הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע אנשים שמבינים ומאמנים אני מעוניין לדעת

מדוזה

משתמש פעיל
518
1
נק' מוניטין:
121
518
1
אז ככה היום באימון , עשיתי דד ליפט , ניגש אליי המדריך ואמר לי שהוא לא ממליץ לאף בנאדם לעשות דד ליפט , אלא אם כן הוא באדיבלדר אבל ענק , הוא טוען שזה תרגיל שהוא מתכון לפציעות , אם יש לך גב ענק אז תעשה אותו , אבל כל עוד אתה לא מרים בפולי עליון את כל הפלטות או משו כזה אני ממליץ לך לא לעשות את התרגיל הזה (במילים האלה) , שאלתי אותו מה דעתו על תוכניות כמו SS הוא טוען שזה מתאים למפתחי כוח , ושזה תוכנית שממש לא מומלצת לבנאדם שרוצה לעלות במסה , התוכנית הכי מומלצת לעלות מסה זה AB , איתה צריך לעבוד משו כמו שנתיים , שבמשך השנתיים מגוונים אם זה 3 חודשים אימון של חזה יד קדמית לדוגמא אז 3 חודשים אחריזה חזה עם יד אחורית וכדו' .

עכשיו יש לי כמה שאלות , מה ההבדל בין תוכנית כוח לתוכנית מסה ? כאילו SS מוגדרת כביכול כתונית כוח , אבל אם בנאדם אוכל טוב ברמה שהוא מגיע למאזן קלוריות חיובי , ומתאמן בתוכנית SS אז מזה אומר פיתוח כוח ? הבנדם יהיה שמן וסתם יהיה חזק ? מזה אומר תוכנית מסה \ תוכנית חיטוב \ תוכנית כוח ?

זה לא הכל אותו דבר ? הרי לעלות מסה זה הכל במטבח תאכל הרבה אתה תגדל אם תתאמן נכון ולא תגיע לאימון יתר זה יהפוך לשרירים , אם תתאמן לא נכון סתם תפצע , חיטוב תאכל פחות אתה תרד במשקל , תוכנית כוח זה לעלות במשקלים אבל איך זה מתקשר למסה או חיטוב ?

בשורה התחתונה הייתי שמח לדעת , אם בנאדם שאוכל טוב ומגיע למאזן קלוריות חיובי ועושה תוכנית כמו SS שהטווח חזרות הוא עד 5 , למה שהוא לא יגדל ויעלה במסה ? למה זה מתואר כתוכנית כוח ?

אני ישמח לתשובות על מה שנאמר למעלה והסברים , ותשובה ברורה האם תוכנית SS היא תוכנית שטובה לעלייה במסה או שהיא נטו תוכנית כוח שאני לא יפיק מימנה תועלת אם המטרה שלי היא לעלות במסה .

עוד שאלה חשובה זה בקשר לדד ליפט , למה זה מתכון לפציעה ?
ועוד משו שהוא אמר , שבסקוואט אסור לנשום כי זה יכול להוביל לפציעה , גם על זה אני ישמח לשמוע ...

תודה וסליחה על החפירה ועל כל השאלות , חזרתי סקרן מהאימון .

אכן יש הרבה חפירות בתחום הזה בזמן האחרון.

כח זה היכולת שלך להזיז משקל. תוכנית כח היא תוכנית שהמטרה בה היא שיפור ביכולת שלך להזיז משקל כבד ממקום למקום. כח נמדד לחזרה בודדת 1RM אבל לרוב מתאמנים בטווח של 1-5 כדי להגדיל את נפח האימון ולהימנע מפציעות וטכניקה לקויה.
כשאומרים מסה מתכוונים בדרך כלל למסת השריר או לגודל השרירים. אימון למטרות האלה הוא לרוב בטווחי 5-10 והמטרה בו היא לא להתחזק אלא להגדיל את גודל השריר.
מאזן קלורי חיובי הוא הכרחי בשביל הגדלת מסת השריר אבל לא הכרחי בשביל פיתוח כח.
זאת התיאוריה, אבל המציאות היא שתוכנית שמדגישה כח פועלת גם להגדלת מסת השריר אם המאזן הקלורי חיובי. תוכנית מסה פועלת גם להגדלת הכח אם מתקדמים במשקלים.
המתאמן צריך להחליט איזה תוכנית הוא בוחר לעשות ולהתאים לה תוכנית תזונה לפי המטרות שלו.

מתאמן שחיף שרוצה לגדול צריך לאכול הרבה ולהתאמן בתכנית מסה (ab של לייל זה יופי).
מתאמן שרוצה להרים מדפסות בחדרי מדרגות צריך לעשות תוכנית עם דגש כח ועדיף שיאכל הרבה גם (תוכניות כח עובדות טוב יותר במאזן חיובי).
מתאמן שמנדריק שרוצה להסתכל במראה בלי להקיא צריך להיות במאזן שלילי ולעשות תוכנית לפי הכללים שכתובים במאמר של החיטוב.

יש שאלות?

אגב, דדליפט הוא תרגיל מעולה. אם עושים אותו בטכניקה לקויה אז הוא מסוכן - בדיוק כמו כל תרגיל אחר בחדר כושר.

• פותח/ת השרשור
הוא טוען שדד ליפט גם אם הטכניקה טובה לא רצוי לבנאדם שהגב שלו לא ענקי ....
2 שאלות נוספות
אחד , למה אסור לנשום בסקוואט ?
שתיים , אז בנאדם שרוצה לעלות במסה , זה בסדר אם הוא במאזן קלוריות חיובי לעבוד בתוכנית SS או שעדיף לו AB של לייל מקדולנד ?

כעיקרון חשבתי לעבוד SS להרים משקלים גדולים כשאני מנסה לעלות גם במשקל הגוף , ואחרי משך זמן כמו חודשיים (אם אני יראה תוצאות במשקלי העבודה או משקל הגוף או שניהם ) לעבור לAB של לייל מקדונלד .

1. אז הוא טוען. אני טוען שהוא טמבל.
2. בסקוואט כבד מומלץ לבצע valsalva, שזאת צורת נשימה שבה לוקחים לפני כל חזרה שאיפה עמוקה ומחזיקים אותה בריאות עד לסיום החזרה. זה נועד כדי ליצור לחץ אחיד וגבוה בבית החזה וזה עוזר לשמור על עמוד השדרה מפני כיפוף. אפשר לקרוא על זה עוד בספר SS.
3. אני חושב ששתי התוכניות מצוינות ובשילוב עם תזונה במאזן חיובי יביאו לתוצאות טובות. התוכנית של לייל אולי טובה יותר בטווח הקצר אבל SS בונה בסיס כח מעולה בתרגילים הגדולים. יש גם מרכיב של העדפה של המתאמן, אבל ההבדלים לא גדולים.

התוכנית שלך סבירה ביותר. תדאג לאכול הרבה ולהקפיד על טכניקה טובה מהתחלה. תקרא את הספר!

הוא טוען שדד ליפט גם אם הטכניקה טובה לא רצוי לבנאדם שהגב שלו לא ענקי ....
2 שאלות נוספות
אחד , למה אסור לנשום בסקוואט ?
שתיים , אז בנאדם שרוצה לעלות במסה , זה בסדר אם הוא במאזן קלוריות חיובי לעבוד בתוכנית SS או שעדיף לו AB של לייל מקדולנד ?

כעיקרון חשבתי לעבוד SS להרים משקלים גדולים כשאני מנסה לעלות גם במשקל הגוף , ואחרי משך זמן כמו חודשיים (אם אני יראה תוצאות במשקלי העבודה או משקל הגוף או שניהם ) לעבור לAB של לייל מקדונלד .

דדליפט מומלץ לכל מי שיכול לעבוד בטכניקה נכונה.
אם תנשום במהלך חזרה מסקוואט, אתה תאבד את היציבות בעמוד השידרה שנגרמת (גם) מהחזקת האוויר בגוף.
מה שצריך להכריע את הכף לגבי סוג התוכנית שתבחר, זו נוחות, כלומר, כמה אימונים בשבוע אתה יכול לעשות, בהתאם ללו"ז שלך.
גם בSS וגם בAB תוכל לגדול. כל אחד מגיב טוב יותר לתוכנית אחרת וגם הרעיון לגוון, הוא לא רע בכלל.
אתה מוזמן לבדוק מה עובד בשבילך יותר טוב, כי את זה אף אחד לא יוכל להגיד לך פה (או בכלל).

כמו שאני תמיד אומר ss זה לכוח ולא למסה תשנה לתוכנית ab אם המטרה שלך היא מסה

שניהם יעבדו, ויש לא מעט סיבות לעשות דווקא SS ולא תוכנית AB קלאסית. קח רק לדוגמה שב- SS צריך לבוא רק 3 פעמים בשבוע לחד"כ ובתוכנית AB ארבע פעמים. התוכניות לא כל כך שונות וכל מתאמן בוחר מה שמתאים לו. גם צריך לגוון כי אחרת משתעממים, לכן תחליט מה אתה עושה עכשיו ותעבור למשהו אחר כשזה מפסיק לעבוד או שאתה משתעמם. יש לך מספיק זמן לעשות גם SS וגם AB וגם מלא דברים אחרים.

כמו שאני תמיד אומר ss זה לכוח ולא למסה תשנה לתוכנית ab אם המטרה שלך היא מסה

בוא תסביר לי למה אדון מאמן ?
אין דרך יותר מהירה מלהעלות לינארית משקלים , אני מבטיח לך שגם אם אתה מתאמן ותיק ותשים עוד כמה פלטות על ההרמות שלך אתה תגדל כמו בהמה .

• פותח/ת השרשור
אוקיי אני חושב שאני יתחיל SS ביום ראשון , והתוכנית אחריו תיהיה AB של לייל מקדולנד .

בתור תרגיל בודד בSS לגב מה עדיף מתח \ בנט אובר רואו או שבכלל תרגיל אחר?

ותודה רבה עזרתם לי מאוד , הפורום ברמה מאוד גבוהה לדעתי ואני מאוד נהנה ושמח לקרוא את המאמרים שהוא מעלה לאתר קילוגרם , תודה רבה .

התרגיל המועדף הוא פאוור קלין. אם אתה לא יודע לעשות פאוור קלין תתחיל עם מתח ותלמד לעשות פאוור קלין באותו זמן. כשאתה מרגיש מוכן תחליף את המתח בפאוור קלין.
הדרך הטובה ללמוד לעשות קלין זה לקרוא את הפרק ב- SS, לראות כמה סירטונים, להתחיל ממקל מטאטא, לעלות במשקל בהדרגה.

התרגיל המועדף הוא פאוור קלין. אם אתה לא יודע לעשות פאוור קלין תתחיל עם מתח ותלמד לעשות פאוור קלין באותו זמן. כשאתה מרגיש מוכן תחליף את המתח בפאוור קלין.
הדרך הטובה ללמוד לעשות קלין זה לקרוא את הפרק ב- SS, לראות כמה סירטונים, להתחיל ממקל מטאטא, לעלות במשקל בהדרגה.

ממקל מטאטא ?
זה יותר מידי כבד אני חושב שעדיף לעבוד עם מגב ולהעלאות סרטונים לבדיקה של הטכניקה .

• פותח/ת השרשור
פאוור קלין ? בחיים לא עשיתי את התרגיל , אבל ראיתי סרטונים שלו ביוטייב הוא ממש לא נראה כתרגיל שעובד על הגב , אלא סתם על כוח מתפרץ , אני לבנתיים ימשיך במתח אבל בהחלט ינסה לעשות את התרגיל ולראות סרטונים שלו , תודה רבה לך אחי .

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כן אחי , אם אתה המדריך שדיבר איתי והסביר לי אתמול את הדברים שאמרתי , אני ישמח לשמוע את תגובתך פה , ואת ההסבר למה אתה לא ממליץ דד ליפט ותוכנית כמו SS לעלייה במסה , כי באמת שקראתי באינטרנט (אני יודע שאמרת שאת התוכניות לא בנו אנשים כמוני) ושאלתי פה בפורום , ונראלי שתוכנית SS לעלייה במסה יכולה כן להיות מועילה ושהתרגיל דד ליפט הוא תרגיל לא רע בכלל .

יא ליצן זה לא המדריך
אני הסברתי לך איך לעשות דדליפט

ודרך אגב הוא שיגע אותי על התרגיל הזה בדיוק 10 דקות לפני שאתה באת

• פותח/ת השרשור
חחחחחח מה עניינים אחי ? ו YOSSI_S בנאדם ענק ! בא ועזר לי מיוזמתו ולימד אותי לעשות דד ליפט .

נראלי שלמרות השיחה שהוא עשה לנו נמשיך לעשות דד ליפט אחי .. אני ביום ראשון מתחיל SS אחי .

רק שבמקום פאוורקלין אני יעשה מתח , אם אני יראה שאני לא מתקדם בתרגיל הזה אולי אני יחליף אותו לבנט אובר .

חחחחחח מה עניינים אחי ? ו YOSSI_S בנאדם ענק ! בא ועזר לי מיוזמתו ולימד אותי לעשות דד ליפט .

נראלי שלמרות השיחה שהוא עשה לנו נמשיך לעשות דד ליפט אחי .. אני ביום ראשון מתחיל SS אחי .

רק שבמקום פאוורקלין אני יעשה מתח , אם אני יראה שאני לא מתקדם בתרגיל הזה אולי אני יחליף אותו לבנט אובר .

תשאר עם המתח זה אחלה של תרגיל
עזוב את הליצן הזה יש לו קצת ידע אבל הוא לא פתוח לדברים חדשים
דרך אגב אם אתה מתעניין בפאוור קלין יש מישהו במכון עם ידע להסביר לך

כיוון שאני עייף קראתי רק את הפסקה הראשונה ואני מתעניין... כמה פלטות יש לכם בפולי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית