הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ויכוח עם המאמן שלי

serendipity

משתמש מתחיל
55
1
נק' מוניטין:
4
55
1
יש לי כמה שאלות שעלו לי בעקבות שיחה עם המאמן שלי :

1) האם בגירעון קלורי שלילי (חיטוב) עודף חלבונים , כלומר יותר מכושר הספיגה של הגוף - הופך לשומן?
2) בהמשך לשאלה הראשוןנה, האם שומן שהגוף מייצר בעצמו טוב יותר משומן שנכנס לגוף כשומן?
3) האם יש הבדל בין להכניס לגוף 2000 כשהתחזוקה היא 2500 , לבין להכניס 2500 ולעשות כל יום אירובי ששורף 500 קלוריות.
4) מהו הגבול בהורדת כמות פחמימות בחיטוב בשביל שהגוף לא יקבל שוק? והאם ירידה גדולה תגרום לעור עודף?

ועוד שתי שאלות בלי קשר:

4)האם יש שומן ללא פחמימות ?
5)האם סייקל אחד של אפדרין - 25 יום - מספיק בשביל לראות תוצאות?

תודה לעונים...

1. זה תלוי במאזן הקלורי.
2. לאכול את השומן שהגוף שלך מייצר בעצמו זה לא רעיון טוב.
3. כן, אתה עלול לשפר את הסיבולת שלך.
4.א. תלוי בבן-אדם.
4.ב. בשומן אין פחמימות.
5. לא יודע.

1. זה תלוי במאזן הקלורי.
4.א. תלוי בבן-אדם.
4.ב. בשומן אין פחמימות.
5. לא יודע.

מה הכוונה תלוי במאזן הקלורי ?
כלומר אם עברתי את המאזן הקלורי , ואני לא "בגירעון שלילי" והחלבון כמובן גבוהה מאוד , אז זה הופך לשומן ?
אגב , אפשר עד 2.5 לכל משקל גוף , לא ?

• פותח/ת השרשור
1. זה תלוי במאזן הקלורי.
4.א. תלוי בבן-אדם.
4.ב. בשומן אין פחמימות.
5. לא יודע.

1.למה הכוונה תלוי במאזן קלורי ? האם במאזן שלילי , עודף חלבון הופך לשומן??
2. אשמח אם תפרט למה , כי זה בדיוק ההיפך ממה שהמאמן שלי אומר
3. מעבר לסיבולת , האם יש הבדל ברמת מהירות/טיב החיטוב?

4. צודק , זה לא היה ברור . הכוונה היתה האם ישנם מאכלים בעלי שומן גבוה , שלא מכילים גם כמות גבוהה של פחמימות . אני מתכוון שאם אני בדיאטת דל פחמימה, שהשומן שאני אוכל לא יתלווה אליו גם עוד פחמימות וישנו לי את הכמויות ... לדוגמא , בשמן זית יש רק שומן , בלי פחמימות/חלבונים. האם יש עוד מאכלים כאלו ..

אגב, מישהו שתה שמן זית נקי לצורך שומנים בתפריט ? איך זה ?

4. צודק , זה לא היה ברור . הכוונה היתה האם ישנם מאכלים בעלי שומן גבוה , שלא מכילים גם כמות גבוהה של פחמימות . אני מתכוון שאם אני בדיאטת דל פחמימה, שהשומן שאני אוכל לא יתלווה אליו גם עוד פחמימות וישנו לי את הכמויות ... לדוגמא , בשמן זית יש רק שומן , בלי פחמימות/חלבונים. האם יש עוד מאכלים כאלו ..

די מגעיל לשתות שמן זית,פשוט תתבל אותו בסלט או עם איזה משהו

עזוב אותך שמן זית , תאכל אגוזי מלך קלופים ..גם טעים..וגם מקור להשלמת שומנים מעולהה (חלק מהתפריט שלי)

• פותח/ת השרשור
עזוב אותך שמן זית , תאכל אגוזי מלך קלופים ..גם טעים..וגם מקור להשלמת שומנים מעולהה (חלק מהתפריט שלי)

אני צריך להשלים 30 גרם שומן ... זה יוצא 50 גרם אגוזים ( חצי חבילה נראה לי ).. ועוד 7 גרם פחמימות שזה 10% מכל הפחמימות היומיות שלי .. יש משהו עם יותר אחוז שומן ״טוב״ ופחות פחמימות ?

2. לפרט?? כדי לאכול את השומן שהגוף שלך מייצר אתה צריך להיות בעל סטייה קשה מאוד.
ולעניין: שומן זה שומן, והשומן שמסתובב לך בדם לא "זוכר" אם הוא נוצר אצלך בגוף או בגוף של פרה שאכלת.

3. פעילות אירובית רבה עלולה לפגוע בקצב ההתאוששות וכך לפגוע בחיטוב. מצד שני פעילות אירובית מתונה זה טוב ללב ובריא באופן כללי.

4. בבשר שמן ובגבינות שמנות יש אחוז שומן גבוה וכמות פחמימה אפסית.

1)גדילה במסת שומן מתאפשרת במאזן קלורי חיובי, כך שהמצב המצויין לא אפשרי(לפחות לא לפי המאמרים בפורטל).
2)אני לא מבין את השאלה הזו, אבל אני לא חושב שמישהו יוכל לפרט לך על הפרופילי שומן שיש בגוף אלא אם חקר את הנושא(ולמה לך לבצע השוואה כזו מלכתחילה?)
3)אין הבדל, מעבר לסיבולת.
4)א.תחשב את הגירעון המקסימלי לפי המאמר בפורטל.(וגם על UD וPSMF)
ב. אין צורך לפרק את המזון לגורם גורם. תבצע חישוב כללי לאוכל שאתה צורך.

Back
למעלה תחתית