הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פולי עליון

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
אני רואה שלא ממליצים כאן הרבה על פולי עליון, אפשר לדעת למה?
אני עושה מתח עם משקל אבל סתם רציתי לדעת מה הופך את הפולי לפחות טוב.

אני רואה שלא ממליצים כאן הרבה על פולי עליון, אפשר לדעת למה?
אני עושה מתח עם משקל אבל סתם רציתי לדעת מה הופך את הפולי לפחות טוב.

זה לא שהוא לא טוב, הוא פשוט ברמת קושי יותר נמוכה ממתח.
במתח אתה לא יכול לעבוד עם משקל נמוך יותר ממשקל הגוף ולכן יש מין קפיצה למים עמוקים למתאמנים שרק התחילו לעבוד מתח ולכן השיפור הוא יותר בטווח חזרות מאשר משקלים, וכשאר מגיעים לרמה קצת יותר גבוהה אפשר להוסיף משקל עלייך.
אופציה שניה שאני נתקלתי בה במכון המעפן שלי זה שאין מספיק משקל (פלטות) בפולי ולכן הוא מיותר .

• פותח/ת השרשור
זה לא שהוא לא טוב, הוא פשוט ברמת קושי יותר נמוכה ממתח.
במתח אתה לא יכול לעבוד עם משקל נמוך יותר ממשקל הגוף ולכן יש מין קפיצה למים עמוקים למתאמנים שרק התחילו לעבוד מתח ולכן השיפור הוא יותר בטווח חזרות מאשר משקלים, וכשאר מגיעים לרמה קצת יותר גבוהה אפשר להוסיף משקל עלייך.
אופציה שניה שאני נתקלתי בה במכון המעפן שלי זה שאין מספיק משקל (פלטות) בפולי ולכן הוא מיותר .
יש לי במכון פלטות בפולי אם אני לא טועה עד יותר מ-150 ק"ג.
אתה חושב שלהחליף לפולי עליון יכול להיות בסדר?
כי פשוט החגורת משקל שיש לי במכון לא משהו וגם בפולי יותר נוח מבחינת המשקל

לא, עדיין יש חסרונות במכונות.
אתה יכול לקנות שרשרת מבטמבור ב-15-20 ש"ח ולהשתמש בה כחגורה למתח, הבנתי שהרבה עשו את זה וזה אחלה.

יש לי במכון פלטות בפולי אם אני לא טועה עד יותר מ-150 ק"ג.
אתה חושב שלהחליף לפולי עליון יכול להיות בסדר?
כי פשוט החגורת משקל שיש לי במכון לא משהו וגם בפולי יותר נוח מבחינת המשקל
אל תחליף בחיים פולי במתח :X

בסך הכל לדעתי זה תרגיל טוב אם יש לך שם מספיק משקל. הוא יכול להיות אופציה טובה לעבודה בטווח יותר גבוה כמו 10 נניח.
בכל מקרה לא הייתי עושה גם מתח וגם פולי באותו אימון. הייתי אם כבר עושה תרגיל כמו מתח או פולי, ותרגיל שני חתירה כשלהיא או דדליפט.
אתה לא חייב לעשות את שניהם 3 סטים אבל שיהיה לך לפחות סט אחד שיהיה קשה.

• פותח/ת השרשור
עדיין לא הבנתי מה כלכך רע בפולי,תשלב ביחד את שניהם.
כן האמת שגם אני לא הבנתי מה רע, הם פשוט רואים שמדובר במכשיר אז הם שוללים מבלי לתת אפילו נימוק למה...
זה מכשיר אז זה חרא, זאת הגישה facepalm
בסך הכל לדעתי זה תרגיל טוב אם יש לך שם מספיק משקל. הוא יכול להיות אופציה טובה לעבודה בטווח יותר גבוה כמו 10 נניח.
בכל מקרה לא הייתי עושה גם מתח וגם פולי באותו אימון. הייתי אם כבר עושה תרגיל כמו מתח או פולי, ותרגיל שני חתירה כשלהיא או דדליפט.
אתה לא חייב לעשות את שניהם 3 סטים אבל שיהיה לך לפחות סט אחד שיהיה קשה.
אני עושה דדליפט, אני עובד FBW, אני עושה סט אחד דדליפט משקל שיא ו-3 חימום.
הסיבה היחידה שאני חושב לעבור לפולי זה כי יותר נוח להעמיס שם משקל מאשר במתח, זה הכל.

אתה עושה גם מתח?
אתה יכול לעבור לדעתי לפולי כל עוד הוא מספק לך מספיק התנדגות אין עם זה בעיה.

• פותח/ת השרשור
אתה עושה גם מתח?
אתה יכול לעבור לדעתי לפולי כל עוד הוא מספק לך מספיק התנדגות אין עם זה בעיה.
כן כמובן, בינתיים אני עושה מתח עם משקל.
ולא הייתי חושב על לעבור לפולי אם אין מספיק התנגדות, ממה שאני זוכר יש פלטות של יותר מ-150 ק"ג, זה יספיק להרבה.

כן כמובן, בינתיים אני עושה מתח עם משקל.
ולא הייתי חושב על לעבור לפולי אם אין מספיק התנגדות, ממה שאני זוכר יש פלטות של יותר מ-150 ק"ג, זה יספיק להרבה.

שמע, קודם כל אף אחד לא משתולל כי מדובר במכונה, הפורום לא כזה מקובע וגם אמרתי לך שזה לא תרגיל רע אבל...

אם יש לך באמת מספיק משקל אתה בכיף יכול לעבוד בפולי בכל טווח חזרות על מנת לעבוד גב.
ההבדל העיקרי בין מתח לפולי הוא גיוס שרירים להשלמת התנועה.
שים לב שבפולי אתה מקובע עם הרגליים ומושך את הפולי אלייך, במתח אתה עם פלג גוף תחתון משוחרר ומגיעה עזרה משרירי הבטן ולפעמים מהרגליים כדי להשלים חזרות וכאן אתה מרים את עצמך נטו- מצריך יותר כוח.

זה כמו שיש תרגיל חתירה בישיבה כנגד כבל ויש את הפנדלי רואו או שאר משיכות חופשיות-אותו עקרון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית