נק' מוניטין:
59,267
- 6,008
- 4,798
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התחלתי SS ב70 קילו מ.גהאמת שלמרות שהייתי YNDTP (לא הפכתי לפח זבל מהלך עם גלון חלב או 6000 קלוריות ליום), הצלחתי בה לא רע - דדליפט 135 לחמישייה, סקוואט בטכניקה גרועה (ATG+ברכיים גולשות+באטווינק) 107.5, פרס 57.5, בנץ' 80, מתח עם 20 ק"ג עליי, פאוורקלין עשיתי רק לקראת הסוף, אז הוא יצא נמוך. עם טכניקה יותר טובה בסקוואט הייתי מגיע (וזה גם הגיע לשם אח"כ כששיפרתי את הטכניקה) לאזור ה-120, ואלה פחות או יותר תוצאות ממוצעות של SS. (לא מדבר על אנשים שמתחילים SS כשהם כבר שוקלים 85-100 ק"ג (ולא שמנים)), אלא אנשים יותר "ממוצעים" בגודל.
טקסס זה Template, גם לריפטו יש כמה מודלים, כל התכנון שלי בא משם ומלוגים של אנשים בפורום שלו(כולל דדליפט ביום כבד ופאוורקלין ביום בינוני עם רוטציות לדוג' בין ראק פולס ודדליפט- זה בא במקור בכלל מהתכנית של ביל סטאר בתכנון של כבד/בינוני/קל בפועל)
בכלל רוב התכנונים גם של גלן ושל כל תכנית מוצלחת בכלל מבוססים על העקרונות של ביל סטאר
נק' חלשות: לא רלוונטי לאדם שלא שופף 140 לסינגל(לא מדבר על המתאמנים הרציניים והמנוסים פה, אלא על 95% מהמתאמנים בארץ ועל הילדים/מתאמנים מתחילים- שלהם רלוונטית הבחירה בין HB לLB- מתאמן רציני לא צריך האכלה בכפית הוא יודע כבר מה לעשות לבד) להתעסק בנק' חולשה.
בקשר לקוואדס דומיננט, כל מי שמתחרה יעשה FS ולא HB בשביל לפתח אותם.
פיגור: בתור אחד שמקפיד לעשות פאוורקלין, דדליפט(אחד מהשניים לפחות בשבוע) ורק LB הדבר שמגביל אותי על פי רוב הוא לא הקוואדס אלה ההאמס לפי הכשלים שלי(לדוג' הרעידות בדדליפטים הכבדים/לא הקושי בניתוק)
קודם כל, על איזה נושא מדובר? בלי קשר לכלום אשמח לראות
וסלח לי אם לא הבנתי את המחקר, אבל הוא מראה שהעומס על הברך גדול יותר בHB, לא על הקוואדס. אגב, אם אני צריך לנחש - אז הגיוני מאוד שהווייטליפטרים במחקר "נפלו" למטה ועלו בעזרת באונס מהברכיים.
אה, וסלח לי על הבורות - אבל בשפת המחקרים, הקוואדס לא נחשב לthigh muscle?
אה ודבר נוסף, אבל העומס על האגן לפי המחקר הוא 140% בLB לעומת הברך שבHB הוא 137%.
לא הבדלים גדולים, אבל עדיין הOVERALL נוטה לLB (בנוגע למה שמתחת למקביל - מה שמקביל לא באמת מעניין, כי זה לא באמת סקוואט).
אני חושב שיש לך ניסיון יותר גדול בכל מה שקשור נטו למחקרים עצמם, ואני מודע לכך שיש מצב שלהסתכל על הנתון הזה זה להוציא מהקשרו, במידה וזה ככה - אשמח לדעת למה.
בקשר לSS, אני סיימתי עם דדליפט 170 ל4, בנץ' 102.5 ל5, סקוואט 137.5 ל5, פרס 65 ל5, פאוורקלין 70 ל3.
לא הייתי גוש שומן בסוף התכנית אבל כן עליתי ב23 קילו כדי לעשות את התכנית כמו שצריך(תפריט של 3500-3800)
לחצי שנה של אימונים(כשהתחלתי ללחוץ רק לאחר חודשיים בגלל פציעה בכתף מסמית' מאשין בAB במכון ש"מדריך" כתב לי- הסיבה שחיפשתי תכנית אחרת מלכתחילה)
אני חושב שעושים הרבה עוול לתכנית, כי היא פשוט עובדת למי שעושה אותה כמו שהיא(ה6 קילו נוזלים יורדים כבר בחודש הראשון לחיטוב)
אגב בהתחלה התקשתי עם סקוואט 50 קילו ודדליפט 70...
קודם כל, אתה מלכתחילה בחור גדול יחסית, קח את זה בחשבון.
דבר שני, SS היא תכנית מצוינת, הבעיה שלי איתה היא לא בתכנון הבסיסי שלה, אלא בהמלצות להימנע מתרגילי עזר והוספת נפח, ולעשות כמה ריסטים שצריך, בעיקר בפלג הגוף העליון, שאצל הרבה מאוד אנשים, בנץ' 3X5 זה פשוט לא מספיק...בשלב מסוים, בהסתכלות לאחור, אני מבין שזה קצת "ללכת ראש בקיר". נכון ש"בעיקרון" אפשר להוסיף תרגילי עזר אחרי חודש, אבל זה גם לא סוד שכל מי שמוסיף תרגילי עזר מיד חוטף על הראש מריפטו ועדת מעריציו, ונכנס לקטגוריה של YNDTP.
אני הייתי בה 9 שבועות והגעתי ל115 אם אני זוכר נכון, אחר כך הייתי במאזן שלילי במשך 3 חודשים נראה לי, ירדתי איזה 12 קילו, שמרתי על אותם משקלים ואז התחלתי שוב ותוך חודשיים ככה הגעתי למה שרשמתישאתם אומרים שסיימתם SS לכמה זמן אתם מתכוונים שעבדתם בה?
איזה משקלים היו לך בתרגילי הבסיס לפני התוכנית? וכמה זמן התאמנת לפני שהתחלת?אני סיימתי SS עם דדליפט 177.5 לחמישיה ו-182.5 לשלשה.
סקוואט 155, 3 סטים של 5.
בנץ' פרס 102.5, 3 סטים של 5.
פרס 77.5 3 סטים של 5.
פאוורקלין 70 5 סטים של 3.
עליתי סה"כ מ-90 קילו לערך ל-100-101, לא שתיתי 700 ליטר חלב ביום ולא אכלתי ילדי קוביות, SmokingSnake עד לכל התהליך.
בסה"כ אם עובדים נכון בלי יותר מדי שטויות מסביב, אין שום סיבה שהתוכנית לא תעבוד.
לטעמי זאת תוכנית המקפצה ההכי טובה שקיימת, התוצאות שלה מדברות בעד עצמן על הרבה מאוד חבר'ה חזקים שכיום גם מתחרים ומרימים משקלים מאוד מרשימים.
איזה משקלים היו לך בתרגילי הבסיס לפני התוכנית? וכמה זמן התאמנת לפני שהתחלת?
אני לא חושב שיש כאן מישהו שלא ישמח לשמוע את דעתך.זה ממש עצוב מה שהולך פה. אני עוזב לחמש דקות וכולם מזיינים את השכל.
זה ממש עצוב מה שהולך פה. אני עוזב לחמש דקות וכולם מזיינים את השכל.
אני רואה שאנשים פה רושמים משקלים גבוהים בסוף SS של 140-160 ואפילו יותר, אבל לפי מה שאני יודע ורואה אתם מסיימים עם רטיו טיפה יותר גבוה או אפילו זהה למתאמנים אחרים.
אתם שוקלים כמו מקרר, אז יפה שמשכתם את התוכנית למשך חצי שנה, אבל הרטיו שלכם לא גדול בהרבה משאר המתאמנים שעשו אותה שלושה חודשים (אני עד למתאמן שעשה אותה שלושה וחצי חודשים וסיים עם רטיו שלך 175% סקוואט למשקל גוף, לחמישייה כמובן. דדליפט של 212% גם ל-5).
זה לפחות מה שאני רואה ומבין, אל תתפסו אותי במילה.
אגב, נחש- שים לי גם תוכנית כזו!
😲