הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים צריך מחקר שמוכיח שלא צריך לאכול חלבון ישר אחרי אימון

• פותח/ת השרשור Veemon
  • פורסם בתאריך

Veemon

משתמש קבוע
1,191
175
נק' מוניטין:
1,907
1,191
175
שלום חבר'ה, אני וליאור(פסיכו) נתקלנו בכמה ליצנים שטוענים שצריך לאכול חלבון אחרי אימון(לא דיבר על שומן, מצאתי רק של שומן), אשמח למחקרים שמוכיחים זאת.
תודה!

זה כמו להגיד, אני צריך מחקר שאומר, שכאשר שאני צמא לא צריך לשתות מים ....
הדוגמה שלך לא טובה, כי היא לא נכונה, אם אני צמא, גם קולה\פפסי\פאנטה\מיץ ענבים ירוו את צימאוני.

לא מזמן פתחתי בפורום הזה אשכול על החלון האנאבולי שבו השתתף גם ברק שנתן גם תשובות יפות ובין היתר יש את המאמר של אלן ארגון בנושא שאתם יכולים לקרוא.

לא מזמן פתחתי בפורום הזה אשכול על החלון האנאבולי שבו השתתף גם ברק שנתן גם תשובות יפות ובין היתר יש את המאמר של אלן ארגון בנושא שאתם יכולים לקרוא.

אני אתמצת את המסקנה מהמאמר: יש מחקרים לכאן ולכאן, כשאם אתה רוצה להיות בסדר עם כולם עדיף לך לצרוך 0.5 גרם/ק"ג משקל גוף לפני האימון וגם אחרי האימון.
כלומר, אם אני שוקל 100 ק"ג אני אצרוך 50 גרם חלבון לפני האימון ו-50 גרם חלבון אחרי האימון - תסכים איתי שזו לא עצה רעה להוסיף 100 גרם חלבון לצריכה היומית שלי.

השאלה היא עד כמה זה ישנה משהו אם אני אצרוך את ה100 גרם חלבון האלו בבוקר ובערב לעומת לפני ואחרי האימון, וכאן מסקנות המחקרים מתפלגות.

אם תשאל לדעתי - תאכל כמה שיותר חלבון. בבוקר, בארוחת צהריים, לפני אימון, אחרי אימון ובערב. התעסקות בתזמונים כנראה חשובה כשאתה בסף הגנטי או מעליו (חומרים), היא זניחה כשהסקוואט שלך 100 ק"ג.

לייל ממליץ על צריכה מיידית של חלבון לאחר אימון מכיוון שזה יכול לעזור להתאוששות ,אחמ אחמ..

לייל ממליץ על צריכה מיידית של חלבון לאחר אימון מכיוון שזה יכול לעזור להתאוששות ,אחמ אחמ..

אני מכיר את הדעה של לייל (לינק לראיון), אבל גם הוא מסייג אותה.
כמו שאמרתי, יש מחקרים לכאן ולכאן וחלקם מצאו שיש עדיפות מסוימת לצרוך חלבון לפני, במהלך ואחרי אימון.
אתה יכול לקרוא את הלינק ששמתי למעלה של אראגון - הוא עושה סקירה לא רעה של המחקרים הרלוונטים.

שלום חבר'ה, אני וליאור(פסיכו) נתקלנו בכמה ליצנים שטוענים שצריך לאכול חלבון אחרי אימון(לא דיבר על שומן, מצאתי רק של שומן), אשמח למחקרים שמוכיחים זאת.

אני שומע מהרבה אנשים שלאחר אימון מומלץ מאוד לאכול חלבון.

למיטב זיכרוני המיתוס הזה נופץ ממש לאחרונה, והסתמך בין השאר על בדיקות שנעשו על ספורטאים מוסלמים שבחודש הרמאדן אוכלים ארוחה אחת ביום ולא נמצא הבדל בינם לבין ספורטאים שמתזמנים לפי חלונות אנבוליים. דיברו על זה ביום עיון האחרון בנושא היפרטרופיה שהיה חודש שעבר בוינגייט. אז אני מניח שהרוחות נושבות לכיוון הזה.

למיטב זיכרוני המיתוס הזה נופץ ממש לאחרונה, והסתמך בין השאר על בדיקות שנעשו על ספורטאים מוסלמים שבחודש הרמאדן אוכלים ארוחה אחת ביום ולא נמצא הבדל בינם לבין ספורטאים שמתזמנים לפי חלונות אנבוליים. דיברו על זה ביום עיון האחרון בנושא היפרטרופיה שהיה חודש שעבר בוינגייט. אז אני מניח שהרוחות נושבות לכיוון הזה.
נדמה לי היה פה מישהו שבראמדן אכל רק בלילה והוא אכל איזה 3K+ בכמה שעות והוא התקדם מעולה.

אתה מתכוון לזה...
כמו רוב המחקרים בתחום הוא לא הצליח להראות שאף קבוצה עלתה במסה הרזה בצורה מובהקת במהלך המחקר ,אז מן הסתם לא התייחסו להבדלים . אבל תסתכל על טבלה 4 ,הקבוצה שהתאמנה בצום ירדה קצת במסה הרזה (ולא מעט גם בשומן) וזו שלא עלתה קצת.

אם כבר המסקנה מהמחקר הזה צריכה להיות שמפתחי גוף שמתאמנים כמו שהתאמנו במחקר עולים ויורדים לאט מאוד במסה הרזה שלהם (לפחות לא בצורה שמחקר כלכך קטן יכול לאפיין). רק כשיצאו כמה מחקרים שיראו עלייה מובהקת במסה הרזה ואז באמת לא יהיו הבדלים בין הקבוצות ,אז יהיה אפשר להגיד שנופץ פה מיתוס.

אתה מתכוון לזה...
הוא, כפי הנראה, התייחס למחקר אחר. המחקר שאתה הבאת השווה אנשים שהתאמנו לפני ואחרי הסעודה הגדולה של סוף יום בחודש הרמאדן, לא ספורטאים שאוכלים ארוחה גדולה אחת ל"ספורטאים שמתזמנים לפי חלונות אנבוליים".

"Sixteen men were allocated to two groups: Eight practicing resistance training in the late afternoon in a
fasted state (FAST), and eight training in the late evening in an acutely fed state (FED) during Ramadan."

למה לא מבצעים את המחקרים האלה על מתאמנים מתחילים, בתקופה בה הם עולים במסת גוף רזה, נפלא מבינתי.

אם כך אז מעניין לאיזה מחקר\ים הם התכוונו ,יהיה מעניין לקרוא...

אםכבר ,עדיף שיעשו מחקרים שבודקים מתאמנים בתקופות מסה וחיטוב. רוב המתאמנים הרציניים כשהם רוצים לעלות נמצאים במאזן חיובי די גדול ולא בניטרלי...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית