הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מספר שאלות

זיו כהן

משתמש מתחיל
32
0
נק' מוניטין:
0
32
0
ספורטלייף פרדס חנה
היי, יש לי מספר שאלות:
1. ראיתי בהרבה מקומות שרשום DOMS ואני לא ממש מבין מה זה, מה שהבנתי זה שזה השרירים שתפוסים אחרי אימון, אז רק אם תוכלו להסביר לי מזה..

2. מזה זיכרון שריר?

3. באיזה אתר ניתן לראות את האולימפיה?

תודה:)

. ראיתי בהרבה מקומות שרשום DOMS ואני לא ממש מבין מה זה, מה שהבנתי זה שזה השרירים שתפוסים אחרי אימון, אז רק אם תוכלו להסביר לי מזה..
אלה ראשי תיבות של Delayed onset muscle soreness
או, בערך: כאבי שרירים מושהים. הכוונה היא לאותם כאבי שרירים מוכרים שמופיעים בד"כ ביום שאחרי מאמץ חריג ונעלמים תוך ימים ספורים, מה שבאמת מתיחסים אליו לפעמים כ"שרירים תפוסים" או "התכווצות שרירים " (אם כי הביטוי האחרון ממש לא מתאים למצב). אחד המאפיינים של הכאבים האלה הוא שהם מוקלים כשהשריר מתחמם תוך כדי פעילות קלה.
2. מזה זיכרון שריר?
זה מעין זכרון של הגוף לגבי מצב גופני קודם שהוא היה בו, ואמור להסביר למה קל יותר לחזור לרמת כושר/כוח גבוהה אחרי הפסקה מאשר להגיע אליה בפעם הראשונה. מאחר ובכל תהליך בניית השרירים והפעלתם מעורבת גם מערכת העצבים (אם עוד לא שמעת את הביטוי "יחידות מוטריות" אתה תשמע אותו בקרוב אם תמשיך להתעניין) זה בהחלט הגיוני שהמידע הרלבנטי נשמר באיזה סוג של "זכרון" ועוזר לתהליך. למשל, הפעלה יעילה של הרבה יחידות מוטוריות (הזהרתי אותך שאתה הולך לשמוע את זה!) יכולה להיות דומה לרכיבה על אופניים: הידע שהגוף רכש נשמר אי שם לשימוש עתידי.

• פותח/ת השרשור
אלה ראשי תיבות של Delayed onset muscle soreness
או, בערך: כאבי שרירים מושהים. הכוונה היא לאותם כאבי שרירים מוכרים שמופיעים בד"כ ביום שאחרי מאמץ חריג ונעלמים תוך ימים ספורים, מה שבאמת מתיחסים אליו לפעמים כ"שרירים תפוסים" או "התכווצות שרירים " (אם כי הביטוי האחרון ממש לא מתאים למצב). אחד המאפיינים של הכאבים האלה הוא שהם מוקלים כשהשריר מתחמם תוך כדי פעילות קלה.
זה מעין זכרון של הגוף לגבי מצב גופני קודם שהוא היה בו, ואמור להסביר למה קל יותר לחזור לרמת כושר/כוח גבוהה אחרי הפסקה מאשר להגיע אליה בפעם הראשונה. מאחר ובכל תהליך בניית השרירים והפעלתם מעורבת גם מערכת העצבים (אם עוד לא שמעת את הביטוי "יחידות מוטריות" אתה תשמע אותו בקרוב אם תמשיך להתעניין) זה בהחלט הגיוני שהמידע הרלבנטי נשמר באיזה סוג של "זכרון" ועוזר לתהליך. למשל, הפעלה יעילה של הרבה יחידות מוטוריות (הזהרתי אותך שאתה הולך לשמוע את זה!) יכולה להיות דומה לרכיבה על אופניים: הידע שהגוף רכש נשמר אי שם לשימוש עתידי.
תודה אני יחכה לעוד תשובות לגבי האתר..

Back
למעלה תחתית