הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי פשיטת מרפקים כנגד פולי עליון

idunno11

משתמש פעיל
487
3
נק' מוניטין:
54
487
3
קראתי באחד מהמאמרים שלכם שזה לא תרגיל משהו, אך מקבילים זה תרגיל בעייתי בשבילי, ולחיצה צרפתית הוא גם תרגיל בעייתי, כי לא משנה איזה משקל אני משתמש הוא מפעיל לי לחץ אדיר על אזור המרפק, על איזה גיד שם (לפי מה שהבנתי זה בעיה של אנשים גבוהים, וזה פשוט תרגיל שבעייתי לגבוהים), יש תרגילים אחרים שכביכול יעילים לטרייספס?

אין קשר בין גבוהים או נמוכים לגבי התרגילים הספציפים הללו, היה לי פעם את התופעה הזו, אני אישית לא רואה שום בעיה בפשיטה כנגד פולי עליון, אני עושה את זה גם.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, ולגבי דדליפט וחתירה בהטיית גב עם מוט, תראה, המאמנים רואים שהגמישות שלי לא משהו, והם אומרים שאני צעיר וזה, ושהם לא מסכימים ללמד אותי, שאני יפתח גמישות וכל העסק, גמישות זאת באמת בעיה בתרגילים האלה?, (אני יודע שאני יכול לבצע אותם, אני לא כזה מתחיל), מה אתה אומר?

גמישות היא בעיה של רוב האנשים שנכנסים פעם ראשונה לעשות סקוואט או דדליפט, זה דבר מקובל ולאט לאט לומדים.
ויסלחו לי כל המדריכים והמדריכות שקוראים או קוראות כאן, אבל המדריכים זה לא שהם לא רוצים ללמד אותך אלא הם ממציאים תרוצים כדי לא לצאת כנראה בפאדיחה כי הם בעצמם לא יודעים, תקרא את החלקים על כך בספר SS כאן בנעוצים יש שם את ההסברים הכי טובים לכך, ותחפש סירטונים ביוטיוב (גם בנעוצים יש סירטונים) ותתרגל את הטכניקה, תצלם את עצמך עושה באימונים עם מצלמה או פלאפון ותעלה לפורום ותקבל ביקורת, לא כל אחד נולד לטכניקה מושלמת כל אחד למד וקיבל ביקורת עד שהצליח לעשות כמו שצריך,
בהצלחה.

שבמקרה הטוב אין להם כוח להתחיל ללמד אותך ובמקרה הגרוע הם לא ממש יודעים בעצמם.

• פותח/ת השרשור
האמת יש לי איזה בחור רוסי נחמד, נראה לי הוא עוסק בפוורליפטינג, (הוא מאמן חדש וראיתי אותו פעם מתאמן על פוורליפטינג), לדעתי אני ישאל אותו, אבל רגע, אם הגמישות שלי ממש מוגבלת יחסית, זה לא אמור למנוע ממני בכלל לבצע דדליפט?, כי סקוואט אני יכול (אמנם בסמית', אי אפשר לעשות חופשי חח).

תלוי עד כמה מוגבלת. בהרבה מקרים לא מדובר בחוסר גמישות כמו בחוסר הבנה או חוסר תחושה גופנית מספקת בשביל להכנס לתנוחות הנכונות.
אם יש לך מאמן עם רקע בפאוורליפטינג, לא צריכה להיות לו בעיה להעריך מה המצב שלך ולהנחות אותך בהתאם.

כן אני ידבר איתו, שאר המתאמנים פוסלים ישר בנט אובר ראוס עם מוט ודדליפט, בעייתי חח.

כן, לך למי שעושה בעצמו. אין טעם לבקש שוב ממאמן שפוסל את התרגילים האלה, זה פשוט אומר שהוא לא מבצע אותם בעצמו וממילא העזרה שלו לא תהיה שווה כלום.

יש לי גיד קופץ מעל העצם במרפק. הייתי עושה לחיצות צרפתיות עם משקלים נחמדים ושוחק אותו ואת העצב. הפתרון הכי פשוט זה:

א) לעשות תרגילים נוחים, גם אם זה אומר לעשות KICK BACK

ב) לעשות משהו יותר יעיל, וזה לא לעבוד על הידיים...

• פותח/ת השרשור
האמת שהוא כאילו בהתחלה הראה לי, ניסה להראות לי כאילו, והוא ראה שהגמישות יחסית מוגבלת אז הוא אמר שאני לא מוכן לזה וכדומה, לדעתי קצת חוסר סבלנות חח, אבל לא יודע.

יש לי גיד קופץ מעל העצם במרפק. הייתי עושה לחיצות צרפתיות עם משקלים נחמדים ושוחק אותו ואת העצב. הפתרון הכי פשוט זה:

א) לעשות תרגילים נוחים, גם אם זה אומר לעשות KICK BACK

ב) לעשות משהו יותר יעיל, וזה לא לעבוד על הידיים...

ניסית להשתמש במוט W, או H? מוט ישר עושה גם אצלי את מה שאתה מתאר, ובכלל מעורר את המרפקים שלי לשאול למה זה מגיע להם, גם בcurl ליד קדמית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית