הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מולטי ויטמין ( OPTIMEN) ושלשולים

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
אני לוקח אופטימן 2 כדורים ביום למשך תקופה ארוכה ( יותר מחצי שנה בטוח).
בבדיקות דם האחרונות התגלה אצלי קצת עודף ב B12 ( בערך 950).

ירדתי לכדור אחד ביום, אבל חצי שעה אחרי שאני לוקח את הכדור אני משלשל, מישהו יודע ממה זה נובע? זה התחיל רק ב3 שבועות האחרונים...

עוד שאלה, כמה ואיזה ירקות ופירות אני צריך לאכול כדי להגיע לכמות ויטמינים נורמלית? ( התזונה שלי טובה חוץ מהקטע של הירקות ופירות- כל יום 300 גרם חזה עוף ופעם בשבוע 300 גרם בקר, פחמימות "מורכבות", בלי ג'אנק, הרבה סידן...)

תודה לעוזרים...

נערך לאחרונה:
אני לוקח אופטימן 2 כדורים ביום למשך תקופה ארוכה ( יותר מחצי שנה בטוח).
בבדיקות דם האחרונות התגלה אצלי קצת עודף ב B12 ( בערך 950).

ירדתי לכדור אחד ביום, אבל חצי שעה אחרי שאני לוקח את הכדור אני משלשל, מישהו יודע ממה זה נובע? זה התחיל רק ב3 שבועות האחרונים...

עוד שאלה, כמה ואיזה ירקות ופירות אני צריך לאכול כדי להגיע לכמות ויטמינים נורמלית? ( התזונה שלי טובה חוץ מהקטע של הירקות ופירות- כל יום 300 גרם חזה עוף ופעם בשבוע 300 גרם בקר, פחמימות "מורכבות", בלי ג'אנק, הרבה סידן...)

תודה לעוזרים...
אולי כבר לא רלוונטי, אבל מומלץ לאכול לפחות 5-6 ירקות מצבעים שונים ביום.
לגבי השילשולים מאופטימן, נסה להפסיק לקחת אותו לגמרי ותראה אם זה מסתדר. אם לא, זה אומר שמשהו אחר בתזונה מפריע לך. נסה לפחות לשבוע ותראה מה קורה. אם אתה משלשל מאופטימן אז יש הרבה תחליפים בשוק. אני אישית לוקח Carlson 2 Daily.

• פותח/ת השרשור
אולי כבר לא רלוונטי, אבל מומלץ לאכול לפחות 5-6 ירקות מצבעים שונים ביום.
לגבי השילשולים מאופטימן, נסה להפסיק לקחת אותו לגמרי ותראה אם זה מסתדר. אם לא, זה אומר שמשהו אחר בתזונה מפריע לך. נסה לפחות לשבוע ותראה מה קורה. אם אתה משלשל מאופטימן אז יש הרבה תחליפים בשוק. אני אישית לוקח Carlson 2 Daily.
תודה על התגובה,
הפסקתי עם האופטימן והשלשולשים עברו מייד, זה כנראה היה מעודף B-12 שהתגלה גם בבדיקות דם.
באותה תקופה לקחתי 2-3 כדורים ביום, לדעתך אם אקח כדור אחד ביום השלשולים יחזרו? כי אז, לקחתי כדור אחד בזמן שעדין יש לי עודף B12, ועכשיו כבר לא נראה לי.

אפשר לנסות. אם עדיין עושה בעיות, נסה מולטיויטמין אחר עם פחות B12, או שתאכל פחות ביצים/בשר בתפריט היומי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית