הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רמת טסטסטרון ירד ביותר 50% תוך שלוש וחצי שנים

• פותח/ת השרשור zuko
  • פורסם בתאריך

zuko

משתמש פעיל
646
8
נק' מוניטין:
42
646
8
שלום חברים,
עשיתי אתמול בדיקת דם וגיליתי שרמת הטסטסטרון טוטאל שלי עומדת על 11.8 כמעט הגבול התחתון,בבדיקה שעשיתי בגיל 21 הטסטסטרון עמד על 28 מתוך 28.7
כיום אני בן 24,נשמע הגיוני ירידה דרסטית כזאת? מעולם לא נגעתי בסטרואידים.
עד לפני תקופת המבחנים התאמנתי 5 פעמים בשבוע אימונים אינטנסיביים,יכול להיות כתוצאה מאימון יתר?
ברור לי שמדובר בתווח נורמה,האם יש סיכוי שמצב יחזור לרף העליון כמו בעבר?
הרסה לי את כל המצב רוח התוצאה הזאת.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כמה ה TEST FREE?
יש לך כאבים באזור האשכים (בזמן ישיבה ממשוכת/לאחר פעילות גופנית)?
פרי הוא לא נתן לי לעשות,אני מניח שעם תוצאות כאלה לא תהיה בעיה לעשות בהמשך
שמע לגבי הכאבים באשכים אחרי האימונים לא שמתי לב לזה,עכשיו שאתה אומר אני לא יודע אם זה פסיכולוגי אבל יש משהו כזה כשאני יושב הרבה זמן.
מה אומר? מלחיץ אותי כל העיניין הזה,אפילו אם הכול בסדר,ממש לא נשמע לי הגיוני שתוך 3 שנים אני ברף התחתון כשהייתי ברף המקסימלי ביותר.

נערך לאחרונה:
פרי הוא לא נתן לי לעשות,אני מניח שעם תוצאות כאלה לא תהיה בעיה לעשות בהמשך
שמע לגבי הכאבים באשכים,עכשיו שאתה אומר אני לא יודע אם זה פסיכולוגי אבל יש משהו כזה כשאני יושב הרבה זמן.
מה אומר? מלחיץ אותי כל העיניין הזה,אפילו אם הכול בסדר,ממש לא נשמע לי הגיוני שתוך 3 שנים אני ברף התחתון כשהייתי ברף המקסימלי ביותר.
לך תעשה TEST FREE ותקבע באותו הזמן תור לאורולוג מומחה. אל תלך לחאפרים בקופת חולים, תנסה להגיע למישהו בבית חולים גדול עם יחסית הרבה מוניטין.
לגבי האשכים, אם יש לך כאבים זה יכול להיות וריקוצלה.
זו תופעה דיי מוכרת שלא הרבה רופאים מייחסים לה חשיבות לבין רמות הטסט בדם. כדי לאבחן את זה יש:
1. משש את האשכים ותראה אם יש משהו אחר בשק האשכים חוץ מ-2 אשכים. ורידים שמטיילים סתם ככה בין האשכים זה סימן ראשון לכך
2. פנה לאורלוג לאיבחון
3. סיכוי גדול שישלח אותך לעשות אולטרסאונד

שוב, אני כרגע מביא לך אבחנה מצוצה מהאצבע - אבל זה תרחיש קיים שכדאי להיבדק ולראות אם זה המצב.
דרך אגב, כדי לעשות בדיקות טסט יש להיות בצום מאחר ואינסולין מפריע לבדיקה. האם היית בצום? בנוסף, ההמלצה היא להיבדק מהשעה 8 עד 10 בבוקר, כאשר רמות הטסט הן הגבוהות ביותר ביממה.

דרך אגב, רופאים רבים יחפפו אותך בישראל ש
11.8 זה "נורמאלי". אבל כל TEST TOTAL שהוא מתחת ל 16-17, זה פשוט זוועה.

• פותח/ת השרשור
לך תעשה TEST FREE ותקבע באותו הזמן תור לאורולוג מומחה. אל תלך לחאפרים בקופת חולים, תנסה להגיע למישהו בבית חולים גדול עם יחסית הרבה מוניטין.
לגבי האשכים, אם יש לך כאבים זה יכול להיות וריקוצלה.
זו תופעה דיי מוכרת שלא הרבה רופאים מייחסים לה חשיבות לבין רמות הטסט בדם. כדי לאבחן את זה יש:
1. משש את האשכים ותראה אם יש משהו אחר בשק האשכים חוץ מ-2 אשכים. ורידים שמטיילים סתם ככה בין האשכים זה סימן ראשון לכך
2. פנה לאורלוג לאיבחון
3. סיכוי גדול שישלח אותך לעשות אולטרסאונד

שוב, אני כרגע מביא לך אבחנה מצוצה מהאצבע - אבל זה תרחיש קיים שכדאי להיבדק ולראות אם זה המצב.
דרך אגב, כדי לעשות בדיקות טסט יש להיות בצום מאחר ואינסולין מפריע לבדיקה. האם היית בצום? בנוסף, ההמלצה היא להיבדק מהשעה 8 עד 10 בבוקר, כאשר רמות הטסט הן הגבוהות ביותר ביממה.

דרך אגב, רופאים רבים יחפפו אותך בישראל ש
11.8 זה "נורמאלי". אבל כל TEST TOTAL שהוא מתחת ל 16-17, זה פשוט זוועה.
תודה משה,לגבי בדיקה אומנם עשיתי אותה בבוקר,אבל מכוון שאני עובד בלילות הסדר יום שלי הפוך מה שאומר שבבוקר זה סוף יום בשבילי,הייתי בצום 8 שעות.
דבר נוסף,אני אמונם לא רופא אבל יש גם עניין יחסי אם לפני שלוש שנים היו התוצאות דומות לא הייתי מיחס לזה חשיבות תווח נורמה כמו שאומרים,אבל ירידה של 60 אחוז בגיל ה20 זה כבר מתריד.

נערך לאחרונה:
על סמך בדיקה אחת קשה לקבוע. יש סיכוי גם שהבדיקה לא יצאה תקינה בגלל פאשלה של המעבדה. ההצעה הכי טובה כרגע תהיה ללכת לעשות שוב בדיקה טסט ולהכניס בדרך TEST FREE

מחזק את משה. כמו כן כמובן שהשלכות של אורך חיים הזכרת שאתה עובד לילות. האם אתה עובד לילות תקופה ארוכה? איך התזונה שלך מנוחה שינה הם קריטיים. ואין מה לעשות שינה של יום זאת לא שינה של לילה.

וריקוצלה יכולה אמנם להשפיע במידה מסויימת על רמות הטסט', אבל באותה מידה ולמעשה ברוב המקרים היא גם יכולה שלא.
לי יש לפעמים כאבונים קטנים כאלה באשך שמאל, הלכתי להיבדק, גילו לי וריקוצלה באשך שמאל באולטראסאונד
ערכתי בדיקות והכל היה בסדר. ספירת זרע, מורפולגיה, תנועתיות (חיות) ורמות טסט'
יש לי שני ילדים, הילד השני שלי בכלל בא במקרה כשגרושתי עוד היניקה את הראשון.
סה"כ אני שם תחתונים לא לוחצים והכל בסדר.

וריקוצלה לא אומרת יותר מדיי כלום באופן קליני ברב המקרים.
ואלו היו 5 שניות עליי.

וריקוצלה יכולה אמנם להשפיע במידה מסויימת על רמות הטסט', אבל באותה מידה ולמעשה ברוב המקרים היא גם יכולה שלא.
לי יש לפעמים כאבונים קטנים כאלה באשך שמאל, הלכתי להיבדק, גילו לי וריקוצלה באשך שמאל באולטראסאונד
ערכתי בדיקות והכל היה בסדר. ספירת זרע, מורפולגיה, תנועתיות (חיות) ורמות טסט'
יש לי שני ילדים, הילד השני שלי בכלל בא במקרה כשגרושתי עוד היניקה את הראשון.
סה"כ אני שם תחתונים לא לוחצים והכל בסדר.

וריקוצלה לא אומרת יותר מדיי כלום באופן קליני ברב המקרים.
ואלו היו 5 שניות עליי.
זה יכול להשפיע ויכול לא, ולכן נדרש לעשות בדיקות מעבדה כמו שעשית כדי לראות אם יש השפעה נגדית על רמות הטסט והזרע.
הבעיה עם וריקוצלה, שורידים מתחילים להיבנות מסביב לאשך מאחר והורידים ה"ישנים" נסתמו מסיבה כזו או אחרת והאשך לא מקבל מספיק דם. אי לכך יש כמה תרחישים:
1. האשך מתחיל להתכווץ מחוסר אספקת דם
2. הורידים שנבנים מסביב לאשך (נניח שנשאר בגודלו הנורמאלי), מחמים את האשך (עקב זרימת דם) וזה משפיע על ייצור הטסט.
האשכים צריכים להיות כמעלה פחות מחום הגוף בשביל להיות מסוגלים לייצר זרע באופן תקין. חוסר ייצור זרע באופן תקין יכול להשפיע על רמות הטסט בדם ומכאן הדרך להתדרדות היא קצרה מאוד.
הקטע עם וריקוצלה שבד"כ לא מרגישים את זה ולא יודעים על זה עד שלא עושים ילדים. בד"כ הבעיה היא גם בילד השני ולא הראשון.
אם יש כאבים או הטסט נמוך, בכל מקרה כדאי להיבדק ולנסות לשלול את המקרה.

• פותח/ת השרשור
מחזק את משה. כמו כן כמובן שהשלכות של אורך חיים הזכרת שאתה עובד לילות. האם אתה עובד לילות תקופה ארוכה? איך התזונה שלך מנוחה שינה הם קריטיים. ואין מה לעשות שינה של יום זאת לא שינה של לילה.

תקופה של לפחות שנתיים,אני מקפיד מאוד על תזונה.

כן, מסכים.
אבל קודם-כל, הוא יכול לנסות לאתר במישוש אם יש לו וריקוצלה, זה בד"כ בר מישוש באשך השמאלי ניתן להגיש ורידים לא קשורים לאשך (כמו הסתבכות של קשר שיוצרת מן גוש רך)

אני הרגשתי בזמנו כמו שאמרתי מן כאבונים כאלה באשך שמאל בעיקר בישיבה ממושכת ועם תחתון לוחץ.
במישוש הרגשתי כמו מן גוש רך לא קשור לאשך ואז הלכתי להיבדק וגילו לי.
זה היה לפני שהבאתי את הילד הראשון עוד. בינתיים זה בקונטרול ואני גם עוקב אחרי זה, במידת הצורך אעשה צינתור.

תקופה של לפחות שנתיים,אני מקפיד מאוד על תזונה.

האם היית בסטרס רציני בזמן האחרון? בחינות מיוחדות שהלחיצו אותך, אירועים מיוחדים, חוסר שינה טוב?

נערך לאחרונה:
כן, מסכים.
אבל קודם-כל, הוא יכול לנסות לאתר במישוש אם יש לו וריקוצלה, זה בד"כ בר מישוש באשך השמאלי ניתן להגיש ורידים לא קשורים לאשך (כמו הסתבכות של קשר שיוצרת מן גוש רך)

אני הרגשתי בזמנו כמו שאמרתי מן כאבונים כאלה באשך שמאל בעיקר בישיבה ממושכת ועם תחתון לוחץ.
במישוש הרגשתי כמו מן גוש רך לא קשור לאשך ואז הלכתי להיבדק וגילו לי.
זה היה לפני שהבאתי את הילד הראשון עוד. בינתיים זה בקונטרול ואני גם עוקב אחרי זה, במידת הצורך אעשה צינתור.

האם היית בסטרס רציני בזמן האחרון? בחינות מיוחדות שהלחיצו אותך, אירועים מיוחדים, חוסר שינה טוב?
צנתור זו לא שיטה יעילה לפיתרון הבעיה. דבר ראשון בצנתור יש סיכון זיהום עצום. דבר שני צנתור לוקח הרבה יותר זמן מניתוח רגיל. דבר שלישי לצנתור יש רק 70% הצלחה ביחס לניתוח שיש לו כ-90% הצלחה.
היתרון היחיד בצנתור שזמן ההחלמה הרבה יותר מהיר.

לגבי המישוש באזור האשכים, לא תמיד ניתן למשש את זה. זה תלוי בכמות הורידים שהצטברו ובמיקום שלהם.

• פותח/ת השרשור
צנתור זו לא שיטה יעילה לפיתרון הבעיה. דבר ראשון בצנתור יש סיכון זיהום עצום. דבר שני צנתור לוקח הרבה יותר זמן מניתוח רגיל. דבר שלישי לצנתור יש רק 70% הצלחה ביחס לניתוח שיש לו כ-90% הצלחה.

לגבי המישוש באזור האשכים, לא תמיד ניתן למשש את זה. זה תלוי בכמות הורידים שהצטברו ובמיקום שלהם.
לגבי התופעה על האשך,מבחינה ויזואלית אני לא מזהה שם דבר חריג,שום בליטות שום ורידים,התחלתי לחוש כאבים אחרי שראיתי את תוצאת הבידקה העגומה (אני לא צוחק לפני זה לא שם מתי לב לזה)עכשיו הגיעה עוד תוצאה של TSH גבוה פי 2 מהנורמה (11.58) יש קשר?
בנתיים הזמנתי תור ליום שיש לרופא,לא יודע איך אני אשורד עד אז...

לגבי התופעה על האשך,מבחינה ויזואלית אני לא מזהה שם דבר חריג,שום בליטות שום ורידים,התחלתי לחוש כאבים אחרי שראיתי את תוצאת הבידקה העגומה (אני לא צוחק לפני זה לא שם מתי לב לזה)עכשיו הגיעה עוד תוצאה של TSH גבוה פי 2 מהנורמה (11.58) יש קשר?
בנתיים הזמנתי תור ליום שיש לרופא,לא יודע איך אני אשורד עד אז...
בטוח שלא קיבלת בטעות בדיקות דם של מישהו אחר?
TSH שכזה אלו חדשות רעות מאוד ולא בקטע של להלחיץ. כמה יצא T3 ו T4?

את הורידים באשכים לא רואים (בד"כ) מבחוץ אלא נדרש למשש ולחוש את זה עם הידיים.

• פותח/ת השרשור
בטוח שלא קיבלת בטעות בדיקות דם של מישהו אחר?
TSH שכזה אלו חדשות רעות מאוד ולא בקטע של להלחיץ. כמה יצא T3 ו T4?

את הורידים באשכים לא רואים (בד"כ) מבחוץ אלא נדרש למשש ולחוש את זה עם הידיים.

Free Thyroxine (FT4)?
(
10.3
*
18
)
19.7
התווח

בטוח שלא קיבלת בטעות בדיקות דם של מישהו אחר?.

כמה זמן נשאר לי?

אתה בטח מתכוון לשיטה המיקרו-כירורגית.
לא יודע, מקריאה, היא טובה. אבל שניהם אורכים בערך אותו זמן ואפילו צנתור קצת פחות.
כאשר צנתור אורך כשעה וחצי וניתוח גם עד כשעתיים כ45-60 דק' לאשך.
בכל אופן, יש לי סלידה אישית מפתיחת גופות מיותרת אחוז הזיהומים בין שתי השיטות הוא לא כזה משמעותי, במיוחד כאשר מדובר בוריקוצלה דרגה 1.

חברים לקחתם את הדיון לכיוונים לא קשורים. הבחור כבר שנתיים עובד בלילות ואין לו דפוס שינה מסודר. נראה לי הרבה יותר סביר מוירקולציה

חברים לקחתם את הדיון לכיוונים לא קשורים. הבחור כבר שנתיים עובד בלילות ואין לו דפוס שינה מסודר. נראה לי הרבה יותר סביר מוירקולציה

זה בדיוק מה שאמרתי בהתחלה לרוץ לכיוון וריקוצלה זה לחפש מחט כשיש דברים הרבה יותר פשוטים לפסול קודם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית