הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ למה לא סמולוב ?

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
שלום
קראתי את המאמר על סמולוב ואחר כך חיפשתי קצת בפורום על התוכנית והבנתי שאין טעם לעשות אותה אם הסקוואט הוא לא 180 מינימום.
לפי המאמר בפורטל אפשר להתחיל אם הסקוואט הוא פי 1.5 מהגוף ובסוף התוכנית הסקוואט יעלה בעד 50 קילו לRM1.
חשבתי קצת ולא הצלחתי להבין למה אי אפשר (או לא כדאי) לעשות סמולוב אחרי SS אם בפחות זמן מלינארית או מדקאו אפשר לשפר את הסקוואט ביותר משקל.

אין שום בעיה לעשות סמולוב או מיני סמולוב לפני 180, זה חרטוט. אבל רצוי שהמשקלים שלך כבר יהיו מבוססים מספיק, שזה אומר שעברת את השלב של המתאמן המתחיל והמתאמן המתחיל הבינוני.

• פותח/ת השרשור
אין שום בעיה לעשות סמולוב או מיני סמולוב לפני 180, זה חרטוט. אבל רצוי שהמשקלים שלך כבר יהיו מבוססים מספיק, שזה אומר שעברת את השלב של המתאמן המתחיל והמתאמן המתחיל הבינוני.

מה זה מיני סמולוב ?

זו תוכנית קצרה יותר שמבוססת על עקרונות דומים של הסמולוב המלא. אפשר לעשות אותה בסקוואט ובבנץ'. תריץ בגוגל smolov jr. אבל שוב, אתה צריך להיות בשלב מתקדם יחסית כדי להפיק מהתוכנית הזאת משהו נורמלי.

• פותח/ת השרשור
זו תוכנית קצרה יותר שמבוססת על עקרונות דומים של הסמולוב המלא. אפשר לעשות אותה בסקוואט ובבנץ'. תריץ בגוגל smolov jr. אבל שוב, אתה צריך להיות בשלב מתקדם יחסית כדי להפיק מהתוכנית הזאת משהו נורמלי.

מתקדם זאת אומרת אחרי SS או אפילו יותר ?

מתקדם זאת אומרת אחרי SS או אפילו יותר ?
הרבה יותר. מתקדם זה בנאדם שכבר קשה לו להעלות משקלים (אבל שהמשקלים שלו כבדים גם ככה). זה אומר אחרי SS, טקסס, ליניארית, פנדליי ודומיהן. בוא נגיד שאם אתה באמת שוקל 63 קילו על 1.70 נראה לי שאתה יכול לנצל תוכניות אחרות כדי להתקדם יותר מהר.

• פותח/ת השרשור
הרבה יותר. מתקדם זה בנאדם שכבר קשה לו להעלות משקלים (אבל שהמשקלים שלו כבדים גם ככה). זה אומר אחרי SS, טקסס, ליניארית, פנדליי ודומיהן. בוא נגיד שאם אתה באמת שוקל 63 קילו על 1.70 נראה לי שאתה יכול לנצל תוכניות אחרות כדי להתקדם יותר מהר.

אני מבין שלא הבנת את השאלה שלי אז תן לי לנסח אותה מחדש
אם בנאדם עושה סמולוב הוא יכול להעלות את הRM1 שלו בעד 50 קילו וכל זה ב12 שבועות
לעומת זאת בלינארית ב12 שבועות מעלים רק 12*2.5=30
לא עדיף לעשות סמולוב ולהעלות יותר משקל באותו זמן מאשר לינארית ?

אני מבין שלא הבנת את השאלה שלי אז תן לי לנסח אותה מחדש
אם בנאדם עושה סמולוב הוא יכול להעלות את הRM1 שלו בעד 50 קילו וכל זה ב12 שבועות
לעומת זאת בלינארית ב12 שבועות מעלים רק 12*2.5=30
לא עדיף לעשות סמולוב ולהעלות יותר משקל באותו זמן מאשר לינארית ?
א. בליניארית לא בודקים 1rm אלא מתקדמים בשלשות ובחמישיות.
ב. הלוואי שכולם היו מצליחים לעלות 30 קילו ב-12 שבועות של הליניארית כל פעם.
ג. בכלל לא התייחסתי לנקודה הזאת מלכתחילה כי חשבתי שמובן שה-50 קילו אחרי התוכנית מונפץ ב-99% מהמקרים. אתה באמת חושב שלכל מי שיש סקוואט 200 יהיה סקוואט 250 אחרי מחזור אחד של סמולוב? אם הוא יגיע ל-215, 220 הוא ישמח עד השמיים, וגם זה גבולי ולפעמים יצריך חומרים.

• פותח/ת השרשור
א. בליניארית לא בודקים 1rm אלא מתקדמים בשלשות ובחמישיות.
ב. הלוואי שכולם היו מצליחים לעלות 30 קילו ב-12 שבועות של הליניארית כל פעם.
ג. בכלל לא התייחסתי לנקודה הזאת מלכתחילה כי חשבתי שמובן שה-50 קילו אחרי התוכנית מונפץ ב-99% מהמקרים. אתה באמת חושב שלכל מי שיש סקוואט 200 יהיה סקוואט 250 אחרי מחזור אחד של סמולוב? אם הוא יגיע ל-215, 220 הוא ישמח עד השמיים, וגם זה גבולי ולפעמים יצריך חומרים.

טוב אז שאלה אחרת
אחרי SS מה עדיך לינארית או מדקאו ?

במצבך הכי כדאי לסיים את SS כמו שצריך עם יום קל באמצע ולהתקדם 5 קילו כל שבוע, ברגע שבאמת תמצה את ההתקדמות הליניארית תתעסק בתכניות מורכבות.
בהתאם למספרים שתסיים איתם בסוף יהיה אפשר להמליץ על תכנית ספציפית, יש עוד הרבה תכניות חוץ מאלה שרשמת פה שיכולות להתאים

במצבך הכי כדאי לסיים את SS כמו שצריך עם יום קל באמצע ולהתקדם 5 קילו כל שבוע, ברגע שבאמת תמצה את ההתקדמות הליניארית תתעסק בתכניות מורכבות.
בהתאם למספרים שתסיים איתם בסוף יהיה אפשר להמליץ על תכנית ספציפית, יש עוד הרבה תכניות חוץ מאלה שרשמת פה שיכולות להתאים
איך עושים SS עם אימון קל בשבוע? הבנתי שבאימון באמצע השבוע צריך לבצע אימון התאוששות, כמה % מהמשקל צריך לעשות באימון התאוששות?

יש לך 1300 הודעות ואתה לא יודע מה זה כפתור "חיפוש"?
אם חיפשת בלוגים ובכל שאר המקומות בפורום לא יהיה רשום(אני בספק רב מאוד) נענה לך פה

אני יכול לומר שסייקל ראשון שלי של סמולוב גר' היה אש והשאר היו דיי אכזבה (2 נוספים)

יש לך 1300 הודעות ואתה לא יודע מה זה כפתור "חיפוש"?
אם חיפשת בלוגים ובכל שאר המקומות בפורום לא יהיה רשום(אני בספק רב מאוד) נענה לך פה
לאטח תפסיק להציק

SS עם סקואט קל באמצע
פשוט תעשה:
ראשון סקואט 3X5 לחיצה 3X5 דדליפט\מתח
יום שלישי: סקואט 70% 2X5 ואז כרגיל
יום ה' סקואט 3X5 ואז כרגיל

אני אישית כשעשיתי SS ככה עם סקואט קל
כל יום ראשון + 2.5
כל יום חמישי +5
מדובר על הסקואט כמובן

• פותח/ת השרשור
תודה לעוזרים יש לי עוד שאלה (סליחה על החפירה)
האם כדאי לי לצאת לחיטוב באמצע החודש הבא ? 171 ו66 קילו על 16% שומן או שעדיף לחכות עד מיצוי מלא של הSS ?

אל תפריע לתכנית, תעלה עוד 7-8 קילו גם ככה אתה לא שמן או במצב של עודף משקל.
אין סיבה שתעלה הרבה באחוז שומן אם תתחזק ותעשה את התכנית כמו שצריך
עוד 20 קילו בסקוואט/דדליפט לדעתי לפחות לפני שאתה מסיים

לאטח תפסיק להציק

SS עם סקואט קל באמצע
פשוט תעשה:
ראשון סקואט 3X5 לחיצה 3X5 דדליפט\מתח
יום שלישי: סקואט 70% 2X5 ואז כרגיל
יום ה' סקואט 3X5 ואז כרגיל

אני אישית כשעשיתי SS ככה עם סקואט קל
כל יום ראשון + 2.5
כל יום חמישי +5
מדובר על הסקואט כמובן
לול זה מה שאני הצעתי לך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית