הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ למה עושים מסה ואז חיטוב ואז שוב מסה?

lalaland

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
דבר ראשון- זה פוסט ראשון שלי פה אחרי כמה זמן שאני פסיבי D:

דבר שני- למה עושים חיטוב אחרי תקופת מסה? הרי כל מה שאני עושה במסה הולך לאיבוד בחיטוב.. ואז אני שוב משמין... מה זה נותן? שתקופה אני שמן ותקופה מחוטב?
והאם שכשאני עובר תפריטים ( ממסה לחיטוב וההיפך) אני צריך קודם תפריט ניטרלי? מה קורה אם אני עובר ישר למאזן שלילי או חיובי?

דבר ראשון - זה לא פוסט ראשון שלך, אבל נעזוב את זה.
דבר שני - עושים חיטוב אחרי תקופת מסה כדי לראות ויזואלית את מה שעמלת עליו, אתה יכול גם לא לעשות זה שיקול שלך בלבד אין פה כללים, מה שכן לאחר % שומן מסויים (20 לערך) תקופת המסה לא תיהיה יעילה כי תעלה לרוב שומן.
בחיטוב המטרה היא לשמר את השריר ככה שכמעט שום דבר לא הולך לאיבוד אם בכלל. תקופה של העלאה במסת השריר לא חייבת להיות מלווה בהרבה שומן, תיהיה עלייה בשומן תרצה או לא תרצה אך זה לא מחייב עלייה באחוז השומן (שזהו יחס בין היתר של מסת שריר).
בין מעבר מתקופת המסה לחיטוב וההפך יש צורך ב10-14 ימים של תפריט נטראלי כדי:
1. לתת לגוף לנוח מהשגיעונות שלנו ולאזן את עצמו הורמונלית
2. אם זה מחיטוב למסה אז הגוף התרגל לX קלוריות, הBMR ירד (כל מאזן קלורי שלילי מוריד אותו ב5-10% נרצה או לא נרצה) לכן צריך לתת לגוף להסתכל לסך קלורי חדש ולא לקבל ריבאונד של שומן (בד"כ גם מגזימים עם האוכל למרות שלא מתכוונים)
3. אם זה ממסה לחיטוב, לפעמים אירובי מוגבר שיכניס אותכם למאזן שלילי או גם להיכנס ישר למאזן שלילי לאחר שהגוף התרגל לX קלוריות מסויים יכול לגרום לאיבוד שריר או לתחושות לא נעימות של איבוד אנרגיה, עצבנות וכו' - גם פה נדרש הגוף להסתגל למצב חדש.

יש עוד הרבה סיבות לכל הדברים הללו, ציינתי את העיקריים.

הרעיון הוא די פשוט.
בתקופת מסה שבה המתאמן נמצא במאזן קלורי חיובי הוא בונה שריר. יש עליה במשקל שנובעת מעליה במסת שריר וגם בעליה במסת שומן. זה לא בהכרח אומר שאחוז השומן עולה, אבל בדרך כלל הוא עולה. בתקופת חיטוב הרעיון הוא לאבד את השומן שנצבר בתקופת המסה, אבל לנסות לשמר כמה שיותר ממסת השריר שנצברה. בסוף תקופת החיטוב המתאמן חוזר לאותם אחוזי שומן שהתחיל בהם, רק עם מסת שריר גדולה יותר.
לדוגמה - מתאמן שוקל 80 קילו עם 10% שומן מתחיל תקופת מסה. הוא מעלה 10 קילו שמתוכם 5 קילו שריר וחמש שומן. עכשיו הוא שוקל 90 קילו עם אחוז שומן 14.5%. עכשיו הוא מתחיל תקופת חיטוב ומאבד 8 קילו שומן ומצליח לשמור על כל מסת השריר. עכשיו הוא שוקל 82 קילו עם 9.7% שומן. אחרי עוד שניים שלושה מחזורים כאלה הוא על 90 קילו באותו אחוז שומן שהוא התחיל 10%.

הרעיון הוא די פשוט.
בתקופת מסה שבה המתאמן נמצא במאזן קלורי חיובי הוא בונה שריר. יש עליה במשקל שנובעת מעליה במסת שריר וגם בעליה במסת שומן. זה לא בהכרח אומר שאחוז השומן עולה, אבל בדרך כלל הוא עולה. בתקופת חיטוב הרעיון הוא לאבד את השומן שנצבר בתקופת המסה, אבל לנסות לשמר כמה שיותר ממסת השריר שנצברה. בסוף תקופת החיטוב המתאמן חוזר לאותם אחוזי שומן שהתחיל בהם, רק עם מסת שריר גדולה יותר.
לדוגמה - מתאמן שוקל 80 קילו עם 10% שומן מתחיל תקופת מסה. הוא מעלה 10 קילו שמתוכם 5 קילו שריר וחמש שומן. עכשיו הוא שוקל 90 קילו עם אחוז שומן 14.5%. עכשיו הוא מתחיל תקופת חיטוב ומאבד 8 קילו שומן ומצליח לשמור על כל מסת השריר. עכשיו הוא שוקל 82 קילו עם 9.7% שומן. אחרי עוד שניים שלושה מחזורים כאלה הוא על 90 קילו באותו אחוז שומן שהוא התחיל 10%.

מוסיף שאלה למה שפותח האשכול שאל-
את מה שרשמו פה הבנתי, השאלה בכיוון של במסה הבנתי עדיף להגיע עד 15% שומן אולי קצת יותר ולחזור לחיטוב בערך, לגבי חיטוב מה המצב? מתאמן טבעי כמה אחוז שומן כדאי לו להגיע? האם יש אחוז שומן שמגיעים אליו וזה נהיה בזבוז זמן/איבוד שריר כבר?
הרעיון הוא די פשוט.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית