עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני אענה ל1 ו-3 ביחד.
אני מצפה לאבחנה כדי לדעת דבר אחד כרגע, האם נראת מגבלה שמונעת מהבחור לחזור מחר לעשות סקוואטים ודדליפטים ?!
כי זאת שאלת השאלות של השיקום הזה, וכאב לא תמיד נותן את התמונה המלאה אליה, כי זה פאקינג תמיד כואב.
מתי הבחור חוזר - עם בטחון - להרים משקל קל מאוד בתנועות המרכזיות ולאט לאט ובאחריות מעלה את המשקלים הללו וחוזר לעצמו?
זה הדבר הכי הכי מעניין כרגע, והדמייה מתקדמת מאפשרת לך לקבל את ההחלטה הזאת בצורה מושכלת.
2. מעבר לכך שיש התייחסות ענפה לכאב בספר של מק'גיל, זה לא הסיפור פה.
הסיפור הוא איפה טל יכול לקבל מידע בנוגע לדרכים בהן הוא אמור לפעול כרגע מבחינת אימונים, יציבה, שינה...וכו...
איך משקמים גב פצוע הוא הנושא עד שיוכח שטל בעצם באמת סובל מבעייה שהיא התחום של מרפאת כאב ולא מפציעה מתמשכת שהיא עסק של אורטופד עמוד שדרה (ושוב חזרה לסעיף 1, תקבל תמונת מצב רצינית !)
4. לאכול יותר חלבון, ובכלל, על אף שהמנגנון לא ברור לחלוטין, זה משהו שעוזר לפציעות כאלו להחלים משום שאלו עדיין פציעות אורטופדיות ולא מקרי "כאב", לבחור כולה כואב הגב שנה, היו לי פציעות גידים ורצועות שלקח להם שנתיים.
לא המצאתי את זה על דעת עצמי, זאת ההמלצה של כל מאמן כוח מכובד שתמצא.
זאת אגב ההמלצה שקיבלתי מריפטו כשהתייעצתי איתו בעניין בעיה כזאת בעבר.
יוני, יש מצב להתייעצות איתך אחד על אחד?
לא דרך הפורום?
אתה נשמע מבין עניין, ואני בדיוק מחפש מישהו שיעזור לי
הכאבים התחילו מסקוואט, אחרי חודש בערך חזרתי לאט לאט להתאמן עם משקלים מאוד נמוכים(זה היה השלב האקוטי) ולאחר כחודשיים שלושה חזרתי למשקלים שהתחלתי איתם.
כ3 חודשים אחרי זה חזרתי לרוץ וקודמתי בעבודה לאחמ"ש, זאת אומרת במקום סטטי לשבת בטנדר ולנהוג.
ובאותו זמן בערך גם חזרתי לאט לאט לרוץ.
הכאבים חזרו אבל היו חלשים יחסית והתחילו להתגבר לאט לאט..
הלכתי לאורתופד הראשון כי הכאב הפך לבלתי נסבל שישר שלל הכל ושלח אותי לפיזיותרפיה.
אמרתי לו שאני רוצה צילום או מיפוי הוא אומר שאין לי כלום וזה הכל כאב שרירים ושהפיזיותרפיה שלי תעזור לי.
עשיתי חודש וחצי פיזיותרפיה בשיטת מקנזי, למדתי 2 תרגילים, אחד בעמידה והשני בשכיבה שהחליף את העמידה, משמע בחודש וחצי עשיתי תרגיל אחד למתיחה/החזרה של החוליה פנימה(מי אמר לי שהיא יצאה פתאום??? רק הפיזיותרפיסטית).
בין היתר היא אמרה לי אל תתאמן ואל תרוץ בכלל...
אז הכאבים הבלתי נסבלים טיפה נרגעו והכאב ירד ב50% אבל עדיין לא התאמנתי ולא רצתי, אחרי זה חזרתי להתאמן מבלי לרוץ והכאבים עדיין היו אבל מאוד חלשים.
אחרי חודש וחצי היא אמרה לי שאין יותר מידי מה לחדש ושנכתכתב באימייל.
שלחתי לה הודעה אחרי 10 ימים שלא היה שינוי, והיא החזירה לי תשובה להמשיך כרגיל ושאני יכול בהדרגה לחזור לרוץ...
אחרי זה שלחתי לה שוב הודעה ונמסר לי בתגובה אוטומטית שהיא בחופשה ותחזור עוד חודש, פה כבר נמאס לי, אמרתי אני הולך לאורתופד אחר שיעשה לי צילום.
הלכתי לאורתופד ששלח אותי לצילום, בפעם השנייה שחזרתי אליו הוא עשה לי פדיחה כי המרפאה הייתה סגורה פתאום, בפעם השנייה גם כן היה איזה בעיה אז התקשרתי למוקד של "מכבי" והם מצאו לי אורתופד בהתרעה של כמה ימים.
הלכתי אליו הוא ראה את הצילום ואמר שאין לי כלום ושהכל בעיות של השרירים... צריך לנוח וזה יעבור.
התשובה לא הייתה מספקת וזכרתי שהאורתופד שהלכתי אליו קודם רצה להביא לי מיפוי אם הרנטגן לא יעזור, אז חזרתי אליו וקיבלתי את אותה התשובה לגבי הרנטגן, הוא שלח אותי למיפוי, חיכיתי חודש למיפוי ועוד שבוע לתוצאות והוא אמר לי שאין לי כלום ושאני אלך לפיזיותרפיה.
הסברתי לו מה קרה בפיזיותרפיה שהייתי בה והוא אמר לי שזה לא תקין ושאני צריך לנסות פיזיותרפיה אחרת(מאיפה אני אמצא עכשיו מכון אחר במכבי שלא יעשה את אותו הדבר?) והביא לי כדורים אנטי דלקתיים 600 מ"ג.
אמר לי שאני לא צריך לעשות CT כי בכל מקרה הפיתרון זה פיזיותרפיה וזה סתם קרינה.
עכשיו הפסקתי לעשות אפילו סקוואטים בלי משקל כי זה הפעיל לי לחץ על הגב...
חשבתי ללכת לדיקור אולי זה יעזור.
אני עושה תרגיל של הד"ר שיוני המליץ עליו, זה תרגיל שעומדים על 6, ושולחים יד בצורת אגרוף קדימה ורגל נגדית אחורה(כמה שיותר חזק אחורה עם העקב מוביל) ואני מרגיש שזה בדיוק בנקודה הבעייתית בגב שלי.
לפני יומיים שיחקתי כדורגל ויום למחרת כל הגב שלי(תחתון, אמצעי ועליון) הרגיש תפוס במיוחד בזוקפים, ובשוק של הצד שכאב באותו הרגע(רק בצד שמאל).
לפי התסמינים זה נראה כמו בעיה שרירית אני צודק?
יוני, חבל להמשיך לצטט אחד את השני, אנחנו לא באותו הראש בהפרשים של קילומטרים.
אני את השורה התחתונה שלי כבר אמרתי, כי הייתי בעסק הזה.
> רופא מומחה רציני
> הדמיית CT/MRI.
אם אין שום דבר נורא בהדמייה...
> להפסיק לרוץ לתקופה, להחליף לפעילות ידידותית יותר לגב.
>5 קילו כל צד על המוט ולהתחיל להרביץ פרונט סקוואטים במסגרת היכולת, תוך התקדמות איטית (עד כדי זחילה) ואחראית.
> כל שאר התרגילים שנעשים - בניוטרל ספיין כמה שרק אפשר.
> הרבה חתירה ומתח (פול דאון זה גם סבבה).
> הרבה חלבון והכנסה קלורית מכובדת.
> שינה טובה כמה שניתן...
> תוספי תזונה שעושים לך שמח.
בהצלחה
תודה גבר.אתה יכול ליצור קשר דרך המייל [email protected]
- - - עידכון הודעה - - -
"בעיה שרירית" זאת הגדרה מאוד רחבה. כיוון שהצילום לא הראה שום דבר , אפשר לומר (די בביטחון) שלא מדובר בבעיה גרמית של פגיעה בחוליות.
מעבר לזה , אתה צריך לעבור בדיקה גופנית קלינית אצל פיזיותרפיסט עם ניסיון (רצוי באופן פרטי) כדי לראות אם המקור הוא שרירי/עצבי/אחר .
בכל אופן , אתה צריך לקחת את העניין הזה של ניהול הכאב בעצמך , ולא להיות פסיבי ולחכות שאיזה בעל מקצוע "יציל" אותך - אתה חייב ללמוד להתמודד איתו ע"י זה שתכיר את התנוחות/מצבים בהם הוא נוטה יותר להופיע , תכיר את האלמנטיים הפסיכולוגיים (סטרס למשל) שמשפיעים עליו והכי חשוב זה כן להמשיך להיות פעיל. גם אם זה אומר שאתה מוצא פעילות גופנית אחרת שהיא לא סקוואט עם משקל גדול על הגב.
- - - עידכון הודעה - - -
מה ז"א "הייתי כבר בעסק הזה"? איזה עסק בדיוק? בכמה מקרים של כאבי גב תחתון טיפלת? איזה הכרות יש לך עם תחום השיקום והכאב?
רק כדי שלא תחשוב שאני ממציא כאן משהו - אני מצרף את ההנחיות הקליניות לטיפול בכאבי גב תחתון.
שים לב לסעיף של ההמלצות בדבר הדמיה וצילומים למיניהם.
http://wikirefua.org.il/index.php/כאבי_גב_תחתון_-_הנחיה_קלינית
תודה גבר.
אני מחכה עכשיו למזרון חדש וואםהוא לא יעזור אאניכנראה אלך לרופא מומחה.
עכשיו בלי קשר רציתי לשמוע מה הדעה שלך לגבי משהו ששמתי לב אליו עכשיו, הכאבים שלי לא נובעים מהעמוד שדרה עצמו אלא הכל הקרנות מסביב, אבל שמתי לב שכשאני לוחץ על אחת החוליות הגב התחתון לחיצה עמוקה היא ממש רגישה וממש כואבת.
זה כואב כשאני לוחץ ממש חזק ובתוך הגב עצמו או כשאני שוכב/יושב והחולייה עצמה נוגעת בכסא/מזרן.
מה זה לדעתך? שוב אני מדגיש שזה חא כואב כשלא נוגעים בזה ואפילו כשאין לי הקרנות בגב זה רגיש.