נק' מוניטין:
98
- 32
- 12
1. נכון, לכל אחד יש זמן כוח ויכולת להכין תפריט עם 5-6 ארוחות, הרבה מאכלים, לכל מאכל 5+ אפשרויות לתחליפים, רשימה כללית של הקבלות שומנים, פחמימות וחלבון (מזון בכמות מתאימה לכל מנה- נניח משווים כוס אורז למאכלים אחרים באותם ערכים במידות שונות, יותר מ-15 אפשרויות לכל דבר [שומן חלבון פחמימה]). נוח = בן אדם שעקב בעיות לא יכול ללכת לאכול 5 ארוחות ביום (בית ספר, עבודה וכו'), בן אדם שלא נוח לו מבחינת זמנים, התאמות אישיות.
2. מה אני עושה במידה ואני לא יורד במשקל שבועיים? שים לב שאני בן 14- ירידה מסכום קלוריות מסויים תפגע לי בגדילה, זה לא כל כך פשוט.
איך לשלב ספרינטים עם אירובי בינוני? הרי אי אפשר לרוץ 60 דקות HIIT לעומת ריצה בינונית ששם זה פשוט, והרי HIIT בקלות יכול לשרוף 1000+ קלוריות ב-20 דקות.
3. תוכניות עדיפות מותאמות אישית, מה לא מובן? אחד חייב עזרה לבייספס, אחד לא צריך את זה ואת ההוא. כל אחד עם נקודות חולשה אחרות והגוף מגיב אחרת. התוכניות בפורטל אחלה, אבל הן פשוטות יחסית.
4. הכוונה הייתה תפריט, רשמתי תוכנית. כבר נתתי דוג' לתפריט למעלה.
5. חולה סכרת, בן אדם עם לחץ דם גבוה, חולה לב, קשב וריכוז (וזה בהחלט משפיע, מניסיון אישי), פריצת דיסק, בלט, טיול שנתי מחורבן ל-3 ימים, מחלה, גיחה (יוצאים ללילה בשטח), טיסה לחו"ל, חופשה בארץ, לא חסרים דברים.
6. נכון, הכל כתוב באינטרנט, מסכים ב-100%.
אבל אתה מודע בשביל לדעת כל מה שכתוב באינטרנט אתה צריך ללמוד ולתרגל המון? לוקח המון זמן להגיע לרמת ידע שאתה קורא מחקרים מתוך שיעמום, מבין מחקר בקלות, גם את המסובכים ושוב- תואר של מטבוליזם ופזיולוגיה בארה"ב.
כן, אולי אני ילד וארה"ב זה לא כזה קול, אבל הרמה הלימודית שם גבוהה בהרבה, וזה בדוק.
תואר דיאטן + מאמן מורחב בהרבה, נשמע טוב לא?
אני כן מתכוון להתחרות, בסביבות דצמבר לקראת יום הולדת 15. במצב שלי יש לי סיכוי להגיע ל-200 ק"ג דדליפט/סקוואט עד גיל 16 (שנתיים של אימונים, ובהתחשב בזה שכבר בסביבות מאי אני אמור להגיע ל-120~ סקוואט ודדליפט ל-5, זה לא חלום) ולקבוע שיא ישראל של סקוואט ודדליפט לעד 15.
כבר ציינתי- היעוץ נוח בהרבה, יעיל בהרבה ועוזר במצבים כמו שלי- שהגוף דפוק ולא יורד במשקל.
תודה רבה אריאל 😃
לא הייתי ממהר להגיד את זה, לא ראינו מי הוא ומה הידע שלו ביחס לשלי, אבל בכל מקרה תודה על המחמאה.
כיף לנו שזכינו ליעוץ ממשה 😛
אם זה נוח לך וטוב לך עם זה מי אני שאגיד אחרת.
שיהיה בהצלחה, זה כל מה שיש לי לומר.