הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חישוב ערכי חלבון לפי מסת שריר ?

Hakashish

משתמש מתחיל
24
0
נק' מוניטין:
0
24
0
יש לי תפריט שקיבלתי מדיאטן חישבתי ערכי חלבון והגעתי בערך ל 100 גר. (אני שוקל 87)
לטענתו יש לחשב את החלבון בתפריט לפי מסת גוף רזה.

אני מתאמן 3 פעמים בשבוע + 240 דקוצת אירובי בעצימות בינונית/גבוהה ורוצה להתחיל לינארית בקרוב.

אני נמצא בתפריט הזה כבר 8 חדשים ובתקופות בהן התמדתי ירדתי בערך 2 ק"ג בחודש לכן אני קצת חושש לשנות אותו.
מה דעתכם ?

הורדת 16 קילו? יפה מאוד, אבל הגלל רמת חלבון נמוכה וכנראה גירעון גדול מידי אני מעריך שאיבדת כמות שריר יפה.

כל דיאטן יאמר לך להגיע ל1-1.3 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף, אבל הבעיה שרוב הדיאטנים לא מתעסקים עם אוכלוסיה של ספורטאים או אנשים שמתאמנים ברצינות, אני תמיד חוזר ואומר למתאמנים שההמלצות שהרופא נותן לדודו, גבר בן 45 עם כרס שעושה ספינינג פעמיים בשבוע לא מתאימות לליפטר שעושה תכנית כוח, הדרישות שונות והעומסים שונים.
הערכים שרשומים לך, כרגיל, מתאימים יותר לגבר בגיל העמידה ששוחה פעמיים בשבוע ולא לגבר צעיר שרוצה לעלות במאסת שריר.

בדרך כלל לחישוב מול מאסת גוף רזה אנשים כמו לייל מקדונלד ממליצים על 3.3 גרם חלבון בערך לכל קילו משקל גוף לאוכלוסיה בפיתוח גוף או אימוני כוח, ואפילו ליותר לאוכלוסיה תחרותית.

אלא אם כן אתה שמן מאוד על 25+ אחוז שומן או חטוב מאוד על 10 אחוז שומן ומטה פשוט תעשה לפי הכלל אצבע של ביל סטאר, תשתדל להגיע לגרם חלבון לכל פאונד מהמשקל גוף שלך, לדוג' אם אתה שוקל 87 המשקל שלך בפאונדים הוא 191 ואתה צריך לאכול 191 גרם חלבון

• פותח/ת השרשור
ירדתי סה"כ 27 ק"ג, הגעתי לדיאטן רק כי נתקעתי בירידה.
הדיאטן שלי דווקא מתמחה בתזונת ספורט אבל בעיקר לרצים שזה התחום שלו.
בכל מקרה הבנתי כבר שאני אוכל מעט מידי חלבון, אני פשוט חושש להשמין, קרעתי את התחת יותר מידי בשביל להתחיל עכשיו לעלות במשקל.
אני עדיין רוצה לרדת כמה ק"ג.

וואלה? גרם חלבון לפאונד ממשקל גוף? תודה למדתי

• פותח/ת השרשור
יש עדיפות למקורות החלבון כי מבחינת יחס חלבון לקלוריות טונה וחזה עוף מנצחים השאלה כמה מהם (במיוחד טונה)
כדאי לאדם "קשיש" לצרוך ביום.

- - - עידכון הודעה - - -

יש למישהו מושג?

כל דיאטן יאמר לך להגיע ל1-1.3 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף, אבל הבעיה שרוב הדיאטנים לא מתעסקים עם אוכלוסיה של ספורטאים או אנשים שמתאמנים ברצינות, אני תמיד חוזר ואומר למתאמנים שההמלצות שהרופא נותן לדודו, גבר בן 45 עם כרס שעושה ספינינג פעמיים בשבוע לא מתאימות לליפטר שעושה תכנית כוח, הדרישות שונות והעומסים שונים.
הערכים שרשומים לך, כרגיל, מתאימים יותר לגבר בגיל העמידה ששוחה פעמיים בשבוע ולא לגבר צעיר שרוצה לעלות במאסת שריר.

בדרך כלל לחישוב מול מאסת גוף רזה אנשים כמו לייל מקדונלד ממליצים על 3.3 גרם חלבון בערך לכל קילו משקל גוף לאוכלוסיה בפיתוח גוף או אימוני כוח, ואפילו ליותר לאוכלוסיה תחרותית.

אלא אם כן אתה שמן מאוד על 25+ אחוז שומן או חטוב מאוד על 10 אחוז שומן ומטה פשוט תעשה לפי הכלל אצבע של ביל סטאר, תשתדל להגיע לגרם חלבון לכל פאונד מהמשקל גוף שלך, לדוג' אם אתה שוקל 87 המשקל שלך בפאונדים הוא 191 ואתה צריך לאכול 191 גרם חלבון

וואלה חידשת לי, והדוגמה שהבאת מתאימה לי בול.
תודה אביב.

Back
למעלה תחתית