הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקשת הכוונה כיצד אני אמשיך *כביכול מסה*

• פותח/ת השרשור all
  • פורסם בתאריך
"אתה נמצא על אחוז שומן גדול מדי להתחיל מסה יעילה" -שטות
"לאכול הכי בריא שאפשר ולהתאמן קשה לחודשיים בערך עד שתשרוף את השומן כאנרגיה ואז תתחיל מסה" מה זאת אומרת? להיות על ניטרלי לטווח ארוך זה חסר משמעות. אני חושב שהוא התכוון לחודש. אין צורך לקפוץ

אתה לא תעלה בניטרלי. תפסיק לשאול את המאמן
בשביל לעלות בצורה כמה שיותר נקיה תנסה להגיע לחיובי עם כמה שפחות פחמימה.
וואלה, אתה עוד אחד מהליצנים שעולים חצי קילו בשבוע, 2 קילו בחודש ו24 קילו בשנה? אתה יודע איך יראה בנאדם שמתחיל מסה באחוז שומן שקרוב ל18 לעומת בנאדם שמתחיל על אחוז שומן נמוך (12 גג)? והאם אתה מודע לזה שהאדם הראשון יראה כמו עגלה למרות ששניהם נמצאים במאזן חיובי? והאם אתה לוקח בחשבון את העובדה שבחיטוב מאבדים מסת שריר? הייתכן שאתה המדריך שלו!?

איפה רשמתי שהוא צריך להישאר על נייטרלי לטווח הארוך? רשמתי במפורש לחודשיים בערך עד שאחוז השומן שלו ירד. וזה יקרה הכי טוב, בהתחשב בעובדה שהוא רוצה להנות מאימונים, כאשר הוא יעבור לנייטרלי.

נערך לאחרונה:
אתה יודע איך יראה בנאדם שמתחיל מסה באחוז שומן שקרוב ל18 לעומת בנאדם שמתחיל על אחוז שומן נמוך (12 גג)? והאם אתה מודע לזה שהאדם הראשון יעלה הרבה יותר בשומן למרות ששניהם נמצאים במאזן חיובי?
על מה אתה מבסס את הטענה הזאת?

וואלה, אתה עוד אחד מהליצנים שעולים חצי קילו בשבוע, 2 קילו בחודש ו24 קילו בשנה? אתה יודע איך יראה בנאדם שמתחיל מסה באחוז שומן שקרוב ל18 לעומת בנאדם שמתחיל על אחוז שומן נמוך (12 גג)? והאם אתה מודע לזה שהאדם הראשון יעלה הרבה יותר בשומן למרות ששניהם נמצאים במאזן חיובי? והאם אתה לוקח בחשבון את העובדה שבחיטוב מאבדים מסת שריר? הייתכן שאתה המדריך שלו!?

איפה רשמתי שהוא צריך להישאר על נייטרלי לטווח הארוך? רשמתי במפורש לחודשיים בערך עד שאחוז השומן שלו ירד. וזה יקרה הכי טוב, בהתחשב בעובדה שהוא רוצה להנות מאימונים, כאשר הוא יעבור לנייטרלי.

לא לא, אני מהליצנים שעולים חצי קילו בחודש
הכל תלוי באיך אתה אוכל. הוא יכול להתחיל מסה ב16.5 א"ש ולגמור בפחות

חודשיים ניטרלי זה טווח ארוך. למה ניטרלי ולא שלילי?

על מה אתה מבסס את הטענה הזאת?
מדע מודרני, תנסה, עדיף על להיות טרול שמתקן שגיאות כתיב באיחור.
התגובה ההורמונית של הגוף באחוזי שומן גבוהים כאלו (חשוב לזכור שהוא רק מתחיל קרוב ל18) הרבה פחות יעילה (לא חסר מחקרים על גורמים ישירים לעליית אסטרוגן). שלא לדבר על זה שזה מכניס אותו לאינספור קבוצות סיכון כאלו ואחרות.

PAGI, חודשיים לכל היותר. וזה עדיף עבורו מאחר והוא רק בן 17(חיטוב לא מומלץ לילדים) ויש לו אחוז שומן שהוא יכול לשרוף בקלות כאנרגיה ולהמשיך להתקדם במכון. לא מבין איפה הסתבכת? זה מושלם עבורו.

מדע מודרני, תנסה,
אם זה אותו מדע לפיו יש שמונה שבועות בחודש, אני אוותר.

18% שומן זה ממש לא מצב של עודף משקל, בטח לא כזה שמעלה את האסטרוגן לגבהים בעלי חשיבות. קבוצות סיכון וכל זה לא שייך לטענה הספציפית עליה שאלתי, שהיא, להזכירך: "אתה יודע איך יראה בנאדם שמתחיל מסה באחוז שומן שקרוב ל18 לעומת בנאדם שמתחיל על אחוז שומן נמוך (12 גג)? והאם אתה מודע לזה שהאדם הראשון יעלה הרבה יותר בשומן למרות ששניהם נמצאים במאזן חיובי?" אם יש לך מראה מקום ספציפי שתומך בטענה הזאת יהיה נחמד אם תביא אותו. אם אין לך, או אין לך חשק לטרוח, אפשר לוותר על ההמשך.

• פותח/ת השרשור
אז סופית - מה שאני אעשה זה ככה:
אצרוך כל יום 2,300 קלוריות ואיתו:
126 גרם חלבון = 504 קלוריות
69 גרם שומן = 621 קלוריות
281 גרם פחמימות = 1125 קלוריות

בימים שאני לא מצליח להגיע ל-126 גרם אני אשתה את האבקת חלבון בכדי להשלים את החסר,
אני מתאמן 3 פעמים בשבוע במכון, פעמיים ריצה של 3,000-3,500 ק"מ והליכה קטנה לאחר מכן.

האם זה יספיק עבור תוכנית המסה?

אשמח אם מישהו יענה לי על זה.

אם זה אותו מדע לפיו יש שמונה שבועות בחודש, אני אוותר.

18% שומן זה ממש לא מצב של עודף משקל, בטח לא כזה שמעלה את האסטרוגן לגבהים בעלי חשיבות. קבוצות סיכון וכל זה לא שייך לטענה הספציפית עליה שאלתי, שהיא, להזכירך: "אתה יודע איך יראה בנאדם שמתחיל מסה באחוז שומן שקרוב ל18 לעומת בנאדם שמתחיל על אחוז שומן נמוך (12 גג)? והאם אתה מודע לזה שהאדם הראשון יעלה הרבה יותר בשומן למרות ששניהם נמצאים במאזן חיובי?" אם יש לך מראה מקום ספציפי שתומך בטענה הזאת יהיה נחמד אם תביא אותו. אם אין לך, או אין לך חשק לטרוח, אפשר לוותר על ההמשך.

הוא מתחיל את המסה באחוז הזה, אתה רוצה לנחש איפה הוא יסיים אם הוא יעלה 2 קילו בחודש כפי שאמרת? ועל סמך מה בדיוק אתה אומר שזה לא בעל חשיבות? קדימה תוכיח, כי הדבר הכי קריטי לבניית שריר הוא היחס שבין הטסטסטרון לאסטרוגן. לגבי קבוצות סיכון וההשפעה של זה על האימונים, שוב אין לך מושג. אתה באמת חושב שעם לחץ דם גבוהה, קוצר נשימה וסוכר גבוהה וכו' אפשר להתאמן כמו שצריך? לגבי הטענה הקודמת שכבר עניתי עליה וערכתי את ההודעה המקורית, תריץ חיפוש בגוגלESTROGEN & OBESITY.

לפותח הדיון, זה מעולה. בהצלחה.

לגבי הטענה הקודמת שכבר עניתי עליה וערכתי את ההודעה המקורית, תריץ חיפוש בגוגלESTROGEN & OBESITY.
אני לא מוצא את ההודעה הערוכה שלך בכלל, כך שאני לא יכול להתייחס אל הנוסח החדש. בנוסח הישן טענת שעליה של חצי קילו בשבוע, עבור מי שנמצא בעודף קלורי של 500 קלוריות ליום, היא משהו הזוי שרק מי שלא חושב מסוגל להעלות אותה על הדעת. אתה טועה. 3500 קלוריות עודפות בשבוע יתורגמו לעליה של כחצי קילו במשקל (קצת פחות אם הכל הולך לשומן, קצת יותר אם הרוב הולך לשריר, וקצת פחות עם הזמן כשהגוף יגיב על השפע ויתחיל להיות יותר בזבזני כשהוא בהילוך סרק. אבל אילו פרטים משניים). אגב, לא התייחסתי שם בכלל לשאלה במשך כמה זמן עליה ליניארית כזאת מתרחשת, אתה עשית אקסטרפולציה לשנה, טעית בחשבון, והגעת למסקנה שזה מגוחך. אני לא מכיר המון אנשים שמעלים מסה במשך שנה שלמה, אבל בטח יש כאן די הרבה חבר'ה שיכולים להעיד מנסיונם אם עליה של חצי קילו בשבוע היא משהו דמיוני לפרקי זמן קצרים יותר.

ציטוט מהמאמר על עליה במסה באתר קילוגרם: "בתור התחלה, הייתי ממליץ על 300-500 קלוריות מעל המאזן הנטראלי, זו היא נקודת פתיחה טובה לרוב האנשים. ההערכה הזו תעמיד את התפריט של האדם בדוגמה על 3200-3400 קלוריות ליום. אם תעלו בשבוע ביותר מחצי ק"ג, סביר להניח שאתם מתקדמים מהר יותר וכדאי להוריד מעט בקלוריות (100-200 קלוריות). אם אתם עולים פחות מכחצי ק"ג בשבוע, כדאי לעלות קלוריות (200-300 קלוריות)." אני לא טוען שמה שכתוב במאמר הוא בהכרח נכון, אבל החישוב הזה ידוע ומפורסם במליון מקומות.

הטענה האחרת שלך היתה שככל שאחוז השומן בגוף נמוך יותר העליה במשקל נקיה יותר (זאת הכללה שאני עושה, אתה טענת ספציפית לאחוזי שומן 12 ו- 18). ביקשתי סימוכין, אתה שולח אותי לגוגל לבדוק על Obesity, בשעה שאנחנו מדברים על 18 אחוזי שומן (שלא לדבר על כך שהוא ציין 16.5, לא 18). Obesity, להזכירך, מוגדרת כ BMI>30, לבחור שלנו יש BMI=23.8 כלומר לא רק שהוא לא Obese, הוא אפילו לא מוגדר כבעל משקל יתר אלא כבעל משקל נורמלי (אמנם בקצה הסקלה הזאת). הוא גם בגיל 17.5 שבו הטסטוסטרון נמצא בפיק כך שבנתונים שלו היחס טסטו-אסטרוגן ממש לא אמור להדאיג אותו, ואם הוא יתאמן כמו שצריך הוא יעלה בצורה יפה מאד מבחינת היחס שריר-שומן (3:1 ואולי אפילו 4:1 לטובת השריר, אם להאמין לאותו מאמר בקילוגרם) כך שאחוז השומן שלו עשוי לרדת. אבל אני לא התייחסתי בכלל לשאלה אם כדאי לנער לעלות במסה, לעשות חיטוב או להשאר בנייטרלי, אלא עניתי לו על שאלה ספציפית שהוא שאל. עדיין, הטענה הכללית שלך מעניינת אותי כך שאם יש לך סימוכין קצת יותר ספציפיים מ"חפש בגוגל" אני אודה לך.

בהזדמנות זאת אני רוצה להתנצל על הטון התוקפני בהודעות הקודמות שלי. נגררתי בעקבות ההערה שלך על "בלי חשיבה" במקום להתעלם ממנה, וזאת באמת היתה תגובה רגשית ללא חשיבה ממתנת.

Back
למעלה תחתית