הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כשל בסט האחרון

Harl3mShake

משתמש פעיל
610
8
נק' מוניטין:
24
610
8
אני יודע שזה לא טוב להגיע לכשל בסקאווט ובנצ' וזה
אבל למשל במקבילים שזה תרגיל עזר , זה טוב להגיע לכשל בסט האחרון ?
כי שמעתי שבתרגילי יד קדמית זה טוב

אני יודע שזה לא טוב להגיע לכשל בסקאווט ובנצ' וזה
אבל למשל במקבילים שזה תרגיל עזר , זה טוב להגיע לכשל בסט האחרון ?
כי שמעתי שבתרגילי יד קדמית זה טוב

טוב למה ? כוח ,מסה?
כשל ב...?? למשל כשל בסט סיבולת לא ייתן לך לא כוח ולא מסה
מה אתה מחפש?

אתה אמור לעבוד עם משקל שאתה יודע שתצליח בו טווח חזרות מסויים
6-10 טווח גדול למשל
8-10 טווח נמוך יותר.. ככה שאתה יודע שאתה מצליח לסגור 8 חזרות .. השאלה אם תכשל בתשיעית או בעשירית
כשל גורם לבניה טובה יותר של השריר הוא מגייס את כל הסיבים בשריר ובונה אותו בצורה יותר איכותית

יש דיעות בעד ויש בנגד.
לי זה עובד טוב.
זה לא משהו שאני בכוח מנסה להגיע אליו. פשוט כשאתה עובד כבד (כבד בטווח החזרות שקבעת לעצמך) ואתה מנסה בכל אימון להשתפר בזה שתוסיף חזרות או משקל, אתה הולך במוקדם או במאוחר להגיע לכשל כמעט כל אימון או מאוד קרוב לשם.

לגבי תרגילים כמו סקוואט ובנץ.
בנץ' אם יש לך ספוטר, אפשר.
סקוואט לא הייתי מגיע לכשל. גם דדליפט לא. בעיקר מהסיבה שאלה תרגילים שאפשר לגייס כמעט את כל הגוף ותמיד אפשר לסחוט עוד חזרה עם טכניקה גרועה, מה שמסכן אותך כאן בפציעה. גם בנט אובר ראו לדעתי זה בעייתי.

אני לא יכול להמליץ על להגיע לכשל כי זה משהו שבדקתי רק על עצמי. אבל תתחיל מזה שתעבוד עם המשקל הכי כבד (או משהו שמתקרב לזה) שאתה יכול לאותו טווח חזרות. אני ממליץ על משקל כזה שאם אתה עושה 3 סטים, הכשל יגיע בסט השלישי, ולא שכל סט תצטרך להוריד משקל.

סליחה אבל מה זה אומר כשל? יענטו לא מצליח להרים את המוט חזרה?

סליחה אבל מה זה אומר כשל? יענטו לא מצליח להרים את המוט חזרה?

בדיוק.
אני אישית חייב להגיע בכול תרגיל סט אחד לכשל.
בגדול אם אתה בכשל זה אומר שבאמת נתת את ה100% שלך אבל כמובן שזה אימון עם פוטנציאל הרבה יותר גדול לפציעות,והתאוששות שהגוף צריך יותר ארוכה
אני חושב שאין בעיה שתגיע לכשל סט, או שנים באימון שלך

Back
למעלה תחתית