הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הבנה עקרונית לגבי תהליך הגדילה+מאזן קלורי

danieltaib12

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
3
15
0
1. הבנתי שגדילה מחייבת מאזן קלורי חיובי אבל משהו לא מסתדר לי כי למשל אני מסיים אימון ב5 מפרק תרנגולות ואוכל תביצים שלהם במשך כל היום וסתם לדוגמא הכנסתי כבר בין היתר 200 גרם חלבון אבל אני עדיין במאזן שלילי-לא תיהיה גדילה???
אז מביא למחשבה שלדוגמא אכלתי כבר מספיק חלבונים ופחמימה (אבל עוד לא עברתי תמאזן ניטרלי) ועכשיו בשעה 11 בלילה אני ידפוק ליטר וחצי מיץ תירוש שמלא בקלוריות של סוכרים-עכשיו כן תיהיה גדילה??? איך זה הגיוני?! איך התירוש פאקינג מגדיל לי תשרירים?

2. סיימתי עכשיו אימון ב5,וישר התחלתי לאכול-ממתי מתחיל תהליך הגדילה? אם הגדילה היא אך ורק בלילה,אז בשביל מה אומרים לשתות שייק חלבון אחרי אימון(כי יש חלון הזדמנויות ונתפס טוב בשריר משהו כזה) הרי הגילה היא רק בלילה.

3. למשך כמה זמן הגירוי של האימון אפקטיבי? בואו נאמר התאמנתי עכשיו ואכלתי מינימום,מינימום,מינימום(מאזן שלילי או ניטרלי) עד מתי הגירוי גדילה של האימון אפקטיבי שכאשר אני יגיע למאזן חיובי תתרחש גדילה? יום?יומיים?שלושה אחרי האימון?

מקווה שלא בלבלתי לכם תחיים תודה לעונים

;susss

נערך לאחרונה:
אתה מנסה לפשט נושא מורכב מאד, זה לא יעבוד לך. יש הרבה דברים שאתה לא תבין, בטח לא מקריאה בפורום.
אנשים עושים דוקטורטים על הנושאים האלה.

לשאלותך:
1. אם לא צרכת מספיק קלוריות כל השומן והחלבון שאכלת ילכו לתהליכים הכרחיים של פירוק, ולא לבנייה.
2. אם אתה במאזן קלורי חיובי, ונתת גירוי מספיק, אתה גדל 24/7. בשינה התהליך מואץ, ומתרחשים תהליכים נוספים שלא מתרחשים ביום.
3. השאלה לא ברורה.

• פותח/ת השרשור
אבל זה שאלות בסיסיות אם אני רוצה להבין איך לגדול לא? לגבי השאלה השלישית ערכתי אולי עכשיו זה יהיה טיפה יותר מובן

אבל זה שאלות בסיסיות אם אני רוצה להבין איך לגדול לא? לגבי השאלה השלישית ערכתי אולי עכשיו זה יהיה טיפה יותר מובן

התשובות שלי לא מספקות?

אם אני מבין נכון את השאלה, אז היא לא נכונה. אימון צריך להיות מתוכנן כך שעד האימון הבא כבר תתאושש לגמרי. אם אתה מתאמן כל שלושה ימים (או על חלק מסויים בפיצול), אז תוך שלושה ימים אתה אמור להתאושש. אם אתה במאזן קלורי שלילי, אז משך הזמן שדרוש להתאוששות מתארך, וצריך לשנות את תוכנית האימונים בהתאם. במאזן קלורי חיובי מתאוששים יותר מהר, וניתן להתאמן בתדירות יותר גבוהה.

אתה מנסה לפשט נושא מורכב מאד, זה לא יעבוד לך. יש הרבה דברים שאתה לא תבין, בטח לא מקריאה בפורום.

לשאלותך:
1. אם לא צרכת מספיק קלוריות כל השומן והחלבון שאכלת ילכו לתהליכים הכרחיים של פירוק, ולא לבנייה.
2. אם אתה במאזן קלורי חיובי, ונתת גירוי מספיק, אתה גדל 24/7. בשינה התהליך מואץ, ומתרחשים תהליכים נוספים שלא מתרחשים ביום.
3. השאלה לא ברורה.

שרשמת בשינה התהליך מואץ. זה לא מחייב שינה בלילה זה יכול להיות גם במהלך היום ? כל עוד אתה ישן ?

שרשמת בשינה התהליך מואץ. זה לא מחייב שינה בלילה זה יכול להיות גם במהלך היום ? כל עוד אתה ישן ?

ממה שאני קורא אני מבין ששינה בלילה טובה יותר. אני לא יודע כמה זה משמעותי.

• פותח/ת השרשור
rasmalo תודה על התשובות
בשביל להבין תשאלה קח דוגמא- דפקתי אימון רק יום אחד בשבוע(ראשון) ,לא אכלתי טוב במשך יומיים(היתי מאזן שלילי) ביום השלישי רק אכלתי כמו שצריך-תיהיה גדילה מהאימון שעשיתי?

rasmalo תודה על התשובות
בשביל להבין תשאלה קח דוגמא- דפקתי אימון רק יום אחד בשבוע(ראשון) ,לא אכלתי טוב במשך יומיים(היתי מאזן שלילי) ביום השלישי רק אכלתי כמו שצריך-תיהיה גדילה מהאימון שעשיתי?

אחי אתה משחק משחקים , זה חארטות מה שאתה עושה .. מתאמן פעם פה פעם שם (וזה עוד בתקווה שאם כבר אתה מתאמן אתה מתאמן נכון ! ) , אוכל פה אוכל שם אוכל כאן..

תתאמן 3 פעמים בשבוע , תהיה במאזן חיובי פשוט (הכי קל לאכול יותר מאשר פחות ..) וזהו נשמה סגור תבסטה מה הסתבכת ?
תקפיד , אם זה חשוב לך , אתה תמצא את כל הזמן שבעולם ותעשה כל מה שצריך בשביל זה.. זה הכל.

• פותח/ת השרשור
אחי אתה משחק משחקים , זה חארטות מה שאתה עושה .. מתאמן פעם פה פעם שם (וזה עוד בתקווה שאם כבר אתה מתאמן אתה מתאמן נכון ! ) , אוכל פה אוכל שם אוכל כאן..

תתאמן 3 פעמים בשבוע , תהיה במאזן חיובי פשוט (הכי קל לאכול יותר מאשר פחות ..) וזהו נשמה סגור תבסטה מה הסתבכת ?
תקפיד , אם זה חשוב לך , אתה תמצא את כל הזמן שבעולם ותעשה כל מה שצריך בשביל זה.. זה הכל.

יגבר סתם נתתי דוגמה בשביל לפשט תעניין,חס וחלילה לעשות ככה באמת מה אתה נורמלי
אני שואל בשביל להבין תעיקרון,בתכלס אני מפרק מקררים יושן 8 ומתאמן חזק אבל אני רוצה להבין תעיקרון מבין

- - - עידכון הודעה - - -

לשאלותך:
3. השאלה לא ברורה.
בתשובה שלך אחי יש סטירה אם אני מבין כי אתה אומר שאני גדל רק אחרי מאזן חיובי ומצד שני 24\7 אני לא קם בבוקר ובולע 3200 קלוריות,בדרך כלל ואצל רוב האנשים אני עובר תמאזן הניטרלי בשעות הערב-אז עד אז אין גדילה?דפקתי 300 גרם חלבון ופחמימה בהתאם אבל עוד לא עברתי תמאזן הניטרלי---אני לא יגדל???

ההסתכלות שלך צריכה להיות ברמה יומית, ולא מה היה בבוקר, מה היה בערב. תהליכי הבנייה וההחלמה של השרירים מתרחשים בעיקר במנוחה, ומסיבות של איזונים הורמונאליים, עדיף לישון בלילה ולא להחליף בין היום ללילה.

בתשובה שלך אחי יש סטירה אם אני מבין כי אתה אומר שאני גדל רק אחרי מאזן חיובי ומצד שני 24\7 אני לא קם בבוקר ובולע 3200 קלוריות,בדרך כלל ואצל רוב האנשים אני עובר תמאזן הניטרלי בשעות הערב-אז עד אז אין גדילה?דפקתי 300 גרם חלבון ופחמימה בהתאם אבל עוד לא עברתי תמאזן הניטרלי---אני לא יגדל???

אין שום "סטירה", אפילו לא סתירה.
ואתה לא מבין נכון. ברגע נתון כדי "לגדול" הגוף צריך ממש ממש מעט קלוריות (בודדות). בסך היומי צריך 3200. בסך השבועי 22400, וכך הלאה.

- - - עידכון הודעה - - -

rasmalo תודה על התשובות
כן. גם אם תצום בכל שלושת הימים האלה תהיה לאימון השפעה. שלילית כנראה, אבל הגוף שלך יתאים את עצמו לסטרס שהוא קבל.

סליחה שאני מתנחל על האשכול,אבל זה קשור.
למה רמת הסוכר אחרי אימון עולה?
למה השריר נקרע?

Back
למעלה תחתית