הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם כמות ורצף הפעילות שלי בסדר ? ושאלה על SS

Tomer Inbal

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
מועדון ספורט שוהם
שלום רב,
אני חדש כאן בפורום ובכללי לא ותיק במיוחד בעולם הכושר אז אשמח אם תתחשבו בכך.

א. לפני חודשיים הצטרפתי למכון כושר לאחר תקופה של כארבעה חודשים, עם הפסקה של חודש באמצע, בבית בעזרת מולטי טריינר פשוט ומשוקלות יד.
לאחר חוד שוחצי במכון של עבודה בFBW שכלל שלל תרגילים במכונות שלא עזרו לגב שלי במיוחד עברתי לתכנית AB שאני בה כבר קרוב לשלושה שבועות.
אני מתאמן לרוב ABXABXABX... אבל לפעמים יוצא ABABXXABXAB כאשר חוץ ממתח בגרביטרון אני מבצע בכל תרגיל שלושה סטים של שתים עשרה חזרות.

אני מנסה כרגע להרזות ולהוריד את אחוזי השומן שלי אך לשמור על התוצאות הסבירות שלי עד כה ובשביל זה אני משלב הרהב אירובי אבל חושש שאולי אני מגזים מעט. כמעט לאחר כל אימון במכון אני אוכל, נח כחצי שעה ולאחר מכן שוחה כחצי שעה עד שעה. בנוסף לכך בימי מנוחה מאימוני הכח אני משלב אליפטיקל או ספינינג במשך כארבעים דקות עד שעה ולפעמים אני עושה את זה גם לפני אימוני הכוח.
האם זה סביר בשביל נער בן 17 ? אני נורא רוצה להרזות וחייב לפתח את חגורת הכתפיים ולכן אני מקפיד על שחייה מרובה בנוסף לאימונים הרגילים.

ב. האם השחייה תורמת הרבה לירידה במשקל ?

ג. בנוגע לתכנית הSS
במכון שלי המאמנת שנתנה לי את תכנית הAB אמרה שכדאי להישאר עם תכנית זו עד לפברואר ומשם כבר לקבל תכנית חדשה.
קראתי על תכנית האימונים starting strength והבנתי שהיא מניבה תוצאות מדהימות. תהיתי האם היא תתאים לי כיוון שאני מאוד מאוד רוצה להתחזק ולראות תוצאות אחרי שאשיל עוד ממשקלי.

אני מניח שקצת נתונים על המשקלים שלי יעזרו :

בנץ פרס ללא שיפוע 37.5
בנץ בפרס בשיפוע 32.5
יד קדמית כולל מוט 21.5
פולי עליון עם ידיים כלפי פנים 45
סקוואט אני עושה בהישענות עם כדור על קיר עם 18KG
כמובן כל התרגילים 3X12

מצטער על החפירה אשמח לקבלת תגובות
תודה רבה ! 😃

סביר להניח שהמדריכה שנתנה לך את הAB לא מבינה .
לפי דעתי תתחיל SS כבר מחר

• פותח/ת השרשור
סביר להניח שהמדריכה שנתנה לך את הAB לא מבינה .
לפי דעתי תתחיל SS כבר מחר

אני כרגע בחיטוב וחייב להוריד ממסת השומן שלי ולהגיע לערך BMI תקין ולפני כן איני מתכוון להפסיק עם החיטוב, מדוע תכנית הAB אינה טובה?

אני כרגע בחיטוב וחייב להוריד ממסת השומן שלי ולהגיע לערך BMI תקין ולפני כן איני מתכוון להפסיק עם החיטוב, מדוע תכנית הAB אינה טובה?
קח את אחד התוכניות לחיטוב שיש בפורטל,תוכניות של מדריכים הם לרוב חרא שהכול זה מכונות

• פותח/ת השרשור
קח את אחד התוכניות לחיטוב שיש בפורטל,תוכניות של מדריכים הם לרוב חרא שהכול זה מכונות

אבל זה לא הכל מכונות, ביקשתי במיוחד בלי מכונות כי אני שונא את זה ואני לא יודע אם פולי עליון מגדירים כמכונה כי סה"כ זה לא מקבע אותך ואז אין לי בעיה, אני עובד עם משקולות ליד קדמית וכתפיים עושה מקבילים חתירה מתח בנץ פרס זה סה"כ הרבה עבודה חופשית.

נערך לאחרונה:
כשתעשה סקוואט בפעם הראשונה, תרגיש מה זו עבודה חופשית. תתחיל מקריאת המאמר, יתן לך בסיס כלשהו על התוכנית.

• פותח/ת השרשור
עשיתי כבר סקוואטים בחיים שלי אבל קשה לי לעשות את התנועה נכון גם בגלל עודף משקל, ואני גם עובד עם משקולות ויודע טוב מאוד מה זאת עבודה חופשית. תוכלו בבקשה להסיבר מדוע יש בעיה עם תכנית הAB ???? ואני לא מבין מה הבעיה ברתרגילים כמו פולי עליון, חתירה, בנץ פרס, סקוואטים עם כדור כנגד הקיר, מקבילים, מתח, הרמת משקולות לצדדים בשביל הכתפיים, הרמת מוט לכיוון החזה בשביל יד קדמית...

מכיוון שאתה מתחיל אתה כנראה תצליח להעלות במשקלי עבודה גם תוך כדי חיטוב. אני ממליץ לך לנסות את הליניארית 5x5, היא פחות מעמיסה מ-SS ולדעתי תתאים לך לאורך החיטוב. יהיה לך גם מספיק זמן ללמוד את כל התרגילים (סקוואט, בנץ', דדליפט) ותוכל לשלב גם את כל האירובי.

אי אפשר לעשות SS בחיטוב, אותו דבר לגבי AB עמוסה מידי.

• פותח/ת השרשור
אתם סתם אומרים זה לא טוב וזה לא טוב אבל לא מסבירים למה אז אני לא ממש מבין מזה משהו...

בכל מקרה אשמח מאוד אם מישהו יתייחס אל שני הסעיפים הראשונים שבאשכול בנוגע לרמת הפעילות הגבוהה ובנוגע לשחייה, תודה !

השחייה לא גורמת לירידה במשקל אלה הערכים הסופיים שלך בסוף היום . אם אתה רוצה לרדת במשקל אתה צריך לאכול פחות ממה שאתה שורף למשל אתה שורף 2000קלוריות ביום , אז תצטרך לאכול פחות מ2000 קלוריות כל יום....השחייה זה רק כלי עזר על מנת להגדיל את התחזוקה שלך (לשרוף יותר קלוריות) כך שאם אתה שורף 300קלוריות בשחייה וחוזר הביתה ואוכל 2500קלוריות אתה תעלה במשקל ולא עשית פה כלום...

וכן אתה מגזים עם הפעילות האירובית שלך , לפי דעתי תקצץ באוכל . תקרא את המדריך לחיטוב בפרוטוקול ותתחיל את תוכנית האימונים SS

• פותח/ת השרשור
השחייה לא גורמת לירידה במשקל אלה הערכים הסופיים שלך בסוף היום . אם אתה רוצה לרדת במשקל אתה צריך לאכול פחות ממה שאתה שורף למשל אתה שורף 2000קלוריות ביום , אז תצטרך לאכול פחות מ2000 קלוריות כל יום....השחייה זה רק כלי עזר על מנת להגדיל את התחזוקה שלך (לשרוף יותר קלוריות) כך שאם אתה שורף 300קלוריות בשחייה וחוזר הביתה ואוכל 2500קלוריות אתה תעלה במשקל ולא עשית פה כלום...

וכן אתה מגזים עם הפעילות האירובית שלך , לפי דעתי תקצץ באוכל . תקרא את המדריך לחיטוב בפרוטוקול ותתחיל את תוכנית האימונים SS

אתה באמת מאמין שאני מסוגל לעשות עבודה של SS בזמן חיטוב? התזונה שלי לא מספקת המון אנרגיה ואני עושה אירובי רב..

אתם סתם אומרים זה לא טוב וזה לא טוב אבל לא מסבירים למה אז אני לא ממש מבין מזה משהו...

בכל מקרה אשמח מאוד אם מישהו יתייחס אל שני הסעיפים הראשונים שבאשכול בנוגע לרמת הפעילות הגבוהה ובנוגע לשחייה, תודה !
כי אתה בגירעון קלורי, הגוף לא מתאושש כראוי ואין לו כוחות מיותרים.
תוכנית עצימה\עמוסה מידי, כמו SS בחיטוב, לא מתאימה כי אתה לא תוכל להתאושש ואתה תיפצע.

כי אתה בגירעון קלורי, הגוף לא מתאושש כראוי ואין לו כוחות מיותרים.
תוכנית עצימה\עמוסה מידי, כמו SS בחיטוב, לא מתאימה כי אתה לא תוכל להתאושש ואתה תיפצע.
למה SS לא תתאים לו לחיטוב ?? אל תשכח שהוא מתאמן מתחיל וסביר להניח שהוא יוכל להתקדם גם עם גרעון קלורי.

למה SS לא תתאים לו לחיטוב ?? אל תשכח שהוא מתאמן מתחיל וסביר להניח שהוא יוכל להתקדם גם עם גרעון קלורי.
עדיין, מלבד סטי החימום הרבים, יש לך 3 סטים של עבודה במשקל ה"כבד", וזה יותר מידי סטים, במיוחד בגירעון.

מספר הערות-
1. BMI זו חרטא ברוב המקרים, הדוגמא המועדפת עליי היא רוני קולמן אחד ממפתחי הגוף הכי מפורסמים.
תריץ בגוגל תמונות ותראה שהוא הכי לא שמן- כולו שריר ושריר ושריר (ronnie coleman).
משקל: 150 ק"ג
גובה: 178 ס"מ
BMI: שים לב, זה הולך להיות מטורף- 47.34!!
זו השמנת יתר חמורה (25 זה הגבול של בריא לפי המדד), אבל... הוא רק שריר!
זה מדד דבילי, ולכן אל תתייחס ל-BMI מטרה, תתייחס לאחוז שומן מטרה (10% - 12% שומן. תעלה תמונה לפורום תמונות חברי האתר בשביל לדעת כמה אתה עכשיו).

SS לא מתאימה לחיטוב, תצטרך לטחון בכמויות בשביל לשרוד אותה.
http://www.kilogram.co.il/609/תוכניות-אימונים-לתקופת-החיטוב/
לדעתי ה-FBW האחרונה (הכי למטה) מעולה ועדיפה על השאר, כדאי להוסיף דדליפט לגב.
מידע על סקוואט, דדליפט ופרס תוכל למצוא ביוטיוב עם הסבר מעולה, תריץ:
mark rippetoe + exercise name
תקרא גם את זה, חובה:
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
בלי המאמר הזה לא תעשה כלום^^

תתחיל לעבור על מאמרים בפורטל, זה יתן לך ידע, ויותר ידע = יותר יעילות באימונים = יותר תוצאות.

שחייה היא אחלה, כמו כל פעילות אירובית אחרת. תוכל להיעזר בה ע"מ להגדיל את הגירעון. אני ממליץ בנוסף על אימוני ספרינטים (במילים אחרות- HIIT) למשך רבע שעה - 20 דקות בין 3 - 1 פעמים בשבוע, כמה שאתה מסוגל. אתה תשרוף המון המון המון שומן, פי 9 יעיל מאירובי בינוני כמו ריצה ארוכה ושחייה זמן רב!
יש מספר הצעות:
90 שניות מנוחה 30 שניות ספרינט = סט 1, תחזור על זה עד שתשלים רבע שעה ואם אתה יכול גם 20 דקות
60 מנוחה 30 ספרינט = סט אחד, כנ"ל
30 מנוחה 30 ספרינט = סט אחד כנ"ל
10 מנוחה 20 ספרינט = סט אחד, כנ"ל
אם אתה מצליח גם את זה, תוסיף זמן.
אל תרוץ שקל לך, אתה צריך להגיע למצב שמגרדים אותך מהרצפה, אל תעשה 90 במקום 60 סתם, רק אם אתה באמת לא מסוגל. אם אתה מרגיש ש-30 קשה לך מדי ו-60 קל מדי, תוכל לשנות בעצמך ל-45, תעשה שינויים אם זה נחוץ. אלה כמה דוגמיות שהצעתי, יכול להיות שתמצא משהו אחר, אבל הן יהיו מעולות.
ספרינט = ריצה הכי מהירה שלך, לא ריצה מהירה/קלה, בסלנג "טיל".
מנוחה = ריצה קלה/הליכה מהירה, לפי היכולת שלך.

Back
למעלה תחתית