הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם ניתן לרדת בחיטוב מתחת ל10% ללא דל פחמימה?

poloi12

משתמש מתחיל
113
2
נק' מוניטין:
2
113
2
אני נמצא כרגע כבר שבועיים וחצי בחיטוב שיימשך לעוד חודש וחצי בערך (עם שבוע הפסקה באמצע בגלל חופשה). כרגע על 14-15 א.ש. אני אוכל בסביבות ה-130 גרם פחמימה ביום אימון (כולל ירקות, 3 פעמים בשבוע אימון) ו-70 גרם פחמימה ביום ללא אימון (כולל ירקות), מעמיס פעם ב-12-14 ימים. עד עכשיו ירידה מצוינת. אם אני אמשיך במתכונת הזאת יש לי סיכוי לרדת מתחת ל10 א.ש גם ללא הדל פחמימה (למרות שביום ללא אימון אני נחשב בדל)?

לא אתה תתקע מהר מאוד בתפריט מאוזן או מאזן קלורי חיובי אם אתה שומר על כמות חלבון ושומן נכונה. אתה חייב לרדת לסביבות ה40-50 פחמימה ביום. אתה יכול בתדירות יותר גבוהה לעשות העמסה אולי.

• פותח/ת השרשור
ברור שגם ביום אימון שבו אני מכניס 130 ג' פחמימה אני על מאזן קלורי שלילי

באחוזי שומן שלך התפריט שלך נורמלי וטוב ועובדה שיש תוצאות ואתה יותר.
הייתי ממליץ לך מתחת ל-12 אחוזי שומן לעבור לתוכנית חיטוב שנקראת קארב סייקלינג, תרשום בגוגל "carb cycling על מה ולמה" ותמצא את המדריך לתוכנית שם מסבירים הכל על העקרונות, האימונים והרעיון מאחורי התפריט הזה.
מאוד בכללי זה אומר תפריט מאודל דל בפחמימה (סביב ה-60 גרם ליום במומצע) ועשיר בחלבון בשילוב אימוני FB ואירובי בדפקים של 60-70% חצי שעה בערך 3-4 פעמים בשבוע.
שיהיה הרבה בהצלחה! תקרא את המדריך ותעקוב בדיוק אחרי ההסברים ואתה תראה תוצאות 😃

ברמת העקרון? כן
אבל זה יותר מהיר בדל פחמימה.
אבל הכל תלוי בגרעון הקלורי בסופו של יום

ברמת העקרון? כן
אבל זה יותר מהיר בדל פחמימה.
אבל הכל תלוי בגרעון הקלורי בסופו של יום

גם זה קצת בעייתי.
תראה בעיקרון מה שרשמת נכון, בהנחה שאתה בגירעון קלורי הגוף בסוף חייב אנרגיה בשביל להתקיים, מאיפה הוא יקח אותה? כנראה שאם התפריט שלך לא יהיה דל פחמימה ועמוס מאוד בחלבון הגוף ישתמש גם במאגרי גליקוגן גם בשומן וגם ב...שריר.
המטרה שלנו כמובן היא שהגוף ישתמש כמה שיותר בשומן וכמה שפחות בשריר בתור מקור אנרגיה, בשביל זה בדיאטות דלות פחמימות ועמוסות בחלבונים אנחנו יוצרים לגוף מעין אילוץ להשתמש יותר בשומן והרבה פחות (בשאיפה למינימום) להשתמש בשריר בתור מקור אנרגיה.
הסיבות למה הדבר הזה קורה זה הסבר ארוך שקשור להורמונים, אינסולין, חומצות אמינו ובלה בלה בלה (במדריך של קארב סייקלינג זה רשום בצורה יפה), אבל בסוף זה עובד ודיאטות של סביב ה-50 גרם פחמימה ליום בשילוב עם 2.5-3 גרם חלבון לק"ג עם אימונים נכונים עובדות 😃

Back
למעלה תחתית