הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות כלליות בנושא תזונה

TheHulk

משתמש פעיל
806
49
נק' מוניטין:
849
806
49
1. בגלל אירועי סוף שנה וכל זה, יוצא שאני שותה המון אלכוהול (כ1 ליטר וודקה בשבוע+ הרבה בירה), האם אני אמור לחשב את הקלוריות
בתפריט שלי? אם כן, במה להחליף אותם? בפחמימות?

2. עד כמה השתייה (אלכוהול) פוגעת באימונים (בלי להתייחס להנגאובר והרגשה כללית)?

3. יש ימים שאני לא מצליח להגיע לכמות הפחמימות הדרושה ולכן אני משלים את הקלוריות הדרושות משומן, האם זה בסדר? כי לפי מה שהבנתי
שומן משפר את ההורמונים ועוזר יותר מפחמימה (בלי להתייחס לעייפות מחוסר פחמימה וכו').

4. כשנמצאים במאזן שלילי ועוברים ישר למאזן חיובי (בלי ניטרלי) נוצר מצב שעולים הרבה בשומן. האם זה בגלל שהגוף מתרגל למאזן השלילי והחילוף חומרים
משתנה?
אם כן, האם זה גם קורה כאשר אני נמצא במאזן חיובי לתקופה ובאחד הימים לא הצלחתי להגיע אל הכמות הקלוריות הדרושה ונוצר מצב שאני במאזן שלילי ליום?
או שזה קורה רק לאחר תקופה ארוכה של מאזן שלילי?

5. מצב דמיוני: שני אנשים באותו גובה, משקל וגיל. האיש הראשון שוקל 80 ונמצא על אחוז שומן נמוך (שרירי) והאיש השני שוקל 80 ונמצא על אחוז שומן
גבוה (בלי שריר ועם הרבה שומן). האם הRMR שלהם יהיה זהה?

6. מתי נוצר מצב של "נטייה להשמנה"? לפי מה שהבנתי זה קורה בגלל שתאי שומן אינם נעלמים אלא רק מצטמצמים ולכן מי שהיא שמן בעבר יחווה את זה, זה נכון?
ואם כן אז בעצם "מסה מלוכלכת" יוצרת תאי שומן מה שגורם לנטייה להשמנה בעתיד?

אשמח לתשובות עם הסבר,
תודה רבה מראש 🙌

1. כן וכן .
2.תחשוב שאתה מרגיש תשוש ועייף אחרי האנגאוור ככה שאתה תרגיש ככה גם באימונים חוץ מזה אתה יכול להיפצע בקלות עקב אי ריכוז\עייפות .
3.כן זה לא משנה (שומן או פחמימה).
4.כן . לאחר תקופה ארוכה בלבד.
5.לא - לזה שיש יותר שריר BMR גבוה יותר.
6.אחרי שסיימת את גיל ההתבגרות (איפשהו שם) תאי השומן נשארים כמו שהם ואי אפשר להגדיל\להוריד את מספרם אלה רק את גודלם . ככה שאם הייתה שמן רוב חייך ובסוף גיל ההתבגרות כנירא שיש לך נטייה להשמנה . בנוסף מי שנמצא בגיל ההתבגרות ופתאום עולה עלייה דרסטית במשקל (עשרות קילוגרמים) מפתח נטייה להשמנה כאשר אתה מבוגר יותר אני חושב שזה לא אותו מצב אבל אני לא סגור על זה .

• פותח/ת השרשור
1. כן וכן .
2.תחשוב שאתה מרגיש תשוש ועייף אחרי האנגאוור ככה שאתה תרגיש ככה גם באימונים חוץ מזה אתה יכול להיפצע בקלות עקב אי ריכוז\עייפות .
3.כן זה לא משנה (שומן או פחמימה).
4.כן . לאחר תקופה ארוכה בלבד.
5.לא - לזה שיש יותר שריר BMR גבוה יותר.
6.אחרי שסיימת את גיל ההתבגרות (איפשהו שם) תאי השומן נשארים כמו שהם ואי אפשר להגדיל\להוריד את מספרם אלה רק את גודלם . ככה שאם הייתה שמן רוב חייך ובסוף גיל ההתבגרות כנירא שיש לך נטייה להשמנה . בנוסף מי שנמצא בגיל ההתבגרות ופתאום עולה עלייה דרסטית במשקל (עשרות קילוגרמים) מפתח נטייה להשמנה כאשר אתה מבוגר יותר אני חושב שזה לא אותו מצב אבל אני לא סגור על זה .

1+2. אז בעצם אין לאלכוהול שום נזק על האימונים? טכנית אני יכול להחליף אותו בפחמימות תמיד והדבר היחיד שישתנה זה העייפות בגלל המחסור בפחמימה?
(בנוסף לבעיות בכבד וכל שאר ההשפעות כמובן)

5. אז בעצם המחשבוני RMR/BMR ממש מטעים, לא? כי אין שם שום התייחסות לזה.

תודה על התשובה,
אשמח לעוד דעות

1+2. אז בעצם אין לאלכוהול שום נזק על האימונים? טכנית אני יכול להחליף אותו בפחמימות תמיד והדבר היחיד שישתנה זה העייפות בגלל המחסור בפחמימה?

תודה על התשובה,
אשמח לעוד דעות
בעקרון כן אבל זה גורם בעקיפים לשלל בעיות נוספות.

כן המחשבונים מטעים לא כדי להסתמך עליהם

אז איך אפשר לצאת מגיל ההתבגרות בלי נטייה להשמנה בתור מתאמן שעושה חיטוב ומסה?
הרי אני לא יכול לחטב שנתיים ברצף מגיל 16 ל-18 כדי לוודא שלא תהיה נטייה להשמנה ברגע שאסיים את גיל ההתבגרות שאי אפשר לדעת מתי בדיוק זה יגמר, ויכול להיות שכשאעבור את ה-17% שומן אני אגמור את גיל ההתבגרות (וזה טווח סביר של 17, 18 19 20 ואולי אפילו חריגה ל-21 ו-22. בין 4 ל-6 אחוזי שומן אפשריים שאם יגמר לי בהם גיל ההתבגרות תהיה לי נטייה להשמנה)...
יש שיטות להימנע מזה?

1. בגלל אירועי סוף שנה וכל זה, יוצא שאני שותה המון אלכוהול (כ1 ליטר וודקה בשבוע+ הרבה בירה), האם אני אמור לחשב את הקלוריות
בתפריט שלי? אם כן, במה להחליף אותם? בפחמימות?

2. עד כמה השתייה (אלכוהול) פוגעת באימונים (בלי להתייחס להנגאובר והרגשה כללית)?

3. יש ימים שאני לא מצליח להגיע לכמות הפחמימות הדרושה ולכן אני משלים את הקלוריות הדרושות משומן, האם זה בסדר? כי לפי מה שהבנתי
שומן משפר את ההורמונים ועוזר יותר מפחמימה (בלי להתייחס לעייפות מחוסר פחמימה וכו').

4. כשנמצאים במאזן שלילי ועוברים ישר למאזן חיובי (בלי ניטרלי) נוצר מצב שעולים הרבה בשומן. האם זה בגלל שהגוף מתרגל למאזן השלילי והחילוף חומרים
משתנה?
אם כן, האם זה גם קורה כאשר אני נמצא במאזן חיובי לתקופה ובאחד הימים לא הצלחתי להגיע אל הכמות הקלוריות הדרושה ונוצר מצב שאני במאזן שלילי ליום?
או שזה קורה רק לאחר תקופה ארוכה של מאזן שלילי?

5. מצב דמיוני: שני אנשים באותו גובה, משקל וגיל. האיש הראשון שוקל 80 ונמצא על אחוז שומן נמוך (שרירי) והאיש השני שוקל 80 ונמצא על אחוז שומן

6. מתי נוצר מצב של "נטייה להשמנה"? לפי מה שהבנתי זה קורה בגלל שתאי שומן אינם נעלמים אלא רק מצטמצמים ולכן מי שהיא שמן בעבר יחווה את זה, זה נכון?
ואם כן אז בעצם "מסה מלוכלכת" יוצרת תאי שומן מה שגורם לנטייה להשמנה בעתיד?

אשמח לתשובות עם הסבר,
תודה רבה מראש 🙌
1.את הבירה אולי כן..וודקה קשה לומר מכיוון שקשה לדעת מה בדיוק הקלוריות שהגוף שלך מנצל מהמוצר (הוא נורא מתאמץ גם כדי להוציא אותו מהגוף)...
והייתי מחליף את הבירה בפחמימה
2. תראה מאמר אלכוהול ואימונים בפורטל
3.זה בסדר אבל אם זה יהיה על בסיס קבוע אז אולי תצטרך לעשות העמסות בתדירות תכופה יותר.
4.שאתה במאזן חיובי לתקופה ואז ביום אחד שלילי לא קורה כלום.
לעומת זאת אם אתה עובר משלילי לחיובי המטבוליזם שלך קצת "נדפק" ולכן ישנן את כל התופעות הלא נעימות.
5.לא...BMR וRMR נקבעים לפי - משקל מאסת גוף רזה*חילוף חומרים (נע בין 31-ל36 אם אני לא טועה..רשום בפורטל)

6.אף פעם לא התעסקתי בנושא..ממה שהבנתי זה איזשהו תהליך שם עם בלוטת התריס ורגישות לאינסולין...

אוסיף רק..שאני לא ממליץ לשתות בדל פחמימה או שיש פחמימה נמוכה בתפריט..באותו יום שאתה שותה תעמיס. אירועי סוף שנה זה פעם בחיים וגם אני בתקופת סיום החיטוב קצת התעכב..לא קרה כלום

תודה על התשובה,
אשמח לעוד דעות

5. הגוף צריך יותר השקעה לתחזק שריר מאשר שומן , ולכן השרירי יהיה בעל RMR יותר גבוהה

אבל עדיין תעשה את החישוב הרגיל לשבוע שבועיים ומשם תעלה תוריד 100 קלוריות כל פעם עד שתגיעה למצב הטוב
בכל מקרה אם עד עכשיו לא כזה הקפדתה על תזונה אז השבוע שבועיים ראשונים האלו של הניסוי לא ישנו לך הרבה

אז איך אפשר לצאת מגיל ההתבגרות בלי נטייה להשמנה בתור מתאמן שעושה חיטוב ומסה?
הרי אני לא יכול לחטב שנתיים ברצף מגיל 16 ל-18 כדי לוודא שלא תהיה נטייה להשמנה ברגע שאסיים את גיל ההתבגרות שאי אפשר לדעת מתי בדיוק זה יגמר, ויכול להיות שכשאעבור את ה-17% שומן אני אגמור את גיל ההתבגרות (וזה טווח סביר של 17, 18 19 20 ואולי אפילו חריגה ל-21 ו-22. בין 4 ל-6 אחוזי שומן אפשריים שאם יגמר לי בהם גיל ההתבגרות תהיה לי נטייה להשמנה)...
יש שיטות להימנע מזה?
שאתה עולה במאסה אתה לא עולה עשרות קילוגרמים (וגם אם כן רובם שריר)

• פותח/ת השרשור
1.את הבירה אולי כן..וודקה קשה לומר מכיוון שקשה לדעת מה בדיוק הקלוריות שהגוף שלך מנצל מהמוצר (הוא נורא מתאמץ גם כדי להוציא אותו מהגוף)...
3.זה בסדר אבל אם זה יהיה על בסיס קבוע אז אולי תצטרך לעשות העמסות בתדירות תכופה יותר.
לעומת זאת אם אתה עובר משלילי לחיובי המטבוליזם שלך קצת "נדפק" ולכן ישנן את כל התופעות הלא נעימות.
5.לא...BMR וRMR נקבעים לפי - משקל מאסת גוף רזה*חילוף חומרים (נע בין 31-ל36 אם אני לא טועה..רשום בפורטל)

6.אף פעם לא התעסקתי בנושא..ממה שהבנתי זה איזשהו תהליך שם עם בלוטת התריס ורגישות לאינסולין...

* אני במאסה

אוסיף רק..שאני לא ממליץ לשתות בדל פחמימה או שיש פחמימה נמוכה בתפריט..באותו יום שאתה שותה תעמיס. אירועי סוף שנה זה פעם בחיים וגם אני בתקופת סיום החיטוב קצת התעכב..לא קרה כלום

5. הגוף צריך יותר השקעה לתחזק שריר מאשר שומן , ולכן השרירי יהיה בעל RMR יותר גבוהה

אבל עדיין תעשה את החישוב הרגיל לשבוע שבועיים ומשם תעלה תוריד 100 קלוריות כל פעם עד שתגיעה למצב הטוב
בכל מקרה אם עד עכשיו לא כזה הקפדתה על תזונה אז השבוע שבועיים ראשונים האלו של הניסוי לא ישנו לך הרבה

התגובות שלכם דיי סותרות אחת את השנייה בשאלה על הRMR והBMR. אפשר תשובה חד משמעית?

1. אז בעצם איך אני יכול לדעת כמה מהאלכוהול נספג בגוף וכמה ממנו לחשב? יוצא שמהוודקה אני מכניס כמות ממש גדולה של קלוריות =\
בערך חצי ליטר כל פעם שזה שווה ל1000-1100 קלוריות.

שאלה נוספת:
אבא שלי טוען שלאכול בלילה (לפי השינה) הרבה יכול לגרום להשמנה בגלל שבשינה הגוף לא משתמש בהרבה אנרגיה אז הוא אוגר
אותה כשומן. יש אמת בדבר?

תודה רבה על התשובות,
גם לאלו שלא צוטטתי

התגובות שלכם דיי סותרות אחת את השנייה בשאלה על הRMR והBMR. אפשר תשובה חד משמעית?

1. אז בעצם איך אני יכול לדעת כמה מהאלכוהול נספג בגוף וכמה ממנו לחשב? יוצא שמהוודקה אני מכניס כמות ממש גדולה של קלוריות =\

שאלה נוספת:
אבא שלי טוען שלאכול בלילה (לפי השינה) הרבה יכול לגרום להשמנה בגלל שבשינה הגוף לא משתמש בהרבה אנרגיה אז הוא אוגר
אותה כשומן. יש אמת בדבר?

תודה רבה על התשובות,
גם לאלו שלא צוטטתי

התשובות שלנו הם זהות , מסת גוף רזה זה המסה שלך ללא שומן , ולכן מי שבעל מסת שריר יותר גדולה ישרוף יותר שומן
במבה פשוט נתן לך איך לחשב אותה דיי מדויק זה הכל

כן אלכוהול זה דיי הרבה קלוריות , אבל זה בסדר מחודש הבאה אתה תשתה פחות (האלכוהול מתייקר)

לגבי אבא שלך זה נחשב קיום מיתוס , לגוף לא משנה מתי אתה אוכל אתה צריך להתסכל על זה ברזולוצייה של 24 שעות או 48

אבל לפי ספר של [h=3]Carb Back Loading
הוא מציעה אפילו להפך לאכול לפני שינה בכלל הפרשות של כל מיני חומרים בגוף , אני כרגע מנסה את התוכנית הזאת , התחלתי אותה בתחילת שבוע אז לא יכול עדיין להגיד תוצאות אישית , אבל ניראה מה יהיה עוד חודש[/h]

• פותח/ת השרשור
התשובות שלנו הם זהות , מסת גוף רזה זה המסה שלך ללא שומן , ולכן מי שבעל מסת שריר יותר גדולה ישרוף יותר שומן
במבה פשוט נתן לך איך לחשב אותה דיי מדויק זה הכל

כן אלכוהול זה דיי הרבה קלוריות , אבל זה בסדר מחודש הבאה אתה תשתה פחות (האלכוהול מתייקר)

לגבי אבא שלך זה נחשב קיום מיתוס , לגוף לא משנה מתי אתה אוכל אתה צריך להתסכל על זה ברזולוצייה של 24 שעות או 48

אבל לפי ספר של Carb Back Loading
הוא מציעה אפילו להפך לאכול לפני שינה בכלל הפרשות של כל מיני חומרים בגוף , אני כרגע מנסה את התוכנית הזאת , התחלתי אותה בתחילת שבוע אז לא יכול עדיין להגיד תוצאות אישית , אבל ניראה מה יהיה עוד חודש
מצטער, כנראה שלא קראתי נכון את התשובה של במבה.

ההפך, האלכוהול הקבוע שלי נהיה זול יותר >< בכל מקרה, מה לעשות עם זה?

הפריכו את המיתוס הזה? או שזה פשוט לא הוכח אף פעם? אני אשמח לקבל מאמר או מידע כלשהו בנושא אם יש לך.

תודה רבה על התשובה המהירה! מוניטין

מצטער, כנראה שלא קראתי נכון את התשובה של במבה.

ההפך, האלכוהול הקבוע שלי נהיה זול יותר >< בכל מקרה, מה לעשות עם זה?

הפריכו את המיתוס הזה? או שזה פשוט לא הוכח אף פעם? אני אשמח לקבל מאמר או מידע כלשהו בנושא אם יש לך.

תודה רבה על התשובה המהירה! מוניטין

יש מחקרים פרסמו פה בפורמים שלא היה שינוי בין אנשים שהקפידו לאכול כל 3 שעות ארוחה או שאכלו ארוחה אחת , אני כרגע לא מצליח למצוא , בטח למנהלים או לאנשים יש את הקישורים שמורים אולי הם יביאו לך

בכל אופן בספר שרשמתי לך הוא כן מפנה למחקרים או ניסויים , אתה מוזמן לקרוא שם אם האנשים פה לא יביאו לך

שאלה נוספת:
אותה כשומן. יש אמת בדבר?

תודה רבה על התשובות,
גם לאלו שלא צוטטתי
1.לא יודע איך אתה יכול לדעת וגם אם כן..אני מאמין שזה בעזרת ציוד ביתי.
2.לא נכון,מטבוליזם עובד 24 שעות ביממה

בקשר ל-5, אם שני אנשים שוקלים אותו דבר אבל אחד שמן יותר ואחד פחות, ניתן להסיק שמסת הגוף הרזה שלהם שונה.
לפיכך האדם השרירי יותר הוא בעל חילוף החומרים המהיר יותר. תאורתית כמובן.

בקשר ל-5, אם שני אנשים שוקלים אותו דבר אבל אחד שמן יותר ואחד פחות, ניתן להסיק שמסת הגוף הרזה שלהם שונה.
לפיכך האדם השרירי יותר הוא בעל חילוף החומרים המהיר יותר. תאורתית כמובן.
לא בהכרח...

אלא אם ההבדלים מזעריים או עוד כל מיני דברים שיכולים להשפיע על המטבוליזם.
תן דוגמא.
אין לי דוגמא..פשוט בן אדם בעל מאסת שריר גבוהה יותר לא בהכרח אומר שיש לו חילוף חומרים מהיר יותר

אין לי דוגמא..פשוט בן אדם בעל מאסת שריר גבוהה יותר לא בהכרח אומר שיש לו חילוף חומרים מהיר יותר
תזכור, הוא דיבר על המצב הבא:
מצב דמיוני: שני אנשים באותו גובה, משקל וגיל. האיש הראשון שוקל 80 ונמצא על אחוז שומן נמוך (שרירי) והאיש השני שוקל 80 ונמצא על אחוז שומן

אם אחד על א.ש נמוך והוא שרירי והשני חסר שריר ושמן.
אלו הבדלים גדולים שיכולים לכסות על הבדלים בגנטיקה נניח או בכל מיני גורמים אחרים.
אלא אם כן לאחד מהם יש בעיה יוצאת דופן, אין סיבה שלשמנצ'יק יהיה חילוף חומרים מהיר יותר.

תזכור, הוא דיבר על המצב הבא:
מצב דמיוני: שני אנשים באותו גובה, משקל וגיל. האיש הראשון שוקל 80 ונמצא על אחוז שומן נמוך (שרירי) והאיש השני שוקל 80 ונמצא על אחוז שומן

אם אחד על א.ש נמוך והוא שרירי והשני חסר שריר ושמן.
אלו הבדלים גדולים שיכולים לכסות על הבדלים בגנטיקה נניח או בכל מיני גורמים אחרים.
אלא אם כן לאחד מהם יש בעיה יוצאת דופן, אין סיבה שלשמנצ'יק יהיה חילוף חומרים מהיר יותר.
הבנתי למה הוא התכוון
אני פשוט לא אומר שזה תמיד יהיה נכון

• פותח/ת השרשור
שאלה נוספת אבל לא ממש קשורה:
האם מישהו שהפסיק להתאמן אבל המשיך לאכול במאזן קלורי חיובי יאבד שריר?
אם כן אז מה הסיבה? הרי הגוף מקבל מספיק קלוריות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית