הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ויטמין c

Rotemkz5

משתמש מתחיל
282
1
נק' מוניטין:
-5
282
1
למה כולם ממליצים על תיסוף ובויטמין c?
מה השפעות שלו? ומה הימנון המומלץ לספורטאים (בהנחה שאני צורך אופטימן 2 כד ביום)
תודה

מחזק את המע' החיסונית וגם יכול לעזור לך בהתאוששות.
עכשיו לגבי מינון - אני אישית לוקח 1 גרם ממקור חיצוני (זה יוצא 1 ומשהו כי אני גם צורך מולטי)

מחזק את המע' החיסונית וגם יכול לעזור לך בהתאוששות.
עכשיו לגבי מינון - אני אישית לוקח 1 גרם ממקור חיצוני (זה יוצא 1 ומשהו כי אני גם צורך מולטי)

אתה לוקח גרם בפעם אחת או מפזר את זה במהלך היום?
האם כל יום אתה לוקח גרם או רק בימים שאתה חולה\מצונן?

אתה לוקח גרם בפעם אחת או מפזר את זה במהלך היום?
האם כל יום אתה לוקח גרם או רק בימים שאתה חולה\מצונן?
דובר רבות על הנושא ואין יעילות למעל 400-500 מ״ג למנה אפילו שהיא בשחרור מושהה. לכן יש לפצל כדי שלא יצא בשתן.

דובר רבות על הנושא ואין יעילות למעל 400-500 מ״ג למנה אפילו שהיא בשחרור מושהה. לכן יש לפצל כדי שלא יצא בשתן.
איפה זה דובר? לא שמעתי על זה.
אני עד היום לוקח כדור אחד 1 גרם ויטמין ש. מושהה

איפה זה דובר? לא שמעתי על זה.
אני עד היום לוקח כדור אחד 1 גרם ויטמין ש. מושהה
תגובת EMZ:
כי יש הגבלה לכמות בויטמין C שאפשר לספוג בנטילה אחת. זה עומד על משהו כמו 300 מ"ג. אז לקחת 500 ו1000 בפעם אחת זה אותו דבר. אז או שלוקחים כמה פעמים או שלוקחים SR.

אין בעיה. אבל אם אתה רוצה לשלם על שתן שיבושם לך.
ואני אומר שבערך 250-400 נספג והשאר לא. ולמה מייצרים 1000? כדי לעשות כסף.

נערך לאחרונה:
תגובת EMZ:

אבל אמרת שזה לא משנה אם זה שיחרור מושהה, ופה EMZ כותב "
אז או שלוקחים כמה פעמים או שלוקחים SR."
SR =
sustained release, או בעברית, שיחרור מושהה.
בסופו של דבר אתה לא מחדש לי כלום, אין בעיה לקחת 1 גרם במכה אחת, בשיחרור מושהה כמובן.

אם זה מעניין אותך,
בפלפל (גמבה) צהוב/אדום בגודל ממוצע יש 300-400 מ"ג ויטמין C
1 כזה ביום מספיק ולא צריך לתסף

אבל אמרת שזה לא משנה אם זה שיחרור מושהה, ופה EMZ כותב "
אז או שלוקחים כמה פעמים או שלוקחים SR."
SR =
sustained release, או בעברית, שיחרור מושהה.
בסופו של דבר אתה לא מחדש לי כלום, אין בעיה לקחת 1 גרם במכה אחת, בשיחרור מושהה כמובן.
1. SR= slow release
2. נכון זה מה שאכן הוא כתב אבל זכור לי שהוא הסביר היכן שהוא שמעלת השחרור מושהה זה הכפלת זמן הספיגה ז"א שחרור איטי יותר בעוד שלכמות של 250-400 מ"ג ויטמין C רגיל לוקח 6 שעות אז ויטמין C של שחרור מושהה זה מאט את השחרור ל12 שעות ז"א שלפי הנוסחה הזאת ב12 שעות הספיגה היא 500-800 מ"ג.
3. יש איזה מאמר שאני צריך לחפש על ספיגת הויטמין C.

אם כבר התאוששות. תיקח מיד אחרי האימון ויטמין די. זה הוכח כעיל, אני משלב את זה עם מגנזיום. טבלית אחת. אין לי התכווציות יותר.

הגודל הוא כולל כל לב הפלפל באמצע עם הגרגירים? כי אם כן זה מוריד את המשקל משמעותית
גם אם לא, אפשר לשקול לפני ניקוי ואחרי ניקוי ואז לדעת בדיוק כמה ויטמין C קיבלת.
בכל מקרה, בערך ב-2 פלפלים בינוניים צהובים יש לך 500 מ"ג של ויטמין C שזו כמות יפה.

גם אם לא, אפשר לשקול לפני ניקוי ואחרי ניקוי ואז לדעת בדיוק כמה ויטמין C קיבלת.
בכל מקרה, בערך ב-2 פלפלים בינוניים צהובים יש לך 500 מ"ג של ויטמין C שזו כמות יפה.
אבדוק את זה

למה כולם ממליצים על תיסוף ובויטמין c?
מה השפעות שלו?
אני לא חושב שזה רלבנטי עבור רוב הקוראים כאן, אבל יש אינדיקציות לכך שויטמין C (יחד עם E) הוא לא טלית שכולה תכלת לאלה שסובלים מתנגודת אינסולין (ו/או סוכרת סוג 2) ומתאמנים כדי לטפל בזה. נראה שהוא מפחית את היעילות של האימונים מהבחינה הזאת, דווקא בגלל שהוא נוגד חימצון מוצלח. נראה שהרדיקלים החופשיים ויוני החמצן שנוצרים תוך כדי הפעילות הם אלה שגורמים לאפקט החיובי!

עכשיו בטח תגידו "תביא מחקר!". בסדר, הנה מחקר:
http://www.pnas.org/content/early/2009/05/11/0903485106.full.pdf+html

לאותם בודדים מכם שלא קוראים את כל המחקר ועוברים על כל הרפרנס (אני יודע שהם מיעוט מבוטל, אבל בכל זאת), הנה ציטוט מהדיון שם:

Most importantly, these changes in gene expression and the increase in insulin sensitivity following physical exercise are almost completely abrogated by daily ingestion of the commonly used antioxidants vitamin C and vitamin E.
Thus, antioxidant supplementation blocks many of the beneficial effects of exercise on metabolism. (הדגשה שלי)

ייתכן שמאז פרסום המחקר ב 2009 כבר התבררו עובדות חדשות, אבל אני לא מכיר אותן. גילוי נאות: הרופא שלי צחק לי בפרצוף כשניסיתי לדבר איתו על המחקר הזה, בנימוק הרגיל ש"יש מליון מחקרים עם שני מליון תוצאות, מה אתה מביא לי שטויות מהאינטרנט, בלה-בלה-בלה, תיקח ויטמינים והכל יהיה בסדר". אני לא לוקח).

לך תאמין למחקרים , אחת הבעיות הכי קשות בעולם , החברה שעומדים מאחורי המחקרים האלה לא תמיד מונעים ממניעים "מחקריים" אלה מחברות תרופות \ תוספי תזונה שהם בעצמם אחראים על מימון המחקר :D

בתכלס , לקיחת וויטמין C אין לה כזאתתת השפעה על שום דבר שיקדם אותך באיזה צעדי ענק לאן שהוא...זה עוד וויטמין אחד מעשרות אחרים.

שילוב של כול הוויטמין או כאלה שנבחרו במולטיווטמין לספורטאים יכולים להיות סייען כללי .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית