוצא שיש כ 20-30 נבדקים א-סימפטומתיים בעלי ממצא חריג בדיסק/מפרק ?

• פותח/ת השרשור
עכשיו חשבתי על זה.
יש מצב שהבלט שלי חזר לכאוב בגלל שחזרתי לרוץ על הליכון?
כי בהליכון אתה כיביכול קופץ ודוחף את עצמך מעלה ולא קדימה כמו בריצה בשטח, ובגלל הלחץ הזה של הקפיצות אז הבלט התחיל לכאוב לי הרבה יותר מהרגיל? זה נשמע הגיוני?
אני מזכיר שהכאבים הכרוניים חזרו לי עקב הריצה.

לפני זה כשיתי סקוואטים עם 130-140 קילו שלא הכאיבו לי בכלל. אולי פעם או פעמיים כאב לי קצת רק ביום שאחרי אבל לא משהו רציני כמו עכשיו.

יוני, האפקט הכי חשוב של הצילום הוא שאתה יודע בערך כמה הגיוני בשבילך לדחוף למעלה,
בזה הוא לא בדיוק עוזר ל"טיפול" או ל"שיקום", אלא למה שיקרה אחרי שהמצב מתייצב ואפשר להמשיך להתחזק.

אני לא יודע אם לפותח הדיון כדאי לעשות CT, אני רציתי רק להסביר למה לפעמים זאת אופציה שצריך לשקול אותה אם לא יהיה MRI באופק.

ידוע לי הנושא של האחוזים הא-סימפטומטים, שוב, עדיין זה נותן לך תמונה שאפשר לבסס עליה החלטות בנוגע להמשך האימון.
לי זה עזר.

טל,
אתה לא צריך שום דבר מיוחד כדי לשפר את המצב (שלא ידחפו לך כל מיני גאג'טים), רק -
1. מישהו טוב שיריץ כמה "בדיקות" עליך בפועל כדי לקבל תמונה של מה כואב, מתי, וממה להמנע...
ובנוסף ישים עליך עין בכל התרגילים (מבחינת טכניקה, שאני מקווה שברור שצריכה להיות "עמוד שדרה נייטרלי" בצורה מוחלטת).
2. לשים את האגו ואת הראבק בצד לכמה זמן (קשה בטירוף אם אתה אוהב את זה).
3. להגיע לבעלי המקצוע הטובים ביותר בתחום (= מומחים לעמוד שדרה).
4. לשקול אימון אירובי אחר לתקופה הקרובה ( שחייה, אופניים, סלד...)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית