בקשר לשיפור ניתור

nbalive7

משתמש מתחיל
63
0
נק' מוניטין:
0
63
0
שלום אפשר תרגילים לשפיור הניתור והכוח מתפרץ?

אם אני ישפר סקוואט מ105 ל200 ק''ג אני יראה שיפור ענק ואם אני ישפר מ90 דדליפט ל200 דדליפט אני יראה שיפור ??

איך לשפר את הניתור? אני עושה גם LEG PRESS זה טוב ? גם LUNGES עם סמית זה גם טוב ? איך לשפר ?

יש carry over בין תרגילי כוח לבין שיפור הניתור, אבל הוא לא אוטומטי. צריך לעבוד ספציפית על הניתור, על אלסטיות ועל כוח מתפרץ. שיפור בכוח לא בהכרח אומר שיש לך אפשרות "לבנות" את הכוח בשבריר שנייה. תרגילים מעולים לצורך העניין הזה יהיו ההרמות האולימפיות - קלין, סנאץ', ג'רק ופוש פרס.

• פותח/ת השרשור
יש carry over בין תרגילי כוח לבין שיפור הניתור, אבל הוא לא אוטומטי. צריך לעבוד ספציפית על הניתור, על אלסטיות ועל כוח מתפרץ. שיפור בכוח לא בהכרח אומר שיש לך אפשרות "לבנות" את הכוח בשבריר שנייה. תרגילים מעולים לצורך העניין הזה יהיו ההרמות האולימפיות - קלין, סנאץ', ג'רק ופוש פרס.
אפשר גם וגם ? יכול להיות שיפור של 20 ס''מ? איפה אני לומד את כל התרגילים האלה?

קופצים למיניהם (וגם שחקני כדורסל) עושים אימוני כוח אבל לבד זה לא מספיק ויש צורך באימונים ממוקדים.
אתה יכול ללמוד כמה דברים פה למשל:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יש carry over בין תרגילי כוח לבין שיפור הניתור, אבל הוא לא אוטומטי.
למה הוא לא אוטומטי? בהגדרה כח מתפרץ זה כח כפול מהירות. אם הגדלת כח, הגדלת כח מתפרץ אוטומטית.

למה הוא לא אוטומטי? בהגדרה כח מתפרץ זה כח כפול מהירות. אם הגדלת כח, הגדלת כח מתפרץ אוטומטית.

מהסיבה הפשוטה שאתה יכול להיות חזק ואיטי, או מהיר וחלש. אני ממליץ לקרוא את the book of methods של לואי סימונס ואת הפרק הרלוונטי ב - the science and practice of strength training. כמדומני, זה פרק 2.

הספק = כוח X מהירות.
כוח מתפרץ זה כוח שמתפתח בזמן קצר (הוא עדיין ביחידות של כוח...).
הגדלת כוח מקסימלי לא בהכרח מחייבת הגדלה של כוח שאתה יכול לייצר בשבריר שנייה.

מהסיבה הפשוטה שאתה יכול להיות חזק ואיטי, או מהיר וחלש. אני ממליץ לקרוא את the book of methods של לואי סימונס ואת הפרק הרלוונטי ב - the science and practice of strength training. כמדומני, זה פרק 2.
זה שאני יכול להיות חזק ואיטי לא אומר שאם התחזקתי באמת נהייתי יותר איטי.
אתה מבלבל בין RFD לבין כח מתפרץ...
הספק = כוח X מהירות.
כוח מתפרץ זה כוח שמתפתח בזמן קצר (הוא עדיין ביחידות של כוח...).
הגדלת כוח מקסימלי לא בהכרח מחייבת הגדלה של כוח שאתה יכול לייצר בשבריר שנייה.
וגם אתה מתבלבל בין כח מתפרץ לבין RFD. כח מתפרץ הוא הספק. זה טעות לקרוא לזה כח. והיחידות שלו הן וואט.

זה שאני יכול להיות חזק ואיטי לא אומר שאם התחזקתי באמת נהייתי יותר איטי.
אתה מבלבל בין RFD לבין כח מתפרץ...

וגם אתה מתבלבל בין כח מתפרץ לבין RFD. כח מתפרץ הוא הספק. זה טעות לקרוא לזה כח. והיחידות שלו הן וואט.

רק לשם הדיון:
"כוח מתפרץ" מתקשר ליכולת להזיז חפצים מנקודה א ל-ב (למשל את המוט האולימפי מהרצפה לגובה מטר וחצי) בזמן קצר ביותר. מכאן, אתה רוצה להביא אותם לתאוצה גבוהה. תאוצה = מסה X כוח ולכן "כוח מתפרץ" זה כוח ויש לו יחידות של כוח.

כדי שהתאוצה תהיה גבוהה הכוח צריך להיות גדול כבר מהשלב הראשון.
אם מסתכלים על הגרף השמאלי אפשר לראות שני אנשים בעלי אותו כוח סופי עם רמות שונות של כוח מתפרץ. אחרי זמן מסויים שניים יגייסו את אותה כמות כוח לפעולה אך בזמן של 0.5 שניות אפשר לראות שלאחד מהם יש יותר כוח. מן הסתם האיש האדום ירים מהר יותר. במקרה הזה גם ההספק שלו גדול יותר (יותר שטח מתחת לגרף).

בגרף הימני לאומת זאת לאיש האדום יש יותר כוח מתפרץ (יותר כוח בזמן הקצר) אך פחות הספק אם לוקחים בחשבון זמן סופי של שנייה.

power.png

אתה פשוט לא מבין מה זה כח מתפרץ. זה מושג בלשון העם. בלשון מקצועית, פיזיקלית, ביומכנית- אין דבר כזה והמושג נקרא הספק. תאוצה זה לא כח מתפרץ ואתה חייב להבין ולהפנים את זה.
אני אומר את זה שוב, אתה חושב שRFD זה כח מתפרץ, ואתה מתבלבל.

ופעם האחרונה שבדקתי F=MA ולא A=MF.
בקיצור, יש לך בעיה חמורה בהגדרות (וכנראה שגם באלגברה).

אתה צודק שהמונח power בפיסיקה זה לא אותו מונח שאנחנו מכוונים אליו, אבל זה לא בגלל בלבול במושגים, אלא כי ככה מקובל. מתוך "התנ"ך" של הפורום:

Power in the weight room is therefore the ability to generate force rapidly. A more familiar
term for this might be "quickness," especially when applied to the movement of the body itself. For
many sports, just being strong is not enough; you must also possess the ability to rapidly employ
your strength so that you can accelerate better - both your own bodyweight and that of a physical
opponent or a thrown implement. A strong man might very well be able to apply enough force to a
very heavy weight to get it moving, but a powerful man can get it moving more quickly.

אתם עושים פה סלט גדול.
תקשיב, אם התאוצה שלך גדלה -> המהירות שלך גדלה -> הכח המתפרץ שלך גדל.
או במילים אחרות: RFD (ועוד משהו שלא נכנס אליו) = תאוצה ובכך משפיעים על המהירות ואז על הכח מתפרץ.
אבל תאוצה זה לא כח מתפרץ. כמו שג'רק זה לא כח מתפרץ כמו שמהירות זה לא כח מתפרץ. כח מתפרץ זה מהירות וכוח.
זה שתאוצה זה חלק במשוואה זה נכון. אבל זה לא ההגדרה.
המשפט הראשון שכתוב במה שציטטת לא נכון. המילה הראשונה צריכה להיות RFD (שמשפיעה באופן ישיר על פרמטר המהירות).

במילים אחרות, זה שתעבוד על שיפור RFD ישפר את פרמטר המהירות.
זה שתעבוד על כח ישפר את פרמטר הכח.

אתה פשוט לא מבין מה זה כח מתפרץ. זה מושג בלשון העם. בלשון מקצועית, פיזיקלית, ביומכנית- אין דבר כזה והמושג נקרא הספק. תאוצה זה לא כח מתפרץ ואתה חייב להבין ולהפנים את זה.
אני אומר את זה שוב, אתה חושב שRFD זה כח מתפרץ, ואתה מתבלבל.

ופעם האחרונה שבדקתי F=MA ולא A=MF.
בקיצור, יש לך בעיה חמורה בהגדרות (וכנראה שגם באלגברה).

חבוב, התבלבלתי בלהט התשובה, קורה. בבקשה תאמין לי שאני מכיר את החוק השני של ניטון. מעבר לכך זה לא הופך את ההסבר שלי ל-לא נכון.
לדעתי כשמישהו אומר כוח מתפרץ הוא מתכוון לתאוצה ובכך לכמות הכוח נטו שהוא מסוגל להפיק בזמן קצר ולא לכמות העבודה (שהיא פונקציה גם של תנאי הסביבה).
אבל זה כאמור עניין של הגדרה שאין מה להתווכח עליו.

במילים אחרות, זה שתעבוד על שיפור RFD ישפר את פרמטר המהירות.
זה שתעבוד על כח ישפר את פרמטר הכח.

מה זה ה-RFD הזה?? מחיפוש בויקיפדיה עולות התוצאות הבאות:
RFD and RfD are abbreviations that may refer to:

עניין של הגדרה שאין מה להתווכח עליו?
אז אני יכול להגדיר כח מתפרץ כמספר החדרים שיש לי בבית?

ולעניין, אתה יכול להיות עם RFD מטורף אבל להיות אנורקס וחלש, מכאן שיהיה לך כח מתפרץ נמוך. הבנת? עכשיו אתה מבין למה זה לא באמת כח מתפרץ אלא רק נגזרת של המהירות שלך? בקיצור- לא מספיק להיות מהיר ולייצר כח במעט זמן. "כמות" הכח חשובה באותה המידה.

וRFD זה קיצור ל rate of force development. זה ראשי תיבות די נפוצים בתחום של חקר כח מתפרץ.

EMZ לסיכומו של ענייו על אילו פעולות אתה ממליץ לשיפור הניתור באופן ניכר?

אימוני כח ואימונים לשיפור RFD (ויש כאלה). אפשר להוסיף גם אימונים פליומטרים.

Back
למעלה תחתית