ייעוץ לגבי שריפת קלוריות

Aviram87

משתמש מתחיל
41
0
נק' מוניטין:
0
41
0
אני רוצה להבין משהו,
לפי חישוב הRMR שלי אני שורף בפעולות שגרתיות של יום כמו: צחצוח שיניים, מקלחת וכו' כ2000 קלוריות, כל זה ללא מאמץ מיוחד.
ואילו באימון משקולות אינטנסיבי ואירובי לאחר מכן של שעה אני שורף רק 1000 קלוריות.

תתקנו אותי אם אני טועה, אבל לא נראה לי כל כך הגיוני.... ?

אני רוצה להבין משהו,
לפי חישוב הRMR שלי אני שורף בפעולות שגרתיות של יום כמו: צחצוח שיניים, מקלחת וכו' כ2000 קלוריות, כל זה ללא מאמץ מיוחד.
ואילו באימון משקולות אינטנסיבי ואירובי לאחר מכן של שעה אני שורף רק 1000 קלוריות.

תתקנו אותי אם אני טועה, אבל לא נראה לי כל כך הגיוני.... ?
בקשר לRMR נשמע הגיוני,אבל למה נראה לך שאתה שורף 1000 קלוריות באימון שלך?אם אתה באמת שורף 1000 אז מה מוזר בזה?

• פותח/ת השרשור
בקשר לRMR נשמע הגיוני,אבל למה נראה לך שאתה שורף 1000 קלוריות באימון שלך?אם אתה באמת שורף 1000 אז מה מוזר בזה?

כי נשמע לי מוזר שממאמץ שלא מורגש בכלל אני שורף ביום 2000 קלוריות, ובמשך האימון שכולל האירובי אני שורף רק 1000..
לגבי למה נראה לי שאני שורף 1000 קלוריות, כי לפי מה שקראתי באימון אינטנסיבי של משקולות שורפים כ-200 קלוריות, ובאימון אירובי של שעה שורפים +-800..
כמו כן על מכשיר האירובי רשום שבמשך שעה פחות או יותר זה 800 קלוריות, אני יודע שהוא לא מדוייק, אבל בכל זאת לא יכול להיות שההפרשים בינו לבין המציאות כל כך גדולים...

יכול להיות שהוטעתי ? ובגלל זה זה לא הגיוני ? או שזה סתם לא מסתדר לי בראש ?

בשעה של אירובי אתה לא תשרוף 800 קל'..
בכל מקרה-במשך היום הגוף שלך ישקיע הרבה אנרגיה בחום ,פירוק האוכל,הזרמת דם למע' ועוד ועוד ועוד..ובשביל זה הוא צריך אנרגיה..לכן הוא עובד 24 שעות בלי הפסקה (לכן לא מוזר שהוא צורך 2000 קל' "בלי שתרגיש")
בכל מקרה זאת הסיבה שבחיטוב אני כותב תפריט שמתאים לקלוריות שאני שורף ביום ללא החשבת הפעילות הספורטיבית..
נסה לקרוא בפורטל את
"משוואת האנרגיה בגופנו" אולי זה יעזור לך קצת

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בשעה של אירובי אתה לא תשרוף 800 קל'..
בכל מקרה-במשך היום הגוף שלך ישקיע הרבה אנרגיה בחום ,פירוק האוכל,הזרמת דם למע' ועוד ועוד ועוד..ובשביל זה הוא צריך אנרגיה..לכן הוא עובד 24 שעות בלי הפסקה (לכן לא מוזר שהוא צורך 2000 קל' "בלי שתרגיש")
בכל מקרה זאת הסיבה שבחיטוב אני כותב תפריט שמתאים לקלוריות שאני שורף ביום ללא החשבת הפעילות הספורטיבית..
נסה לקרוא בפורטל את
"משוואת האנרגיה בגופנו" אולי זה יעזור לך קצת

אני אקרא את הכתבה,
אז כמה קלוריות אני שורף בערך בשעה של אירובי ?

אני אקרא את הכתבה,
אז כמה קלוריות אני שורף בערך בשעה של אירובי ?

לפי הקילומטרים שאתה רץ...
משקל גוף כפול קילומטרים זה כמה שרפת.

לדוגמא אתה שוקל 70 ורצת 5 קילומטר. שרפת 350 קלוריות.

דופק = מדד שריפת קלוריות
תבדוק מה הדופק שלך במשך האימון.
אתה כבר תמצא ברשת מחשבונים שאתה מזין את המשקל,והדופק הממוצע,וזה ייתן לך כבר את הקלוריות

300-400 במקרה הטוב אני חושב

וואלה אחי לשרוף 400 קלוריות בשעה זה דווקא די מעט יחסית אליי לפחות.
זה אומר הוא שאתה מתאמן עם דופק יחסית נמוך או שאתה שוקל יחסית מעט.
יוצא לי בריצה של שעה 1000+-,ובעשה אליפטי 700,אבל עוד הפעם אני שוקל 100 קילו אז יש הבדל

• פותח/ת השרשור
לפי הקילומטרים שאתה רץ...
משקל גוף כפול קילומטרים זה כמה שרפת.

לדוגמא אתה שוקל 70 ורצת 5 קילומטר. שרפת 350 קלוריות.

אם זה ככה:
אני שוקל 76 כפול 10 קילומטר בשעה, אני עושה על האליפטיקל. זה 760 קלוריות.... אז למה לא הגיוני ?

• פותח/ת השרשור
דופק = מדד שריפת קלוריות
תבדוק מה הדופק שלך במשך האימון.
אתה כבר תמצא ברשת מחשבונים שאתה מזין את המשקל,והדופק הממוצע,וזה ייתן לך כבר את הקלוריות

וואלה אחי לשרוף 400 קלוריות בשעה זה דווקא די מעט יחסית אליי לפחות.
זה אומר הוא שאתה מתאמן עם דופק יחסית נמוך או שאתה שוקל יחסית מעט.
יוצא לי בריצה של שעה 1000+-,ובעשה אליפטי 700,אבל עוד הפעם אני שוקל 100 קילו אז יש הבדל

זאת הטענה שלי בדיוק, בשעה אליפטי אני שורף בערך 700-800 קלוריות, משתדל לשמור על דופק 170

דיברו איתך על ריצה , ו240 קלוריות זה לא מעט

בגלל זה ציינתי שאני עושה על האליפטיקל.
ואם זה כמו שאמרו מעליי, אז הדופק והמרחק הם שקובעים, ולא אם זה ריצה או אירובי כלשהו אחר....

אם זה ככה:
אני שוקל 76 כפול 10 קילומטר בשעה, אני עושה על האליפטיקל. זה 760 קלוריות.... אז למה לא הגיוני ?
לא יודע איך זה באליפטי.
בריצה זה כמו שאמרתי לך.
באליפטי אני מאמין שזה פחות

זאת הטענה שלי בדיוק, בשעה אליפטי אני שורף בערך 700-800 קלוריות, משתדל לשמור על דופק 170

בגלל זה ציינתי שאני עושה על האליפטיקל.
ואם זה כמו שאמרו מעליי, אז הדופק והמרחק הם שקובעים, ולא אם זה ריצה או אירובי כלשהו אחר....

אבירם תבין משהו
שרפת קלוריות היא בעצם צריכת חמצן. ככול שתצרוך יותר חמצן תשרוף יותר קלוריות.
ניצול ליטר חמצן על ידי הגוף מביא לשריפה של כ- 5 קלוריות,בגלל שאין לנו את הציוד למדוד את צריכת החמצן שלנו אנחנו מנבאים אותה על ידי הדופק.
אז אתה מבין שריפת הקלוריות היא פרמטר של דופק מבחינתך,ולא מספר צעדים*גבוה*משקל...

• פותח/ת השרשור
אבירם תבין משהו
שרפת קלוריות היא בעצם צריכת חמצן. ככול שתצרוך יותר חמצן תשרוף יותר קלוריות.
ניצול ליטר חמצן על ידי הגוף מביא לשריפה של כ- 5 קלוריות,בגלל שאין לנו את הציוד למדוד את צריכת החמצן שלנו אנחנו מנבאים אותה על ידי הדופק.
אז אתה מבין שריפת הקלוריות היא פרמטר של דופק מבחינתך,ולא מספר צעדים*גבוה*משקל...

קודם כל תודה על התשובה,
ועכשיו אם במשך שעה אני על דופק 170, שוקל 76 לא יודע אם אתה צריך את המשקל.
כמה פחות או יותר קלוריות אני אשרוף ?

מצטער ששיגעתי...

קודם כל תודה על התשובה,
ועכשיו אם במשך שעה אני על דופק 170, שוקל 76 לא יודע אם אתה צריך את המשקל.
כמה פחות או יותר קלוריות אני אשרוף ?

מצטער ששיגעתי...

http://www.shapesense.com/fitness-exercise/calculators/heart-rate-based-calorie-burn-calculator.aspx
תבדוק אחי,תיקח בחשבון סטיה קלה למעלה/למטה של הקלוריות הרי זה גם מחשב לך לפי דופק ממוצע,ובזמן האימון הדופק שלך לא תמיד קבוע

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית