הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון פעם ראשונה בתרגילי בסיס לפני תחילת לינארית

הסקוואט נראה כאילו אתה ממש נופל למטה, תנסה יותר להתחיל את התנועה מהאגן כדי לשבת אחורנית..
זה צריך לשפר את הברכיים שגולשות קדימה ועוד כמה דברים, קשה לראות מהמיקום של המוט מה זה... נראה כמו LB?

הדדליפט לא משהו, הסט אפ שלך לא משהו, המוט לא עולה בקו ישר נראה שהוא מתנגש לך בברכיים
תראה את הסרטון הזה של ריפטו על הסט-אפ:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
ב DL המוט לא נוגע בברכיים מה שכן אני לא מצליח להרים את האגן מבלי לעגל את הגב.
זו התנוחה שבה אני מצליח להרים עם גב ישר.
איך אני יכול לתקן את הסקוואט?

מתאמן במודיעין?

בסך הכל הסקוואט לא רע או משהו כזה, הייתי דואג להתיישב יותר אחורה.

• פותח/ת השרשור
מתאמן במודיעין?

כן.
תודה על התגובות,עוד הערות/הארות, איך להגיע לתנוחה נכונה בDL (תחת יותר למעלה עם גב ישר ולא עגול)?

אתה לא יודע לייצר עמוד שדרה בextension. זה לא קשור לתרגילים האלה, זה משהו שצריך לדעת לעשות.
תחשוב שאתה בחוף הים ובחורה יפה עוברת. תרים חזה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
טוב,
בדקתי את עצמי הבעייה שלי היא בהמסטרינג,אין לי בעייה לייצר back extension בסקוואט למשל זה קל לי.
בגלל גמישות של קרש,בחתירה ובדדליפט זה מייצר תנוחות מוצא לא by the book לתרגיל אבל הגב לא קמור.
בדדליפט התחת נמוך מידי ובחתירה אני לא יכול להיות מקביל לקרקע אלא בשיפוע.

אני עובד עכשיו הרבה על הגמישות של ההמסטרינג, האם להתחיל עם התוכנית או לחכות שהגמישות תסתדר ?

• פותח/ת השרשור
באימון האחרון אני חושב ששיפרתי את הנושא זה אבל לא צילמתי,אני יעלה עוד סרטונים.
בכל מקרה אם התנועה שלי לא נכונה בגלל הגמישות שלי לחכות עם התוכנית הזו עד שנשפר את הגמישות ?

אני לא חושב שזו גמישות, אלא חוסר מודעות, כפי שנאמר בסרטון.
לא צריך להיות יוגי כדי לעשות סקוואט.

אתה לא מקפיד על מרפקים מורמים ואתה לא מוציא חזה החוצה .
מרכז הכובד בסקוואט שלך צריך להיות על העקבים ! כשאתה עולה בסקוואט אתה צריך לדחוף מהעקבים ובמקרה שלך הם עולים (לא טוב!)

והזווית צילום לא משהו אני לא מצליח לראות מה קורה עם הברכיים שלך.

• פותח/ת השרשור
מרכז הכובד בסקוואט שלך צריך להיות על העקבים ! כשאתה עולה בסקוואט אתה צריך לדחוף מהעקבים ובמקרה שלך הם עולים (לא טוב!)

הברכיים לא זזות בעלייה, זה תיקנתי כבר (עלה בשבוע ש"הרגשתי" בו את הברכיים)
באיזה זווית לצלם מאחורה או מהצד.

אני אענה לך תוך כדי תיקון של אנשים שחירטטו פה:
מתאמן במודיעין?

?!?!
בסרטון הראשון זה נראה יותר כמו לחיצת רגליים עם מוט על הגב, אפס תנועה של ירכיים, עליה עם החזה, posterior chain רפויה לגמרי, מיקום של המוט כנראה גם לא נכון, בקיצור זה לא נראה כמו סקוואט.

לרדת מספיק נמוך עם 50 קילו על הגב לא עושה את התנועה לסקוואט.
בסרטון האחרון אתה פשוט קורס ועולה, כל הדגשים החשובים עדיין לא מיושמים פה.

מכניקה בסיסית שנה א': מרכז מאסה זו נקודה שאם היית לוקח מספר סופי של גופים קשיחים(מתאמן+מוט) כלשהם(בעלי נפחים סימטריים או לא) היית יכול להתייחס לכל המערכת כנקודה הזו בלבד(כמו מאסה נקודתית).

עכשיו שהמושג מובן איך לעזאזל אתה אומר שמרכז מאסה יהיה בעקבים? אם זה היה נכון כולנו היינו עפים אחורה עם משקלים קלים מאוד מהסיבה שכל המשקל שלנו היה נופל על הקצה של כף הרגל.
עריכה: אני אחסוך הודעה שלי בעתיד: זה שכף הרגל על הרצפה לא אומר שמרכז המאסה שם כמובן(מעצם ההגדרה של מרכז מאסה זה בלתי אפשרי למעשה)...

מרכז המאסה צריך להיות בדיוק על הציר המרכזי של התנועה(=מומנט כוח 0), מרכז כף הרגל בצפיה מהצד(המוט בתרגיל נע בקו ישר מעל מרכז כף הרגל).

טעות נוספת: לא דוחפים שום דבר בסקוואט, מניעים את הירכיים, התנועה של סקוואט היא פשיטת ירך ופשיטת ברך, קל לראות סקוואט טוב וסקוואט לא טוב לפי תנועת ירכיים בדיוק מהסיבה הזו.

בסקוואט תרים את הראש למעלה במשקלים כבדים אתה תיפול קדימה

בוא תספר לנו בדיוק מה קשורה נקודת ייחוס של העיניים לשיווי משקל(תחשוב טוב... רמז: אין קשר)

פותח הפוסט:
או שתקרא את הספרים ותפנים את הטעויות או שתצמד למישהו שיודע מה הוא עושה, יש יותר מדי דברים לתקן כרגע...

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית