הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תזונה בליפטינג

• פותח/ת השרשור elii23
  • פורסם בתאריך

elii23

משתמש מתחיל
37
0
נק' מוניטין:
1
37
0
אמרו לי שאם אני לא מתקדם במשקלים (אני בSS כרגע , וזה קרה לי בבנץ') אז זה בגלל מנוחה או תזונה לקויה .. עכשיו קראתי שבשביל להתחזק לא חייבים להיות במאזן חיובי , כיוון שהתחזקות זה גם התקדמות מוטורית ולא רק גדילה שרירית..... מישהו יכול להסביר זאת בבקשה??

זה נכון שלא חייב מאזן חיובי בשביל להתחזק, אבל בשביל זה יש תוכניות אחרות.
SS זו לא תוכנית שמיועדת לחיטוב, אלא למסה.

אמרו לי שאם אני לא מתקדם במשקלים (אני בSS כרגע , וזה קרה לי בבנץ') אז זה בגלל מנוחה או תזונה לקויה .. עכשיו קראתי שבשביל להתחזק לא חייבים להיות במאזן חיובי , כיוון שהתחזקות זה גם התקדמות מוטורית ולא רק גדילה שרירית..... מישהו יכול להסביר זאת בבקשה??

יש גבול לכמה אתה יכול להתחזק בלי לעלות במשקל הגוף, "כוח" הוא לא רק מסת שריר אלא גם גיוס יחידות מוטוריות ויעילות מערכת העצבים.
בתוכנית תובענית כמו SS אתה צריך לאכול הרבה ולישון מספיק בשביל לאפשר התאוששות אופטימלית מאימון לאימון,
אפשר להתקדם בתחילת הדרך כשאתה במאזן קלוריות נייטרלי ואפילו שלילי, אבל בשלב מסויים תתקע אם לא תתחיל לעלות במשקל גוף.

תחשוב על זה ככה- ככל שתעשה יותר פעמים מתח, ככה תשתפר בזה. הגוף שלך ילמד לעשות את התרגיל הזה בצורה יותר יעילה וככה תשתפר בו. זה נכון לגביי כל דבר ספורטיבי שתעשה(וגם לא ספורטיבי). לא סתם אומרים practice makes perfect.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובות חברים... קראתי באתר על 5X5 הלינארית , ושם כתוב שהיא מתאימה לחיטוב כי אתה יכול להיות במאזן שלילי ועדיין לעלות משקלי עבודה... עכשיו יש לי שאלה ההתקדמות תהיה שווה בכל צורה של צריכה קלורית (מאזן חיובי\שלילי)???? ועוד שאלה בנושא אחר- כמה זמן עשיתם SS לפני שעברתם לתכנית התקדמות שבועית??? תודה מראש

תודה רבה על התשובות חברים... קראתי באתר על 5X5 הלינארית , ושם כתוב שהיא מתאימה לחיטוב כי אתה יכול להיות במאזן שלילי ועדיין לעלות משקלי עבודה... עכשיו יש לי שאלה ההתקדמות תהיה שווה בכל צורה של צריכה קלורית (מאזן חיובי\שלילי)???? ועוד שאלה בנושא אחר- כמה זמן עשיתם SS לפני שעברתם לתכנית התקדמות שבועית??? תודה מראש
היא מתאימה כי אתה מתקדם ממש לאט.
תחשוב שאם ה-RM1 שלך זה 100 וה-RM5 זה 85 (ק"ג) אחרי 9 שבועות תגיע ל-102.5-100 ל-5.
ב-SS בזמן הזה יכלת להיות על 120-130 ל-5.
מתאמן בינוני יכול להתקדם על מאזן שלילי בתוכניות מתקדמות, וככה גם מתחילים עם בינוניות, אבל למה לך אם אתה יכול להתקדם פי 10 מהר יותר עם תוכנית מתאימה ובלי חיטוב מיותר?
אתה לא תוכל להתקדם בתור מתאמן בינוני עם הלינארית בחיטוב, לפחות לא יותר מדי. כשתהיה במצב שאתה עשית טקסס 3-4 חודשים ויש לך עוד 3-4 חודשים עד שתנצל את התוכנית אתה כבר לא תצליח עם הלינארית בחיטוב, רק אם אתה ממש בהתחלת המתאמן בינוני או מתאמן מתחיל.
SS עושים בדרך כלל 4-6 חודשים. מסיימים אותה אחרי כל ההתאמות האלה- התקדמות מקורית->חצי מההתקדמות המקורית->SS עם אימון התאוששות באמצע והתקדמות של 2.5 ק"ג פעמיים בשבוע->התקדמות אימון כן אימון לא (זה לא כולם עושים).
ברגע שתגיע ל-120-130 ק"ג סקוואט ל-5 תהיה לך סיבה לחשוב על להפסיק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית