הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אירובי

עוגיפלצת

משתמש מתחיל
277
3
נק' מוניטין:
70
277
3
לפי מה שקראתי והבנתי, כדי לשרוף שומן עדיף לעשות אירובי על דופק של 70% מאמץ (״דופק שריפת שומן״) למשך זמן ארוך יותר (נניח 40-45 דקות), מאשר פעילות אירובית אינטנסיבית יותר לזמן קצר יותר (כ-20 דקות), כי באופן זה המקור של הקלוריות שתישרפנה יגיע מהשומן. האם אני צודק?

...כי באופן זה המקור של הקלוריות שתישרפנה יגיע מהשומן. האם אני צודק?
גם אם זה נכון, זה לא ממש משנה. אחרי האימון הגוף "יתקן" את החוסר בשומן ולשם כך ישתמש באותן פחמימות שלא שרפת. כל הסיפורים על דופק אידיאלי לשריפת שומנים נשמעים לי כמו שטויות. הכלל הוא מאד פשוט: ככל שאתה שורף יותר קלוריות כך יקטנו מאגרי השומן בגוף שלך. בדרך יקרו כל מיני תהליכים מסובכים עם המון מוצרי ביניים, אבל זאת השורה התחתונה שלהם.

אין דופק שריפת שומן. אם אתה רוצה למקסם שריפת שומן, תעשה אירובי בעצימות הכי גבוהה שאתה יכול למשך הזמן הגדול שאתה יכול.

לפי מה שקראתי והבנתי, כדי לשרוף שומן עדיף לעשות אירובי על דופק של 70% מאמץ (״דופק שריפת שומן״) למשך זמן ארוך יותר (נניח 40-45 דקות), מאשר פעילות אירובית אינטנסיבית יותר לזמן קצר יותר (כ-20 דקות), כי באופן זה המקור של הקלוריות שתישרפנה יגיע מהשומן. האם אני צודק?
תרוץ הכי הרבה קילומטרים בפרק זמן שאתה מקציב לאימון שלך

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם. התחלתי היום לבצע אימוני אינטרוולים על ההליכון, וזה כיף גדול! כרגע מתחיל מ-20 דקות, בהמשך אעלה ל-25-30...

זה לא על רגל אחת כל עניין הטווחים..אבל בגדול, אינטרוולים זה יהיה מעולה לשריפת שומן גם כן
20 דק' זה מלא...איזה יחס אתה עושה? 1:3? (במידה ואתה עובד לפי יחסים)

• פותח/ת השרשור
זה לא על רגל אחת כל עניין הטווחים..אבל בגדול, אינטרוולים זה יהיה מעולה לשריפת שומן גם כן
20 דק' זה מלא...איזה יחס אתה עושה? 1:3? (במידה ואתה עובד לפי יחסים)
ואללה לא מבין ביחסים אבל מאוד אשמח ללמוד על מה אתה מדבר. עושה דקה מהירות 9 ואז חצי דקה מהירות עליונה, שהיום התחלתי מ11.5 וכל פעם העליתי בחצי ובסוף הגעתי ל-14. אבל התחתון אני בינתיים משאיר 9. זה מה שהמאמן אמר לי לעשות, ביקורת?
וכמובן תודה רבה SWEETBAMBA על התגובה!

ואללה לא מבין ביחסים אבל מאוד אשמח ללמוד על מה אתה מדבר. עושה דקה מהירות 9 ואז חצי דקה מהירות עליונה, שהיום התחלתי מ11.5 וכל פעם העליתי בחצי ובסוף הגעתי ל-14. אבל התחתון אני בינתיים משאיר 9. זה מה שהמאמן אמר לי לעשות, ביקורת?
וכמובן תודה רבה SWEETBAMBA על התגובה!
http://www.kilogram.co.il/2138/ספרינטים-לא-רק-לאצנים-חלק-ב/

קרא את זה
זה חלק ב'.... קרא קודם את א' ותבין קצת יותר טוב....זה יעזור לך מאוד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית