הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הגיע הזמן לחתוך את המשקלי עבודה בסקוואט?

• פותח/ת השרשור gome12
  • פורסם בתאריך

gome12

משתמש פעיל
372
13
נק' מוניטין:
52
372
13
אני בן 13.8 אני עושה SS כבר שבועיים + השיא שלי היה בסקוואט 50 ואימון קודם הגעתי ל70 עם כמעת כשל
1.עד עכשיו העיליתי ב5 קילו כל אימון,כדאי להתחיל לעלות ב2.5?
2.עם אני מגיע למצב של כשל בסקוואט לדוגמא: אני יורד למטה אבל לא מצליח לעלות,מהי הדרך הבטוחה בלי ליפול עם כל המשקל.. כאילו מה אני צריך לעשות עם אני מגיע לכשל בסקוואט? (להיעזר בספוטר זו אפשרות אבל לא תמיד יש אנשים שמבינים מה לעשות במצבים כאלה)
טכניקה בסקוואט (הרגליים ממש רעדו ואולי לא הקפדתי בטכניקה עד הסוף):

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בתוכניות כוח (במיוחד בתוכנית מתחילה כמו ss ), לא צריך להגיע בכלל לכשל בסט, תהיה בבקרה מלאה על הסט שלך, אם אתה יודע שאתה לא תשלים חזרה אל תיכנס אליה. תקרא את הספר, תעשה חיתוך במשקלי עבודה ואם צריך גם ריסט

1. אתה יכול לחתוך בחצי עכשיו, או לנסות לסחוט עוד אימון-שניים-שלושה.
2. זה קצת תלוי בנקודה בה אתה נתקע, אבל עקרונית אתה אמור לזרוק את המוט אחורה עם הידיים בזמן שאתה קופץ קדימה עם הגוף (זה הסבר צת מטופש, אבל זה העיקרון ולא הצלחתי לחשוב על דרך פשוטה יותר להסביר אותו).
3. יש לך עוד עבודה על הטכניקה - אל תתן לחזה לקרוס; קבע את הברכיים ואל תתן להן לגלוש קדימה; אל תטייל אחרי שאתה מוציא את המוט - קח צד או שניים וזהו.

- - - עידכון הודעה - - -

בתוכניות כוח (במיוחד בתוכנית מתחילה כמו ss ), לא צריך להגיע בכלל לכשל בסט, תהיה בבקרה מלאה על הסט שלך, אם אתה יודע שאתה לא תשלים חזרה אל תיכנס אליה. תקרא את הספר, תעשה חיתוך במשקלי עבודה ואם צריך גם ריסט

שתי הנקודות שהדגשתי מגלות סתירה מסוימת בתגובה שלך.
אין דבר כזה שלא נכשלים. אין. נקודה.
אם היית קורא את הספר היית רואה שאפילו הקדישו חלק לא קטן למתן פתרונות למצבי כשל.

יש פתרונות לאיך לצאת מכשל בספר. אבל למיטב זכרוני לא אמורים להגיע לכשל בתוכנית הזאת.

הטכניקה שלך לא טובה, אתה כנראה לא אוכל מספיק או לא ישן מספיק.
בן אדם לא אמור להגיע לכשל לפני 100-95 ק"ג ב-SS כל עוד הוא הולך לפי הספר, ואתה קטן יחסית (למרות שזה כבר מספיק טוב ל-SS) אז נגיד שלך אין סיבה להיכשל לפני 85 אם אתה עובד לפי הספר.
SS זו תוכנית שגם אם קשה לא מוותרים.
היו סטים שרק כשיצאתי עם המוט מהראק רציתי לבכות ולהחזיר את המוט, אבל מה לעשות שאני לא פוסי וגם אם בא לי אני לא מוותר?
ונחש מה? סגרתי באותם ימית 3X5.
תתחרפן אם צריך, תתפרץ בעלייה, שאיפות ונשיפות מהירות (תראה סרטונים של ספגטי וזה ילמד אותך מה זה להתחרפן ולהתפוצץ בסט- נשימות קצב וכו').
בכל מקרה לא הגיע הזמן לחתוך בחצי- עוד קלוריות, אולי אפילו ריסט לפני.

• פותח/ת השרשור
הטכניקה שלך לא טובה, אתה כנראה לא אוכל מספיק או לא ישן מספיק.
בן אדם לא אמור להגיע לכשל לפני 100-95 ק"ג ב-SS כל עוד הוא הולך לפי הספר, ואתה קטן יחסית (למרות שזה כבר מספיק טוב ל-SS) אז נגיד שלך אין סיבה להיכשל לפני 85 אם אתה עובד לפי הספר.
SS זו תוכנית שגם אם קשה לא מוותרים.
היו סטים שרק כשיצאתי עם המוט מהראק רציתי לבכות ולהחזיר את המוט, אבל מה לעשות שאני לא פוסי וגם אם בא לי אני לא מוותר?
ונחש מה? סגרתי באותם ימית 3X5.
תתחרפן אם צריך, תתפרץ בעלייה, שאיפות ונשיפות מהירות (תראה סרטונים של ספגטי וזה ילמד אותך מה זה להתחרפן ולהתפוצץ בסט- נשימות קצב וכו').
בכל מקרה לא הגיע הזמן לחתוך בחצי- עוד קלוריות, אולי אפילו ריסט לפני.
יכול להיות שהתקיעה במשקלים קשורה לטכניקה? (הטכניקה עד כדי כך רעה?)
תגיד איך אתה יודע כל כך הרבה דברים בגיל 14?
תודה רבה ענית לי על כל השאלות,מוניטין

1. אתה יכול לחתוך בחצי עכשיו, או לנסות לסחוט עוד אימון-שניים-שלושה.
2. זה קצת תלוי בנקודה בה אתה נתקע, אבל עקרונית אתה אמור לזרוק את המוט אחורה עם הידיים בזמן שאתה קופץ קדימה עם הגוף (זה הסבר צת מטופש, אבל זה העיקרון ולא הצלחתי לחשוב על דרך פשוטה יותר להסביר אותו).
3. יש לך עוד עבודה על הטכניקה - אל תתן לחזה לקרוס; קבע את הברכיים ואל תתן להן לגלוש קדימה; אל תטייל אחרי שאתה מוציא את המוט - קח צד או שניים וזהו.

שתי הנקודות שהדגשתי מגלות סתירה מסוימת בתגובה שלך.
אין דבר כזה שלא נכשלים. אין. נקודה.
אם היית קורא את הספר היית רואה שאפילו הקדישו חלק לא קטן למתן פתרונות למצבי כשל.
מוניטין על העזרה,אתם קצת סותרים אחד את השני,להמשיך לעלות ב5 ק''ג או לא?
אולי להוריד משקל לאיזה אימון אחד ולעבוד על טכניקה בכלל?

נערך לאחרונה:
למה סותרים? אמרתי שאתה יכול למשוך עוד קצת. זה תלוי בך.
בכל מקרה, כמו שהינשוף אמר, כדי להמשיך להעלות בחמישיות תצטרך עוד קלוריות. לך על זה.

• פותח/ת השרשור
למה סותרים? אמרתי שאתה יכול למשוך עוד קצת. זה תלוי בך.
בכל מקרה, כמו שהינשוף אמר, כדי להמשיך להעלות בחמישיות תצטרך עוד קלוריות. לך על זה.
500 קלוריות מעל הניטראלי לא מספיק?
מה לגבי הטכניקה? היא עד כדי כך גרועה?
ושאתה אומר שהחזה קורס אתה בעצם אומר שהוא עולה יותר לאט יחסית לאגן או לברכיים? (רק בחזרה האחרונה החזה קורס והברכיים גולשות לא?)

אתה יכול לעבור ל+2.5 כל אימון
תאכל לפחות 800 מעל התחזוקה

אל תטייל עם המוט, תוציא החוצה - קח חצי צעד, צעד, צעד וחצי וזהו. מקם את הרגליים כמו שצריך ותתחיל את הסט. רד טיפה יותר עמוק משתי החזרות הראשונות.

• פותח/ת השרשור

אל תטייל עם המוט, תוציא החוצה - קח חצי צעד, צעד, צעד וחצי וזהו. מקם את הרגליים כמו שצריך ותתחיל את הסט. רד טיפה יותר עמוק משתי החזרות הראשונות.
קצת מבולבל.. לעבור ל2.5 או לא?
לגבי הטכניקה: לא לטייל עם המוט,לרדת טיפה יותר עמוק ולדאוג יותר בסטאפ.. וזהו?
800 מעל התחזוקה? לא הגזמנו? (בהתחשב שבשבועיים האחרונים העליתי 2-2.5 קילו)

נערך לאחרונה:

אחי אתה כנראה לא יודע מזה קשה אתה אפילו לא נתקעת בעליה אתה רק מרגיש שממש קשה לך (גם אני הרגשתי ככה וחשבתי שאני צריך לחתוך בעליה) אבל תאמין לי שיהיה לך ממש קשה שרק בקטע שאתה תוציא את המוט מהראק ועל החזרה הראשונה אתה תרצה להתאבד מרוב שאתה גמור מת וקשה לך לעשות עוד חזרה וכל חזרה זה מלחמה שאתה נתקע למטה כמה שניות ובסוף הסט אתה תרצה להתעלף ולשבת מרוב שאתה גמור מת (ואתה עוד תראה שזה יבוא)-רק אז תחתוך בעליה !!!!!

תדאג לא להתקע כשאתה עולה ב5 כל אימון - תוריד ל2.5 לפני זה.
מבחינת טכניקה אלה הדברים העיקריים כרגע אבל זה לא ממש וידאו שאפשר להסיק ממנו כל כך הרבה. תעלה עוד סרטון אם אתה רוצה (לפי ההוראות בנעוץ).
אם עלית 2-2.5 קילו בשבועיים האחרונים, זה מצויין. לא היית בפלוס של 500 אלא יותר לכיוון ה1000, וזה מצויין.

יכול להיות שהתקיעה במשקלים קשורה לטכניקה? (הטכניקה עד כדי כך רעה?)
תגיד איך אתה יודע כל כך הרבה דברים בגיל 14?
תודה רבה ענית לי על כל השאלות,מוניטין

מוניטין על העזרה,אתם קצת סותרים אחד את השני,להמשיך לעלות ב5 ק''ג או לא?
אולי להוריד משקל לאיזה אימון אחד ולעבוד על טכניקה בכלל?
הטכניקה גרועה, זו סיבה אפשרית.
ופשוט מספרים ומאמרים.

לעבור ל-2.5 ק"ג ב-70 ק"ג על המוט?
זה דבר לא נכון לטעמי, ממש מוקדם.

מבחינת טכניקה...
מתוך סקרנות: האם בסקוואט אידאלי התנועה למטה צריכה להראות כמו תמונת ראי של העליה? כלומר, סרטון של הירידה ייראה כמו סרטון של העליה שמוקרן מהסוף להתחלה?

מתוך סקרנות: האם בסקוואט אידאלי התנועה למטה צריכה להראות כמו תמונת ראי של העליה? כלומר, סרטון של הירידה ייראה כמו סרטון של העליה שמוקרן מהסוף להתחלה?

אני חייב להגיד לך-אתה בן אדם סקרן עם שאלות מעצבנות.
לא מקטע רע, רק לידע אותך...

• פותח/ת השרשור
בכל מקרה זה החלטה טובה להשאר עם המשקלים או שאפשר לעלות משקלים אבל להקפיד על ההערות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית