הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעיה במקרבי ירך מהסקוואט

• פותח/ת השרשור LiftR
  • פורסם בתאריך
L

LiftR

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
שלום אני חדש כאן בפורום ורציתי לשאול על בעיה שיש לי עם הסקוואט כבר כמה חודשים (פתחתי פה ולא בפורום פציעות בכוונה)
לפני חצי שנה התחלתי להתאמן עשיתי 3.5 חודשים SS והמון סקוואטים (HB) ,
בהתחלה היה לי באט ווינק מטורף והייתי יורד נמוך מידי והתחילו לי קצת כאבים בHIP FLEXORS .
זה היה מציק לי קצת ואז עובר או שהייתי מרגיש את זה רק בסטים של החימום או אחרי סטים של עבודה.
עשיתי הפסקה מאז של יותר מחודשיים וקיוויתי שהבעיה תעבור (*לא בגלל הכאבים עשיתי הפסקה) ועכשיו שחזרתי אפילו עם מוט ריק אני מרגיש את הכאב שם וכשאני עושה תנועות חדות או משחק כדורגל כואב לי .
אני לא יודע מה לעשות אם להפסיק עם הסקוואט או לעשות סקוואט ולרדת פחות (עד 90 מעלות) .
אם למישהו זה קרה או שיודע למה אשמח שתעזרו לי כי זה מתחיל להיות בלתי נסבל...
קבעתי תור לרופא אבל עד שאני ילך אני רוצה לשמוע חוות דעת מאנשים שמבינים בתחום או מישהו שנתקל בבעיה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
היפ פלקסורס זה לא מקרבי ירך. הבהר את עצמך.

מצטער על הבלבול הכוונה היא להיפ פלקסורס חשבתי שככה קוראים לזה בעברית .

אם תוכל גם לערוך את הכותרת . hip-pain-hip-flexor.jpg

תשמע, זה כאב שגם לי היה.
בדיוק במקום שציינת!
עם הזמן, שמתי לב שהבעיה הייתה ברוחב עמידה בסקאווט, הייתי עומד רחב מדאי ואז כנראה המשקל היה מכביד על האזור וכאילו "שיחרר" אותו מעט, זו ההרגשה.

הקטנתי את הפיסוק וזה עבא לגמרי.ברגע שתקטין את הפיסוק אתה כמעט ולא תרגיש את הכאב בזמן הסקאווט, אם בכלל.

תרגיש טוב.

• פותח/ת השרשור
תשמע, זה כאב שגם לי היה.
בדיוק במקום שציינת!
עם הזמן, שמתי לב שהבעיה הייתה ברוחב עמידה בסקאווט, הייתי עומד רחב מדאי ואז כנראה המשקל היה מכביד על האזור וכאילו "שיחרר" אותו מעט, זו ההרגשה.

הקטנתי את הפיסוק וזה עבא לגמרי.ברגע שתקטין את הפיסוק אתה כמעט ולא תרגיש את הכאב בזמן הסקאווט, אם בכלל.

תרגיש טוב.

אתה פשוט תותח עזרת לי מאוד .
עשיתי היום אימון בסט הראשון עשיתי כמו שהייתי עושה (עמידה רחבה) וירדתי בצורה לא שווה , הייתה נטיה קלה לצד שמאל והרגשתי את האזור.
בסט השני הקטנתי את הפיסוק + פתחתי ברכיים הרבה יותר והרגשתי הרבה הרבה פחות.
אני עדיין מרגיש טיפה אחרי האימון כאב אבל הרבה פחות.

תודה רבה!

זה מאוד שכיח ונובע ברוב הפעמים או מעמידה רחבה מדי או מגלישה של הברכיים. כמו שאמרת תצר את העמידה ותפתח את הברכיים חזק ושב אחורה, אתה תראה כבר בחימום אם זה משתפר. אגב, לוקח לזה קצת זמן לעבור גם אם אתה מתקן את התנועה.

ממש כמו בכתף בה חצי מהמתאמנים אולי חוטפים דלקת מתישהו, גם אם משתדלים מאוד שלא(מניסיון), גם באזור הזה קיימות בורסות ושרירים שחוצים עצמות "בעייתיות" שיכולות לגרום ללחץ מוגבר, "התנגשות" של שריר בעצם בעייתית, נפיחות וההמשך ידוע.

יש סוגים של hip impingement כמו femoracetabular impingement או משהו שנובע מלחץ של הASIS עם הfemur, דבר הרבה יותר שכיח, למרות שבגלל המבנה של האגן ומפרק הירך די קשה למתאמן מתחיל(במיוחד בגיל צעיר) להיגרר לדלקת עקב סקוואט, אבל הכל אפשרי אם הולכים ראש בקיר ולא מתקנים בעיות.

בעברית: אולי יש לך osteoarthritis(=דלקת ניוונית או פשוט "דלקת") בהתחלתה או מצב שקודם לדלקת, כמובן אני רושם אולי כי אי אפשר לאבחן מצב רפואי של בנאדם דרך האנטרנט על סמך הודעות.

הצד המבאס: בגיל צעיר בלי היסטוריית פציעות סביר שלא תקבל אבחנה מדוייקת מהרופא אלא בדיקה כללית וכמה כדורים נוגדי דלקת.
הצד הטוב: הבעיה שלך כמעט בטוח היא שאתה לא דוחף ברכיים הצדה מספיק בסקוואט/ לא מאפשר לאגן להכנס בין הברכיים, מה שגורם בתנועה לשני דברים(תקן אותי אם אני טועה):
1. קשה לך לשבור מקביל(בטח חשבת שזה בגלל גמישות אבל זה בגלל שהשריר הארוך של ה4 ראשי נתקע כל פעם בעצם של האגן במהלך התנועה)
2. אין לך באונס טוב וקשה לך להתקדם במשקל- בדיוק מהסיבה שההאמסטרינגס והמקרבים לא מגיעים למתיחה מקסימלית

מה שטוב- זה דבר שניתן לעבוד עליו בקלות ברגע שיודעים שהוא שם ויודעים שצריך לטפל בו.
ברגע שמתקנים את הסקוואט הוא מתקן את הגוף

נערך לאחרונה:
אתה פשוט תותח עזרת לי מאוד .
עשיתי היום אימון בסט הראשון עשיתי כמו שהייתי עושה (עמידה רחבה) וירדתי בצורה לא שווה , הייתה נטיה קלה לצד שמאל והרגשתי את האזור.
בסט השני הקטנתי את הפיסוק + פתחתי ברכיים הרבה יותר והרגשתי הרבה הרבה פחות.
אני עדיין מרגיש טיפה אחרי האימון כאב אבל הרבה פחות.

תודה רבה!

בכיף אחי. העיקר הבריאות!

• פותח/ת השרשור
זה מאוד שכיח ונובע ברוב הפעמים או מעמידה רחבה מדי או מגלישה של הברכיים. כמו שאמרת תצר את העמידה ותפתח את הברכיים חזק ושב אחורה, אתה תראה כבר בחימום אם זה משתפר. אגב, לוקח לזה קצת זמן לעבור גם אם אתה מתקן את התנועה.
אני עובד על זה מקווה לתקן כמה שיותר מהר תודה!
ממש כמו בכתף בה חצי מהמתאמנים אולי חוטפים דלקת מתישהו, גם אם משתדלים מאוד שלא(מניסיון), גם באזור הזה קיימות בורסות ושרירים שחוצים עצמות "בעייתיות" שיכולות לגרום ללחץ מוגבר, "התנגשות" של שריר בעצם בעייתית, נפיחות וההמשך ידוע.

יש סוגים של hip impingement כמו femoracetabular impingement או משהו שנובע מלחץ של הASIS עם הfemur, דבר הרבה יותר שכיח, למרות שבגלל המבנה של האגן ומפרק הירך די קשה למתאמן מתחיל(במיוחד בגיל צעיר) להיגרר לדלקת עקב סקוואט, אבל הכל אפשרי אם הולכים ראש בקיר ולא מתקנים בעיות.

בעברית: אולי יש לך osteoarthritis(=דלקת ניוונית או פשוט "דלקת") בהתחלתה או מצב שקודם לדלקת, כמובן אני רושם אולי כי אי אפשר לאבחן מצב רפואי של בנאדם דרך האנטרנט על סמך הודעות.

הצד המבאס: בגיל צעיר בלי היסטוריית פציעות סביר שלא תקבל אבחנה מדוייקת מהרופא אלא בדיקה כללית וכמה כדורים נוגדי דלקת.
הצד הטוב: הבעיה שלך כמעט בטוח היא שאתה לא דוחף ברכיים הצדה מספיק בסקוואט/ לא מאפשר לאגן להכנס בין הברכיים, מה שגורם בתנועה לשני דברים(תקן אותי אם אני טועה):
1. קשה לך לשבור מקביל(בטח חשבת שזה בגלל גמישות אבל זה בגלל שהשריר הארוך של ה4 ראשי נתקע כל פעם בעצם של האגן במהלך התנועה)
2. אין לך באונס טוב וקשה לך להתקדם במשקל- בדיוק מהסיבה שההאמסטרינגס והמקרבים לא מגיעים למתיחה מקסימלית

מה שטוב- זה דבר שניתן לעבוד עליו בקלות ברגע שיודעים שהוא שם ויודעים שצריך לטפל בו.
ברגע שמתקנים את הסקוואט הוא מתקן את הגוף

הבנתי , הבעיה שלי היא באמת מה שציינת שאני לא פותח מספיק ברכיים וגם מתקשה לשבור מקביל אבל אני עשיתי בטכניקה הזאת יחסית הרבה זמן (2-3 חודשים) והגעתי ל100 קילו על משקל של 64 יכול להיות שזה יצר לי דלקת ?
אני ינסה לתקן את הסקוואט וזה יסתדר לבד או לגשת כמה שיותר מהר לרופא?
תודה על התשובה המפורטת
מי שהמליץ על הפורום הזה ידע על מה הוא מדבר 😃

בכיף אחי. העיקר הבריאות!

אני עובד על זה מקווה לתקן כמה שיותר מהר תודה!
הבנתי , הבעיה שלי היא באמת מה שציינת שאני לא פותח מספיק ברכיים וגם מתקשה לשבור מקביל אבל אני עשיתי בטכניקה הזאת יחסית הרבה זמן (2-3 חודשים) והגעתי ל100 קילו על משקל של 64 יכול להיות שזה יצר לי דלקת ?
אני ינסה לתקן את הסקוואט וזה יסתדר לבד או לגשת כמה שיותר מהר לרופא?
תודה על התשובה המפורטת
מי שהמליץ על הפורום הזה ידע על מה הוא מדבר 😃

אפשר להתקדם גם ל180 קילו בטכניקה לא טובה, אבל העובדה היא שאנחנו רוצים לעבוד נכון ולא לראות מה המשקל שמרימים
תתחיל לתרגל טכניקה נכונה, תעלה סרטוני ביקורת פה, תוך כמה אימונים המצב ישתפר אם תפנים מה שרשמתי לך

ללכת לרופא לא מזיק, רק לא בטוח שתקבל טיפול הולם(שוב, בנאדם צעיר בלי היסטוריית פציעות וכו')

גם לי בשבוע האחרון צצו הכאבים באזור הזה(בעיקר ברגל שמאל) אני עושה LB והיום ניסיתי לעשות עם פיסוק קטן יותר וגם עם גדול יותר ודווקא שאני מפסק גדול יותר יש פחות כאבים בירידה.
כדאי לי לקחת שבוע מנוחה מסקוואט ואז לנסות שוב ולראות אם נעלמו הכאבים?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית