ייעוץ תקוע בבנץ' ובפרס

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
עשיתי עד עכשיו SS, לפני שבועיים-שלושה התגלתה אצלי פציעה בברך ושיניתי את המתכונת לדבר כזה (אסור לעבוד זמנית על הרגליים):
A
BENCH PRESS 5X5
PU 5XF
B
PRESS 5X5
PU 5XF
התחלתי את SS עם בנץ' של 40 ק"ג והתקדמתי ל-52.5, נתקעתי ב-55 שלושה אימונים, ואז בדיוק הגיעה הפציעה ועברתי ל-5X5.
עשיתי 5X5 עם 50 (ריסט) ואז 52.5X5X5 היה קל-בינוני.
הייתי אמור לעשות אתמול PR ולסגור 55X3X5 ויצא לי 55X2X3F ואז הורדתי משקל לעוד 2 סטים של 5 חזרות עם 50 ק"ג.
פרס עשיתי 42.5 ק"ג 3X5, נתקעתי ב-45 ק"ג, ריסט ל-37.5. עשיתי 37.5 שני סטים ועוד שני סטים עם 40, אימון אחרי החלטתי לעלות ל-42.5 ופתאום אני מסיים סט ראשון עם 4 חזרות סט שני עם חזרה אחת, שזה פחות ממה שעשיתי בעבר.
בבנץ' אני עם הטכניקה של דייב טייט והזרת שלי מסביב לעיגול החלק של המוט, איפה שאמורים לשים.
הטכניקה בבנץ' פיקס פרס לא משהו אבל אני לא מאמין שגרועה מדי.
יש לכם רעיונות איך לצאת מהנאחס?
70.2 ק"ג
176 ס"מ
אם הטיפ לאכול תחסכו, אני עולה לאיזור ה-3500 קלוריות בגלל CBL אז זה מיותר (מחר מתחיל).

אם אתה לא מסוגל לעשות SS פשוט אל תעשה. כל העניין בלעלות את הקלוריות זה שאתה עושה תרגילים מורכבים (מה שאתה לא כשיר לעשות כרגע). תעבור לתוכנית זמנית אחרת.

אם הטכניקה שלך בבנצ' נכונה ואתה עדיין לא מתחזק, תנסה לעשות תרגילים ליד האחורית, במיוחד סקולקראש עם משקולות בודדות. לי באופן אישי תוך כמה אימונים זה תורגם לשיפור משמעותי בבנצ'.

אם אתה לא מסוגל לעשות SS פשוט אל תעשה. כל העניין בלעלות את הקלוריות זה שאתה עושה תרגילים מורכבים (מה שאתה לא כשיר לעשות כרגע). תעבור לתוכנית זמנית אחרת.

אם הטכניקה שלך בבנצ' נכונה ואתה עדיין לא מתחזק, תנסה לעשות תרגילים ליד האחורית, במיוחד סקולקראש עם משקולות בודדות. לי באופן אישי תוך כמה אימונים זה תורגם לשיפור משמעותי בבנצ'.
אם כבר, אז את הטרייספס אקסטנשן שריפטו מלמד, שכולל גם את הראש הארוך. סקול קראשר זה לא ממש תרגיל שצריך להתבצע איפשהו או מתישהו, על ידי מישהו.

אם כבר, אז את הטרייספס אקסטנשן שריפטו מלמד, שכולל גם את הראש הארוך. סקול קראשר זה לא ממש תרגיל שצריך להתבצע איפשהו או מתישהו, על ידי מישהו.
מה אתה מתקן בדיוק? אף אחד רציני לא מייחס חשיבות לשמות התרגילים המגוחכים האלו... כל אחד קורא לזה איך שנוח לו.

המטרה היא לחזק את הטריספ, ספציפית את הלונגהד. אני ממליץ לעשות את זה עם משקולות חופשיות באחיזת פטיש. הרבה פחות לחץ על המרפקים ויותר ריכוז במהלך התרגיל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מה אתה מתקן בדיוק? אף אחד רציני לא מייחס חשיבות לשמות התרגילים המגוחכים האלו... כל אחד קורא לזה איך שנוח לו.

המטרה היא לחזק את הטריספ, ספציפית את הלונגהד. אני ממליץ לעשות את זה עם משקולות חופשיות באחיזת פטיש. הרבה פחות לחץ על המרפקים ויותר ריכוז במהלך התרגיל.

סקול קראשר זה למצח
טרייספ אקסטנשין זה למאחורי הראש

זה תרגילים שונים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
יש לך עצה או רעיון?
ריסט ראשון לא עזר (בנץ' כשל ב-55X2X3F פרס כשל בשני אימונים עם 42.5KG בצורת, השיא היה סט עם 5 חזרות והשאר עם כשל ב-3-1 חזרות), אני לא בטוח עד כמה קלוריות יעזרו כי זה לא שאני בתת תזונה או במשקלים מטורפים...

סקול קראשר זה למצח
טרייספ אקסטנשין זה למאחורי הראש

זה תרגילים שונים.
ממש לא. תראה את הסרטון.

ע''פ ההיגיון הזה מי שעושה בנץ פרס ונוגע בחזה עם המוט עושה תרגיל שונה ממי שלא? מי שעושה בנץ פרס ולא מכווץ שכמות חזק עושה תרגיל שונה ממי שפחות וכן הלאה. זה מגוחך. סקולקראש/נוזקראש/האדקראש עם טווח תנועה מלאה הוא אותו דבר כמו פשיטת טריספ או איך שלא תקרא לזה כשאתה מבצע אותו בטווח תנועה מלא. מתאמן צריך להבין איך שריר עובד לא איך כמה אנשים החליטו לקרוא לתרגיל כי נוח להם.

וזה עדיין אותו רעיון שלי 😃

נערך לאחרונה:
לא ראית את הסרטון אה... ?

ע''פ ההיגיון הזה מי שעושה בנץ פרס ונוגע בחזה עם המוט עושה תרגיל שונה ממי שלא? מי שעושה בנץ פרס ולא מכווץ שכמות חזק עושה תרגיל שונה ממי שפחות וכן הלאה. זה מגוחך. סקולקראש/נוזקראש/האדקראש עם טווח תנועה מלאה הוא אותו דבר כמו פשיטת טריספ או איך שלא תקרא לזה כשאתה מבצע אותו בטווח תנועה מלא. מתאמן צריך להבין איך שריר עובד לא איך כמה אנשים החליטו לקרוא לתרגיל כי נוח להם.

זה עדיין אותו רעיון.
אתה לא יודע אנגלית אה... ?
מה זה skullcrash?
בקיצור זה ויכוח מטומטם, זה שיש מישהו שקורא לתרגיל בטווח תנועה מלא גם skullcrash לא אומר כלום, אני מכיר מישהו שקורא לRM1 בסקוואט דדליפט (או יותר נכון לRM1 בכל תרגיל "דדליפט" - כאילו הרמה עד שאתה "מת")
אין מה להסיק מזה

מי שלא יודע אנגלית זה מי שלא ראה את הסירטון שהעלתי ומסרב להבין שמדובר באותו תרגיל. לתרגיל קוראים סקולקראש בגלל שהמוט נע מעל הראש.... לא יודע מה אתה חושב לעצמך.

עוד אחת

התיקון שלך היה מטומטם - אני מסכים רק לגבי זה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מי שלא יודע אנגלית זה מי שלא ראה את הסירטון שהעלתי ומסרב להבין שמדובר באותו תרגיל. לתרגיל קוראים סקולקראש בגלל שהמוט נע מעל הראש.... לא יודע מה אתה חושב לעצמך.

עוד אחת

התיקון שלך היה מטומטם - אני מסכים רק לגבי זה.

אם אני מביא לך סרטון של מישהו שקורא לRM1 בכל תרגיל שהוא, בשם "דדליפט", זה אומר שמהיום דדליפט = RM1 ?

בקיצור זה גם כל כך לא משנה איך קוראים לזה, מה שחשוב זה מה עושים. קרא לזה הביצה והתרנגולת מצידי, אם בא לך.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית